Ο πόλεμος που δέχομαι . . .
Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές
Re: Ο πόλεμος που δέχομαι . . .
τελικα θα μπορουσα να εχω τα φωτα σας γιατι και εγω δεν εχω καταλαβει κατι
με το συζυγο μου ειμαστε 2 χρονια παντρεμενοι αλλα ειχαμε σχεση πριν απο το 97. αυτη η σχεση θεωρειται πορνεια παρολο που ημασταν πιστοι ο ενας στον αλλο ή θεωρειται οτι επειδη δεν εχει την ευλογια του ιερεα οτι ειναι ασεβεια προς το Θεό αλλα ασεβεια οχι πορνεια;
oλα αυτα τα χρονια δεν εξομολογουμουν με το σκεπτικο οτι αφου δε σκοπευω να διακοψω τη σχεση ειναι σα να κοροιδευω το Θεό να εξομολογουμαι κατι που σκοπευω να συνεχισω να κανω, στο τελος δεν ηθελα να πηγαινω στην εκκλησια ουτε στις μεγαλες γιορτες γιατι μαυριζε η καρδια μου οτι τι νοημα εχει να το κανω αυτο αφου ειμαι μεσα στην αμαρτια και δε μπορω να κοινωνησω μονο να κοιταω τους αλλους. στο τελος σταματησα και να προσευχομαι γιατι θεωρουσα οτι ηταν μεγαλο θρασος απο μερους μου να απευθυνομαι στο Θεο και στους αγίους ενω αμαρτανω συνειδητα. oυτε ομως μπορουσε να γινει γαμος ουτε να διακοψω τη σχεση. ετσι σιγα σιγα αν ημουν 10 μετρα μακρια απο το Θεό στο τελος βρεθηκα χιλιομετρα!
δεν ηταν λαθος ολο αυτο το σκεπτικο;
με το συζυγο μου ειμαστε 2 χρονια παντρεμενοι αλλα ειχαμε σχεση πριν απο το 97. αυτη η σχεση θεωρειται πορνεια παρολο που ημασταν πιστοι ο ενας στον αλλο ή θεωρειται οτι επειδη δεν εχει την ευλογια του ιερεα οτι ειναι ασεβεια προς το Θεό αλλα ασεβεια οχι πορνεια;
oλα αυτα τα χρονια δεν εξομολογουμουν με το σκεπτικο οτι αφου δε σκοπευω να διακοψω τη σχεση ειναι σα να κοροιδευω το Θεό να εξομολογουμαι κατι που σκοπευω να συνεχισω να κανω, στο τελος δεν ηθελα να πηγαινω στην εκκλησια ουτε στις μεγαλες γιορτες γιατι μαυριζε η καρδια μου οτι τι νοημα εχει να το κανω αυτο αφου ειμαι μεσα στην αμαρτια και δε μπορω να κοινωνησω μονο να κοιταω τους αλλους. στο τελος σταματησα και να προσευχομαι γιατι θεωρουσα οτι ηταν μεγαλο θρασος απο μερους μου να απευθυνομαι στο Θεο και στους αγίους ενω αμαρτανω συνειδητα. oυτε ομως μπορουσε να γινει γαμος ουτε να διακοψω τη σχεση. ετσι σιγα σιγα αν ημουν 10 μετρα μακρια απο το Θεό στο τελος βρεθηκα χιλιομετρα!
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Οι εκτός γάμου ερωτικές σχέσεις είναι αμαρτία!ψυχουλα έγραψε:τελικα θα μπορουσα να εχω τα φωτα σας γιατι και εγω δεν εχω καταλαβει κατι
Δεν γνωρίζω αν με το να ενημερώνεις τον πνευματικό σου ότι δεν αντέχεις άλλο κι εκείνος να σου δίνει το ΟΚ αυτό δεν νοείται αμαρτία. Ενδεχομένως να έχεις κάποια ελαφρυντικά, αλλά δεν τον γνωρίζω. Ο μόνος αρμόδιος να απαντήσει είναι ο πνευματκός.
Η κοπέλα βέβαια που ρώτησε τον πνευματικό της έχει, κατά την άποψή μου, ένα θετικό : Ακόμη και αν διέπραξε αμαρτία δεν απομακρύνθηκε πολύ από τον Δημιουργό, γιατί ήταν σε στενή επαφή με τον πνευματικό της. Αυτό της εξασφαλίζει, νομίζω, πιο ομαλή επάνοδο.
Περισσότερο βλαβερό είναι όταν, επιλέγοντας συνειδητά την αμαρτία, αυτό έχει ως συνέπεια να σταματήσουμε να πηγαίνουμε στην εκκλησία, να προσευχόμαστε και να μετέχουμε των μυστηρίων. Τότε η απομάκρυνση είναι μεγαλύτερη και κατά την επάνοδο θα έχουμε να διανύσουμε περισσότερο δρόμο.
Έχω την άποψη πως, όταν αμαρτάνουμε και μετά νιώθουμε ότι το να πάμε στην εκκλησία είναι κοροϊδία προς τον Θεό, αποτελεί άλλο ένα τέχνασμα του πονηρού, ο οποίος βάζει μέσα μας παρόμοιες σκέψεις.
Θεωρώ πώς οποιαδήποτε αμαρτία και να διαπράξουμε, όσο πιο γρήγορα επιστρέψουμε στον πνευματικό μας, τόσο περιορίζουμε τις αρνητικές συνέπειες.
Η συμμετοχή στην Θεία Λειτουργία είναι πολύ σημαντική, έστω και αν δεν μεταλαμβάνουμε του Χριστού μας. Δεν είναι απλά στέκομαι, κοιτάω και ακούω.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
ετσι ειναι αγαπητη ψυχουλα ,ειχα γραψει αρκετα ,αλλα το εχασα η λεξη πορνεια δεν εχει καμμια δουλεια μεσα σε μια αγαπητικη μονογαμικη σχεση 2 ανθρωπων , αντιπροσωπευει συναλλαγη και μαλιστα χρηματικη, τα εχω παρει κρανιο...........ας μου πει καποιος που ο ΧΡΙΣΤΟΣ ειπε πως πρεπει να ειμαστε και να σθμπεριφερομαστε στην ερωτικη μας ζωη ,γιατι το τελετουργικο του γαμου καθιερωθηκε τον 11 αιωνα ΓΙΑΤΙ .........../////////// 
᾿Ηκούσατε ὅτι ἐρρέθη τοῖς ἀρχαίοις, οὐ μοιχεύσεις. 28 ᾿Εγὼ δὲ λέγω ὑμῖν ὅτι πᾶς ὁ βλέπων γυναῖκα πρὸς τὸ ἐπιθυμῆσαι αὐτὴν ἤδη ἐμοίχευσεν αὐτὴν ἐν τῇ καρδίᾳ αὐτοῦ. 29 εἰ δὲ ὁ ὀφθαλμός σου ὁ δεξιὸς σκανδαλίζει σε, ἔξελε αὐτὸν καὶ βάλε ἀπὸ σοῦ· συμφέρει γάρ σοι ἵνα ἀπόληται ἓν τῶν μελῶν σου καὶ μὴ ὅλον τὸ σῶμά σου βληθῇ εἰς γέενναν. 30 καὶ εἰ ἡ δεξιά σου χεὶρ σκανδαλίζει σε, ἔκκοψον αὐτὴν καὶ βάλε ἀπὸ σοῦ· συμφέρει γάρ σοι ἵνα ἀπόληται ἓν τῶν μελῶν σου καὶ μὴ ὅλον τὸ σῶμά σου βληθῇ εἰς γέενναν. 31 ᾿Ερρέθη δέ· ὃς ἂν ἀπολύσῃ τὴν γυναῖκα αὐτοῦ, δότω αὐτῇ ἀποστάσιον. 32 ᾿Εγὼ δὲ λέγω ὑμῖν ὅτι ὃς ἂν ἀπολύσῃ τὴν γυναῖκα αὐτοῦ παρεκτὸς λόγου πορνείας, ποιεῖ αὐτὴν μοιχᾶσθαι, καὶ ὃς ἐὰν ἀπολελυμένην γαμήσῃ, μοιχᾶται. [Ματ. Ε΄27]dora gian έγραψε:............. τα εχω παρει κρανιο...........ας μου πει καποιος που ο ΧΡΙΣΤΟΣ ειπε πως πρεπει να ειμαστε και να σθμπεριφερομαστε στην ερωτικη μας ζωη ,..........
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
Θέλεις και άλλα αγαπητή Ντόρα Γιαν...Είναι άτοπο να θέλουμε να νομιμοποιήσουμε την αδυναμία μας και τις αμαρτίες μας λέγοντας ότι ο Χριστός δεν είπε τίποτα..............................
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Η ερωτική ζωή των συζύγων στο Κεφάλαιο Ζ΄της Α΄ Επιστολής του Αποστόλου Παύλου προς Κορινθίους.dora gian έγραψε:ετσι ειναι αγαπητη ψυχουλα ,ειχα γραψει αρκετα ,αλλα το εχασα η λεξη πορνεια δεν εχει καμμια δουλεια μεσα σε μια αγαπητικη μονογαμικη σχεση 2 ανθρωπων , αντιπροσωπευει συναλλαγη και μαλιστα χρηματικη, τα εχω παρει κρανιο...........ας μου πει καποιος που ο ΧΡΙΣΤΟΣ ειπε πως πρεπει να ειμαστε και να σθμπεριφερομαστε στην ερωτικη μας ζωη ,γιατι το τελετουργικο του γαμου καθιερωθηκε τον 11 αιωνα ΓΙΑΤΙ ...........///////////
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- LOCKHEART
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Ionas έγραψε:᾿Ηκούσατε ὅτι ἐρρέθη τοῖς ἀρχαίοις, οὐ μοιχεύσεις. 28 ᾿Εγὼ δὲ λέγω ὑμῖν ὅτι πᾶς ὁ βλέπων γυναῖκα πρὸς τὸ ἐπιθυμῆσαι αὐτὴν ἤδη ἐμοίχευσεν αὐτὴν ἐν τῇ καρδίᾳ αὐτοῦ. 29 εἰ δὲ ὁ ὀφθαλμός σου ὁ δεξιὸς σκανδαλίζει σε, ἔξελε αὐτὸν καὶ βάλε ἀπὸ σοῦ· συμφέρει γάρ σοι ἵνα ἀπόληται ἓν τῶν μελῶν σου καὶ μὴ ὅλον τὸ σῶμά σου βληθῇ εἰς γέενναν. 30 καὶ εἰ ἡ δεξιά σου χεὶρ σκανδαλίζει σε, ἔκκοψον αὐτὴν καὶ βάλε ἀπὸ σοῦ· συμφέρει γάρ σοι ἵνα ἀπόληται ἓν τῶν μελῶν σου καὶ μὴ ὅλον τὸ σῶμά σου βληθῇ εἰς γέενναν. 31 ᾿Ερρέθη δέ· ὃς ἂν ἀπολύσῃ τὴν γυναῖκα αὐτοῦ, δότω αὐτῇ ἀποστάσιον. 32 ᾿Εγὼ δὲ λέγω ὑμῖν ὅτι ὃς ἂν ἀπολύσῃ τὴν γυναῖκα αὐτοῦ παρεκτὸς λόγου πορνείας, ποιεῖ αὐτὴν μοιχᾶσθαι, καὶ ὃς ἐὰν ἀπολελυμένην γαμήσῃ, μοιχᾶται. [Ματ. Ε΄27]dora gian έγραψε:............. τα εχω παρει κρανιο...........ας μου πει καποιος που ο ΧΡΙΣΤΟΣ ειπε πως πρεπει να ειμαστε και να σθμπεριφερομαστε στην ερωτικη μας ζωη ,..........
Aγαητέ ΙΟΝΑ (προσωπική αποψη ΚΑΘΑΡΑ) θεωρώ ότι ο νόμος του ευαγγελίου δεν είναι όπως ο κώδικας οδική κυκλοφορίας τον σέβομαι αλλά υπάρχει και κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
και θα σου θέσω το εξή παράδειγμα για να πω την άποψη μου :
Εχουμε δύο ζευγάρια στο Α ζευγάρι ο άντρας κάνει έρωτα με την κοπέλα του απο αγάπη και οχι για την σάρκα και οδευει για γάμο και έχουμε το ζευγάρι Β που και οι δύο είναι παρθένοι έκανα έρωτα μετά το γάμο αλλά ο άντρας πήρε την γυναίκα για την ομορφιά και για τα λεφτά της .
ΕΡΩΤΗΜΑ : Ποιο απο τα δύο ζευγάρια αμαρτάνει..
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Βάση Ευαγγελίου σύμφωνα με την τήρηση ΜΕΝ του κανόνα αλλά αμαρτια συνείδηση και πράξης το ζευγάρι Β ειναι αρεστό στο ΘΕΟ είναι ; και το ζευγάρι Α ο άντρας και η κοπέλα ειναι πόρνοι.
Θεωρώ σαν αμαρωλός πόρνος και ταπεινός και δεν το λέω απο άλλοθι η απο δικαιολογία ,οτι ο Θεος δεν μας μας κρίνει με το στυλιάρη αλλα θα κριθούμε και κατά συνείδηση και θα διαβάσει τις καρδιές μας. Μην πέφτουμε στην έπαρση του στυλ "αφου παντρευτηκες παρθένος καθάρισες" "κάνε αμαρτία και μετά να εξομολογήσαι" αυτα ειναι δικαιολογίες..
Τι να το κάνω να παντρευτώ παρθένος και να πάρω κάποια η οποία απλά θα ειναι χριστιανή και δεν θα την ερωτευτω-αγαπησω αλλα μόνο για το πνευματικο βιογραφικό της ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΜΑΡΤΙΑ το οτι μετα αφου δεν εγινε γαμος απο ερωτα και απο αγαπη αν ερθει χωρισμος δεν θα ειναι χειρότερα;
I prefer nothing than something bad
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
- LOCKHEART
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Και για να το θέσω ποιο χύμα :
Μήπως πρέπει να πάρω τηλεφωνο την κοπέλα μου και να της πω "Καλημέρα , επηδεί είσαι πόρνη και εγώ πόρνος καλύτερα να μην αγγίξουμε ο ένας τον άλλον μέχρι να παντρευτούμε, οπότε τα λέμε σε 3 - 5 χρόνια στην εκκλησία και μέχρι τότε για να μην σκανδαλιζόμαστε καλύτερα να μην βρισκόμαστε κιόλας για να μην μας έρχονται ορμές"
Δηλαδή με αυτή την απάντηση θα ειμαι αρεστός στο ΘΕΟ ;
Μήπως πρέπει να πάρω τηλεφωνο την κοπέλα μου και να της πω "Καλημέρα , επηδεί είσαι πόρνη και εγώ πόρνος καλύτερα να μην αγγίξουμε ο ένας τον άλλον μέχρι να παντρευτούμε, οπότε τα λέμε σε 3 - 5 χρόνια στην εκκλησία και μέχρι τότε για να μην σκανδαλιζόμαστε καλύτερα να μην βρισκόμαστε κιόλας για να μην μας έρχονται ορμές"
Δηλαδή με αυτή την απάντηση θα ειμαι αρεστός στο ΘΕΟ ;
- LOCKHEART
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
filli έγραψε:...Δεν καταλαβα... γιατι σε 3-5 χρονια ο γαμος; Τι φοβασαι;
Eιναι πολλά και προσωπικά τα οποία δεν μπορώ να αναφέρω , απλά να σου πω ότι αυτή την στιγμή έχουμε σχέση απο απόσταση εγω ζακυνθο εκεινη αθήνα και βρισκόμαστε 5 μερες το μήνα λογω επαγγελματικων υποχρεωσεων οποτε υπάρχουν τεχνικά προβλήματα στο θέμα.