Υφίσταται επίθεση το forum;

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

oceangr2 έγραψε:Όλο εμείς και εσείς!

Εμείς οι θεόπνευστοι, οι σωστά καταρτισμένοι και φωτισμένοι, που γνωρίζουμε τα πάντα και ο Κύριος μιλά εξ' υμών.

Ωραία!

Δεν θέλω να εκφράσω πως ακούγεται αυτό το "ΕΜΕΙΣ" ας το κρίνεται οι ίδιοι που διαχωρίζεστε απο τους συνανθρώπους σας, μιας και είστε φωτισμένοι και καταρτισμένοι και αναμάρτητοι και άμεμπτοι.

Με εμάς του πλανεμένους όπως λέει ο αδελφός stratos και τους σατανο-κυριευμένους που ήρθαμε για να εμβολίσουμε το φόρουμ και να επιτεθούμε για να κυριεύσουμε την ψυχή των φωτισμένων τι θα γίνει?

Φίλε strato εκφράζω τον εαυτό μου και κανένα άλλο. Σε άλλα συμφωνούμε σε άλλα όχι. Το ίδιο ισχύει και με τον proskiniti όπως αναφέρθηκες συνδυάζοντας το όνομά μου με αυτόν. Σε άλλα συμφωνούμε και σε άλλα όχι.

Δεν έχει νόημα να συμφωνούμε στα πάντα, διότι έτσι θα ήταν σαν να κάναμε διάλογο με τον εαυτό μας. Το ίδιο ισχύει και στο αντίθετο, δεν έχει νόημα να διαφωνούμε στα πάντα.
Κρατάμε τα θετικά και απορρίπτουμε τα αρνητικά, όχι όμως ανάθεμα κατάκριση και εγωισμός.
Δίνεις την εντύπωση οτι είσαι ένα βήμα πριν την Αγιοσύνη και οτι αυτό που λες, πρέπει να επιβληθεί μιας και είσαι Φωτισμένος εκ πνεύματος Αγίου και δεν κάνεις λάθη.

Ακόλουθα την συμβουλή του aposal και δεν θα χάσεις, αντιθέτως θα δεις οτι δεν γνωρίζεις τα πάντα και ίσως να υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μπορούν να συμπληρώσουν στην σκέψη σου ή οτι κι εσύ μπορείς να συμπληρώσεις την δική τους, αφού σε σεβαστούν και επιδείξεις λίγη σοβαρότητα και αδιαλλαξία στα λεγόμενά σου.

Αυτά με Αγάπη!
Εκτος απο να κατακρινεις τους θεοπνευστους οπως λες γιατι τολμησαν να αντιδρασουν οταν διαβασαν κατι κειμενα προκλητικα για την Πιστη τους,
μπορεις να μου απαντησεις γιατι ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ σε ιδεες οχι συμφωνες με τα διδαγματα της Εκκλησιας και των Γραφων και γιατι τις εκφραζεις σε ενα χριστιανικο φορουμ;
Διαλογο κανουν οι Ορθοδοξοι με σκοπο να εμβαθυνουν στην Ορθοδοξια και να στηριχθουν στην Ορθοπραξια.
Η με οποιονδηποτε ερευνα καλοπροαιρετα.
Η ακομα και με εναν τελειως διαφωνουντα,ακομα και εχθρικα κειμενον οταν ομως επιτιθεται καθαρα και ξαστερα και χωρις
να παρουσιαζεται σαν Ορθοδοξος.
Εσυ σε ποια απο τις παραπανω κατηγοριες ανηκεις; δεν μπορεις να λες οτι σε αλλα συμφωνω με την Ορθοδοξια ,σε αλλα οχι,και να νομιζεις οτι εισαι Ορθοδοξος. Η εισαι Ορθοδοξος η δεν εισαι .Αμαρτωλος Ορθοδοξος εχει θεση στην Εκκλησια ,στο μεγαλο Ιατρειο της ψυχης.
Αιρετικος ομως ,οχι,δεν εχει θεση.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
tomR
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από tomR »

Στην Ορθοδοξία αγαπητέ δεν υπάρχουν κενά που πρέπει να συμπληρωθούν μέσο κάποιου διαλόγου , ούτε μπορεί να υπάρχουν παράπλευρες οδοί , Η δέχεσαι και ακολουθείς τον Χριστό με ότι αυτό συνεπάγετε μέσα από την Εκκλησία του την Ορθοδοξία ή κάνεις του κεφαλιού σου και προσπαθείς να προσαρμόσεις τον Χριστό στα μέτρα σου δημιουργώντας έτσι μια αίρεση ,ή ακολουθώντας μια αίρεση ,

Το εμείς και εσείς το έθεσε ο Ίδιος ο Χριστός , όσοι δεν είναι μαζί μας , είναι εναντίον μας είπε , Η Εκκλησία δημιουργείτε από τον Ίδιο , και είναι Μια , δεν έχει ιστορικά κενά, δεν διαπραγματεύεται , δεν συμπληρώνετε ,έχει διαρκή παρουσία από την εποχή των Απόστολων, η την ακολουθείς ή Όχι ,

Εσύ τώρα τη ζητάς εδώ , ηρθες είπες ότι είχες να πεις , σε ακούσαμε , οκ , ώρα σου καλή , αν από την άλλη θες να διαβάζεις , αυτό μπορείς να το κάνεις , τι διάλογο επιζητάς , και τι νόημα έχει να κάνεις κήρυγμα εδώ , κάνε ένα φόρουμ δικό σου και εκεί κάνε ότι θες , πρέπει σώνει και καλά να ασχολούμαστε μαζί σου και μαζί με εκείνα τα νικ που σε στηρίζουν ?
κοίταξε πως εκφράζεσαι
Παροτρύνεις κάποιον να ακολουθήσει την συμβουλή κάποιου γιατί ? για να μην χάσει
Λες (Ακόλουθα την συμβουλή του aposal και δεν θα χάσεις )

Τον θεωρείς μη σοβαρό αν δεν δεχτεί την συμβουλή σου
( λες , επιδείξεις λίγη σοβαρότητα και αδιαλλαξία στα λεγόμενά σου. )

Γιατί δεν ακολουθείς εσύ και οι όμοιοι σου ,τις συμβουλές τόσων μελών εδώ που ζητάμε κόσμια να πάψετε να προπαγανδίζετε ,και διαβάζοντας μπορείτε κάλλιστα να κερδίσετε έστω και κάτι , ΑΛΛΑ θα πρέπει εμείς αν δεν σας ακούσουμε να χάσουμε , αν δεν πούμε ότι και εσείς έχετε έστω δίκιο κάπου, είμαστε φανατικοί , κτλ

Γιατί θα πρέπει όλα να άμα να ισχύουν από την δική σου μεριά και μάλιστα στον δικό μας χώρο ? δεν θέλουμε την προπαγάνδα σου αγαπητέ σταμάτα την ,

Σε προκαλώ αγαπητέ να μας πεις σε ποια ομολογία ανήκεις ,
Όχι να αναλύσουμε το ποιος είμαι εγώ που ρωτώ κτλ , όπως ζητάς από τους άλλους να σε ακουσουν , έτσι θα πρέπει εξ αρχής να τους λες και μέσω ποιας ομολογίας ακολουθείς τον Χριστό σου .
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Melpomeni έγραψε:
oceangr2 έγραψε:
Μέχρι εκεί συγχώρεσε και Ιούδα και Ρωμαίους και Ιουδαίους!
Δεν Του ζήτησε κανένας συγχώρεση όμως

Μηπως μπορεις να μου εξηγησεις τα κατωθι ;
"Ο μεν Υιος του ανθρωπου υπαγει καθως γεγραπται περι αυτου ,ουαι δε τω ανθρωπω εκεινω,δι ου ο Υιος του ανθρωπου παραδιδοτε.
Καλον ην αυτω ει ουκ εγεννηθη ο ανθρωπος εκεινος " .Ματθ κεφ 14,στ.21

" ...ους δεδωκας μοι εφυλαξα,και ουδεις εξ αυτων απωλετο ει μη ο υιος της απωλειας,ινα η γραφη πληρωθει." Ιω.κεφ17.στ12

Μια δημοφιλης Νεοεποχητικη διδασκαλια,ειναι οτι ενεκα της γνωστης αγαπης ,τελικα ολοι θα σωθουμε .Τι θα κανει ο Θεος σου λεει ,αφου αγαπαει,θελει δεν θελει θα μας σωσει.
Δεν χρειαζεται καν να ζητησουμε συγνωμη. Ουτε οι Φαρισαιοι ουτε ο Ιουδας ζητησαν.Γιατι να ζητησουμε εμεις ;
Η,οπως λεει και ο λαος " μπατε σκυλοι αλεστε ,και αλεστικα μη δινετε ".
Ολοι θα παρετε !

Με την ησυχια σου,αλλα μην ξεχασεις να μου απαντησεις...
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Υφίσταται επίθεση το forum;

anny έγραψε:
filotas έγραψε:
Αγαπητέ μου Νίκο, ο χώρος έχει την ανάγκη όλων των φωνών που επαγγέλονται την ορθοδοξία.
Εχει ανάγκη και την δική σου φωνή, και είμαι σίγουρη πως αν καταδυθείς σε μια αυτοανάλυση, θα μείνεις εδώ.
Δεν μας χωρίζει τίποτα αγαπητέ μου, μόνο ο εγωϊσμός μας, που είναι το πιό ύπουλο και σκοτεινό ανθρώπινο πάθος, γι' αυτό είναι και δύσκολα ανιχνεύσιμο.
Στους ορθόδοξους χώρους πολλοί θα μπούν να μιλήσουν για Χριστό, χωρίς Χριστό....γι' αυτό οι φύλακες πρέπει να αγρυπνούν εν αγάπη και ομονοία.
Καλο ειναι οποιος μπαινει σε ενα χωρο και αρχιζει εναν διαλογο,να συστηνεται. Ειμαι Ορθοδοξος,ειμαι Βουδιστης,ειμαι Νεοπαγανιστης,ειμαι ο ανεξαρτητος Λακης. Αυτο δειχνει καλη προαιρεση στον διαλογο.
Οταν καποιος εκμεταλλευεται την προσφορα διαλογου που βρισκει σε ενα φορουμ ,για να προωθησει επιθετικα και πισω απο το προσωπειο του
"κι -εγω -ειμαι -σαν -κι -εσας" τις ιδεες του, τοτε αυτος ο ανθρωπος πρεπει τουλαχιστον να ξεσκεπαστει.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

tomR έγραψε:Στην Ορθοδοξία αγαπητέ δεν υπάρχουν κενά που πρέπει να συμπληρωθούν μέσο κάποιου διαλόγου , ούτε μπορεί να υπάρχουν παράπλευρες οδοί , Η δέχεσαι και ακολουθείς τον Χριστό με ότι αυτό συνεπάγετε μέσα από την Εκκλησία του την Ορθοδοξία ή κάνεις του κεφαλιού σου και προσπαθείς να προσαρμόσεις τον Χριστό στα μέτρα σου δημιουργώντας έτσι μια αίρεση ,ή ακολουθώντας μια αίρεση ,

Το εμείς και εσείς το έθεσε ο Ίδιος ο Χριστός , όσοι δεν είναι μαζί μας , είναι εναντίον μας είπε , Η Εκκλησία δημιουργείτε από τον Ίδιο , και είναι Μια , δεν έχει ιστορικά κενά, δεν διαπραγματεύεται , δεν συμπληρώνετε ,έχει διαρκή παρουσία από την εποχή των Απόστολων, η την ακολουθείς ή Όχι ,
...................................................................................................
κοίταξε πως εκφράζεσαι
Παροτρύνεις κάποιον να ακολουθήσει την συμβουλή κάποιου γιατί ? για να μην χάσει
Λες (Ακόλουθα την συμβουλή του aposal και δεν θα χάσεις )
................................................................................................
Τον θεωρείς μη σοβαρό αν δεν δεχτεί την συμβουλή σου
( λες , επιδείξεις λίγη σοβαρότητα και αδιαλλαξία στα λεγόμενά σου. )
..................................................................................................
Γιατί δεν ακολουθείς εσύ και οι όμοιοι σου ,τις συμβουλές τόσων μελών εδώ που ζητάμε κόσμια να πάψετε να προπαγανδίζετε ,και διαβάζοντας μπορείτε κάλλιστα να κερδίσετε έστω και κάτι , ΑΛΛΑ θα πρέπει εμείς αν δεν σας ακούσουμε να χάσουμε , αν δεν πούμε ότι και εσείς έχετε έστω δίκιο κάπου, είμαστε φανατικοί , κτλ
.......................................................................................................
Γιατί θα πρέπει όλα να άμα να ισχύουν από την δική σου μεριά και μάλιστα στον δικό μας χώρο ? δεν θέλουμε την προπαγάνδα σου αγαπητέ σταμάτα την ,
Συμφωνω και επαυξανω ! =D>
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

tomR έγραψε:Στην Ορθοδοξία αγαπητέ δεν υπάρχουν κενά ...
Για να μπορέσω να συσχετίσω την λογική σου στην απάντηση θα πρέπει να γνωρίζω προς ποιόν απευθύνεται το μηνυμά σου...

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
PETERRRRRR
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Re: Υφίσταται επίθεση το forum;

Δημοσίευση από PETERRRRRR »

ΕΓΧΩ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ SITE ΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΚΟΛΛΗΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΜΕ ΠΑΡΟΠΙΔΕΣ!!! ή ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ??? ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ!!!!
Άβαταρ μέλους
preloude
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από preloude »

aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

tomR έγραψε:Η Ορθοδοξία αγαπητέ δεν κάνει διάλογο ,ούτε αναζητά , άλλο το τι κάνουμε εμείς μεταξύ μας ως Ορθόδοξοι , και άλλο να έρχεται ένας κήρυκας μιας αίρεσης και να προσπαθεί ύπουλα να πλανήσει με απόψεις που απευθύνονται στο συναίσθημα και στην ανθρώπινη λογική.
Προφανώς τον διάλογο δεν τον κάνει κάτι άψυχο, όπως η Ορθοδοξία, αλλά οι άνθρωποι!
Εγώ αυτό που έγραψα είναι ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε τον διάλογο, γιατί ο ορθοδοξία την οποία πρεσβεύουμε, ως τέλεια θρησκεία (αφού μας την αποκάλυψε ο Ίδιος ο Χριστός) δεν έχει να χάσει σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση! Αρκεί ο εκπρόσωπός της να είναι καλός Χριστιανός, ώστε να έχει βιώσει τα επιχειρήματα που αντιπαραθέτει! Άλλωστε τα πρότυπά μας, οι άγιοι, αυτό έκαναν και πάντα αποστόμωναν του συζητητές τους!
Από έναν τέτοιο διάλογο θα βγούμε ωφελημένοι όλοι εμείς που προσπαθούμε να εμβαθύνουμε στην πίστη μας!
Σε καμία περίπτωση δεν εννοώ ότι ο διάλογος θα γίνεται στη βάση της διαπραγμάτευσης των αρχών μας!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
oceangr2
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από oceangr2 »

Ίσως δεν διδαχτήκαμε τίποτα απο τον Χριστό και το βασικότερο, ο αναμάρτητος ας ρίξει πρώτος τον λίθο

Και με λύπη μου διαπιστώνω οτι κάποιοι κρατούν πολύ βαρύ λίθους και ρίχνουν ανελέητα.

Ο Θεός να σας συγχωρέσει!
Προσκυνώ Πατέρα, Υιό και Άγιο Πνεύμα, Τριάδα Ομοούσιο και Αχώριστο, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”