Συζήτηση περί του Facebook

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση

Έχεις εγγραφεί στο Facebook?

Ναί
33
58%
Όχι
9
16%
Δεν αποφάσισα ακόμα αν θα εγγραφώ
2
4%
Θα εγγραφώ μελλοντικά
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Δεν πρόκειται να εγγραφώ
13
23%

Σύνολο ψήφων: 57

Christos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Συζήτηση περί του Facebook

Δημοσίευση από Christos »

Αγαπητοί φίλοι,
πολλά λέγονται και περισσότερα υπονοούνται για το περιβόητο Facebook το οποίο εξελήσσεται σαν ένα σημαντικό φαινόμενο εντός του διαδικτύου. Ανοίγω λοιπόν εδώ την συζήτηση ώστε να κατατεθούν στοιχεία αλλά και να εκφραστούν απόψεις σχετικά με αυτό.
Ταυτόχρονα βάζω και μία σχετική δημοσκόπιση.
Christos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Συζήτηση περί του Facebook

Φιλόδοξα σχέδια
Προσλήψεις στο Facebook με στόχο το 1 δισεκατομμύριο «δικτυωμένους»

Εικόνα

24/08/09 20:22

Σαν Φρανσίσκο

Αύξηση κατά 50% στο προσωπικό της σχεδιάζει να κάνει η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, καθώς σύμφωνα με τον ιδρυτή της Μαρκ Ζούκερμπεργκ ελπίζει να επεκτείνει την βάση των χρηστών της από τα 250 εκατομμύρια στο 1 δισεκατομμύριο.

Σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, ο 25χρονος Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι η ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας βοήθησε το Facebook να προσλάβει νέα άτομα, την ώρα που οι υπόλοιπες εταιρείες αναγκάζονταν να απολύουν τους εργαζόμενους τους.

«Κανένας άλλος δεν προσλαμβάνει. Δημιουργήθηκε ένα πολύ καλό περιβάλλον για εμάς επειδή η οικονομία μάς βοήθησε» ανέφερε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Ο 25χρονος δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά το πότε η εταιρεία ελπίζει να αγγίξει το 1 δισεκατομμύριο χρήστες, ενώ συμπλήρωσε ότι στόχος της είναι μέχρι το επόμενο έτος να φτάσει στη θετική εισροή χρημάτων.

«Αυτό που θέλω να υπενθυμίσω στον κόσμο είναι ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην αρχή παρά στο τέλος» δήλωσε.

Από το 2004 όταν και ιδρύθηκε, η εταιρεία του Facebook έχει λάβει επενδύσεις ύψους 600 εκατ. δολαρίων, ενώ η συνολική αξία της φτάνει τα 10 δισ. δολάρια.

, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αυτό το κείμενο ελήφθη από το in.gr,
στη διεύθυνση http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=252
Christos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

«Διαδικτυακή παρουσία»
«Διαχυτικά» προφίλ σε site κοινωνικής δικτύωσης καίνε επαγγελματικές συνεντεύξεις

Εικόνα

Ελέγξτε και το προφίλ σας στο Facebook πριν πάτε στην επόμενη συνέντευξη

26/08/09 22:47

Σικάγο

Όλο και περισσότεροι εργοδότες «τσεκάρουν» και τις σελίδες υποψηφίων σε site κοινωνικής δικτύωσης πριν από μία επαγγελματική συνέντευξη, σύμφωνα με έρευνα αμερικανικής ηλεκτρονικής σελίδας για αγγελίες εργασίες -με την πλάστιγγα να γείρει, κάποιες φορές, ήδη εναντίον του υποψηφίου.

Πηγαίνοντας κανείς σε μία συνέντευξη για μία επαγγελματική θέση, φροντίζει πρώτα να έχει ένα περιποιημένο βιογραφικό να παρουσιάσει, έτοιμες εξηγήσεις για πλείστα όσα «σκοτεινά κενά» μπορεί να υπάρχουν στη μέχρι τότε πορεία του, και αμφίεση ανάλογη του επαγγελματικού αντικειμένου.

Σε όλα αυτά πρέπει σήμερα να προστεθεί και άλλο ένα: Συγύρισμα των προφίλ σε site κοινωνικής δικτύωσης, όπως Facebook, Twitter, LinkedIn και MySpace, ώστε να μαζευτούν από νωρίς τα ασυμμάζευτα.

Σε έρευνα που έγινε στο Σικάγο σε 2.600 υπεύθυνους προσωπικού, το 45% βρέθηκε να ελέγχει τους λογαριασμούς των υποψηφίων σε site κοινωνικής δικτύωσης. Το 35%, μάλιστα, αποφάσισε ήδη κρίνοντας από τη «διαδικτυακή» του παρουσία να μην προσφέρει τη θέση στον/ην υποψήφιο/α.

Πρώτη «ντουλάπα» που θα ελέγξει ένας πιθανός εργοδότης είναι το Facebook, ακολουθούμενο από το LinkedIn και το MySpace.

Και επειδή, όπως λέγεται, δεν έχει κανείς δεύτερη ευκαιρία για μία πρώτη εντύπωση, ο πρώτος λόγος για τον οποίο εργοδότες θα απορρίψουν υποψηφίους είναι οι «προκλητικές» φωτογραφίες (έννοια αρκούντως υποκειμενική).

Αρνητικά σχόλια για προηγούμενους συναδέλφους ή εργοδότες, χρήση αλκοόλ ή ναρκωτικών, φτωχές ικανότητες στην επικοινωνία αποτελούν επίσης λόγους για την απόρριψη μίας υποψηφιότητας, σύμφωνα με την έρευνα.

Christos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Online δυσφήμηση
Πρώτη σύλληψη στην Ελλάδα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων στο Facebook

Εικόνα

Τα προσωπικά δεδομένα προστατεύονται στο Facebook

16/06/09 14:16

Αθήνα

Ένας φοιτητής που ζει στα Χανιά είναι το πρώτο άτομο που συλλαμβάνεται στην Ελλάδα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και δυσφήμηση μέσω του Facebook.

Ο 22χρονος είχε δημιουργήσει ανοιχτό προφίλ με το όνομα της σπιτονοικοκυράς του και δημοσίευε αποκαλυπτικές φωτογραφίες της.

Το θύμα ενημερώθηκε για το συμβάν από τον κοινωνικό της κύκλο και κάλεσε την Ασφάλεια Χανίων, η οποία ακολούθησε τα ίχνη του 22χρονου και τελικά τον συνέλαβε.

Ο φοιτητής αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να δικαστεί για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και συκοφαντική δυσφήμηση.

Christos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Διαφάνεια και εχεμύθεια
Kαλύτερη προστασία των προσωπικών δεδομένων υπόσχεται το Facebook

27/08/09 19:41

Σαν Φρανσίσκο

Υπόσχεση για καλύτερη προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών έδωσε η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, μετά από διαπραγματεύσεις με αρμόδιο καναδικό φορέα.

Οι αλλαγές δεν περιορίζονται μόνο στους Καναδούς, αλλά θα ισχύουν διεθνώς. Το Facebook προσφέρει στους χρήστες περισσότερη διαφάνεια και έλεγχο ως προς τις πληροφορίες που παρέχονται σε όσους αναπτύσσουν εφαρμογές -όπως παιχνίδια.

Παράλληλα, το Facebook θα πρέπει να δηλώνει ξεκάθαρα στους χρήστες του ότι έχουν την επιλογή να απενεργοποιούν ή να σβήνουν τη σελίδα τους.

«Αυτές οι αλλαγές σημαίνουν ότι η ιδιωτική ζωή των 200 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook στον Καναδά και ολόκληρο τον κόσμο θα είναι καλύτερα προστατευμένη» τόνισε η επίτροπος Τζένιφερ Στόνταρτ.

Christos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Σε αυτό έχουν αναπτυχθεί εντυπωσιακά πολυπληθή ιστοσελίδες εκκλησιαστικού περιεχομένου όπως η

ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ - ELDER PAISIOS
http://www.facebook.com/pages/-ELDER-PA ... 0736659364

που αριθμεί αυτή την στιγμή 67,493 μέλη!!!
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

Christos έγραψε:Σε αυτό έχουν αναπτυχθεί εντυπωσιακά πολυπληθή ιστοσελίδες εκκλησιαστικού περιεχομένου όπως η

ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ - ELDER PAISIOS
http://www.facebook.com/pages/-ELDER-PA ... 0736659364

που αριθμεί αυτή την στιγμή 67,493 μέλη!!!
Το συμπέρασμά μου είναι ότι σε πάρα πολλούς συνανθρώπους μας η Ορθοδοξία υπάρχει είτε γεννημένη είτε εν τη γεννέσει.

Το facebook είναι πολύ καλό μέσο επικοινωνίας, κοινωνικού κουτσομπολιού και "συνδεσης". Προσωπικά είμαι υπέρ.

Οπως με όλα τα σαιτς στο ιντερνετ πάντα πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι για οποιοδήποτε περιεχόμενο βλέπουμε ανηρτημένο που προέρχεται απο ιδιώτες.

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Από τη στιγμή που δραστηριοποιήθηκα στο Διαδίκτυο, έθεσα σαν στόχο η παρουσία μου να συμβάλλει στη μετάδοση της γνώσης του Θείου θελήματος κατά το μέτρο των δυνατοτήτων μου.

Τα βήματα της παρουσίας μου ξεκίνησαν από την ιστοσελίδα, συνεχίστηκαν στα Χριστιανικά forums και πρόσφατα επεκτάθηκαν στο facebook σαν Anargyros Filotas.

Σ' όσους φίλους θελήσουν να με βρουν σ' αυτό το νέο μέσο επικοινωνίας υπόσχομαι, ότι θα προσπαθήσω να τους στέλνω ένα πνευματικό μήνυμα κάθε μέρα, για όσο καιρό μου επιτρέψει ο Θεός να μπορώ ν' ασχολούμαι μ' αυτή τη δραστηριότητα.
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από angieholi »

Με το που ξεκινησε το facebook πολλοι γνωστοι μου (σαν να επαθαν αμοκ!) αμεσως μπηκαν και δημιουργησαν σελιδες και αρχισαν να δημιουργουν καινουργιες φιλιες ή να βρισκουν παλιους γνωστους.

Δεν ξερω πολλα για το facebook και 1,2 φορες απο φιλους εχω μπει,αλλα αυτο που απο την αρχη με εκανε να μην ασχοληθω, ειναι το γεγονος οτι ο καθε ασχετος μπορει και εχει προσβαση στα δικα μου στοιχεια. Μπορει να δει τις φωτογραφιες μου και να διαβασει μυνηματα που μου εχουν στειλει.

Ισως να κανω και λαθος και να μην ισχυει αυτο ετσι ακριβως,νιωθω ομως πολυ εκτεθιμενη και οτι ο "καθενας" μπορει να με βρει...

Ισως το μονο θετικο ειναι σελιδες οπως αυτες του π. Παϊσιου. Ομως δεν ξερω περισσοτερα και δεν μπορω να πω κατι παραπανω.

Η γνωμη μου παντως ειναι αρνητικη γιατι απο οτι εχω καταλαβει ειναι ενας χωρος οπου παει να γινει "σοδομα και γομορα". Βαρια εκφραση αλλα ειναι πρωι ακομα, δεν εχω πιει καφε και δεν μπορεσα να βρω μια πιο κοσμια εκφραση!!!
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

angieholi έγραψε:...
Δεν ξερω πολλα για το facebook και 1,2 φορες απο φιλους εχω μπει,αλλα αυτο που απο την αρχη με εκανε να μην ασχοληθω, ειναι το γεγονος οτι ο καθε ασχετος μπορει και εχει προσβαση στα δικα μου στοιχεια. Μπορει να δει τις φωτογραφιες μου και να διαβασει μυνηματα που μου εχουν στειλει.

Ισως να κανω και λαθος και να μην ισχυει αυτο ετσι ακριβως,νιωθω ομως πολυ εκτεθιμενη και οτι ο "καθενας" μπορει να με βρει...
Στις προσωπικές σου ρυθμίσεις στο facebook μπορείς να βάλεις φίλτρα ποιός βλέπει τι. Τα προσωπικά σου στοιχεία, φωτογραφίες κλπ μπορούν να τα δούν μόνο αυτοί που επιλέγεις και όχι ο οποιοσδήποτε.

Χρ.

ΥΓ. Ηδη έγω γεμίσει τον δεύτερο καφέ της ημέρας !!!
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”