AnastasiaD έγραψε:Ama εχει; πραγματικά ανάγκη μόνο το Θεό, πήγαινε ασκήτεψε οχι καν σε μοναστήρι, αλλα για να είσαι πιο γνησια ακόμα σε καμια σπηλια.
1) Δεν έχει σημασία το τι ανάγκες έχει ο άνθρωπος αφού έτσι και αλλιώς θα τις ικανοποιήσει (και με άσχημο τρόπο πολλές φορές) αλλά τι ΔΕΝ έχει ανάγκη ο άνθρωπος. Σίγουρα δεν έχει ανάγκη ολα αυτά που προσπαθούν να μας πασάρουν.
2) Η ειρωνία δεν επιφέρει συζήτηση. Μπορείς στα αλήθεια να κρίνεις αν εγώ θα πάω στην σπηλιά ή όχι; (Έχουμε και μία κοντά στη περιοχή μου

)
3) Έχεις δοκιμάσει ΜΟΝΟ τον Θεό ώστε να ξέρεις αν Αυτόν έχεις μόνο ανάγκη ή όχι;
Για να είμαι ειλικρινης μια παρακολουθηση μεσω τσιπ δε θα με πειραζε γιατι δεν εχω να κρυψω τιποτα....
1) Έχεις. Ο Θεός φρόντισε να έχεις την ψυχή σου σε τέτοιο σημείο ώστε να μην είναι φανερή σε όλους για να μπορείς να την κουμαντάρεις μόνο εσύ. Αλοίμονο αν δεν ήταν έτσι. Ας μην την φανερώσουμε σε όλους επειδή έτσι θέλουν αυτοί! Θα σκεφτόσουν το ίδιο πράγμα 50 χρόνια πριν; Όχι. Σήμερα γιατί; Γιατί έτσι μας έμαθαν. Θες να τους κάνεις το χατήρι;
2) Δεν τίθετε θέμα ενόχων μυστικών. Τίθετε θέμα ελευθερίας της βούλησης.
Οσοι κρυβουν, φοβούνται πολλα
Είναι τρίτη φορά που με αναγκάζεις να σου πω ότι δεν πρέπει να είσαι απόλυτη. Γεννήθηκα σε μία οικογένεια που όχι μόνο δεν έχω να κρύψω τίποτα αλλά ακριβώς το αντίθετο. Το κοινωνικό μου πρεστίζ επιβάλλει να ποδοπατάω τους άλλους. Τους φτωχούς και ανήμπορους γιατί είμαι λέει ανώτερη. ( Ποτέ δεν κατάλαβα σε τι οφείλεται αυτή η ανωτερότητα... θα είμαι βλάκας φαίνεται...;; ) Επειδή όμως δεν είμαι έτσι σαν άνθρωπος αναγκάζομαι να κρύβομαι για να μην ανακαλύψουν οι υπόλοιποι το κοινωνικό μου προφίλ το οποίο είναι απόλυτα "ηθικό" και "τίμιο" κατά τις μέρες μας. Έχω λοιπόν να κρύψω κάτι για το οποίο δεν φταίω καν εγώ. Δεν διάλεξα εγώ να γεννηθώ σε αυτήν την οικογένεια με αυτά τα κοινωνικά προσόντα. Γιατί λοιπόν να την πληρώνω; Όπως βλέπεις κρύβονται ακόμα και αυτοί που δεν φταίνε.
2) Ακομα και να έφταιγα για τις ποιο χυδαίες πράξεις είναι δικαίωμα μου να κάνω ότι θέλω χωρίς να δίνω λογαριασμό σε αυτούς -ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΘΕΟ- που "κατά τύχη" έχουν και συμφέροντα. Αυτοί με ποιο δικαίωμα κρίνουν αν εγώ πρέπει να είμαι υποχείριο τους ή όχι; Αυτό και μόνο δεν σε τσαντίζει;
Δε θα με πειραζε ακομα αμα καταγραφεται και η ωρα που παω στη τουαλετα γιατι πρεπει να παω, η μηπως εχει κανεις αντιρρσηση???
Κανείς δεν έχει αντίρηση για τίποτα. Εσύ έχεις πλήρη ευθύνη για τις πράξεις σου. Σκέψου μόνο αν ο σκοπός μιας ιδιωτικής στιγμής του ανθρώπου πρέπει να γίνει περίγελος στα μάτια τρίτων.
Απο τη στιγμη που εισαι στο κοσμο, πρεπει να δεχθεις τις νεες τεχνολογικες εξελιξεις, γιατι ναι μεν λες πως δε τα δεχεσαι αλλα εισαι ον λάιν
1) Όσο ψάχνεις τι είναι ο άλλος χάνεις τον χρόνο από την δικιά σου ζωή για χατήρι του. Μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου.
2) ΔΕΝ δέχομαι τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις ως δεδομένο ότι θα πεθάνω έτσι και δεν τις αποκτήσω όπως κάνουν όλοι. Αυτό θα ήθελα να το χωνέψεις σε παρακαλώ. Τις χρησιμοποιώ μόνο όσο χρειάζεται. Απόδείξη ότι χρησιμοποιώ το internet το οποίο το χρειάζομαι ΜΟΝΟ ως μετάδοση θεολογικών θεμάτων ( το "μόνο" το διάβασες καλά; ) αλλά ΔΕΝ έχω κινητό το οποίο δεν μου χρειάζεται. ΔΕΝ έχω αυτοκίνητο το οποίο δεν μου χρειάζεται επίσης και ούτε θυμάμαι πόσα άλλα. (Λίγα μην νομίζεις.)
Αν δεν σε πειράζει.... σταμάτα να προσπαθείς να εξηγήσεις την ζωή του άλλου. Δεν είναι δίκαιο γιατί δεν έχεις το αλάθητο. (Όπως και κανένας άλλος βέβαια.)
Εν ολίγοις..... Σε όλα μου τα ποστ μέχρι στιγμής προσπαθώ να δώσω να καταλάβεις ότι η δική σου ζωή ΔΕΝ είναι η μοναδική που υπάρχει στον πλανήτη. ΥΠΑΡΧΟΥΝ και άλλες ζωές που κάποιοι έχουν συμφέροντα να τις κρύψουν. Δεν λέω ότι η δική μου ζωή είναι η απόλυτα σωστή αλλά το θέμα είναι ότι τουλάχιστον εγώ προσπαθώ να μην με βάλουν στο σακί ενώ εσύ όχι. Προφανώς κανείς δεν σε προειδοποίησε ότι έτσι και μπεις στο σακί ίσως να μην μπορέσεις να ξαναβγείς. Μόνο αυτό ήθελα να σου πω όχι να σε θυμώσω και να σε κάνω να αντιδράσεις. Οι αποφάσεις είναι μόνο δικές σου. .... Καθώς και οι συνέπειες βέβαια. ΜΗΝ το ξεχνάς αυτό.
ΥΓ: Να προτείνω κάτι; Γενικότερα για όλους. Δεν είναι ανάγκη να κάνει κάποιος quote όλο το μήνυμα του χρήστη στο οποίο θέλει να απευθυνθεί κάθε φορά για να καταλάβεί ο χρήστης ότι απευθύνεσαι σε αυτόν. Μπορεί απλά να γράψεις το όνομα μου/του. Έτσι χάνεται χώρος από την database, τρώγεται bandwidth και το σκρολάρισμα είναι ατελείωτο. Γιατί όλο αυτό;