Κουβέντα με ΑΘΕΟΥΣ και προβληματισμοί

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
Byzantine_Spirit
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Κουβέντα με ΑΘΕΟΣ και προβληματισμοί

Δημοσίευση από Byzantine_Spirit »

Byzantine_Spirit έγραψε:Να προσθέσω επίσης, πως βρίσκομαι σχεδόν σε καθημερινό αγώνα με άθεους,αιρετικούς και λοιπούς σε άλλο φόρουμ.
Δεν έχει νόημα να προσπαθείς να τους λύσεις απορίες.
Οτιδήποτε λένε, δε το λένε με σκοπό να μάθουν αλλά να διαβάλλουν.
Ψάχνουν να βρούν ΤΟ ΨΕΓΑΔΙ και η κουβέντα τους, πάντα αυτό έχει σαν στόχο.

Θα μου πείς τώρα κι εσύ:
Γιατί συνεχίζεις και γράφεις εκεί πέρα;
Δε γράφω γι' αυτούς, γιατί δεν έχω καμμία διάθεση ή πρόθεση να τους αλλάξω το κεφάλι.
Γράφω για τον ανύποπτο κόσμο.
Γράφω για να διαβάζει ο κόσμος και την άλλη πλευρά του νομίσματος
και ιδίως νεαρά άτομα που επισκέπτονται τον χώρο εκείνο.
max1 έγραψε:Δε νομίζω πως πρέπει να επιμένουμε στις κουβέντες με τους άθεους. Προσωπικά μιλάω μόνο με όποιον θέλει να ακούσει. Όσοι είναι αρνητικοί, ότι και να τους πεις τα λόγια σου θα χάσεις και στο τέλος θα εκνευριστείς, γιατί άμα σου λένε ότι πεταέι ο γάιδαρος δεν υπάρχει αντεπιχείρημα.
Νομίζω πως συμφωνούμε max1.
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Κουβέντα με ΑΘΕΟΥΣ και προβληματισμοί

Δημοσίευση από aposal »

LOCKHEART έγραψε:Κάποτε έιχα μια κουβέντα με έναν ΑΘΕΟ και μου είπε κάποιες απόψεις η γνώμη του ήταν ως εξής :

ΑΘΕΟΣ = "Ο ΘΕΟΣ σας είναι φασίστας και μπορώ να σου αιτιολογήσω τον λόγο. Αν ο ΘΕΟΣ ειναι πανάγαθος γιατί πχ θεωρεί πόρνη και πόρνο όποιον κάνει έρωτα απο αγάπη χωρίς να έχει πάει στην εκκλησία. Άρα στην ουσία σας λέει ότι αφού δεν πέρασες απο τον ΝΑΟ μου να σε ευλογήσω παρόλο που έχετε αγάπη είστε εγκληματίες , κάτι ΄τετοιο είναι απαράδεκτο (συζητήσαμε το θέμα που με απασχολουσε). ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗΣ;. Ο Ιησούς αναφέρει ότι όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εναντίον μου. Δηλαδή αυτός που δεν θέλει να πιστέψει για τους Α - Β λόγους δεν θέλει εκκλησίες κλπ αυτός θα πάει στην πυρά ή επηδεί έβρισε μια φορά η έιχε ένα μικρός πάθος πχ Θυμού θα καεί έτσι και αλλιώς ειμαστε φθαρτοί τι περιμένει ; να γίνουμε κομπιούτερ ;. Αν όπως μου λές ΣΠΥΡΟ ο πήχης που έθεσε ο Ιησούς ειναι τόσο ψηλά τότε όλοι θα καούν εδώ ο άγιοι είχαν αμφιβολίες πόσο μάλλον εμείς με την υποτιθέμενη σωτηρία. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ που μου λές πανάγαθος όταν λέει ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΘΑ ΣΕ ΚΑΨΩ; Δεν ξέρει τι ΣΗΜΑΙΝΕΙ κοινωνία ή μας ήθελε όλοι να προσκυνούμε κάθε μερα όταν οτιδήποτε κοινωνικής εκδήλωσης όπως club, μεταλ μουσική και άλλα που μου λες αναφέρονται σαν διαβολικά;. ΑΝ Ο ΘΕΟΣ ειναι αγάπης γιατί επέτρεψε να γίνουν ΣΦΑΓΕΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ; και το άλλο ; ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ περί ταπείνωσης , χάρισμα δακρύων κλπ ΑΡΑ ο ΘΕΟΣ θέλει έναν άνθρωπο χωρίς κοινωνική δράση και αντίδραση απλά να είναι σκλάβος οποια κυβέρνησης διότι αλλιως θα έχει το πάθος του θυμού και της κατάκρισης. ΘΕΛΕΙ ανθρωπο σκλάβο να μην κάνει τίποτα να είναι ανενεργός να το βουλώνει γενικά και απλά να προσεύχεται ΑΡΑ την βούληση του την έδωσε μεν για ελευθερία αλλά στην ουσία θα την θέλει για να τον υμνούμε διότι άλλη χρήση της βούλησης όπως διεκδίκηση δικαιωμάτων κλπ θα είναι ΘΥΜΟΣ ; ΚΑΤΑΚΡΙΣΗ αρα πάθος και κόλαση ΣΩΣΤΆ; "

Αυτή ηταν η ΚΟΥΒΕΝΤΑ που είχα με έναν φίλο ΑΘΕΟ και μου ανέφερε τους προβληματισμούς του. Να σας πω την ειλικρίνεια μου πολλά απο αυτά ήταν και δικοί μου προβληματισμοί κατά την περίοδο που ήμουν εκτός ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ .

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ
Επειδή κι εγώ τυχαίνει, ενίοτε, να αλληλογραφώ (σε άλλα φόρουμ) με ανθρώπους που είτε λένε ότι δεν πιστεύουν στον Θεό, είτε υβρίζουν τον Χριστιανισμό και τους παπάδες, έχω να πω ότι δεν υπάρχει περίπτωση αυτούς να τους αλλάξεις γνώμη με τα λόγια σου. Έχω την άποψη ότι είναι σαν ο πονηρός να έχει βάλει ένα φίλτρο μέσα από το οποίο περνάνε όλα όσα τους λέμε και το μήνυμα φθάνει σ' αυτούς αλλοιωμένο.
Το μόνο που μπορεί να τους επηρεάσει λίγο είναι αν δείξουμε στάση μαθητή και όχι ξερόλα, στάση αγάπης απέναντι στις ύβρεις τους και ταπεινοφροσύνης απέναντι στους κομπασμούς τους. Θα υπάρξουν και κάποιοι που θα πούνε "διαφωνώ με όλα όσα λες, οφείλω όμως να ομολογήσω ότι είσαι ευγενής και δεν δίνεις κανένα δικαίωμα να σε αντιπαθήσω".
Αυτό είναι μία νίκη.
Γιατί τον διάλογο ενδεχομένως να τον παρακολουθούνε και άλλοι, που δεν μετέχουν στη συζήτηση. Ένας από αυτούς να είναι ακόμη υγιής και να προβληματιστεί, είναι μία επιτυχία.
Δεν θα το μάθουμε ποτέ, αλλά και δεν μας αφορά. Ο Θεός είναι αυτός που θα μας βοηθήσει να γράψουμε πέντε - έξι σωστά πράγματα, που μπορεί να αγγίξουν κάποιον αδελφό μας (δεν είναι δικό μας κατόρθωμα, ας μη γελιόμαστε) και ο Θεός είναι αυτός που θα τον βοηθήσει να Τον πλησιάσει.

Απαντήσεις για όσα έγραψες υπάρχουν, αλλά καλύτερα να τις ακούσεις από κάποιον πιο ενημερωμένο από μένα. Πιστεύω πάντως ότι η στάση μας είναι αυτή που θα βοήθησει περισσότερο και όχι η πειθώ των λόγων μας.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
Byzantine_Spirit
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Byzantine_Spirit »

aposal έγραψε: Το μόνο που μπορεί να τους επηρεάσει λίγο είναι αν δείξουμε στάση μαθητή και όχι ξερόλα, στάση αγάπης απέναντι στις ύβρεις τους και ταπεινοφροσύνης απέναντι στους κομπασμούς τους. Θα υπάρξουν και κάποιοι που θα πούνε "διαφωνώ με όλα όσα λες, οφείλω όμως να ομολογήσω ότι είσαι ευγενής και δεν δίνεις κανένα δικαίωμα να σε αντιπαθήσω".
Αυτό είναι μία νίκη.
Και η πολλή ευγένεια καταντάει υποκρισία όμως και θέλει προσοχή.
Εκτός αν κάποιος την αισθάνεται πέρα για πέρα μιλώντας με αντιδραστικούς
άθεους ή αιρετικούς.
Προσωπικά, άμετρη ευγένεια και υποκριτική αγαπητική στάση,
έχω συναντήσει ως επί το πλείστον στους Ιαχωβάδες και αιρετικούς γενικότερα.
Μία επίπλαστη ευγένεια που με αηδιάζει.
Νομίζω πως το καλύτερο σε συνομιλίες μαζί τους, είναι το να είμαστε πράοι,
αν αυτό είναι εφικτό, ή αυστηροί.
Αυστηροί δηλ. με την έννοια του να λέμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη.
(προσωπικά προτιμώ το δεύτερο γιατί ου χωρεί συγκατάβασις είς τα της πίστεως)
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»
ΜΑΡΙΑ
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΑ »

Φρονώ ότι σε τέτοιες περιπτώσεις είναι καλύτερο να πεις κάποια πράγματα με αγάπη χωρίς πομπώδες ύφος και όταν συναντήσεις αντιδράσεις ακραίες να σιωπήσεις και να πεις μια προσευχή για αυτούς.Υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι-όπως έλεγε και ο μακαριστός Γέροντας Παϊσιος-που μοιάζουν με την μύγα.Άν ρωτήσεις μια μύγα όταν βγήκε έξω τι συνάντησε , θα σου πει ότι είδε μόνο ακαθαρσίες και βρωμιές.Άν όμως ρωτήσεις μια μέλισσα θα σου πει ότι :εγώ μόνο ευωδιαστά λουλούδια και ωραία λειβάδια είδα ούτε ακαθαρσία ούτε άσχημους τόπους.Επομένως ορισμένοι εμμένουν να βλέπουν μόνο τα αρνητικά στην πίστη μας και παραβλέπουν και αποσιωπούν τα τόσα καλά που ο Θεός μας καθημερινά προσφέρει.Το παράδειγμά μας είθε να είναι η απάντηση σε εκείνους και στην τελική ανάλυση ο Θεός να μας φωτίζει όλους...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”