Εκτος απο να κατακρινεις τους θεοπνευστους οπως λες γιατι τολμησαν να αντιδρασουν οταν διαβασαν κατι κειμενα προκλητικα για την Πιστη τους,oceangr2 έγραψε:Όλο εμείς και εσείς!
Εμείς οι θεόπνευστοι, οι σωστά καταρτισμένοι και φωτισμένοι, που γνωρίζουμε τα πάντα και ο Κύριος μιλά εξ' υμών.
Ωραία!
Δεν θέλω να εκφράσω πως ακούγεται αυτό το "ΕΜΕΙΣ" ας το κρίνεται οι ίδιοι που διαχωρίζεστε απο τους συνανθρώπους σας, μιας και είστε φωτισμένοι και καταρτισμένοι και αναμάρτητοι και άμεμπτοι.
Με εμάς του πλανεμένους όπως λέει ο αδελφός stratos και τους σατανο-κυριευμένους που ήρθαμε για να εμβολίσουμε το φόρουμ και να επιτεθούμε για να κυριεύσουμε την ψυχή των φωτισμένων τι θα γίνει?
Φίλε strato εκφράζω τον εαυτό μου και κανένα άλλο. Σε άλλα συμφωνούμε σε άλλα όχι. Το ίδιο ισχύει και με τον proskiniti όπως αναφέρθηκες συνδυάζοντας το όνομά μου με αυτόν. Σε άλλα συμφωνούμε και σε άλλα όχι.
Δεν έχει νόημα να συμφωνούμε στα πάντα, διότι έτσι θα ήταν σαν να κάναμε διάλογο με τον εαυτό μας. Το ίδιο ισχύει και στο αντίθετο, δεν έχει νόημα να διαφωνούμε στα πάντα.
Κρατάμε τα θετικά και απορρίπτουμε τα αρνητικά, όχι όμως ανάθεμα κατάκριση και εγωισμός.
Δίνεις την εντύπωση οτι είσαι ένα βήμα πριν την Αγιοσύνη και οτι αυτό που λες, πρέπει να επιβληθεί μιας και είσαι Φωτισμένος εκ πνεύματος Αγίου και δεν κάνεις λάθη.
Ακόλουθα την συμβουλή του aposal και δεν θα χάσεις, αντιθέτως θα δεις οτι δεν γνωρίζεις τα πάντα και ίσως να υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μπορούν να συμπληρώσουν στην σκέψη σου ή οτι κι εσύ μπορείς να συμπληρώσεις την δική τους, αφού σε σεβαστούν και επιδείξεις λίγη σοβαρότητα και αδιαλλαξία στα λεγόμενά σου.
Αυτά με Αγάπη!
μπορεις να μου απαντησεις γιατι ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ σε ιδεες οχι συμφωνες με τα διδαγματα της Εκκλησιας και των Γραφων και γιατι τις εκφραζεις σε ενα χριστιανικο φορουμ;
Διαλογο κανουν οι Ορθοδοξοι με σκοπο να εμβαθυνουν στην Ορθοδοξια και να στηριχθουν στην Ορθοπραξια.
Η με οποιονδηποτε ερευνα καλοπροαιρετα.
Η ακομα και με εναν τελειως διαφωνουντα,ακομα και εχθρικα κειμενον οταν ομως επιτιθεται καθαρα και ξαστερα και χωρις
να παρουσιαζεται σαν Ορθοδοξος.
Εσυ σε ποια απο τις παραπανω κατηγοριες ανηκεις; δεν μπορεις να λες οτι σε αλλα συμφωνω με την Ορθοδοξια ,σε αλλα οχι,και να νομιζεις οτι εισαι Ορθοδοξος. Η εισαι Ορθοδοξος η δεν εισαι .Αμαρτωλος Ορθοδοξος εχει θεση στην Εκκλησια ,στο μεγαλο Ιατρειο της ψυχης.
Αιρετικος ομως ,οχι,δεν εχει θεση.