Μήπως το παρακάνουμε με κάποια πράγματα;...
Συντονιστής: Συντονιστές
-
lazarr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ;...
Το αντιλαμβάνεται το ψεύτικο , δεν είναι τόσο μικρός, στην α' γυμνασίου πάει, απλά τον σαγηνεύει το παραμύθι και το μυστήριο, όπως και άλλα παραμύθια, τύπου "ο άρχοντας των δακτυλιδιών", ο Άρθουρ και οι μινιμόι κλπ..
Χριστός γαρ εγήγερται, ευφροσύνη αιώνιος...
Χμ... χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω αλλά νομίζω πως το αγαπάς τόσο πολύ το παιδι σου που... δεν βλέπεις μπροστά σου. Με την καλή έννοια βέβαια.
Απλά οι άνθρωποι δεν ωριμάζουν τόσο γρήγορα όσο γρήγορα νομίζουν οι άλλοι. Και κυρίως όχι επειδή έτσι θέλουν οι άλλοι. Πρέπει να περάσουν πολλές δοκιμασίες για να καταλάβουν το ποιο απλό πράγμα. Όχι επειδή δεν το καταλαβαίνουν εξαρχής, αλλά επειδή δεν θέλουν να το πιστέψουν. Και γιατί να θέλουν εδώ που τα λέμε; Κάθε πράγμα είναι ωραίο (μέχρι να μάθουμε ότι δεν είναι βέβαια....), ελκυστικό, γεμάτο υποσχέσεις... Εγώ είχα λατρεία με την τηλεόραση μέχρι τα περίπου 19 μου!! Από κει και πέρα απλά την συμπαθούσα. Τώρα δεν θέλω ούτε να την βλέπω καλά-καλά... Όλα θέμα πείρας είναι. Και γι' αυτό επιμένω. Επειδή σήμερα ξέρω ότι θα ήταν καλύτερα τα πράγματα αν δεν είχα φτάσει σε αυτό το σημείο...
Τέσπα.... Υποθέτω ότι εσύ ξέρεις καλύτερα το δικό σου το παιδί.... απλά προσπάθησε να του δώσεις να καταλάβει... να ωριμάσει συναισθηματικά. Αλλιώς δε...
Καλή επιτυχία.
Τέσπα.... Υποθέτω ότι εσύ ξέρεις καλύτερα το δικό σου το παιδί.... απλά προσπάθησε να του δώσεις να καταλάβει... να ωριμάσει συναισθηματικά. Αλλιώς δε...
Καλή επιτυχία.
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Και λέμε δεν είναι τίποτα αυτό,, δεν είναι τίποτα εκείνο και στο τέλος έχουμε ξεχάσει ότι βοηθήσαμε κι εμείς να γίνει η ζημιά, και μετά αναρωτιόμαστε πως φτάσαμε εδώ, που φτάσαμε.. Και συνηθίζει το παιδί περί μαγείας και όταν μεγαλώσει αφού είδε από μικρός ότι δεν έγινε τίποτα κακό το συνεχίζει Σε κάποιο ΝΤΙΣΚΟ που πηγαίνουν τα παιδιά, σε ένα από αυτά, όταν θες να βγείς έξω μια στιγμή, σου πατάει μία σφραγίδα στο χέρι για να σε αφήσει να ξανά μπεις. Τι γίνεται εδώ;;; Συνηθίζουν τα παιδία στο χάραγμα ότι είναι αθώο, και όταν έρθει η ώρα τι;;;;;
Γιατί αντί αυτού φίλε μου να μην του πάρεις μία Αγία Γραφή, Υπάρχουν ιδικές για παιδιά με εικονίτσες1; Σωστά σου ειπώθηκε άλλο το φίλτρο το δικό σου, και άλλο του αθώου παιδιού, που σαν σφουγγάρι ρουφάει τα πάντα. Να η ευκαιρία να ρουφήξει τον Χριστό μέσα του.
Γιατί αντί αυτού φίλε μου να μην του πάρεις μία Αγία Γραφή, Υπάρχουν ιδικές για παιδιά με εικονίτσες1; Σωστά σου ειπώθηκε άλλο το φίλτρο το δικό σου, και άλλο του αθώου παιδιού, που σαν σφουγγάρι ρουφάει τα πάντα. Να η ευκαιρία να ρουφήξει τον Χριστό μέσα του.
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Οπως ο ειπε κι ο Αποστολης παραπανω αλλη επιδραση εχουν αυτα τα εργα σ εναν μεγαλο κι αλλη στα παιδια,και εχει και διαφορα πως θα το παρει το καθε παιδι.Για να αναφερω ενα παραδειγμα εγω γνωριζω καποια παιδακια συμμαθητες των παιδιων μου που απο τοτε που βγηκε ο Χαρυ Ποτερ,ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιων,και αλλου τετοιου ειδους ταινιες,καθως και η προσελευση του Κοπερφιλντ και οι διαφημισεις πεφταν σωρειδων,ο επαγγελματικος τους προσανατολισμος εστιαζονταν στη μαγεια.
Οσο και παρατραβηγμενο να ακουγεται απο καποιους δυστηχως,το ενα φερνει το αλλο,οταν βγηκαν οι ταινιες,βγηκαν και κατι καρτες που παιζαν τα παιδακια με κατι τερατα επανω,σαταναδες,ερμαφροδιτα οντα κ.ο.κ.Τα ξερω γιατι μου κουβαληθηκαν και στο σπιτι,εδωσα μαχη με τα παιδια μου για να τους δωσω να καταλαβουν τι επιπτωσεις εχουν στη ψυχη τους ολα αυτα.
Κατοπιν βγηκαν παιχνιδια που ελεγχουν το νου,βιβλια με μαγικες συνταγες για παιδια και παει λεγοντας.....
Ολα αυτα η παιδικη ψυχουλα τα λαμβανει διαφορετικα,εμενα η κορη μου για παραδειγμα αδιαφορουσε πληρως για κατι τετοιες ταινιες,ενω ο γιος μου τρελενοναν να βλεπει ταινιες με μυστηριωδη πλοκη,το αποτελεσμα? επηρεαζονταν τοσο που δε μπορουσε να κοιμηθει το βραδυ,εβλεπε στον υπνο του αυτα που εβλεπε στη τηλεοραση.
Ε....εκει πως πρατεις? εκατσα και του εξηγησα πως εχουν αυτες οι ταινιες,τι θελουν να περασουν στα παιδια,να σου πω την αληθεια τον φοβησα και λιγακι γιατι χρειαζεται σε καποιες περιπτωσεις και η φοβερα ευτυχως δοξαζω τον Κυριο που εχει πιασει το νοημα αυτη τη στιγμη,και ξερει τι να αποφευγει και τι οχι.Και ειναι 12 χρονων,μιλαω συνεχεια απο τα 7 τους χρονια.
Θελω να πω μ αυτο ο,τι μπορουμε να αποτρεψουμε απο τα παιδια μας καλο ειναι να το κανουμε,δε ξερεις ο πονηρος εχει πολλα ποδαρια και δε ξερεις ποτε που θα τα χωσει.
Οσο και παρατραβηγμενο να ακουγεται απο καποιους δυστηχως,το ενα φερνει το αλλο,οταν βγηκαν οι ταινιες,βγηκαν και κατι καρτες που παιζαν τα παιδακια με κατι τερατα επανω,σαταναδες,ερμαφροδιτα οντα κ.ο.κ.Τα ξερω γιατι μου κουβαληθηκαν και στο σπιτι,εδωσα μαχη με τα παιδια μου για να τους δωσω να καταλαβουν τι επιπτωσεις εχουν στη ψυχη τους ολα αυτα.
Κατοπιν βγηκαν παιχνιδια που ελεγχουν το νου,βιβλια με μαγικες συνταγες για παιδια και παει λεγοντας.....
Ολα αυτα η παιδικη ψυχουλα τα λαμβανει διαφορετικα,εμενα η κορη μου για παραδειγμα αδιαφορουσε πληρως για κατι τετοιες ταινιες,ενω ο γιος μου τρελενοναν να βλεπει ταινιες με μυστηριωδη πλοκη,το αποτελεσμα? επηρεαζονταν τοσο που δε μπορουσε να κοιμηθει το βραδυ,εβλεπε στον υπνο του αυτα που εβλεπε στη τηλεοραση.
Ε....εκει πως πρατεις? εκατσα και του εξηγησα πως εχουν αυτες οι ταινιες,τι θελουν να περασουν στα παιδια,να σου πω την αληθεια τον φοβησα και λιγακι γιατι χρειαζεται σε καποιες περιπτωσεις και η φοβερα ευτυχως δοξαζω τον Κυριο που εχει πιασει το νοημα αυτη τη στιγμη,και ξερει τι να αποφευγει και τι οχι.Και ειναι 12 χρονων,μιλαω συνεχεια απο τα 7 τους χρονια.
Θελω να πω μ αυτο ο,τι μπορουμε να αποτρεψουμε απο τα παιδια μας καλο ειναι να το κανουμε,δε ξερεις ο πονηρος εχει πολλα ποδαρια και δε ξερεις ποτε που θα τα χωσει.
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
- Teri
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αρέσει στα παιδιά ο Χάρυ Πότερ;
Πάρτε τους να διαβάσουν τον "Νικ Μάρβελ"!
http://www.ppu.gr/index_nm.html
http://agiooros.net/forum/viewtopic.php?f=13&t=474
Και για να μη μιλάμε στον αέρα: Πώς θα σας φαινόταν αν το βάζαμε θέμα συζήτησης και σχολιασμού στη "Λέσχη Αναγνωστών" , αφού φυσικά το διαβάσουμε πρώτα!!! Τι λέτε;;
Πάρτε τους να διαβάσουν τον "Νικ Μάρβελ"!
http://www.ppu.gr/index_nm.html
http://agiooros.net/forum/viewtopic.php?f=13&t=474
Και για να μη μιλάμε στον αέρα: Πώς θα σας φαινόταν αν το βάζαμε θέμα συζήτησης και σχολιασμού στη "Λέσχη Αναγνωστών" , αφού φυσικά το διαβάσουμε πρώτα!!! Τι λέτε;;
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Μια φιλη μου στη γερμανια, εχει μια κορη η οποια ειναι 10 χρονων...και απο τον περιγυρο του παιδιου, φιλοι της, την προτειναν καταενθουσιασμενα τα παιδακια να διαβασει ενα απο αυτα τα βιβλια..δεν ξερω ποσοι τομοι ειναι....το κοριτσακι επι μια βδομαδα φοβοτανε να κοιμηθει και συνεχεια εκλαιγε απο το φοβο της, ειχε μπερδευτει τοσο πολυ, που εφτασε να μην ξεχωριζει τη ειναι μαγεια και τη πραγματικοτητα....Το κοριτσακι ειναι καλυτερα τωρα, εχει ηρεμησει και θελει να διαβασει και τους υπολοιπους τομους, η φιλη μου κανει αγωνα να μην τα διαβασει...αλλα. Στη Γερμανια υπαρχουν γονεις οι οποιοι περιμενουν ουρα οταν ειναι να βγει καινουριος τομος .....και πρωτοι τα διαβαζουν αυτοι...Τι να πει κανεις.....! Μακαρι να φωτισει ο Κυριος πρωτα τους γονεις , που αγοραζουν αυτοι τα βιβλια στα παιδακια τους.
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Πολυδιαφημισμένη επίσης σατανιστική σειρά ταινιών, αποτελεί χωρίς αμφιβολία και «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», ενώ αξίζει να αναφερθούμε και σε κάποιες εξαιρετικά επικίνδυνες σειρές κινουμένων σχεδίων, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν έντονες αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των παιδιών μας. Τέτοιες είναι: ΓΙΟΥ-ΓΚΙ-Ο (Yu-Gi-Oh!), χελωνονιντζάκια, πάουερ ρέϊντζερς, μπάτμαν, δεινόσαυροι, πόκεμον, ντίτζιμον και άλλες παρόμοιες.
http://www.geocities.com/kostasrokas/text-13.html
http://www.geocities.com/kostasrokas/text-13.html
- Byzantine_Spirit
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αυτό ομολογώ είναι κάτι που δε το είχα σκεφτεί.aposal έγραψε:Η νίκη του καλού επί του κακού, μήπως οφείλεται στη χρήση μαγικών; Μήπως το παιδί μαθαίνει ότι η ανώτερη δύναμη την οποία πρέπει να εμπιστεύεται και στην οποία ελπίζει ΔΕΝ είναι ο Θεός αλλά η μαγεία;
Πράγματι αυτό είναι πολύ σοβαρό.
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»