Καλο παραδεισο μικρε...

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
theodora
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Καλο παραδεισο μικρε...

Δημοσίευση από theodora »

frouteboras έγραψε:Παιδια ο νεαρος ισως ηταν θυμα επιθετικης η και δολιας (θα δειξει η νεκροτομη, μπορει να χαθηκε απο εξοστρακισμο σφαιρας) ενεργειας.Σιγουρα δεν θα τον κρινω εγω και Θεος σχωρεστον που λενε και στον τοπο μου.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΟΜΩΣ κι επειδη δε συναδει με το ηθος και υφος του φορουμ ας μην "αγιοποιουμε" το θυμα.Δεν ειναι ουτε μαρτυρας ουτε ηρωας.Μου θυμιζει αυτη η υπερβολη την "αγιοποιηση" της θανουσας συζυγου του διαδοχου του αγγλικου θρονου, της νταιανα.Ημαρτον με την υπερβολη.Του αλλου του σπασανε το μαγαζι, πως θα τα φτιαξει?
Ο φιλος pilotos ειπε "Πρέπει, επίσης, να σκεφτούμε ότι η κοινωνία μας , όσο απομακρύνεται από το Θεό, γίνεται ΖΟΥΓΚΛΑ και ότι ο άνθρωπος, όσο απομακρύνει τη χάρη του Θεού από πάνω του, τόσο εξελίσσεται σε ... κτήνος !" Ποσο ομως το θυμα η οι γονεις του ηταν κοντα στο Θεο?Ποσο κοντα ειμαι εγω στο Θεο που κρινω τους αλλους?
Μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι οταν τους βλεπω να καινε δημοσια κτιρια η τη σημαια. Τουρκικο φεσι που θελει αυτη η νεολαια για να στρωσει!
Αδελφέ frouteboras συμφωνώ μαζί σου πως εδώ δεν αγιοποιήσαμε το παλληκάρι, ούτε έψαξε κάποιος να ρίξει ευθύνη στους γονείς, στο κράτος, στον αστυνομικό προσωπικά. Τον πρόωρο χαμό ενός παιδιού θίξαμε μαζί με τις ευχές μας για να βρει ανάπαυση η ψυχούλα του και οι ψυχές όσων έμεσα ή άμεσα ευθύνονται για την τραγωδία αυτή.

Και εμένα μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι χθές το μεσημέρι που έσπαζαν το μαγαζί του θείου μου και εμείς τους κοιτάζαμε από μακρυά κρυμμένοι στην κολώνα φοβισμένοι από την μανία τους και το ξέσπασμα τους (γιατί άραγε???...) (και ο ανθρωπάκος έχει τόσες μα τόσες υποχρεώσεις και έκλαιγε με αναφιλητά ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ και όχι για το μαγαζί του-και υποτίθεται πως δεν είναι χριστιανός-....... )
Όμως σίγουρα η λύση δεν είναι να αφήνουμε -τον λογικό κατά το ανθρώπινο- θυμό μας να μας παρασύρει............. όχι για να μην σκοτώσουμε κι εμείς ένα σώμα, αλλά για να μην σκοτώσουμε την ψυχή μας την αθάνατη (και άπειρες άλλες όπως κάνουμε στην καθημερινή μας ζωή χωρίς να το καταλαβαίνουμε)
Και όσο για το τουρκικό φέσι, εκεί θα διαφωνήσω! Θεός μας χρειάζεται. Πίστη. Ιδανικά. Χριστιανική ζωή και ορθοπραξία.
Στα δύσκολα αποδεικνύουμε την ιδιότητα μας ως ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ............ στις αναμπουμπούλες και στις αδικίες, με σύνεση, με σωφροσύνη, με ηρεμία, με αγάπη Χριστού, με το να βάζουμε στην θέση μας τον ίδιο τον Κύριο και να σκεφτόμαστε πως θα έπραττε, τί θα σκεφτότανε, πόσο πολύ θα προσευχότανε σε τέτοιες στιγμές και ώρες.

Παιδάκι 16 ετών...................... !
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

efraim21 έγραψε:ο μπαμπας του ηταν πολιτικος μηχανικος και διευθυντης τραπεζας η μητερα του ειχε καταστημα στο κεντρο της Αθηνας εμεναν στο παλαιο Ψυχικο.Προλαβεναν να βλεπουν το παιδι τους τι κανει και που γυρνα ποιες ειναι οι παρεες του και ποιοι τον επιρρεαζαν?Τι δουλεια ειχε ενα παιδι εκει να τα βαζει με εναν ανθρωπο που κρατουσε οπλο?Η οικογενεια του τι λεει τωρα?
Μετά των αγίων, ανάπαυσε Κύριε και τη ψυχή του δούλου σου Αλεξάνδρου, ένθα ουκ έστι πόνος, ου λυπη, ου στεναγμός!
Παιδί χωρισμένων γονιών ήταν ο Αλέξανδρος, πλουσίων και από τα Βόρεια Προάστια. Άλλο ένα τραύμα στη ψυχή του έφηβου!
Απ' ότι λένε κάποιοι δημοσιογράφοι, ο Αλέξανδρος είχε γνωρίζει πρόσφατα μία κοπέλα, η οποία είχε διασυνδέσεις με τον αντιεξουσιαστικό χώρο και η οποία είχε αναλάβει να το μυήσει στα των Εξαρχείων. Επειδή έχω εμπειρία από συγγενικό μου πρόσωπο (κι αυτό παιδί χωρισμένων γονιών) που είχε μπλεχτεί με τέτοιους χώρους, πριν απο καιρό, οφείλω να παρακαλέσω να μην κατακρίνουμε (όσοι προσπαθήσουν να το κάνουν) τον έφηβο που έμπλεξε μ' αυτές τις παρέες, γιατί είναι ένα καράβιο η ψυχή του που παρασέρνεται από θυελλώδεις αέρηδες και προσπαθεί - μάταια - να βρει κάποιο λιμάνι να αγκυροβολήσει.
Δυστυχώς για τον Αλέξανδρο, δεν κατάφερε να το βρεί.
Ας προσευχηθούμε όλοι, ο Κύριός μας να τον λυπηθεί και να του εξασφαλίσει ΤΩΡΑ την ηρεμία που κυνηγούσε επί 16 χρόνια και που ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τον βοήθησε να την βρεί.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
frouteboras
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από frouteboras »

theodora έγραψε:
frouteboras έγραψε:Παιδια ο νεαρος ισως ηταν θυμα επιθετικης η και δολιας (θα δειξει η νεκροτομη, μπορει να χαθηκε απο εξοστρακισμο σφαιρας) ενεργειας.Σιγουρα δεν θα τον κρινω εγω και Θεος σχωρεστον που λενε και στον τοπο μου.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΟΜΩΣ κι επειδη δε συναδει με το ηθος και υφος του φορουμ ας μην "αγιοποιουμε" το θυμα.Δεν ειναι ουτε μαρτυρας ουτε ηρωας.Μου θυμιζει αυτη η υπερβολη την "αγιοποιηση" της θανουσας συζυγου του διαδοχου του αγγλικου θρονου, της νταιανα.Ημαρτον με την υπερβολη.Του αλλου του σπασανε το μαγαζι, πως θα τα φτιαξει?
Ο φιλος pilotos ειπε "Πρέπει, επίσης, να σκεφτούμε ότι η κοινωνία μας , όσο απομακρύνεται από το Θεό, γίνεται ΖΟΥΓΚΛΑ και ότι ο άνθρωπος, όσο απομακρύνει τη χάρη του Θεού από πάνω του, τόσο εξελίσσεται σε ... κτήνος !" Ποσο ομως το θυμα η οι γονεις του ηταν κοντα στο Θεο?Ποσο κοντα ειμαι εγω στο Θεο που κρινω τους αλλους?
Μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι οταν τους βλεπω να καινε δημοσια κτιρια η τη σημαια. Τουρκικο φεσι που θελει αυτη η νεολαια για να στρωσει!
Αδελφέ frouteboras συμφωνώ μαζί σου πως εδώ δεν αγιοποιήσαμε το παλληκάρι, ούτε έψαξε κάποιος να ρίξει ευθύνη στους γονείς, στο κράτος, στον αστυνομικό προσωπικά. Τον πρόωρο χαμό ενός παιδιού θίξαμε μαζί με τις ευχές μας για να βρει ανάπαυση η ψυχούλα του και οι ψυχές όσων έμεσα ή άμεσα ευθύνονται για την τραγωδία αυτή.

Και εμένα μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι χθές το μεσημέρι που έσπαζαν το μαγαζί του θείου μου και εμείς τους κοιτάζαμε από μακρυά κρυμμένοι στην κολώνα φοβισμένοι από την μανία τους και το ξέσπασμα τους (γιατί άραγε???...) (και ο ανθρωπάκος έχει τόσες μα τόσες υποχρεώσεις και έκλαιγε με αναφιλητά ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ και όχι για το μαγαζί του-και υποτίθεται πως δεν είναι χριστιανός-....... )
Όμως σίγουρα η λύση δεν είναι να αφήνουμε -τον λογικό κατά το ανθρώπινο- θυμό μας να μας παρασύρει............. όχι για να μην σκοτώσουμε κι εμείς ένα σώμα, αλλά για να μην σκοτώσουμε την ψυχή μας την αθάνατη (και άπειρες άλλες όπως κάνουμε στην καθημερινή μας ζωή χωρίς να το καταλαβαίνουμε)
Και όσο για το τουρκικό φέσι, εκεί θα διαφωνήσω! Θεός μας χρειάζεται. Πίστη. Ιδανικά. Χριστιανική ζωή και ορθοπραξία.
Στα δύσκολα αποδεικνύουμε την ιδιότητα μας ως ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ............ στις αναμπουμπούλες και στις αδικίες, με σύνεση, με σωφροσύνη, με ηρεμία, με αγάπη Χριστού, με το να βάζουμε στην θέση μας τον ίδιο τον Κύριο και να σκεφτόμαστε πως θα έπραττε, τί θα σκεφτότανε, πόσο πολύ θα προσευχότανε σε τέτοιες στιγμές και ώρες.

Παιδάκι 16 ετών...................... !
Μη με παρεξηγειτε σεβαστη Θεοδωρα, δεν αντεχω την αγιοποιηση και ηρωοποιηση του θυματος απο τα μεσα μαζικης αποχαυνωσης.Να σας πω προσωπικα για τον μικρο Αλεξανδρο που κοιμηθηκε 5 ετων μετα τη μαχη με αυτοανοσο νοσημα που τον εκανε να νοσηλευτει τη μιση του ζωη σε νοσοκομειο.Η μητερα του δεν ειχε πολλους διπλα.Ενα απλο κρυωμα το περναγε σε νοσοκομειο σα βαρια πνευμονια.Στο τερμα δε μπορουσαν οι γιατροι να βρουνε φλεβα απο τις πολλες νοσηλειες.Ηταν ησυχος στην αγκαλια της μανας του και απλα ανασαινε βαρια.Μανα γνωστη μου χανει 2 παιδια σε τροχαιο ταυτοχρονα, ανηλικα και τα δυο.Να την ακουσεις να λεει "Θεε μου να μου αφηνες και τα δυο κι ας ηταν αναπηρα".Ενα αλλο παιδι διαγνωστηκε με πολλαπλη σκληρυνση και προχωρα τοσο γρηγορα η αρρωστια που σβηνει στο καροτσι.Εμενα ο Θεος με οσα εχω κανει με ανεχεται και με αφηνει ζωντανο!5.000.000 παιδια λεει η unicef πεθαινουν το χρονο.ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΑ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΑ Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ.
Run フォクすけ, Run

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Teri »

aposal έγραψε: Ας προσευχηθούμε όλοι, ο Κύριός μας να τον λυπηθεί και να του εξασφαλίσει ΤΩΡΑ την ηρεμία που κυνηγούσε επί 16 χρόνια και που ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τον βοήθησε να την βρεί.
frouteboras έγραψε:ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΑ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΑ Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ.
Μετά των αγίων, ανάπαυσον Χριστέ και τη ψυχή του δούλου σου Αλεξάνδρου και τις ψυχές όλων των παιδιών του κόσμου, ένθα ουκ έστι πόνος, ου λυπη, ου στεναγμός, αλλά ζωή ατελεύτητος!
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

H ευαγγελικη αγαπη ειναι ζωη.Γιατι κ ο Θεος-Αγαπη ειναι η Ζωη.Στα ματια του καθημερινου κοσμου που εχει συνηθισει στις χρηματιστηριακες κι εμπορικες συναλλαγες η ευαγγελικη αγαπη μοιαζει με απωλεια και γι αυτο τη χλευαζει.
Στη Παλαιστινη υπαρχουν δυο λιμνες πασιγνωστες.Στο βορρα η λιμνη της Τιβεριαδος,στο νοτο η Νεκρα Θαλασσα.Η Τιβεριαδα ειναι μικρη λιμνη αλλα ζωντανη,εχει πολλα ψαρια κι εκει ψαρευαν οι μαθητες του Χριστου.Η Νεκρα Θαλασσα ειναι 3-4 φορες μεγαλυτερη,αλλα ειναι Νεκρα,δεν εχει ιχνος ζωης.Τις δυο λιμνες τις συνδεει ο Ιορδανης Ποταμος που ειναι κι αυτος ζωντανος ποταμος.Ξεκιναει απο την Τιβεριαδα και καταληγει στη Νεκρα Θαλασσα.Κι εδω συμβαινει το παραδοξο φαινομενο.Αιωνες τωρα η μικρη λιμνη της Τιβεριαδος προσφερει το νερο της μεσω του Ιορδανου στη Νεκρα θαλασσα.Και ομως δεν αδειαζει παραμενει ζωντανη.Η Νεκρα θαλασσα αιωνες τωρα δεχεται το νερο της Τιβεριαδος αλλα δε ζωντανευει παραμενει νεκρη.!!!
Αυτες οι δυο λιμνες ειναι τυπος και εικονα του ανθρωπου.Ο ανθρωπος που αγαπα αισθανεται υπευθηνος για τον συνανθρωπο του,κενωνεται,δινει,προσφερει,αλλα παραμενει ζωντανος και δε στερευει.Ο ανθρωπος που γυριζει γυρω απ τον εαυτο του και λατρευει μονο τον εαυτο του και δεν εχει να δινει παρα μονο να παιρνει παραμενει νεκρος.''Εκ του πλησιον εστι η ζωη και ο θανατος"ελεγε ο Αβας Ιωαννης ο Κολοβος.''Δε γινεται να χτισει κανεις σπιτι αρχιζοντας απο πανω προς τα κΧατω.Απ τα θεμελια θ αρχισει κ θα προχωρησει προς τα πανω".Οταν τον ρωτουσαν τι σημαιναν αυτα τα λογια εκεινος απαντουσε"Το θεμελιο ειναι ο πλησιον προκειμενου να τον σωσεις και πρωτος εσυ ωφελεισαι γιατι απ αυτον κρεμονται ολες οι εντολες του Χριστου."
Αν για το κοσμο "ο αλλος ειναι η κολαση μου"για τον ανθρωπο του Θεου ο αλλος ειναι ο αδελφος μου,ο ιδιος ο Θεος.''Ειδες τον αδελφο σου?Ειδες τον Θεο σου"
Και γι αυτον τον ανθρωπο εχω ευθυνη απεριοριστη.

Αυτα εις μνημην του Αλεξανδρου που εφυγε τοσο αδικα απο τη ζωη ....Ο Θεος ας αναπαυσει τη ψυχουλα του...
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodora »

Σε καταλαβαίνω, σε νιώθω, ξέρω τι λες αδελφέ μου.............. Πονάμε με όλα όσα συμβαίνουν και αισθανόμαστε ανίσχυροι, αδύνατοι να κάνουμε κάτι............... γι΄αυτό και όλες αυτές οι κουβέντες και οι συζητήσεις.
Αυτοί είμαστε όμως. Γεμάτοι πληγές και ασθένειες. Ο καθένας μας διαφορετικές που ο άλλος δεν τις νιώθει γιατί τον πονάνε και ασχολείτε με τις δικές του......
Φυσικά για όλα τα αδικοχαμένα πλάσματα του κόσμου να προσευχόμαστε, για όλους και για όλα.
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
relis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από relis »

Ανάπαυσον Χριστέ την ψυχή του κεκοιμημένου παιδιού σου
Σίγουρα πολλοί προσπαθούν τώρα να εκμεταλευτούν τον θάνατο του παιδιού
Και ίσως όχι τόσο αυτοί που τα σπάνε, όσο μερικοί υποκινητές
οι οποίοι είναι Ανθέλληνες ή Σιωνιστές.
Οι άλλοι απλώς τρέχουν και σπάνε
Πάντως το παιδί ήταν ευκατάστατο, πήγαινε νομίζω σε ιδιωτικό σχολείο
Δεν ήταν από αυτούς που θα περίμενε κάποιος να τα βάζει με την Αστυνομία.
Αυτό μας δείχνει ότι τα στερεότυπα που υπήρχαν παλίά σχετικά με το ποιός
είναι αντιεξουσιαστής, δεν ισχύουν πιά.
Γι' αυτό σας λέω,
το σφράγισμα στην Ελλάδα δεν πρόκειται να περάσει
Υπάρχουν σοβαρότεροι λόγοι για να πεθάνει κανείς,
και οι "αναρχικοί" θα μας προλάβουν τους "χριστιανούς" στην στροφή

ΙΝΑ ΩΣΙΝ ΩΣ ΕΝ !!!
Άβαταρ μέλους
xdoum
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από xdoum »

Θεος σχωρεστο to παιδάκι...
ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΤΟΣΟ ΝΩΡΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ.

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΥΤΗ.
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΜΙΑ ΖΩΗ, ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΓΙΝΕ ΕΡΜΑΙΟ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ.
ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΜΥΡΙΑ ΚΑΚΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ.

ΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΥ ΘΕΡΜΑ.
(Α)ΧΡΗΣΤΟΣ
Άβαταρ μέλους
costisk
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από costisk »

Ας ευχηθουμε να είναι αναπαυμένη η ψυχούλα του...
nikolaos-9

Δημοσίευση από nikolaos-9 »

Θλίψη και οργή...

Θλίψη γιά το αδικοχαμένο παλληκάρι.
Οργή γιά την κατάχρηση εξουσίας.

Ας αναπαύσει ο Κύριος την αθώα του ψυχή και ας δίνει κουράγιο στους γονείς του.
Ας δώσει αρχή μετάνοιας και σε αυτόν που έκοψε το νήμα της ζωής του.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”