Το άθεο ΒΗΜΑ συκοφαντεί την Ομολογία Πίστεως

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

petross
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Re: Το άθεο ΒΗΜΑ συκοφαντεί την Ομολογία Πίστεως

Δημοσίευση από petross »

Όμως ποιος λέει ότι εγώ είμαι ο σωστός κι η κ. Αντωνιάδου είναι λάθος;
filotas η κ. Αντωνιάδου δεν τα έβαλε μαζί σου... με άλλους τα έβαλε... Από τα γραφόμενά της για το φαινόμενο που άρχισε από το 1960 συμπεραίνουμε ότι προσπαθεί να σπιλώσει όλη την αντικοικουμενιστική κίνηση ξεκινώντας από τους πατέρες του 60 όπως λέει και η ίδια, δηλαδή αυτούς:http://www.impantokratoros.gr/420E74B9.el.aspx μέχρι και τους κληρικούς της εποχής μας εδώ : http://www.impantokratoros.gr/ABF82395.el.aspx.
Πρέπει να μάθουμε να κρίνουμε συγκεκριμένα λόγια ή πράξεις ενός ανθρώπου χωρίς να χρησιμοποιούμε χαρακτηρισμούς,
Αυτά ακριβώς τα απαράδεκτα λόγια κρίνουμε filotas .
Όσο για τους χαρακτηρισμούς όπως είπα και παραπάνω αν αυτή η κυρία έχει το δικαίωμα να κρίνει όλους αυτούς του Πατέρες (Αγίους, Ιεράρχες, Ηγουμένους, Μοναχούς), κατά αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο. Έχω και εγώ το δικαίωμα να κρίνω αυτήν την κυρία. Και αν κάνω λάθος ... άλλος έχει την ευθύνη... και την εξουσία να με κρίνει γι' αυτό...
petross
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από petross »

Φονταμενταλιστής είναι αυτός που γράφει χωρίς να τεκμηριώνει θεολογικά τα γραφόμενα (την άποψή του).
Για το συγκεκριμένο θέμα πάντα μιλάω.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Eιναι κατι παραπανω απο ξεκαθαρο, οτι πολλοι εδω, εχετε διαχωρισει στο νου σας, σαφως,
την Αγαπη απο την Αληθεια.

Δηλαδη μπορει να βγαινει ο καθε πλανεμενος, η, πληρωμενος, η, βλαμμενος, να γραφει οτι θελει,
η οτι του εχουν υπαγορευσει, να υβριζει τον Χριστο, την Πιστη μας, τα Αγια μας, αλλα εμεις για καποιο περιεργο λογο θα πρεπει να πεταμε την Αληθεια που Σωζει στα σκουπιδια, και να τον αγαπαμε με το ζορι γιατι ετσι πρεπει.. Τι λετε, και που το ειδατε γραμμενο αυτο;

Δηλαδη,

Και οι Πατερες μας οι Αγιοι που κατακευραυνωναν την πλανη, την συκοφαντια, την αναιδεια, την βλασφημια, την δαιμονολογια, ητοι την διαστροφη της θεολογιας, ΔΕΝ ηταν ανθρωποι της Αγαπης, αλλα ηταν εμπαθη πλασματα και δεν μπορουσαν να αγαπησουν τους "παντες",
οπως μπορουμε ευκολα, εμεις οι "ανετοι" και συγχρονοι αγαπολογοι της αδιακριτου
και ομιχλωδους παν-αγαπης;

Κατι δεν παει καλα εδω. Η στραβος ειναι ο γιαλος, η στραβα αρμενιζουμε.

Ενω βλεπουμε οτι εχουν μοιραστει ρολοι και εργολαβιες, κατα της Πιστης μας, και των Πατερων μας, και στο τελος τελος κατα του Κυριου μας, εμεις καθομαστε και περι αλλων τυρβαζουμε με αμπελοφιλοσοφια και αδιακριτη αγαπολογια, λες και εχουμε φτασει στο ανωτατο σημειο απαθειας και αγαπαμε μεχρι και τον αλαστορα αιωνιο εχθρο της Εκκλησιας μας.

Εγω δεν εχω φτασει εκει. Εαν νομιζετε καποιοι οτι εχετε φτασει, να σας βαλω και μια μετανοια, να συγχωρεθουμε, να παρω και την ευχουλα σας, να ωφεληθω.

Καθηστε να σας πετανε την βρωμικη πατσαβουρα της περιτεχνα κεκαλυμμενης απιστιας και αποστασιας τους, κατα προσωπο, με τα, ταχα μου, ταχα μου, ελευθερα και ανοιχτου μυαλου, πληρωμενα αρθρακια,
οι τυχαιοι αθεολογητοι και εμπαθεις των εμπαθων που σπιλωνουν και κατασυκοφαντουν αγωνιστες, Ιεραρχες, Ηγουμενους, Μοναχους, Καθηγητες, Λαϊκους,
να υποτιμανε εμφανως και την νοημοσυνη σας, και εσεις να τους.. αγαπατε γενικως και αοριστως!

Εγω δεν μπορω. Και ας με κρινει ο Κυριος μου και Θεος μου.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
efadamop
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Το άθεο ΒΗΜΑ συκοφαντεί την Ομολογία Πίστεως

Δημοσίευση από efadamop »

Και μια μικρή τροποποίηση: Από 17.250 ανήρθαν σε 18.100 οι υπογραφές στην Ομολογία Πίστεως σύμφωνα με την σημερινή λίστα όπως αυτή δημοσιεύτηκε: http://www.impantokratoros.gr/ABF82395.el.aspx

Από την στιγμή που εμείς δεν μπορούμε να γράψουμε βιβλία κατά του Οικουμενισμού, δεν μπορούμε να βγάλουμε κηρύγματα, δεν μπορούμε να μοιράσουμε φυλλάδια, δεν μπορούμε να γράψουμε άρθρα, νομίζω ότι η υπογραφή της Ομολογίας είναι η μικρή δική μας προσωπική συμμετοχή σε αυτό τον αγώνα, χωρίς εμπάθεια και με πολύ πόνο...
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilisalt »

Ο Πέτρος είπε το καλύτερο.
Και οι κρίνοντες κρίνονται.

Από εκεί και πέρα ο καθένας έχει τις απόψεις του.

Διονύση όσον αφορά τους Άγιους μας μάλλον έχεις μέρος δίκιου και όχι όλο.
Αλλά θέλει αρκετή διάκριση το κάθε θέμα.
Όλος ο πλανήτης έχει γεμίσει με όπλα και παντού έχουμε πολέμους και όλοι ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους.

Θα πω ένα ψιλοάσχετο παράδειγμα:
Τότε με το βιβλίο του Ανδρουλάκη κάποιοι έκαιγαν βιβλία και έκαναν φασαρίες.
Κάποιοι άλλοι δίδασκαν ΄΄πολιτισμό΄΄.

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.
Όταν προκαλείς ιερά και όσια κύριε συγγραφέα να έχεις υπόψιν σου πως θα φάς και καμιά ψιλή...
Όχι άστατη φιλοσοφία με ουισκάκι και δίπλα στο τζάκι...
Από την άλλη είναι δυνατόν ως κοινωνία να δηλώνεις πως τα κακά βιβλία πρέπει να καίγονται;

Τελικά, ένα βιβλίο ψιλομπουρδίτσα που σε κανέναν δεν άφησε τίποτα...

Γι αυτό, πιστεύω πως καλό θα ήταν πάντα να έχουμε λίγο υπομονή και να ψάχνουμε καλά τα γεγονότα πριν πάρουμε απόφαση για πόλεμο.
Είναι γνωστό πως οι περισσότεροι πόλεμοι άλλωστε έχουν άλλους στόχους από αυτούς που αρχικά φαίνονται.

Πάντως θα συμφωνήσω γενικώς πως από μόνο του το όνομα του δημοσιογράφου δεν διασφαλίζει τίποτα...
Και επίσης η εργασία στο Βήμα από μόνη της λέει πολλά...
Στη δημοσιογραφία η ομάδα πάντα δίνει ρυθμό... Μην έχετε ψευδαισθήσεις...
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilisalt »

Παιδιά πάλι είμαι εκτός θέματος.
Σας παρακαλώ συγχωρέστε με γι αυτό.

Δεν έχει αιτιολογηθεί επαρκώς γιατί ο Σημίτης επέλεξε τότε τον Ψυχάρη για πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους.
Τι κουφό ήταν και αυτό τότε...
Ας ελπίσουμε κάποια στιγμή να μάθουμε τι είχε στο μυαλό του ο ποιητής...
petross
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από petross »

Να και η αναίρεση του κειμένου:

Τα «τάγματα των νεοσυντηρητικών», και τα τάγματα των νεο-Μασόνων
Νεμέσιος
Οφειλόμενο σχόλιο σε άρθρο της κ. Μαρίας Αντωνιάδου

http://egolpio.wordpress.com/2010/02/25/nemesios_2/
tanos
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από tanos »

Το θέμα μας είναι ότι η "Ομολογία Πίστεως" τυγχάνει ευρύτατης αποδοχής (17.250 υπογραφές χωρίς διαφήμιση και υποστήριξη από την επίσημη εκκλησία) και προφανώς για να προκαλεί το ενδιαφέρον του Βήματος σημαίνει ότι ενόχλησε πολύ...
Τα 17.250 άτομα εαν ήταν (διαπρεπείς της κοινωνίας μας,γιατροι,ποδοσφαιριστες,ανθρωποι των μίντια,κ.α) θα γινόταν πρωτοσέλιδα,οτι κάτι δηλώνουν και πρέπει να προβληματιστούμε οι υπόλοιποι και να πάρουμε σοβαρά την κίνησή τους αυτή.
Ενω τωρα παρότι στην πλειονότητα είναι αγνωστο το θέμα ,παρόλα αυτά γίνεται εντέχνως πόλεμος.
Ετσι λοιπόν εμείς που βρισκόμαστε? γιατί να ασχολούμε με την δημοσιογράφο-που βεβαίως παίρνει γραμή απο τον ιδιοκτήτη,αφου πληρώνει γαρ-και τα γραφόμενά της ,αλλά με την ουσία και την αλήθεια όπου και αν βρίσκετε αυτή?
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Teri »

tanos έγραψε:Το θέμα μας είναι ότι η "Ομολογία Πίστεως" τυγχάνει ευρύτατης αποδοχής (17.250 υπογραφές χωρίς διαφήμιση και υποστήριξη από την επίσημη εκκλησία) και προφανώς για να προκαλεί το ενδιαφέρον του Βήματος σημαίνει ότι ενόχλησε πολύ...
Την Ομολογία Πίστεως υπο­γράφουν οι ακόλουθοι (περίπου 19470 άτομα) ενδει­κτικώς. Την υπέγραψαν και θα την υπογράψουν πολλοί περισσότεροι:

Τελευταία ενημέρωση (25/02/2010)
http://www.impantokratoros.gr/ABF82395.el.aspx
Θεοτόκε, ἡ ἐλπὶς πάντων τῶν Χριστιανῶν, σκέπε, φρούρει, φύλαττε τοὺς ἐλπίζοντας εἰς Σέ.
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Thomas15n »

dionysisgr έγραψε:Eιναι κατι παραπανω απο ξεκαθαρο, οτι πολλοι εδω, εχετε διαχωρισει στο νου σας, σαφως,
την Αγαπη απο την Αληθεια.

Δηλαδη μπορει να βγαινει ο καθε πλανεμενος, η, πληρωμενος, η, βλαμμενος, να γραφει οτι θελει,
η οτι του εχουν υπαγορευσει, να υβριζει τον Χριστο, την Πιστη μας, τα Αγια μας, αλλα εμεις για καποιο περιεργο λογο θα πρεπει να πεταμε την Αληθεια που Σωζει στα σκουπιδια, και να τον αγαπαμε με το ζορι γιατι ετσι πρεπει.. Τι λετε, και που το ειδατε γραμμενο αυτο;

Δηλαδη,

Και οι Πατερες μας οι Αγιοι που κατακευραυνωναν την πλανη, την συκοφαντια, την αναιδεια, την βλασφημια, την δαιμονολογια, ητοι την διαστροφη της θεολογιας, ΔΕΝ ηταν ανθρωποι της Αγαπης, αλλα ηταν εμπαθη πλασματα και δεν μπορουσαν να αγαπησουν τους "παντες",
οπως μπορουμε ευκολα, εμεις οι "ανετοι" και συγχρονοι αγαπολογοι της αδιακριτου
και ομιχλωδους παν-αγαπης;

Κατι δεν παει καλα εδω. Η στραβος ειναι ο γιαλος, η στραβα αρμενιζουμε.

Ενω βλεπουμε οτι εχουν μοιραστει ρολοι και εργολαβιες, κατα της Πιστης μας, και των Πατερων μας, και στο τελος τελος κατα του Κυριου μας, εμεις καθομαστε και περι αλλων τυρβαζουμε με αμπελοφιλοσοφια και αδιακριτη αγαπολογια, λες και εχουμε φτασει στο ανωτατο σημειο απαθειας και αγαπαμε μεχρι και τον αλαστορα αιωνιο εχθρο της Εκκλησιας μας.

Εγω δεν εχω φτασει εκει. Εαν νομιζετε καποιοι οτι εχετε φτασει, να σας βαλω και μια μετανοια, να συγχωρεθουμε, να παρω και την ευχουλα σας, να ωφεληθω.

Καθηστε να σας πετανε την βρωμικη πατσαβουρα της περιτεχνα κεκαλυμμενης απιστιας και αποστασιας τους, κατα προσωπο, με τα, ταχα μου, ταχα μου, ελευθερα και ανοιχτου μυαλου, πληρωμενα αρθρακια,
οι τυχαιοι αθεολογητοι και εμπαθεις των εμπαθων που σπιλωνουν και κατασυκοφαντουν αγωνιστες, Ιεραρχες, Ηγουμενους, Μοναχους, Καθηγητες, Λαϊκους,
να υποτιμανε εμφανως και την νοημοσυνη σας, και εσεις να τους.. αγαπατε γενικως και αοριστως!

Εγω δεν μπορω. Και ας με κρινει ο Κυριος μου και Θεος μου.
Διονύση μπράβο, το έπιασες τελικά το νόημα, όποιος συμπλέει με τους προδότες της πίστεως και της πατρίδας είναι καλός και έχει δικαίωμα να μιλάει, όποιος όμως είναι κατά δεν έχει δικαίωμα είναι φανατικός, μισαλλόδοξος, ζηλωτής, καθυστερημένος, ταλιμπάν και πόσα ακόμη, τον Εφέσου τον έλεγαν τρελλό και μανικό τα τότε "κοπέλια" του πάπα όπως τους έλεγε ο ίδιος, η εποχή μας με την προ αλώσεως έχει τρομακτικά πολλές ομοιότητες, ψάξτε και βρήτε τις μία προς μία, αυτή την φορά δεν θα αλωθεί το κράτος αλλά το γένος, όποιος συμβαδίζει ή σιωπά στα θέματα της προδοσίας της πίστεως και της πατρίδας γίνεται συνένοχος άμεσα και ο ίδιος, σήμερα όλοι μας παίρνουμε θέση στην Ιστορία και στην Αιωνιότητα.
Οι καταστάσεις δεν είναι απλά κρίσιμες και σοβαρές είναι καθοριστικές γιά τον καθένα μας και γιά το γένος, δυστυχώς στην πατρίδα μας αυτή την στιγμή γίνεται ένας πόλεμος φιλοπαγκοσμιοποιητών και αντίπαγκοσμιοποιητών, εκεί εδράζεται και η σύγκρουση Οικουμενιστών και Αντιοικουμενιστών, δεν είναι μία μεμονωμένη σύγκρουση είναι γενικότερη.
Θέλουν να φέρουν πάση θυσία τον Παγκόσμιο ηγέτη, η Ελλάδα όπως είναι μέχρι σήμερα τους είναι εμπόδιο όχι πολιτικό ή οικονομικό γιατί είναι μία κουκίδα αλλά σε πνευματικό επίπεδο ακόμη και σε αυτά τα χάλια είναι υπερδύναμη και αυτό το γνωρίζουν καλά εμείς κοιμώμαστε, γι'αυτό πρέπει να φύγει από την μέση με κάθε κόστος, ας το καταλάβουμε καλά, παίζονται όχι απλά πολλά αλλά τα πάντα, μπορεί να φανεί σε κάποιους υπερβολικό αυτό που γράφω αλλά ας σκεφτούν λίγο σε βάθος το όλο θέμα και θα το καταλάβουν.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”