Υφίσταται επίθεση το forum;

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Υφίσταται επίθεση το forum;

Δημοσίευση από Melpomeni »

lovethink έγραψε:
Melpomeni έγραψε:
lovethink έγραψε: PETERRRR μου δεν κάνεις λάθος
Και εγώ συμφωνώ με αυτό που λες
Αλλά να έχεις πάντα κατά νου πως δεν καθρεφτίζει αυτόματα όλους τους ανθρώπους που πιστεύουν στο Θεό
Δηλαδή μην περιμένεις να βγάλεις "συμπέρασμα" για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ μας από το τι λέει ο κάθε ένας σε ένα φόρουμ

Ισως ειναι καλυτερα να μιλαμε πιο ξεκαθαρα ,για να μην παρεξηγει ο ενας τα λογια του αλλου.
Φυσικα και δεν ειναι δυνατον να βγαλει κανεις συμπερασμα για την Ορθοδοξια απο τα λεγομενα μας και μονο.
Φορουμ ειμαστε,οχι Εκκλησια !
Απο εκει και μετα ομως,πρεπει να ξεκαθαρισουμε τι εννοουμε οταν λεμε
"ΚΟΛΛΗΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ".
Τι εννοουμε ; τροπο ζωης οπως μας αρεσει; προγαμιαιες σχεσεις, εξωσωματικες γονιμοποιησεις,ενεργη ομοφυλοφιλια, εκτρωσεις, αναπροσαρμογη της λειτουργικης και μυστηριακης ζωης της Εκκλησιας μας αναλογα με τα γουστα του καθενος, αγαπολογια που διαστρεφει την Αληθεια;
Η μηπως εννοουμε ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ την υψωση φωνης διαμαρτυριας στον υλισμο,μηδενισμο,εαυτουλακισμο,αισθησιασμο και καθε ειδους ειδωλολατρεια ,αντιπαραθετοντας την αναλλοιωτη δια μεσου των αιωνων Ορθοδοξια ως μονη οδο σωτηριας;
Τι ακριβως εννοουμε ;
Eίναι εκείνα τα άτομα που δεν λειτουργούν ΠΟΤΕ με το κατ'οικονομίαν και σκέφτονται έξω από το πρίσμα της αγάπης και μόνο με το γράμμα του νόμου , που τσουβαλιάζουν όλες τις περιπτώσεις χωρίς κριτίριο και ελαφρυντικά και κρατάνε το πηδάλιο στο χέρι σαν μαστίγιο περιμένοντας χαιρέκακα για την τιμωρία των αμαρτωλών και που ξέρουν μόνο να φωνάζουν να ειρωνεύονται και να μιλάνε λες και ήδη υπέγραψαν συμβόλαιο σωτηρίας για τις δικές τους αμαρτίες

ΔΗΛΑΔΗ ;;;
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Βρε Ocean :lol: δηλαδή ΗΜΑΡΤΟΝ , κάθεσαι και δίνεις αναφορά ?
Οτι γουστάρεις είσαι και σε ότι γουστάρεις πιστεύεις και πρόβλημα του καθενός να νομίζει ότι θέλει
Μην απαντάς
Τι το κάναμε εδώ ?
Δικαστήριο ?
Καλή Σαρακοστή
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Melpomeni έγραψε:

ΔΗΛΑΔΗ ;;;
ΔΗΛΑΔΗ
Eίναι εκείνα τα άτομα που δεν λειτουργούν ΠΟΤΕ με το κατ'οικονομίαν και σκέφτονται έξω από το πρίσμα της αγάπης και μόνο με το γράμμα του νόμου , που τσουβαλιάζουν όλες τις περιπτώσεις χωρίς κριτίριο και ελαφρυντικά και κρατάνε το πηδάλιο στο χέρι σαν μαστίγιο περιμένοντας χαιρέκακα για την τιμωρία των αμαρτωλών και που ξέρουν μόνο να φωνάζουν να ειρωνεύονται και να μιλάνε λες και ήδη υπέγραψαν συμβόλαιο σωτηρίας για τις δικές τους αμαρτίες

:lol:
Καλή Σαρακοστή
tomR
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από tomR »

oceangr2 έγραψε:Ορθόδοξος βαπτίστηκα Ορθόδοξος και θα πεθάνω!
Το πιστεύω μου αν και δεν σε αφορά το έχω ξαναπεί

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων.
Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή,
τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων.

Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα,
ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο.

Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών,
και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα.

Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα.
Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς.

Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός.
Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος.

Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν,
το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον,
το λαλήσαν διά των Προφητών.

Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν.
Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών.
Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος.
Αμήν.

Θα μου δώσεις και ένα συγχωροχάρτι τώρα αιρετικέ αδελφέ ?

Σου ζήτησα να μας πεις την Εκκλησία σου – ομολογία σου όχι το σύμβολο της πίστεως, που παρεπιπτοντος το δέχονται ουκ ολίγοι αιρετικοί , όπως και τον όρο Ορθόδοξη που και αυτόν κατά κάποιο τρόπο των δέχονται ,ή προσπαθούν να οικειοποιηθούν οι αιρετικοί

Για να είμαστε ποιο ακριβείς ώστε να μην σε αδικήσουμε ,
Είναι Πατριάρχης ου ο κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ? και αρχιεπίσκοπος ο Χριστόδουλος ?
NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από NIKOSZ »

Ω ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ !

Εικόνα
tomR
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από tomR »

Μπορείς αν θέλεις να περιμένεις λίγο ,NIKOSZ, πριν βάλεις τα κινούμενα σχεδία σου , δεν νομίζω πως χρειάζεται να περάσει πολύ ώρα ,για να μπορέσει να μας πει ο oceangr2 την Ομολογία του ,

Πιστεύω πως δεν πρέπει να τον αδικήσουμε , δεν συμφωνείς ?

Είναι Πατριάρχης σου ο κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ? και αρχιεπίσκοπος ο Χριστόδουλος ? oceangr2 ?
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

lovethink έγραψε:
Melpomeni έγραψε:

ΔΗΛΑΔΗ ;;;
ΔΗΛΑΔΗ

:lol:

ΔΗΛΑΔΗ ;
Ποια ειναι αυτα τα ατομα και ποιες οι διδασκαλιες τους ;ειναι ο ιερεας της ενοριας σου,η ο κατηχητης της ενοριας σου;
Δεν ειναι παραδοξο και αποριας αξιο,σε μια εποχη που ολα επιτρεπονται,που τα επιτιμια ειναι ολο και πιο ελαφρα,σχεδον ανυπαρκτα,που οι κανονες ζωης του Ορθοδοξου Χριστανου γινονται ολο και πιο ελαστικοι, να γκρινιαζουμε για το Πηδαλιο; Σε μια εποχη που η Οικονομια ηδη εφαρμοζεται παγκοσμιως ,να θελουμε να την εφαρμοζουμε ακομη πιο αδιακριτα;
Συμφωνα με τη Συνοδο του Τρουλλου,ενας Χριστιανος που λειπει αδικαιολογητα απο την Θεια Λειτουργια για τρεις συνεχομενες Κυριακες,αφοριζεται. Ειδες εσυ ποτε,πουθενα κανεναν αφορισμο ; οι περισσοτερες Εκκλησιες ειναι αδειες τις Κυριακες. Τα Θρησκευτικα διδασκονται οπως πριν 30 χρονια; Πολλοι δεν εξομολογουνται ποτε,και δεν προετοιμαζονται ποτε για Θεια Κοινωνια .Ειδες εσυ ποτε κανεναν ιερεα να ρωταει η να απομακρυνει κανεναν απο την Θεια Κοινωνια;
Οι περισσοτεροι Χριστιανοι δεν εχουν ιδεα τι ειναι το Πηδαλιο και πως εφαρμοζεται. Ποιον Χριστιανο ειδες εσυ να περιμενει χαιρεκακα την τιμωρια των αμαρτωλων ;
Μιλησε συγκεκριμενα,αναφερε περιστατικα ,μην ριχνεις ασφαιρα !
Εκτος αν εννοεις χαιρεκακια την μη αποδοχη της καθε συμπεριφορας και τροπου ζωης...
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

NIKOSZ έγραψε:Ω ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ !

Εικόνα

Νικο ,γιατι εβαλες τη φωτογραφια μου στο φορουμ χωρις να με ρωτησεις ;;;;;;;;;
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

lovethink έγραψε:Βρε Ocean :lol: δηλαδή ΗΜΑΡΤΟΝ , κάθεσαι και δίνεις αναφορά ?
Οτι γουστάρεις είσαι και σε ότι γουστάρεις πιστεύεις και πρόβλημα του καθενός να νομίζει ότι θέλει
Μην απαντάς
Τι το κάναμε εδώ ?
Δικαστήριο ?
Κι εσυ Μανο εισαι δικηγορος του;
Οταν εισαι σε ενα Χριστιανικο φορουμ και εχεις καλη προθεση για διαλογο και για εκφραση των αποψεων σου, μιλας τιμια και ξεκαθαρα χωρις να ριχνεις μελανι σαν την σουπια για να θολωνεις τα νερα.
Ο φιλος μας ξερει που ανηκουμε . Αν μας πει που ανηκει και αυτος,τοτε γινεται ο διαλογος επι ισοις οροις.
Αλλοιως πας για κουβεντουλα στην πιατσα , και μιλας οπως γουσταρεις και για οτι γουσταρεις.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

tomR έγραψε:Μπορείς αν θέλεις να περιμένεις λίγο ,NIKOSZ, πριν βάλεις τα κινούμενα σχεδία σου , δεν νομίζω πως χρειάζεται να περάσει πολύ ώρα ,για να μπορέσει να μας πει ο oceangr2 την Ομολογία του ,

Πιστεύω πως δεν πρέπει να τον αδικήσουμε , δεν συμφωνείς ?

Είναι Πατριάρχης σου ο κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ? και αρχιεπίσκοπος ο Χριστόδουλος ? oceangr2 ?

Κατι μου λεει οτι θα περιμενουμε πααααρα πολυ για μια απαντηση....
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”