LOCKHEART έγραψε:Κάποτε έιχα μια κουβέντα με έναν ΑΘΕΟ και μου είπε κάποιες απόψεις η γνώμη του ήταν ως εξής :
ΑΘΕΟΣ = "Ο ΘΕΟΣ σας είναι φασίστας και μπορώ να σου αιτιολογήσω τον λόγο. Αν ο ΘΕΟΣ ειναι πανάγαθος γιατί πχ θεωρεί πόρνη και πόρνο όποιον κάνει έρωτα απο αγάπη χωρίς να έχει πάει στην εκκλησία. Άρα στην ουσία σας λέει ότι αφού δεν πέρασες απο τον ΝΑΟ μου να σε ευλογήσω παρόλο που έχετε αγάπη είστε εγκληματίες , κάτι ΄τετοιο είναι απαράδεκτο (συζητήσαμε το θέμα που με απασχολουσε). ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗΣ;. Ο Ιησούς αναφέρει ότι όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εναντίον μου. Δηλαδή αυτός που δεν θέλει να πιστέψει για τους Α - Β λόγους δεν θέλει εκκλησίες κλπ αυτός θα πάει στην πυρά ή επηδεί έβρισε μια φορά η έιχε ένα μικρός πάθος πχ Θυμού θα καεί έτσι και αλλιώς ειμαστε φθαρτοί τι περιμένει ; να γίνουμε κομπιούτερ ;. Αν όπως μου λές ΣΠΥΡΟ ο πήχης που έθεσε ο Ιησούς ειναι τόσο ψηλά τότε όλοι θα καούν εδώ ο άγιοι είχαν αμφιβολίες πόσο μάλλον εμείς με την υποτιθέμενη σωτηρία. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ που μου λές πανάγαθος όταν λέει ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΘΑ ΣΕ ΚΑΨΩ; Δεν ξέρει τι ΣΗΜΑΙΝΕΙ κοινωνία ή μας ήθελε όλοι να προσκυνούμε κάθε μερα όταν οτιδήποτε κοινωνικής εκδήλωσης όπως club, μεταλ μουσική και άλλα που μου λες αναφέρονται σαν διαβολικά;. ΑΝ Ο ΘΕΟΣ ειναι αγάπης γιατί επέτρεψε να γίνουν ΣΦΑΓΕΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ; και το άλλο ; ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ περί ταπείνωσης , χάρισμα δακρύων κλπ ΑΡΑ ο ΘΕΟΣ θέλει έναν άνθρωπο χωρίς κοινωνική δράση και αντίδραση απλά να είναι σκλάβος οποια κυβέρνησης διότι αλλιως θα έχει το πάθος του θυμού και της κατάκρισης. ΘΕΛΕΙ ανθρωπο σκλάβο να μην κάνει τίποτα να είναι ανενεργός να το βουλώνει γενικά και απλά να προσεύχεται ΑΡΑ την βούληση του την έδωσε μεν για ελευθερία αλλά στην ουσία θα την θέλει για να τον υμνούμε διότι άλλη χρήση της βούλησης όπως διεκδίκηση δικαιωμάτων κλπ θα είναι ΘΥΜΟΣ ; ΚΑΤΑΚΡΙΣΗ αρα πάθος και κόλαση ΣΩΣΤΆ; "
Αυτή ηταν η ΚΟΥΒΕΝΤΑ που είχα με έναν φίλο ΑΘΕΟ και μου ανέφερε τους προβληματισμούς του. Να σας πω την ειλικρίνεια μου πολλά απο αυτά ήταν και δικοί μου προβληματισμοί κατά την περίοδο που ήμουν εκτός ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ .
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ
Επειδή κι εγώ τυχαίνει, ενίοτε, να αλληλογραφώ (σε άλλα φόρουμ) με ανθρώπους που είτε λένε ότι δεν πιστεύουν στον Θεό, είτε υβρίζουν τον Χριστιανισμό και τους παπάδες, έχω να πω ότι δεν υπάρχει περίπτωση αυτούς να τους αλλάξεις γνώμη με τα λόγια σου. Έχω την άποψη ότι είναι σαν ο πονηρός να έχει βάλει ένα φίλτρο μέσα από το οποίο περνάνε όλα όσα τους λέμε και το μήνυμα φθάνει σ' αυτούς αλλοιωμένο.
Το μόνο που μπορεί να τους επηρεάσει λίγο είναι αν δείξουμε στάση μαθητή και όχι ξερόλα, στάση αγάπης απέναντι στις ύβρεις τους και ταπεινοφροσύνης απέναντι στους κομπασμούς τους. Θα υπάρξουν και κάποιοι που θα πούνε "διαφωνώ με όλα όσα λες, οφείλω όμως να ομολογήσω ότι είσαι ευγενής και δεν δίνεις κανένα δικαίωμα να σε αντιπαθήσω".
Αυτό είναι μία νίκη.
Γιατί τον διάλογο ενδεχομένως να τον παρακολουθούνε και άλλοι, που δεν μετέχουν στη συζήτηση. Ένας από αυτούς να είναι ακόμη υγιής και να προβληματιστεί, είναι μία επιτυχία.
Δεν θα το μάθουμε ποτέ, αλλά και δεν μας αφορά. Ο Θεός είναι αυτός που θα μας βοηθήσει να γράψουμε πέντε - έξι σωστά πράγματα, που μπορεί να αγγίξουν κάποιον αδελφό μας (δεν είναι δικό μας κατόρθωμα, ας μη γελιόμαστε) και ο Θεός είναι αυτός που θα τον βοηθήσει να Τον πλησιάσει.
Απαντήσεις για όσα έγραψες υπάρχουν, αλλά καλύτερα να τις ακούσεις από κάποιον πιο ενημερωμένο από μένα. Πιστεύω πάντως ότι η στάση μας είναι αυτή που θα βοήθησει περισσότερο και όχι η πειθώ των λόγων μας.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.