Και τώρα τι κάνουμε ?

Γενικότερη συζήτηση σχετικά με την ερμηνεία των προφητειών της Ορθοδοξίας και τα Σημεία των Καιρών στην Εποχή μας.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

nkope έγραψε:
lovethink έγραψε:Eγώ θεωρώ ότι αν ο κόσμος είναι εκτός εκκλησίας είτε έρθει το χάραγμα είτε όχι το ίδιο και το αυτό
Η εκκλησία πρέπει να γίνει πιο ζεστή πιο κοντά στον άνθρωπο πιο ξεκάθαρη και λιγότερο σκανδαλιστική
Αν γίνουν αυτά τότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας
Ολα είναι μια αλυσίδα
Μάνο, συμφωνώ μαζί σου, αλλά για την Εκκλησία δεν μπορούμε να μιλάμε σε τρίτο πρόσωπο, γιατί εμείς είμαστε τα μέλη της Εκκλησίας. Από τη συμπεριφορά μας εξαρτάται το αν θά ΄ναι ελκυστική ή όχι.

Αν αυτό που βλέπουν οι άλλοι σε μας που δηλώνουμε μέλη της Εκκλησίας είναι ελκυστικό, τότε θα το δοκιμάσουν και 'κείνοι. Αν είναι απωθητικό τότε θα φύγουν μακριά.
Λυπάμαι δεν θα συμφωνήσω σε αυτή τη μόνιμη μεταφορά στις πλάτες του απλού λαού τα όποια σκάνδαλα ή προκλητικά θέματα προκύπτουν ανά καιρούς στους χώρους της εκκλησίας ή γενικότερα στη κοινωνία
Δεν θα μεταφέρω στις πλάτες του απλού λαού την έλειψη εμπιστοσύνης του κόσμου απέναντι σε κάθε θεσμό είτε είναι πολιτική είτε είναι εκκλησία είτε είναι θεσμός είτε είτε είτε ...
Καλή Σαρακοστή
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Το τσιπ μπορει να ειναι και σωτήριο

Δημοσίευση από Evi_J »

AnastasiaD έγραψε:Ama εχει; πραγματικά ανάγκη μόνο το Θεό, πήγαινε ασκήτεψε οχι καν σε μοναστήρι, αλλα για να είσαι πιο γνησια ακόμα σε καμια σπηλια.
1) Δεν έχει σημασία το τι ανάγκες έχει ο άνθρωπος αφού έτσι και αλλιώς θα τις ικανοποιήσει (και με άσχημο τρόπο πολλές φορές) αλλά τι ΔΕΝ έχει ανάγκη ο άνθρωπος. Σίγουρα δεν έχει ανάγκη ολα αυτά που προσπαθούν να μας πασάρουν.

2) Η ειρωνία δεν επιφέρει συζήτηση. Μπορείς στα αλήθεια να κρίνεις αν εγώ θα πάω στην σπηλιά ή όχι; (Έχουμε και μία κοντά στη περιοχή μου :lol: )

3) Έχεις δοκιμάσει ΜΟΝΟ τον Θεό ώστε να ξέρεις αν Αυτόν έχεις μόνο ανάγκη ή όχι;
Για να είμαι ειλικρινης μια παρακολουθηση μεσω τσιπ δε θα με πειραζε γιατι δεν εχω να κρυψω τιποτα....
1) Έχεις. Ο Θεός φρόντισε να έχεις την ψυχή σου σε τέτοιο σημείο ώστε να μην είναι φανερή σε όλους για να μπορείς να την κουμαντάρεις μόνο εσύ. Αλοίμονο αν δεν ήταν έτσι. Ας μην την φανερώσουμε σε όλους επειδή έτσι θέλουν αυτοί! Θα σκεφτόσουν το ίδιο πράγμα 50 χρόνια πριν; Όχι. Σήμερα γιατί; Γιατί έτσι μας έμαθαν. Θες να τους κάνεις το χατήρι;

2) Δεν τίθετε θέμα ενόχων μυστικών. Τίθετε θέμα ελευθερίας της βούλησης.
Οσοι κρυβουν, φοβούνται πολλα
Είναι τρίτη φορά που με αναγκάζεις να σου πω ότι δεν πρέπει να είσαι απόλυτη. Γεννήθηκα σε μία οικογένεια που όχι μόνο δεν έχω να κρύψω τίποτα αλλά ακριβώς το αντίθετο. Το κοινωνικό μου πρεστίζ επιβάλλει να ποδοπατάω τους άλλους. Τους φτωχούς και ανήμπορους γιατί είμαι λέει ανώτερη. ( Ποτέ δεν κατάλαβα σε τι οφείλεται αυτή η ανωτερότητα... θα είμαι βλάκας φαίνεται...;; ) Επειδή όμως δεν είμαι έτσι σαν άνθρωπος αναγκάζομαι να κρύβομαι για να μην ανακαλύψουν οι υπόλοιποι το κοινωνικό μου προφίλ το οποίο είναι απόλυτα "ηθικό" και "τίμιο" κατά τις μέρες μας. Έχω λοιπόν να κρύψω κάτι για το οποίο δεν φταίω καν εγώ. Δεν διάλεξα εγώ να γεννηθώ σε αυτήν την οικογένεια με αυτά τα κοινωνικά προσόντα. Γιατί λοιπόν να την πληρώνω; Όπως βλέπεις κρύβονται ακόμα και αυτοί που δεν φταίνε.

2) Ακομα και να έφταιγα για τις ποιο χυδαίες πράξεις είναι δικαίωμα μου να κάνω ότι θέλω χωρίς να δίνω λογαριασμό σε αυτούς -ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΘΕΟ- που "κατά τύχη" έχουν και συμφέροντα. Αυτοί με ποιο δικαίωμα κρίνουν αν εγώ πρέπει να είμαι υποχείριο τους ή όχι; Αυτό και μόνο δεν σε τσαντίζει;
Δε θα με πειραζε ακομα αμα καταγραφεται και η ωρα που παω στη τουαλετα γιατι πρεπει να παω, η μηπως εχει κανεις αντιρρσηση???
Κανείς δεν έχει αντίρηση για τίποτα. Εσύ έχεις πλήρη ευθύνη για τις πράξεις σου. Σκέψου μόνο αν ο σκοπός μιας ιδιωτικής στιγμής του ανθρώπου πρέπει να γίνει περίγελος στα μάτια τρίτων.
Απο τη στιγμη που εισαι στο κοσμο, πρεπει να δεχθεις τις νεες τεχνολογικες εξελιξεις, γιατι ναι μεν λες πως δε τα δεχεσαι αλλα εισαι ον λάιν
1) Όσο ψάχνεις τι είναι ο άλλος χάνεις τον χρόνο από την δικιά σου ζωή για χατήρι του. Μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου.

2) ΔΕΝ δέχομαι τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις ως δεδομένο ότι θα πεθάνω έτσι και δεν τις αποκτήσω όπως κάνουν όλοι. Αυτό θα ήθελα να το χωνέψεις σε παρακαλώ. Τις χρησιμοποιώ μόνο όσο χρειάζεται. Απόδείξη ότι χρησιμοποιώ το internet το οποίο το χρειάζομαι ΜΟΝΟ ως μετάδοση θεολογικών θεμάτων ( το "μόνο" το διάβασες καλά; ) αλλά ΔΕΝ έχω κινητό το οποίο δεν μου χρειάζεται. ΔΕΝ έχω αυτοκίνητο το οποίο δεν μου χρειάζεται επίσης και ούτε θυμάμαι πόσα άλλα. (Λίγα μην νομίζεις.)

Αν δεν σε πειράζει.... σταμάτα να προσπαθείς να εξηγήσεις την ζωή του άλλου. Δεν είναι δίκαιο γιατί δεν έχεις το αλάθητο. (Όπως και κανένας άλλος βέβαια.)

Εν ολίγοις..... Σε όλα μου τα ποστ μέχρι στιγμής προσπαθώ να δώσω να καταλάβεις ότι η δική σου ζωή ΔΕΝ είναι η μοναδική που υπάρχει στον πλανήτη. ΥΠΑΡΧΟΥΝ και άλλες ζωές που κάποιοι έχουν συμφέροντα να τις κρύψουν. Δεν λέω ότι η δική μου ζωή είναι η απόλυτα σωστή αλλά το θέμα είναι ότι τουλάχιστον εγώ προσπαθώ να μην με βάλουν στο σακί ενώ εσύ όχι. Προφανώς κανείς δεν σε προειδοποίησε ότι έτσι και μπεις στο σακί ίσως να μην μπορέσεις να ξαναβγείς. Μόνο αυτό ήθελα να σου πω όχι να σε θυμώσω και να σε κάνω να αντιδράσεις. Οι αποφάσεις είναι μόνο δικές σου. .... Καθώς και οι συνέπειες βέβαια. ΜΗΝ το ξεχνάς αυτό.

ΥΓ: Να προτείνω κάτι; Γενικότερα για όλους. Δεν είναι ανάγκη να κάνει κάποιος quote όλο το μήνυμα του χρήστη στο οποίο θέλει να απευθυνθεί κάθε φορά για να καταλάβεί ο χρήστης ότι απευθύνεσαι σε αυτόν. Μπορεί απλά να γράψεις το όνομα μου/του. Έτσι χάνεται χώρος από την database, τρώγεται bandwidth και το σκρολάρισμα είναι ατελείωτο. Γιατί όλο αυτό;
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

lovethink έγραψε:Λυπάμαι δεν θα συμφωνήσω σε αυτή τη μόνιμη μεταφορά στις πλάτες του απλού λαού τα όποια σκάνδαλα ή προκλητικά θέματα προκύπτουν ανά καιρούς στους χώρους της εκκλησίας ή γενικότερα στη κοινωνία
Όπως "τα του Καίσαρι στον Καίσαρα και τα του Θεού στον Θεό" έτσι και εδώ θα πρέπει να μοιράσεις κάποια ευθύνη σε όλους. Το "ουδείς αλάθητος" δεν πάει μόνο στον Πάπα.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Evi_J έγραψε:
lovethink έγραψε:Λυπάμαι δεν θα συμφωνήσω σε αυτή τη μόνιμη μεταφορά στις πλάτες του απλού λαού τα όποια σκάνδαλα ή προκλητικά θέματα προκύπτουν ανά καιρούς στους χώρους της εκκλησίας ή γενικότερα στη κοινωνία
Όπως "τα του Καίσαρι στον Καίσαρα και τα του Θεού στον Θεό" έτσι και εδώ θα πρέπει να μοιράσεις κάποια ευθύνη σε όλους. Το "ουδείς αλάθητος" δεν πάει μόνο στον Πάπα.
Αλλο αυτό όμως και άλλο η μόνιμη μεταφορά
Ωραία θες να σου απαντήσω σε αυτό που είπες ?

Δεν γυρίζω εγώ με μερσεντές αγάπη μου γλυκειά
Ούτε φοράω χρυσά άμφια με τόνους χρυσού να κρέμονται από το λαιμό μου
Δεν φωνάζω εγώ από άμβωνος για πολιτικά θέματα
Δεν σταματάω τη λειτουργία πριν τη θεία κοινωνία για να διαφημίσω το αρνί που θα σφαχτεί στη λαχειοφόρο αγορά του Πάσχα
Ούτε βάζω ταρίφες στα θεία μυστήρια

Αυτό εννοώ
Ο κόσμος έχει κριτήριο
Δεν ξυπνά ένα πρωί και δεν θέλει να πάει εκκλησία
Κάτι τον πείραξε κάτι τον πάγωσε κάτι τον απομάκρυνε και η ευθύνη δεν είναι μόνο δική του
:wink:
Καλή Σαρακοστή
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

lovethink έγραψε:Ωραία θες να σου απαντήσω σε αυτό που είπες ?
Τι ρωτάς αφού το έκανες; :lol: :lol: ("Ναι"θα έλεγα μην φοβάσαι!! :D)
Δεν γυρίζω εγώ με μερσεντές αγάπη μου γλυκειά
Βρε δεν σου είπα να μην με λες "αγάπη σου γλυκειά" γιατί θα λειώσω από την πολύ ζάχαρη; :lol:
Ούτε φοράω χρυσά άμφια κ.τ.λ, κ.τ.λ μην τα ξαναγράφουμε
Ναι δεν διαφωνώ. Απλά ήθελα να είμαστε δίκαιοι. Να μην ξεχνάμε και τα δικά μας λάθη.
Δεν ξυπνά ένα πρωί και δεν θέλει να πάει εκκλησία
Κάτι τον πείραξε κάτι τον πάγωσε κάτι τον απομάκρυνε και η ευθύνη δεν είναι μόνο δική του :wink:
Την σημερινή γενεά δεν την πείραξε τίποτα. Απλά δεν έμαθε να πηγαίνει στην εκκλησία. Η προηγούμενη γενεά κάτι έμαθε. Η προ-προηγούμενη τα ήξερε αλλά δεν κατάλαβε ότι παρασύρθηκε σιγά-σιγά με τον μοντέρνο τρόπο ζωής.... Αμ, ήξερε τι έκανε ο πονηρός.... σιγά-σιγά...
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Evi_J έγραψε:Την σημερινή γενεά δεν την πείραξε τίποτα. Απλά δεν έμαθε να πηγαίνει στην εκκλησία. Η προηγούμενη γενεά κάτι έμαθε. Η προ-προηγούμενη τα ήξερε αλλά δεν κατάλαβε ότι παρασύρθηκε σιγά-σιγά με τον μοντέρνο τρόπο ζωής.... Αμ, ήξερε τι έκανε ο πονηρός.... σιγά-σιγά...

Εσύ ρίχνεις το φταίξιμο όλο στους ανθρώπους του σήμερα
Εγώ θεωρώ ότι όλα είναι αλυσίδα και φταίει πρώτα η εκκλησία γιατί ο λόγος της δεν είναι επεξηγηματικός αλλά μόνο ρητορικός , και μετά ο απλός λαός
Δεν είναι άσχημο να διαφωνούμε
Οφείλω όμως να ομολογήσω πως το γεγονός ότι ΕΜΕΙΣ είμαστε εκκλησία (ΚΑΙ εμείς) αυτό δυσχεραίνει το έργο της , μιας και εμείς από τη μεριά μας δεν δίνουμε το καλύτερο παράδειγμα και το βλέπουμε ακόμα και σε αυτό εδώ το φόρουμ

Και επίσης δεν θέλω να κατηγορούμε τις σημερινές γενιές ή τις αυριανές
Ποτέ δε μου άρεσε αυτή η αίσθηση που άκουγα από μικρός ότι πάντα οι παλιοί ήταν καλύτεροι άνθρωποι
Νομίζω άλλωστε πως η ανθρωπότητα ξεκίνησε με φόνο αδελφού προς αδελφό άρα ποτέ δεν ήταν η ανθρωπότητα καλύτερη

Θα ρίξω το βάρος στους γονείς
Πιστεύω ότι πρέπει να βρίσκουν εναλλακτικές και να κλείνουν τον Αρναούτογλου και τα καλιστεία το βράδυ που είναι όλοι στο σπίτι και να κάνουν κάτι πιο χρήσιμο και πιο διασκεδαστικό και πιο ωφέλιμο
Ακόμα και ένα σκάκι να παίξεις με το παιδί σου ακονίζει το μυαλό και των δυό
Καλή Σαρακοστή
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

lovethink έγραψε: Λυπάμαι δεν θα συμφωνήσω σε αυτή τη μόνιμη μεταφορά στις πλάτες του απλού λαού τα όποια σκάνδαλα ή προκλητικά θέματα προκύπτουν ανά καιρούς στους χώρους της εκκλησίας ή γενικότερα στη κοινωνία
Δεν θα μεταφέρω στις πλάτες του απλού λαού την έλειψη εμπιστοσύνης του κόσμου απέναντι σε κάθε θεσμό είτε είναι πολιτική είτε είναι εκκλησία είτε είναι θεσμός είτε είτε είτε ...
Μάνο, είτε σ΄αρέσει είτε όχι από τη στιγμή που δηλώνεις Χριστιανός τα μάτια όλων είναι καρφωμένα πάνω σου.

"14 Eσείς είστε το φως του κόσμου. Δεν είναι δυνατόν να κρυφτεί μια πόλη χτισμένη πάνω σε βουνό. 15 Oύτε ανάβουν ένα λυχνάρι και το βάζουν κάτω από το μόδι, αλλά το βάζουν στο λυχνοστάτη και φέγγει σε όλους που είναι μέσα στο σπίτι. 16 Έτσι να λάμψει το φως σας μπροστά στους ανθρώπους, ώστε να δουν τα καλά σας έργα και να δοξάσουν τον ουράνιο Πατέρα σας." (Ματθ. κεφ.5)

Αυτά είπε ο Κύριος στη επί του όρους ομιλία. Δεν έκανε καμιά διάκριση ανάμεσα σε κληρικούς και λαϊκούς. Το είπε για όλους ανεξαιρέτως.

Όλοι λοιπόν κοιτούν εσένα για να δουν το ότι είσαι Χριστιανός σε κάνει καλύτερο απ΄αυτούς, ή είναι ακόμη μια ιδεολογική ταμπέλα χωρίς περιεχόμενο.

Φίλε μου, όλοι όσοι φέρουμε το όνομα του Χριστιανού έχουμε πολή μεγάλη
ευθύνη για τη σωτηρία ή τον σκανδαλισμό των γύρω μας από τη συμπεριφορά μας. Και να είσαι σίγουρος ότι θα μας ζητηθούν ευθύνες, όπως και ότι θα έχουμε πνευματικό κέρδος αν εφαρμόσουμε το "διδάξω ανόμους τας οδούς Σου και ασεβείς επί σε επιστρέψουσι". Το οποίο παρεπιπτόντως πάει μετά το "Ελέησόν με ο Θεός". Δηλαδή για να μας ελεήσει ο Θεός για τις δικές μας αμαρτίες πρέπει να φροντίσουμε τουλέχιστον με το παράδειγμά μας "να επιστρέψουν ασεβείς".
NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από NIKOSZ »

Πρόβατα

Στίχοι: Σόφη Παππά
Μουσική: Σόφη Παππά
Πρώτη εκτέλεση: Νότης Σφακιανάκης

Βάλαμε ένα λύκο να φυλάει τα πρόβατα
σ' ένα άσπρο σπίτι να μη λέμε ονόματα
κάποια προβατάκια πολεμούν μοναχά τους
πολεμούν τον λύκο που μπήκε στο κοπάδι τους.

Πρόβατα ξυπνάτε η σειρά μας έρχεται
κι εσείς τσομπανάκια βρε άιντε να κουρεύεστε
πρόβατα ξυπνάτε πιάστε τα υψώματα
λύκοι θα υπάρχουν όσο υπάρχουν πρόβατα

Ήταν μια αρκούδα που το λύκο φύλαγε,
φύλαγε το λύκο που τη παραφύλαγε.
Λύκε η αρκούδα δεν είναι ακίνδυνη
τώρα πληγωμένη είναι επικίνδυνη.

Πρόβατα ξυπνάτε η σειρά μας έρχεται
κι εσείς τσομπανάκια βρε άιντε να κουρεύεστε
πρόβατα ξυπνάτε πιάστε τα υψώματα
λύκοι θα υπάρχουν όσο υπάρχουν πρόβατα

ΓΙ'ΑΥΤΟ....

Εικόνα

ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ...

ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟΙΩΣ....

Εικόνα
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

nkope έγραψε:Φίλε μου, όλοι όσοι φέρουμε το όνομα του Χριστιανού έχουμε πολή μεγάλη
ευθύνη για τη σωτηρία ή τον σκανδαλισμό των γύρω μας από τη συμπεριφορά μας. ".
Εχω πει το αντίθετο ?
Δεν λέμε για το τι εικόνα εκπέμπει ο Χριστιανισμός εξαιτίας όλων μας
αλλά γιατί δεν πάει ο κόσμος εκκλησία
Καλή Σαρακοστή
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

lovethink έγραψε:Εσύ ρίχνεις το φταίξιμο όλο στους ανθρώπους του σήμερα
Το "σήμερα" που λες το θεωρώ σε άτομα ηλικίας μέχρι και 50-60 ετών. Όσο δηλ η γενεά του πατέρα μου. Οι προηγούμενες γενεές είχαν κάτι που δεν έχουν οι άνθρωποι σήμερα. Είχαν φόβο Θεού. Είχαν και κουφαμάρες βέβαια δε λέω. Αλλά τουλάχιστον είχαν Θεό μέσα τους. ΕΒΛΕΠΕΣ την διαφορά!

Δεν είναι ότι ρίχνω τα φταίξιμο στους σημερινούς ανθρώπους. Είναι ότι διαπιστώνω το χτες με το σήμερα και το σήμερα δεν μου αρέσει καθόλου.
Εγώ θεωρώ ότι όλα είναι αλυσίδα και φταίει πρώτα η εκκλησία γιατί ο λόγος της δεν είναι επεξηγηματικός αλλά μόνο ρητορικός , και μετά ο απλός λαός
Πολλοί ναι είναι μόνο ρήτορες. Όσοι δεν είναι γιατί δεν έχουν ποίμνιο; Ξέρω έναν παπά που ζει μέσα στον κόσμο. Δεν είναι στα άγρια βουνά. Και ενώ κάνει ότι μπορεί και ενώ έρχονται άνθρωποι στην εκκλησία του οι άνθρωποι αυτοί είναι λίγοι. ΓΙΑΤΙ; Γιατί πολύ απλά δεν έμαθαν να πηγαίνουν στην εκκλησία.
Οφείλω όμως να ομολογήσω πως το γεγονός ότι ΕΜΕΙΣ είμαστε εκκλησία (ΚΑΙ εμείς) αυτό δυσχεραίνει το έργο της , μιας και εμείς από τη μεριά μας δεν δίνουμε το καλύτερο παράδειγμα και το βλέπουμε ακόμα και σε αυτό εδώ το φόρουμ
Α γεια σου!! Αυτό ακριβώς!! Όλοι έχουμε ευθύνη.
Και επίσης δεν θέλω να κατηγορούμε τις σημερινές γενιές ή τις αυριανές
Αυτό είναι το ποιο δικαιο. Και από πλευρά ελπίδας και από πλευρά δικαιοσύνης. Αν εμείς είμασταν τέλειοι τοτε θα μπορούσαμε κάλλιστα να κατηγορήσουμε τους πάντες.
Ποτέ δε μου άρεσε αυτή η αίσθηση που άκουγα από μικρός ότι πάντα οι παλιοί ήταν καλύτεροι άνθρωποι
Εμένα πάντα μου άρεσε :D Όλοι οι άνθρωποι όσοι γνώρισα στην ζωή μου ήταν άνω των 50-60 που είπα πριν και έτσι γνωρίζω τις διαφορές.
Θα ρίξω το βάρος στους γονείς
Πιστεύω ότι πρέπει να βρίσκουν εναλλακτικές και να κλείνουν τον Αρναούτογλου και τα καλιστεία το βράδυ που είναι όλοι στο σπίτι και να κάνουν κάτι πιο χρήσιμο και πιο διασκεδαστικό και πιο ωφέλιμο
Ακόμα και ένα σκάκι να παίξεις με το παιδί σου ακονίζει το μυαλό και των δυό
=D> =D>
Απάντηση

Επιστροφή στο “Προφητείες-Σημεία των Καιρών”