Συζήτηση περί του Facebook

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση

Έχεις εγγραφεί στο Facebook?

Ναί
33
58%
Όχι
9
16%
Δεν αποφάσισα ακόμα αν θα εγγραφώ
2
4%
Θα εγγραφώ μελλοντικά
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Δεν πρόκειται να εγγραφώ
13
23%

Σύνολο ψήφων: 57

eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Συζήτηση περί του Facebook

Δημοσίευση από eortologio_gr »

angieholi έγραψε:...Ισως να κανω και λαθος και να μην ισχυει αυτο ετσι ακριβως,νιωθω ομως πολυ εκτεθιμενη και οτι ο "καθενας" μπορει να με βρει...

...Η γνωμη μου παντως ειναι αρνητικη γιατι απο οτι εχω καταλαβει ειναι ενας χωρος οπου παει να γινει "σοδομα και γομορα". Βαρια εκφραση αλλα ειναι πρωι ακομα, δεν εχω πιει καφε και δεν μπορεσα να βρω μια πιο κοσμια εκφραση!!!
Σκέψη : εκτός απο τους επαγγελματικούς συσχετισμούς και "δολοπλοκιες" τι άλλο μπορεί να κρύβεις που δεν θέλεις να φανεί ? Τι σημαίνει προσωπικό ? Δεν ζητώ τις απαντήσεις. Απλά γράφω τις σκέψεις μου για μένα. Ισως πρέπει να αρχίσουμε να απελευθερωνόμαστε σιγα σιγα απο το "πρέπει" και χωρίς φόβο να μείνουμε στο "είναι".

Τα "σοδομα και γόμορα" δεν ειναι δα και κάτι που το facebook ενισχύει. Εχει τόσα πολλα άλλα saits που πραγματικά γίνεται "σοδομα και γομορα". Το που θα πάμε με την συμμετοχή μας στο ιντερνετ το αποφασίζουμε εμείς και μόνο εμείς...

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από angieholi »

eortologio_gr έγραψε:Σκέψη : εκτός απο τους επαγγελματικούς συσχετισμούς και "δολοπλοκιες" τι άλλο μπορεί να κρύβεις που δεν θέλεις να φανεί ? Τι σημαίνει προσωπικό ? Δεν ζητώ τις απαντήσεις. Απλά γράφω τις σκέψεις μου για μένα. Ισως πρέπει να αρχίσουμε να απελευθερωνόμαστε σιγα σιγα απο το "πρέπει" και χωρίς φόβο να μείνουμε στο "είναι".

Θα απαντησω και θα προσπαθησω να γινω κατανοητη οσο γινεται (γιατι καφε δεν εχω πιει ακομα!!)
Σημειωνω παλι οτι δεν ξερω πολλα για το facebook απλα οτι εχω δει και τι εντυπωση μου εχουν δημιουργησει.

Καταρχην γινεται γνωστο το ονοματεπωνυμο μου (αυτο δεν ειναι προσωπικο;). Υπαρχουν φωτογραφιες που δειχνουν τις "προσωπικες μου στιγμες" (μην παει το μυαλο μας στο πονηρο, δεν εννοω αυτες τις φωτογραφιες) και γενικα φωτογραφιες απο τους φιλους μου. Παω διακοπες και γραφω πως τα περασα και αναρτω και φωτογραφιες για να δειξω πως περασα (αυτο δεν ειναι προσωπικο;). Συζητω με τους φιλους μου, ανταλλασω αποψεις και κανονιζω που θα βρεθω μαζι τους (αυτο δεν ειναι προσωπικο;).

Τωρα πολυ σωστα ο Χρηστος αναφερει οτι υπαρχουν φιλτρα που μπορεις να μπλοκαρεις και να μην βλεπει ο καθενας, ομως τουλαχιστον εγω οσους γνωριζω ολοι ξερουν οτι υπαρχουν αυτα τα φιλτρα, αλλα κανενας δεν τα χρησιμοποιει!

Αυτο λοιπον εννοω, οταν λεω οταν ειμαι εκτεθιμενη, βλεπουν πως με λενε, βλεπουν πως ειμαι εξωτερικα, βλεπουν πως ειναι οι φιλοι μου, βλεπουν τι κανω στη ζωη μου. Αυτο για μενα ειναι προσωπικο και δεν θελω να το μοιραστω...

Παντως το μονο σιγουρο ειναι οτι το facebook δεν ειναι κακο αλλα πιθανον κακη να ειναι η χρηση που κανουν ορισμενοι. Δεν θα ειναι λιγοι εκεινοι που το χρησιμοποιουν για να γνωρισουν "παιδια" ή "παντρεμενους" ή να βρουν αλλους "ομοφυλοφιλους" ή να βρουν "ανθρωπους που θα ειναι ετοιμοι για ολα". Πολυ σωστα βεβαια υπαρχουν πολλα αλλα σαιτ που γινονται αυτα. Γινονται ομως και απο το facebook.

Πριν το καλοκαιρι σε ενα ζαπινγκ επεσα πανω σε μια εμπομπη της Δρουζα που ειχε για το facebook. Υπηρχαν λοιπον καποιες καταγγελιες ανθρωπων που λεγανε οτι την πατησαν με το facebook γιατι καποιοι αλλοι πηραν τα προσωπικα τους στοιχεια και τα διεθεσαν αλλιως μεσα στο χωρο.Λιγοι ειναι εκεινοι μου με συνεση και ωριμα χρησιμοποιουν το facebook, οπως και καθε αλλο μεσο γενικως!!!
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Α! Και για να μην παρεξηγηθω, το γεγονος οτι εμενα δεν μου αρεσει το facebook και δεν προκειται να εγγραφω, δεν σημαινει οτι κατακρινω ολους τους αλλους που εχουν εγγραφει ή οτι ειμαι αρνητικη απεναντι τους.

Διοτι υπαρχουν πολλοι αξιολογοι ανθρωποι που κανουν εργο μεσα απο το facebook και σε αυτους αξιζει ενα μπραβο.
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

angieholi έγραψε:Καταρχην γινεται γνωστο το ονοματεπωνυμο μου (αυτο δεν ειναι προσωπικο;).

οση ταυτότητα μπορώ να δώσω στον χρήστη angieholi στο παρόν σαιτ την ίδια θα την δώσω και στο facebook. Εσυ επιλέγεις το όνομα χρήστη που δεν είναι υποχρεωτικό να είναι το αληθινό σου όνομα.
angieholi έγραψε:Υπαρχουν φωτογραφιες που δειχνουν τις "προσωπικες μου στιγμες" (μην παει το μυαλο μας στο πονηρο, δεν εννοω αυτες τις φωτογραφιες) και γενικα φωτογραφιες απο τους φιλους μου.
Μόνο οι φίλοι σου μπορούν να δουν τις φωτογραφίες σου
angieholi έγραψε:Παω διακοπες και γραφω πως τα περασα και αναρτω και φωτογραφιες για να δειξω πως περασα (αυτο δεν ειναι προσωπικο;).
Μόνο οι φίλοι σου μπορούν να δουν τις φωτογραφίες σου
angieholi έγραψε:Συζητω με τους φιλους μου, ανταλλασω αποψεις και κανονιζω που θα βρεθω μαζι τους (αυτο δεν ειναι προσωπικο;).
Μόνο οι φίλοι σου μπορούν να δουν τις απόψεις αυτές ή τα σημεία συνάντησης κλπ.
angieholi έγραψε:Τωρα πολυ σωστα ο Χρηστος αναφερει οτι υπαρχουν φιλτρα που μπορεις να μπλοκαρεις και να μην βλεπει ο καθενας, ομως τουλαχιστον εγω οσους γνωριζω ολοι ξερουν οτι υπαρχουν αυτα τα φιλτρα, αλλα κανενας δεν τα χρησιμοποιει!
Δεν μας ενδιαφέρει τι κανουν οι άλλοι αλλα τι κανουμε εμείς. Χρησιμοποίησέ τα !!!
angieholi έγραψε:Αυτο λοιπον εννοω, οταν λεω οταν ειμαι εκτεθιμενη, βλεπουν πως με λενε, βλεπουν πως ειμαι εξωτερικα, βλεπουν πως ειναι οι φιλοι μου, βλεπουν τι κανω στη ζωη μου. Αυτο για μενα ειναι προσωπικο και δεν θελω να το μοιραστω...
Εσυ επιλέγεις την φωτογραφία του προφίλ σου που θα την βλέπουν όλοι. Είναι κατι σαν το αβαταρ. Εγω στο εδω φορουμ έχω επιλέξει ένα περιστέρι. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και εσυ στο facebook.
angieholi έγραψε:Παντως το μονο σιγουρο ειναι οτι το facebook δεν ειναι κακο αλλα πιθανον κακη να ειναι η χρηση που κανουν ορισμενοι. Δεν θα ειναι λιγοι εκεινοι που το χρησιμοποιουν για να γνωρισουν "παιδια" ή "παντρεμενους" ή να βρουν αλλους "ομοφυλοφιλους" ή να βρουν "ανθρωπους που θα ειναι ετοιμοι για ολα". Πολυ σωστα βεβαια υπαρχουν πολλα αλλα σαιτ που γινονται αυτα. Γινονται ομως και απο το facebook.
Πως είσαι τόσο σίγουρη ότι δεν γίνονται και στο athos.edo μέσω ΠΜ ?
angieholi έγραψε:Πριν το καλοκαιρι σε ενα ζαπινγκ επεσα πανω σε μια εμπομπη της Δρουζα που ειχε για το facebook. Υπηρχαν λοιπον καποιες καταγγελιες ανθρωπων που λεγανε οτι την πατησαν με το facebook γιατι καποιοι αλλοι πηραν τα προσωπικα τους στοιχεια και τα διεθεσαν αλλιως μεσα στο χωρο.Λιγοι ειναι εκεινοι μου με συνεση και ωριμα χρησιμοποιουν το facebook, οπως και καθε αλλο μεσο γενικως!!!
Αρα αυτό που λείπει είναι γνώση πλοήγησης και χρήσης του ιντερνετ. Ε καιρός είναι να την μάθουμε διότι το μέσο αυτό είναι και θα είναι η ραχοκοκαλιά της λειτουργίας μας.

Χρ
Εικόνα
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Πωπω!!! Αυτο θα πει να εισαι στον 2ο καφε!
Ολα μου τα επιχειρηματα καταρριφθηκαν, δεν εχω να πω τιποτα αλλο... Ειμαι πολυ "ασχετη" με το θεμα για να επιμεινω περισσοτερο.
Η γνωμη μου παντως παραμενει αρνητικη για το facebook αφου αυτο ειναι και το θεμα μας.
Παω λοιπον να φτιαξω οπωσδηποτε διπλο καφε και να δω μηπως εχω κανενα ΠΜ να απαντησω!!!!
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

angieholi έγραψε:...και να δω μηπως εχω κανενα ΠΜ να απαντησω!!!!
Εχεις τουλάχιστον 1 ΠΜ ...απο μένα !!!!

Χρ.
Εικόνα
Christos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Christos »

«Όχι» στις ψεύτικες παρέες
Με αποκλεισμό απειλεί το Facebook όσους αγοράζουν φίλους

Εικόνα

Το Facebook δεν συμπαθεί τις ψεύτικες φιλίες

04/09/09 16:55

Καλιφόρνια, Πάλο Αλτο

Η διεύθυνση του Facebook προειδοποιεί πως όσοι χρήστες αγοράσουν «φίλους» από μια αμφιλεγόμενη αυστραλιανή εταιρεία μάρκετινγκ αντιμετωπίζουν μόνιμο αποκλεισμό από την υπηρεσία.

Η εταιρεία προώθησης προϊόντων uSocial.net, με έδρα το Μπρίσμπεϊν, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι πουλά 1.000 «φίλους» για 177 δολάρια, ή 5.000 «φίλους» (το όριο που θέτει το Facebook για τα στάνταρτ προφίλ) προς 654 δολάρια.

Εκτός από «φίλους», οι πελάτες της uSocial.net μπορούν επίσης να αγοράζουν «φαν», για τους οποίους μάλιστα δεν υπάρχει ανώτατο όριο. Μια χιλιάδα κοστίζει 177 δολάρια, ενώ οι 10.000 τιμώνται 1.167 δολάρια.

Η υπηρεσία απευθύνεται σε διαφημιστές που επιθυμούν να προωθήσουν προϊόντα και υπηρεσίες μέσω του Facebook, αναφέρουν τα πρακτορεία Reuters και AFP.

Οι υπεύθυνοι του Facebook προειδοποιούν τώρα ότι οι πρακτικές της αυστραλιανής εταιρείας παραβιάζουν τους όρους χρήσης του κοινωνικού δικτύου.

«Από ό,τι καταλαβαίνουμε η uSocial συνδέεται [στο Facebook] ως o χρήστης και παραποιεί το λογαριασμό του» αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας. «Αυτό αποτελεί παραβίαση των όρων χρήσης από την uSocial και από οποιονδήποτε συμμετέχει στα προγράμματά της».

«Εφιστούμε επομένως οποιονδήποτε πελάτης της υπηρεσίας [της uSocial] ότι ο λογαριασμός και η επένδυσή του εκτίθεται σε κίνδυνο. Αν διαπιστώσουμε ότι ένας χρήστης έχει παραβιάσει τους όρους μας, ενδέχεται να λάβουμε μέτρα εναντίον του, συμπεριλαμβανομένης της μόνιμης απενεργοποίησης του λογαριασμού του.

Η uSocial είχε βρεθεί νωρίτερα στο στόχαστρο του Twitter, το οποίο κατηγόρησε την εταιρεία για παρενόχληση των χρηστών του, καθώς και του Digg.com, ενός δικτυακού τόπου όπου οι χρήστες ψηφίζουν για τις αγαπημένες τους ειδήσεις, επειδή η αυστραλιανή εταιρεία πουλούσε ψήφους.

Αυτό το κείμενο ελήφθη από το in.gr,
στη διεύθυνση http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=252
lewnidas
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από lewnidas »

Σχετικά με το facebook, να σας πω έτσι μερικά πράγματα σαν πληροφορικός. Το πρώτο είναι οτι κάθε ιντερνετική τεχνολογία όσο καλά και αν έχει σχεδιαστεί, ανα πάσα στιγμή μπορεί να ανακαλυφθούν τρύπες ασφαλείας. Αυτό σημαίνει οτι παρόλο που κάποιος παίρνει μέτρα για να φυλάξει την ιδιωτική του ζωή, σε μια τέτοια περίσταση θα μπορέσουν να έχουν πρόσβαση κακόβουλοι χρήστες ακόμη και αν έχει πάρει όλα τα δυνατά μέτρα που του δίνει η ιντερνετική εφαρμογή για να την προστατέψει. Το δεύτερο είναι οτι μέσα στο facebook διακινούνται μεταξύ φίλων φαινομενικά άθωα δεδομένα. πχ. ξέρουμε οτι κάποιος ακούει μουσική Α, πάει συχνά και πίνει μπύρες, πού παει διακοπές κτλ. και σιγά σιγά σχηματίζεται ένα καταναλωτικό προφιλ. Επίσης, αν έχετε παρατηρήσει υπάρχουν πολλά αθώα παιχνιδάκια τεστ προσωπικότητας ή δημιουργία group κοινών ενδιαφερόντων. Ακόμη και αυτό μπορούν να εκορύξουν χρήσιμα προσωπικά δεδομένα. Δεδομένου του πλήθους χρηστών μπορεί κάποιος να συλλέξει επαρκώς δεδομένα και με στατιστική ανάλυση να σχημάτισει την γενικότερη εικόνα, να ανιχνεύσει τις αδυναμίες της και να τις εκμεταλλευτεί σπρώχνοντας ακόμη πιο μεθοδικά τον κόσμο στον καταναλωτισμό(λίγο τραβηγμένο αλλά κρατήστε την κεντρική ιδέα :105 ). Το άλλο είναι οτι φίλοι ακόμη και εν αγνοία του, μπορεί να βγάλουν προσωπικά του δεδομένα. Ελπίζω τουλάχιστον να σας προβλημάτισα...
pr28
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pr28 »

εγω ν απροσθεσω
1- τα θετικα του φεισμουκ -φατσοβιβλιο .
Αναβαθμιζεται η επιικοινωνια με γνωστους και φιλους , διευρηνετε η δυνατοτητα σχεσεων περα παο τους παραδοσιακους τροπους
2- τα αρνητικα ειναι
η πληθωρα των δεδομενων που υπαρχουν ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΑ εστω και αν με τις καταλληλες ρυθμισεις δεν ειναι διαθεσιμα στον καθενα
Άβαταρ μέλους
zafeiris
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από zafeiris »

καλησπέρα..... διαβασα όλες τις απαντήσεις των αγαπητών φίλων και συμφωνώ με την αποψη πως μονο όσους θέλει κάποιος μπορει να αφήσει να δει τις φωτογραφίες ή τα βιντεάκια που ίσως θα έχει "ανεβάσει"...
στο facebook υπάρχουν θέματα και ομάδες που μπορει κάποιος να γίνει μέλος και να συζητήσει για πολλά...
για παράδειγμα υπάρχει μια ομάδα για τον Πατέρα Παϊσιο...
υπάρχουν ομάδες αθλητικού ενδιαφέροντος, καλλιτεχνικού, αλλα και ακόμα μπορείς να κάνεις το λεγόμενο chat.. δεν είναι απαραίτητα κακό το facebook και δεν ειναι κατι που πρέπει να φοβόμαστε..
ο καιρός γαρ εγγυς
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”