Το άθεο ΒΗΜΑ συκοφαντεί την Ομολογία Πίστεως

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

efadamop
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Το άθεο ΒΗΜΑ συκοφαντεί την Ομολογία Πίστεως

Δημοσίευση από efadamop »

Το ΒΗΜΑ συκοφαντεί την Ομολογία Πίστεως κατά του Οικουμενισμού
http://agapi-pisti-elpida.blogspot.com/ ... z0evLcIs8G

Ορθόδοξες ανησυχίες εκφράζει πολύ περισσότερος κόσμος, από αυτόν που φαίνεται. Η Ορθόδοξη πίστη, με τη βοήθεια του Θεού, είναι ακόμη δυνατή και η φωνή της αντηχεί στον αντίχριστο ορίζοντα της νέας εποχής. Δεν ξέρουμε για πόσο ακόμη, όσο το επιτρέψει ο Θεός.
Μία τέτοια ορθόδοξη ανησυχία, μας έστειλε ένας φίλος με e-mail και την αναρτούμε με την άδειά του στο ιστολόγιο της επαλήθευσης.

Η Ομολογία Πίστεως κατά του Οικουμενισμού (http://www.impantokratoros.gr/B742476A.el.aspx) έχει υπογραφεί από 17.250 ιερείς και λαϊκούς μέχρι στιγμής (http://www.impantokratoros.gr/ABF82395.el.aspx). Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται αθόρυβα και θέλω να πιστεύω χωρίς πνευματικούς καταναγκασμούς. Άλλωστε οι πιο πολλοί Μητροπολίτες είναι αντίθετοι, αρνητικοί έως και αδιάφοροι θεωρώντας ότι η κίνηση είναι εκ του περισσού, όπως λέει και το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου (http://www.romfea.gr/index.php?option=c ... 5&Itemid=2).

Με την έκδοση του ανωτέρω ανακοινωθέντος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αρνήθηκε στην ουσία να επιβάλλει επιτίμια στους υπογράψαντες ερχόμενος σε αντίθεση με την υπόδειξη του Οικουμενικού Πατριάρχη (http://www.amen.gr/index.php?mod=news&o ... le&aid=694). Προχθές λοιπόν σε ομιλία του στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης έβαλε και πάλι κατά όσων υπέγραψαν -αφού ο Ιερώνυμος δεν τους τιμωρεί- λέγοντας πως πρόκειται για φονταμεταλιστές ορθοδόξους. Το ΒΗΜΑ λοιπόν άλλο που δεν ήθελε. Πήρε σήμερα την σκυτάλη και βγάζει όλη την αντίχριστη χολή του στους υπογράψαντες.

Άλλωστε είναι γνωστή η τακτική που έχει υιοθετήσει πλέον το ΒΗΜΑ ενάντια στον Χριστιανισμό. Δείτε παραδείγματα:

-Το καλοκαίρι που μας πέρασε ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο αντί να κάνει ένα ωραίο αφιέρωμα στην Παναγία, είχε αφιέρωμα στον Ρασπούτιν: (http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2& ... 16/08/2009)

-Πρίν ενάμισι μήνα έβριζε τον Παπουλάκο: (http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2& ... 20/12/2009)

Δείτε το δημοσίευμα του Βήματος:

Οι υπερορθόδοξοι φονταμενταλιστές βάλλουν κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη, του Πατριάρχη Μόσχας και του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας
Τάγματα νεοσυντηρητικών πολιορκούν την Ορθοδοξία
Ποιοι βάζουν εμπόδια στην προσέγγιση με το Βατικανό και το Ισλάμ
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2& ... 07/02/2010
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Το άθεο ΒΗΜΑ συκοφαντεί την Ομολογία Πίστεως

Δημοσίευση από dionysisgr »

Aλλη μια τρανη αποδειξη οτι ειμαστε στο ΣΩΣΤΟ δρομο, της ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ, οσοι εχουμε υπογραψει, εφοσον μας κατηγορει ακομα μια μασωνικη φυλλαδα, πληρωμενη και ξεπουλημενη απο χρονια, στον μαμμωνα.

Να μην παραλειψουμε να δωσουμε και συγχαρητηρια στην.. επιδοξη δημοσιογραφο που "αρθρογραφει" κατα παραγγελια και υπαγορευση και η οποια ονειρευεται "επαφη" με το.. ισλαμ.

Θα την εχει την "επαφη" που ποθει με το ισλαμ, πολυ συντομα, η κυρια, και ολοι αυτοι εκει στο βημα της.. βλακειας, εφοσον συνεχισουν να δικαιωνουν τα αφεντικα τους.

Α, ρε.. ισλαμ που σας χρειαζεται, και το ποθειτε απο οτι φαινεται, οντες καταπιεσμενοι απο την Αληθεια, αναζητειτε μετα μανιας το ψεμμα, γιατι αυτο σας ταϊζει και ο πατερας σας..

Αιντε, κοροιδα πρωϊ, πρωϊ, να κανετε χαρες, στα ποδια των αφεντικων σας. Τα καταφερατε παλι..

Αξιος ο μισθος σας, δεδηλωμενοι ΕΧΘΡΟΙ της Ορθοδοξιας.

Εμεις συνεχιζουμε, στο δρομο που χαραξαν οι Αγιοι Πατερες μας. Εαν θελουμε να σωσουμε την ψυχη μας.

Οσο μας συκοφαντουν, τοσο μας δικαιωνουν.

Ζει Κυριος ο Θεος!
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Το ΒΗΜΑ δεν ξέρω αν είναι "άθεο", άλλωστε άψυχο πράγμα είναι άθεο θα είναι :smile: , όμως γνωρίζει κανένας από σας τη Μαρία Αντωνιάδου, που υπογράφει το άρθρο; Με ποιο δικαίωμα τη χαρακτηρίζεται άθεη χωρίς να την γνωρίζετε; Το ότι έχει διαφορετική άποψη από τη δική σας (και από τη δική μου) δε σημαίνει ότι είναι άθεη.

Σας πληροφορώ, επειδή τυχαίνει να τη γνωρίζω προσωπικά, ότι η γυναίκα είναι μια χαρά Χριστιανή, αλλά τυχαίνει να έχει διαφορετική άποψη από τη δική μας για το θέμα του τι είναι Οικουμενισμός και τι όχι και τι είναι φονταμενταλισμός. Δικαίωμα της. Όπως δικαίωμα δικό μας είναι να μη διαβάζουμε τα άρθρα της, ή να ασκούμε κριτική εναντίον τους. Δεν έχουμε όμως δικαίωμα να χαρακτηρίζουμε έναν άνθρωπο χωρίς να τον γνωρίζουμε.
Andreasmas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Andreasmas »

Συμφωνώ μαζί σου ,Νίκο .

Δεν είναι σωστό, κάθε και κάθε φορά,έτσι γιατί απλώς δεν συμφωνούμε και γιατί ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι μας,ν` αρχίσουμε να χαρακτηρίζουμε ,και να καταδικάζουμε αν χρειαστεί , για κάτι που δεν μας βρίσκει σύμφωνους.
Ας έχουμε περισσότερη ειρήνη και νηφαλιότητα και ίσως κάποια στιγμή δούμε τα πράγματα πιο ξεκάθαρα .
Λογίζομαι γάρ ότι ουκ άξια τά παθήματα του νυν καιρού πρός τήν μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Υπάρχει άρθρο της Μαρίας Αντωνιάδου με το οποίο έχω συμφωνήσει απόλυτα.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
petross
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από petross »

Έτσι είναι μόλις κάποιος συκοφαντεί όλη την αντιοικουμενιστική κίνηση (εννοώ από τον Όσιο Φιλόθεο Ζερβάκο και τον Γέροντα Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο και άλλων επιφανών πατέρων μέχρι και την αντίδραση των υπογραψάντων σήμερα την ομολογία πίστεως) σπεύδουμε να τους δικαιώσουμε με την δικαιολογία ότι κάνουν κριτική και είναι μάλιστα και καλοί χριστιανοί απλώς βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά.... παρότι συκοφαντούνται Επίσκοποι Ηγούμενοι και εκατοντάδες κληρικοί. ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΟΣΤ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΕ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ... ΑΠΟ ΛΑΙΚΟΥΣ ...!
ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ...

ΟΧΙ αδελφοί μου!! Εφ' όσον αυτή η κυρία έχει το θράσος να ομιλεί κατά αυτόν τον τρόπο δεν έχω εγώ τον δικαίωμα να πω ότι συκοφαντεί... ;

Έτσι γράφουν οι καλοί χριστιανοί filotas;
Εγώ γνωρίζω ότι όποιος έχει την αλήθεια μιλάει πάντοτε με (θεολογικά) επιχειρήματα και δεν προσπαθεί να λασπολογίσει...
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Πέτρο δεν υπερασπίζομαι τις απόψεις της κ. Αντωνιάδου, αλλά το δικαίωμά της να τις εκφράζει, χωρίς αυτό να μας δίνει το δικαίωμα να την χαρακτηρίζουμε. Ο χαρακτηρισμός είναι η άλλη λέξη για την κατάκριση. Και ποιος είμαι εγώ για να κρίνω αν η κ. Αντωνιάδου είναι "καλή" ή "κακή";

Πράγματι κι εγώ δε συμφωνώ ούτε με το περιεχόμενο ούτε με το ύφος του συγκεκριμένου άρθρου, όμως δε σπεύδω να χαρακτηρίσω τη συντάκτρια απ' αυτό. Όμως ποιος λέει ότι εγώ είμαι ο σωστός κι η κ. Αντωνιάδου είναι λάθος; Έχω το δικαίωμα να εκφράσω κόσμια την κριτική μου, όπως είχε κι εκείνη το δικαίωμα να δημοσιεύσει και μάλιστα επώνυμα τις απόψεις της.

Πρέπει να μάθουμε να κρίνουμε συγκεκριμένα λόγια ή πράξεις ενός ανθρώπου χωρίς να χρησιμοποιούμε χαρακτηρισμούς, που αδικούν την αξία της κριτικής μας. Έτσι θα μπορούμε να συζητάμε χωρίς προσωπικές συγκρούσεις και να βγάζουμε θετικό αποτέλεσμα από τη συζήτησή μας.

Διαφορετικά ο άλλος αρκείται στη επικεφαλίδα και δεν προχωρά στην ουσία μιας δημοσίευσης, λέγοντας για να "βρίζει έτσι το συνομιλητή του, φαντάσου τι Χριστιανός είναι".
efadamop
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από efadamop »

Η τεκμηρίωση του χαρακτηρισμού "άθεο" έχει δοθεί στο πρώτο μου post. Σας έδωσα 2 παραδείγματα για την "φιλοσοφία" του Βήματος:

-Το καλοκαίρι που μας πέρασε ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο αντί να κάνει ένα ωραίο αφιέρωμα στην Παναγία, είχε αφιέρωμα στον Ρασπούτιν: (http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2& ... 16/08/2009)

-Πριν ενάμισι μήνα έβριζε τον Παπουλάκο: (http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2& ... 20/12/2009)

Θέλετε και ένα τρίτο; Ανήμερα τα Χριστούγεννα το ΒΗΜΑ προβληματιζόταν για το ποιες είναι οι παγανιστικές πτυχές των Χριστουγέννων: (http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2& ... 25/12/2009)

Με αυτά υπόψη, εσείς πως θα χαρακτηρίζατε το ΒΗΜΑ; Χριστιανικό έντυπο ή αντίχριστο; Νομίζω πως η γραμμή που χαράσσει πλέον μπορεί επιεικώς να χαρακτηριστεί άθεη. Τα υπόλοιπα περιττεύουν. Ας προσέξουμε ποιες φωνές ενισχύουμε με τον οβολό μας, θα συμπλήρωνα.

Πάντως όλη αυτή η κουβέντα είναι εκτός θέματος. Το θέμα μας είναι ότι η "Ομολογία Πίστεως" τυγχάνει ευρύτατης αποδοχής (17.250 υπογραφές χωρίς διαφήμιση και υποστήριξη από την επίσημη εκκλησία) και προφανώς για να προκαλεί το ενδιαφέρον του Βήματος σημαίνει ότι ενόχλησε πολύ...
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

filotas έγραψε:Όμως ποιος λέει ότι εγώ είμαι ο σωστός κι η κ. Αντωνιάδου είναι λάθος;
Η αγάπη. :wink: Όταν ένα πράγμα οδηγεί κάπου αλλού εκτός από εκεί, τότε δεν είναι αγάπη είναι εγωισμός. Και ο εγωισμός είναι πάντα λάθος. (Γι' αυτό και καταλαβαίνω τον Πέτρο. Πρέπει να ομολογήσουμε ότι έχει δίκιο. Είναι όπως μας βολεύει κάθε φορά.) Πάντως εγώ προσωπικά δεν διαφωνώ μαζί σου. Απλά καταλαβαίνω την αγανάκτηση του Διονύση και του Πέτρου.
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

efadamop έγραψε:Με αυτά υπόψη, εσείς πως θα χαρακτηρίζατε το ΒΗΜΑ; Χριστιανικό έντυπο ή αντίχριστο;
Δεν μου αρέσει να γράφω την λέξη που δυστυχώς πιστεύω ότι ισχύει για το Βήμα...
Πάντως όλη αυτή η κουβέντα είναι εκτός θέματος. Το θέμα μας είναι ότι η "Ομολογία Πίστεως" τυγχάνει ευρύτατης αποδοχής (17.250 υπογραφές χωρίς διαφήμιση και υποστήριξη από την επίσημη εκκλησία) και προφανώς για να προκαλεί το ενδιαφέρον του Βήματος σημαίνει ότι ενόχλησε πολύ...
Αν δεν ενοχλούσε δεν θα της έδιναν και σημασία... :?
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”