Υφίσταται επίθεση το forum;

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Υφίσταται επίθεση το forum;

Δημοσίευση από filotas »

Η άποψή μου είναι ότι το forum υφίσταται επίθεση από άτομα με θέσεις που βρίσκονται πολύ μακριά από την Ορθοδοξία.

Η παρουσία τους σ΄αυτό το χώρο δεν είναι τυχαία. Έχουν έρθει με σκοπό να περάσουν σταδιακά τις απόψεις τους και θα μπερδέψουν τους αδελφούς που δεν έχουν βαθιά θεολογική κατάρτιση, με απόψεις που απευθύνονται στο συναίσθημα και στην ανθρώπινη λογική.

Αδέλφια στηρίξτε την Ορθοδοξία. Απαντήστε τους με κείμενα από το Ευαγγέλιο και τους Πατέρες. Μη τους αφήσετε ν΄αλλοιώσουν το περιεχόμενο αυτού του forum.

Δυστυχώς για το επόμενο διάστημα ανειλημμένες υποχρεώσεις θα με κρατήσουν μακρυά απ΄το forum. Είμαι βέβαιος όμως ότι υπάρχουν πολλά μέλη με βαθιά θεολογική κατάρτιση, όπως ο Κωνσταντινουπολίτης, η anny, η ROMFAIA, ο nikolaos_9, ο alithis και άλλοι που μπορούν ν΄αναλάβουν το ρόλο της υπεράσπισης της Ορθοδοξίας.
alithis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από alithis »

αδελφε μου,
το θεμα δεν ειναι μονο ο ορυμαγδος κοπι πειστ που δεχομεθα τις τελευταιες μερες,αλλα και τα ολοκληρα κατεβατα(!),τα οποια κυριολεκτικως σκοτωνουν τον ζωντανο διαλογο τον οποιον φανταζομαι ολοι επιζητουμε εδω!αν θελαμε ,να διαβαζουμε συνεχως τετοια μακροσκελεστατα κειμενα ,απλως θα τα βρισκαμε ειτε μεσω ιντερνετ,ειτε πο καποιο βιβλιοπωλειο!!!
αν κανουμε κ εμεις το ιδιο-οχι βεβαιως με ψευδοδιδασκαλιες νεοεποχητικου περιεχομενου,οπως κανει καποιος"φιλος"μας,που θελει να μας "διαφωτισει"-συσκοτισει(!!!)-αλλα με μακροσκελεστατα πατερικα και ορθοδοξου θεολογιας κειμενα.....τοτε θα νεκρωθει εντελως ο διαλογος,και θα μετεξελιχθει σε παραλληλους βαρετους μονολογους!!!
καποιος λοιπον που εχει την αρμοδιοτητα,ας συμβουλευσει τον εν λογω να το σταματησει αυτο που κανει,διοτι ενοχλει -οχι μονο το περιεχομενο των οσων λεει,αυτο ειναι ευκολο να καταπεσει,εφοσον ειναι ψευδες και ενα ξενοφερτωο σκοτεινο φρουτο,αχρηστο παντελως(ο νοων νοειτ) -κυριως ο τροπος που το κανει!!!!.

προσωπικως προσεπαθησα να το κανω,αλλα εις ωτα μη εννοντων...!!
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Το φόρουμ γίνεται επικίνδυνο γιατί ξυπνά ακροδεξιές φασιστικές νοοτροπίες και μίσος κατά των συνανθρώπων
Παρακαλώ να πάρουν θέση οι υπεύθυνοι και να μαζέψουν τα αμάζευτα
Κλείδωμα των ανόητων θεμάτων
και παροχή μόνο πνευματικών κειμένων

Αν μη τι άλλο να αλλάξουν τίτλο στο φόρουμ
Τέλος από μένα
Καλή Σαρακοστή
inaapp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από inaapp »

Εγώ πάντως σιγά μην καθόμουν να γράψω τόσο μακροσκελέστατα κείμενα.

Πάλι καλά που γράφω αυτά που γράφω. :sad3:
vic
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από vic »

κατά τη γνώμη καλό θα ήταν να παραθέτουμε απόψεις των πατέρων και της Εκκλησίας και όχι δικές μας.
Απόψεις που βασίζονται στην Παράδοση της Ορφοδοξίας.
Τα άλλα, λίγο νεφελώδη, πρέπει να τα διαβάσει κάποιος ειδικός θεολόγος να τα κρίνει.
Δεν έχουμε όλοι τις απαραίτητες γνώσεις και πνευματική κατάρτιση.
Ποιος είναι ο αυτός που λέει αυτά; ποια είναι η ζωή του; συμμετέχει στα μυστήρια της Εκκλησίας; έχουν μεγάλη σημασία αυτά για να κρίνουμε και αυτά που λέγονται, γιατί άνθρωπος που δεν συμμετέχει στα μυστήρια της Εκκλησίας είναι αδύνατο να έχει τη Χάρι του Θεού για να θεολογεί.
Πλέον κι εγώ δεν έχω διάθεση να συμμετέχω σε τέτοιες συζητήσεις,
θα προτιμούσα για θέματα της επικαιρότητας κυρίώς, και να αναζητούμε πατερικά κείμενα, νεότερα και παλαιότερα.
oceangr2
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από oceangr2 »

Μα καλά είστε σοβαροί?

Προσηλυτισμός γίνεται εδώ μέσα και μιλάτε συνέχεια για επιρροές σε νεότερα μέλη κ.τ.λ.

Στα τόσα χιλιάδες κείμενα εδώ μέσα αν 10 ή 20 κείμενα έχουν την δύναμη να επηρεάσουν την πίστη, και το πιστεύεται πραγματικά αυτό, τότε αυτά τα κείμενα έχουν κάποια βάση!

Αυτά διδάσκει η θρησκεία μας? Όποιος έχει διαφορετική προσέγγιση, κλείνουμε τις πόρτες γιατί η Ορθοδοξία είναι γκέτο?
Αυτήν την Ορθοδοξία πρεσβεύουμε?
Αρνήθηκε ο Κύριος να κάνει διάλογο με τον οποιοδήποτε?
Ποιος δίνει λοιπόν το παράδειγμα της πίστης μας?
Ο Πατέρας της πίστης μας ή κάποιοι που το παίζουν θεματοφύλακες?

Θα γυρίσουμε στον μεσαίωνα? Η θεολογική λογοκρισία υφίστατο τότε θα επαναφέρουμε τον σκοταδισμό και στο σήμερα?

Έχω την εντύπωση οτι κάποιοι ανήκουν στον μεσαίωνα και αυτοί είναι οι πραγματικά επικίνδυνη και εχθροί της πίστης μας. Οι Ορθοδοξοζηλωτές!

Ντροπή!
Προσκυνώ Πατέρα, Υιό και Άγιο Πνεύμα, Τριάδα Ομοούσιο και Αχώριστο, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

oceangr2 έγραψε: Αυτά διδάσκει η θρησκεία μας? Όποιος έχει διαφορετική προσέγγιση, κλείνουμε τις πόρτες γιατί η Ορθοδοξία είναι γκέτο?
Αυτήν την Ορθοδοξία πρεσβεύουμε?
Αρνήθηκε ο Κύριος να κάνει διάλογο με τον οποιοδήποτε?
Γαλάτας, κεφ 1, εδ 8 :

Αλλά κι αν εμείς ή ακόμα και άγγελος από τον ουρανό σας κηρύξει ένα ευαγγέλιο διαφορετικό από το Ευαγγέλιο που σας κηρύξαμε, να είναι ανάθεμα !

Ειτε το θελεις ειτε οχι τα κειμενα που ποσταρεις εσυ και ο proskynitis βγαζουν ματια οτι ειναι αντιευαγγελικα ..

1) Η θα προσεχεις περισσοτερο και δεν θα καρφωνεσαι τοσο :wink:
2) Η θα ζητησεις απο τον διαχειριστη να σου ανοιξει ενα τοπικ με τιτλο [ανεκδοτα]

Προσωπικα εμενα με διασκεδαζετε :D
Εικόνα
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

Και για να σε προλαβω πριν μου πεις να σου δειξω τα αντιευαγγελικα σοιυ ποστ

Μονο αυτα τα 2 χοντρα που εγραψες εμενα μου φτανουν.

Ο Χριστός συγχώρεσε τον Ιούδα, κάντε το και εσείς.

Του ζήτησαν οι Φαρισαίοι ή οι Ρωμαίοι να τους συγχωρήσει?
Όχι!
Τους συγχώρεσε?
Ναι!

Συγχώρεσε αυτούς που τον Σταύρωσαν και δεν συγχώρεσε τον ένα και μοναδικό που τον πρόδωσε?

Η πράξη του Ιούδα που αυτοκτόνησε έδειξε οτι μετάνιωσε γιατί κατάλαβε το λάθος του!

Καί ζησανε αυτοι καλα και εμείς καλυτερα δηλαδη :lol:
Εικόνα
NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από NIKOSZ »

stratos έγραψε:Καί ζησανε αυτοι καλα και εμείς καλυτερα δηλαδη :lol:
3 ΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ 2 ΧΟΡΕΥΟΥΝ !

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ; :lol: :lol:

Εικόνα
strumfi
Κορυφαίος Αποστολέας