Πράγματι Βασίλη . Ο πόνος της μάνας είναι λογικός και είναι πόνος χωρίς δόλο κι αυτό είναι πολύ σημαντικό καθως το κίνητρό της είναι μόνο ηγάπη προς το γιό της και τίποτε άλλο.vasilisalt έγραψε:Έχετε δίκιο βρε παιδιά αλλά και η μανουλα του έχει τον πόνο της.
Μπορεί να σας φανεί άσχετο αλλά και όταν πεθαίνει π.χ. ένας Άγιος κλαίνε και οι πέτρες,
ενώ θεωρούν πως ο παράδεισος τον περιμένει.
Ο πόνος λοιπόν της μάνας μου φαίνεται λογικός.
Με το καιρό όμως πρέπει να καταλάβει και να γλυκάνει...
Σήμερα δυο χρόνια μετά ο πατέρας έχει επισκεφθεί αρκετές φορές το παιδί του στο μοναστήρι και η μητέρα αρκείται στις φωτογραφίες.Εκτός του ότι συμπεριφέρεται σαν να έχει πεθάνει ο γιος της.
Συμφωνώ ότι κανείς δε μπορεί να σταματήσει αυτόν που θέλει να μονάσει καθως αυτή η δύναμη της θεικής κλήσης δείχνει ανυπέρβλητη , το βλέπει κανείς και στα πρόσωπα των μοναχών
Πριν αρκετό καιρό συνάντησα πάνω στο ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ που μπαίνει από Ουρανούπολη στο ΑΟ έναν Βατοπαιδινό περίπου τριάντα πέντα χρονών ο οποίος μου είπε ότι είχε τρία ανηψάκια που δε τα είχε δει ποτέ . Του είπα πως αυτό που μου που μου λέει δε μπορώ εύκολα να το καταλάβω και έφερα στο μυαλό μου τα δικά μου παιδιά και τα ανηψια μου.Μου απάντησε με ένα απλό χαμόγελο , μειδίαμα θα έλεγα , σαν να μου έλεγε ... "τι μου λες"
Και η αλήθεια είναι πως οι γεροντάδες στα μοναστήρια δε περνούν εύκολη ζωή ... στην κλίμακα του Ιωάννη αναφέρονται τα στάδια της αρετής της μοναστικής ζωής ... αν διαβάσει κανείς θα καταλάβει αν σκεφτεί μάλιστα πως αυτό το βιβλίο θεωρείται ο ιερός κανόνας της ζωής του μοναχού...
κι έρχεται αμέσως στο μυαλό μου μια συνομιλία ανάμεσα σε δυο ρασοφόρους στην ιμ Ιβήρων: ο ένας εκ των δύο ήθελε να φύγει , να βγάλει το ράσο δηλαδή και να γυρίσει στην κοσμική ζωή . Κι ο άλλος γύρισε και του ειπε : " που θα πας , θα υποφέρεις εκεί έξω ..." και σχεδόν τον μάλωνε .
Δύσκολο να το δει κανεις απλα κι ακομη πιο δύσκολο να φτάσει σε τέτοια πνευματικά επίπεδα να το αποδεχθεί αγόγγυστα συνεχίζοντας τη ζωή του σαν να μη συμβαίνει τίποτε.