Νικόλα, αν κάτι έχω διαπιστώσει άπειρες φορές στην ζωή μου, είναι ότι όσο αλήθεια και αν λέει κανείς, κανείς δεν τον πιστεύει αν δεν θέλει να τον πιστέψει. Σου είπα την γνώση μου και την εμπειρία μου. Πίστεψε ότι θες.
Εξάλλου, το "απόλυτα" που λες βασίζεται σε σύγκριση με την πλουσιότητα του αντικειμένου. Αν π.χ ένα πράγμα αποτελείται από π.χ 5 πραγματάκια και τα μάθεις και τα 5 τότε το έμαθες απόλυτα. Που είναι το παράξενο; Κυρίως δε μετά από 23 χρόνια; Αν όμως αντί για 5 έχει 500 πάλι τα 23 χρόνια δεν είναι αρκετά;
Έπειτα, θαρρώ πως εννοείται ότι όταν λέμε "ασχολούμαι" εννοούμε το όλο γενικότερο σύνολο. Γιατί όλο μαζί δίνει την εμπειρία όχι μόνο ένα κομμάτι του. Από το αρχικό ενδιαφέρον, στην απόφαση να ασχοληθείς, στην προσπάθεια να πετύχεις τα πρώτα βήματα, μετά το διάβασμα των ασκήσεων (αλλιώς πως θα ξέρεις τι θα κάνεις; ), την αρχική προπόνηση, το μεσαίο στάδιο προπόνησης, η εξάσκηση και τελειοποίηση της συγκεκριμένης γυμναστικής κ.τ.λ.... Και βέβαια έτσι περνάει ο καιρός. Και σαφέστατα όταν λέμε 23 χρόνια δεν εννοούμε γυμναστική 24 ώρες το 24ωρο!! (Έτσι θα είχα ψοφήσει από την κούραση όχι από το είδος της γυμναστικής

)
Δεύτερον. Μην παίζουμε με της λέξεις. Ξέρεις πολύ καλά την εννοούσα όταν είπα "ιδεολογία".
Και τρίτον. Τι εννοείς με το "πρωτοφανή"; Ετυμολογικά;
Όσο για το τι κρίνω.... Έχω δικαίωμα να κρίνω Νικόλα. Να κατακρίνω δεν έχω. Και νομίζω ότι δεν κατέκρινα κανέναν. Στην Calendula έδωσα μια γνώμη δεν της είπα να την κάνει ντε και καλα. (Όχι ότι αν της το έλεγα ντε και καλά, θα ήταν κρίση. Θα ήταν εγωισμός). Στην Byzantine_spirit είπα μια ιδέα την οποία της είπα να ψάξει μόνη της
ακριβώς για να μην μου πει κάποιος ότι κάνω τον δάσκαλο (που μπορεί να μην σου αρέσει αυτήν την στιγμή αλλά μιας και έχω την πείρα έχω και το δικαίωμα... ή μήπως όταν οι δάσκαλοι όταν σπουδάζουν την ειδικότητα τους δεν πρέπει να διδάσκουν τους μαθητές τους για να μην προσβληθούν αυτοί επειδή ξέρουν λιγότερα; ).
Όσο για σένα... αν η ιδέα σου είναι λάθος τότε δεν είναι κατάκριση. Είναι απλά η αλήθεια. Εδώ όμως τίθεται το ερώτημα: Είναι λάθος η ιδέα σου; Λοιπόν η ntinoula το είπε ξεκάθαρα. Από την στιγμή που έχουν γνώση οι φύλακες, τότε ας κρίνει ο καθένας για τον εαυτό του... Μυαλό, Δόξα Τον Θεό, έχουμε όλοι...
Τέλος, ζητώ συγνώμη αν σε έθιξα. Σκοπός μου ήταν να εξηγήσω -δεν ξέρω αν τα κατάφερα.... αλλά από την δυσαρέσκεια σου μάλλον όχι....- ότι επειδή μας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου για την χρησιμότητα της (και για άλλα θέματα εδώ που τα λέμε) δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή. Άσε δε που το πολύ πλύσιμο θα μας ξαφρίσει τον εγκέφαλο στο τέλος και δεν θα μείνει τίποτα.... Καιρός να αντισταθούμε.