Η αθωότητα ενός παιδιού

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Η αθωότητα ενός παιδιού

Δημοσίευση από eleimon »

Καποτε ενα μικρο παιδι ειχε παει στο φτωχομαγαζακι του πατερα του.Και εκει παρακολουθουσε σιωπηλα τη δουλεια του μπαμπα του και τις συναλλαγες του.Οι πελατες διαλεγαν τα πραγματα που ηθελαν,πληρωναν,επαιρναν ρεστα και εφευγαν.Ολα καλα και ηρεμα.
Καποια στιγμη ηρθε και μια πλουσια κυρια.Πηρε τα πραγματα που ηθελε,εδωσε ενα μεγαλο νομισμα,να τα πληρωσει και περιμενε τα ρεστα της που ηταν διαφορετικα μικροτερα νομισματα.Αναμεσα τους κι ενα νομισματακι τιποτενιας αξιας πολυ βρωμικο.Η πλουσια κυρια δεν καταδεχθηκε να το πιασει στο χερι της.Το κυταξε με αηδια και ειπε"αυτο να το δωσεις στο παιδι σου να το ριξει στην Εκκλησια τη Κυριακη".Το εσπρωξε προς το μερος του και εφυγε..
Το φτωχο παιδι το πηρε αλλα ειχε αναστατωθει απ τα λογια της και ρωτησε τον πατερα του -"Κανει να δινωμε στον Χριστο τα βρωμικα πραγματα?" Δε του πηγαινε αυτη η σκεψη...και ο πατερα απαντα-"Εκεινα που δινουμε στο Χριστο παιδι μου πρεπει να ειναι τα πιο ομορφα και τα πιο λαμπερα".
Ετσι το μικρο παιδι πηρε το νομισμα,και για να μη το ριξει στην εκκλησια βρωμικο αρχιζε να το τριβει για να καθαρισει.Και τριβοντας το καθε μερα απο λιγο μεχρι τη Κυριακη απο χαλκινο που ηταν εγινε χρυσαφι.Και οταν τη Κυριακη το εριξε στο κουτι,για να παρει κερι,το πηραν οι αγγελοι και το πηγαν κατευθειαν στο Χριστο.Και το αποθεσαν στο χερι του.Και ο Χριστος το πηρε και το ευλογησε και ειπε "Ειναι μια απ τις πιο ομορφες προσφορες που εχω δει".
Τι ηταν εκεινο που εκανε τη δεκαρα τοσο ομορφη στα ματια του Χριστου?το χρωμα?το τριψιμο?η λαμψη?ΟΧΙ
Ηταν κατι αλλο.Η εσωτερικη διαθεση του παιδιου που δεν το ανεχονταν να δωσει στο Χριστο κατι το ασχημο,κατι τοσο βρωμικο.Ετσι το παιδι καθαρισε τη δεκαρα χωρις να υποψιαζεται οτι καθαριζοντας την καθαριζε πρωτα τη ψυχη του,αφου ετσι κατανοουσε ολο και πιο πολυ οτι ο,τι εχει σχεση με το Θεο πρεπει ναναι μεσα και εξω καθαρο.
Εμεις πως θα καθαρισουμε τη σκουρια απ τη καρδια μας και τη ψυχη μας ?Καλοτυχοι εκεινοι που εδωσαν σε πεινασμενο φαι,σε διψασμενο νερο,σε πονεμενο λιγο στοργη.Καλοτυχοι εκεινοι που εδωσαν στο Θεο δοξα.Μια φωνη απ την αρχαια εποχη μας φωναζει"Μνημονευε τα εσχατα σου".
Το Ευαγγελιο μας λεει"να ειστε πονετικοι,να αγαπατε ο ενας τον αλλον,μη παρασυρεσθε πισω απ τα επιγεια αγαθα,μη το κανετε αυτο το λαθος.Γιατι για τα επιγεια και τα προσκαιρα θα χασετε την αιωνια ζωη.
Η ζωη δεν ειναι μεθυσι και γλεντι,η ζωη στη γη ειναι σχολειο,ειναι εξεταση.Πρεπει να δειξουμε τι αξιζουμε.Ολα τα επιγεια μια μερα θα σβυσουν και τοτε θα μεινουν μονο τα καλα μας εργα.Και τα καλα μας αισθηματα.Αυτα θα μας συνοδευουν παντα.Απο αυτα η θα δικαιωθουμε η θα κατακριθουμε.

Τι λετε λοιπον?δεν ειναι προτιμοτερο να εισαι φτωχος,γραμμενος στη Βιβλιο της Ζωης,παρα πλουσιος και ξεχασμενος στη κολαση?...
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Η αθωοτητα ενος παιδιου

Δημοσίευση από Teri »

Τις εστί πλούσιος;ρωτούσε πολύ συχνά η Λωξάντρα στο ομώνυμο βιβλίο. Και μονάχη της απαντούσε: Ο εν τω ολίγω αναπαυόμενος!
pAntonios
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από pAntonios »

Αν πάρουμε στα χέρια μας ένα περιοδικό της Ορθόδοξης Ιεραποστολής θα καταλάβουμε πόσο πλούσιοι είμαστε αγαπητή μου.
Με 10 ευρώ μπορώ να σώσω τη ζωή ενός παιδιού, από αυτά που καθημερινά πεθαίνουν επειδή δεν είναι εμβολιασμένα!
Με μια φούχτα ρύζι μπορώ να ταίσω ένα παιδί που ψάχνει στα σκουπίδια...
Κι εμείς μιλάμε για οικονομική κρίση και για καλλωπισμούς προσώπων...
(συγνώμη... γενικά μιλάω, με την αφορμή που μας δίνεις.)

Χριστέ μου σώσε αν γίνεται και τους πλουσίους μήπως και βρεθώ κι εγώ μια μέρα μαζί Σου!
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ
ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

Εχετε δικιο πατηρ Αντωνιε, προσπαθουμε ομως πιστευω ολοι οσοι ειμαστε εδω,και βαζουμε ενα λιθαρακι απο τον οβολο μας στους φτωχους,δε νομιζω να υπαρχει καποιος απο μας που να μη κανει ελεημοσυνη,μα λιγο,μα πολυ ο καθενας οτι μπορει απ τα χρηματα που βγαζει,βοηθαει...οσον αφορα τους καλλωπισμους επειδη το θεμα το εθεσα εγω,συγχωρεστε με αν φανηκα των επιγειων αγαθων,ειλικρινα κανω μεγαλο αγωνα για να διορθωθω...!!!
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
manosthess
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από manosthess »

pAntonios έγραψε:Αν πάρουμε στα χέρια μας ένα περιοδικό της Ορθόδοξης Ιεραποστολής θα καταλάβουμε πόσο πλούσιοι είμαστε αγαπητή μου.
Με 10 ευρώ μπορώ να σώσω τη ζωή ενός παιδιού, από αυτά που καθημερινά πεθαίνουν επειδή δεν είναι εμβολιασμένα!
Με μια φούχτα ρύζι μπορώ να ταίσω ένα παιδί που ψάχνει στα σκουπίδια...
Κι εμείς μιλάμε για οικονομική κρίση και για καλλωπισμούς προσώπων...
(συγνώμη... γενικά μιλάω, με την αφορμή που μας δίνεις.)

Χριστέ μου σώσε αν γίνεται και τους πλουσίους μήπως και βρεθώ κι εγώ μια μέρα μαζί Σου!

Π.αντωνιε εχετε,δικιο!Πατερ δεν ειμαστε απλως πλουσιοι, ειμαστε"βασιλιαδες"μπροστα σε αυτα τα παιδια,που πεινανε,που δεν εχουν ρουχα,αλλα οχι μονο τα παιδια γενικα οσοι εχουν αυτα τα προβληματα!Οταν λεμε δεν εχω λεφτα τι ενοουμε,οτι στην τσεπη μας εχουμε μεινει μονο με 20 ευρω(παραδειγμα)αυτοι δεν εχουν δραχμη!Εμεις οταν λεμε πειναω τι ενοουμε?οτι εχουμε να φαμε 4-5 ωρες,νηστικοι που ειμαστε!ενω αυτοι καποιες μερες εχουνε να φανε!Εδω αλλοι πεθαινουν,πεινανε,κρυωνουν,και εμεις εδω τι?τι κανουμε?Το μονο που μας ενδιαφερει,ειναι πως θα φαμε,τι θα πιουμε,που θα παμε για καφε,πιο ρουχο ειναι στην τελευταια μοδα,ποιος παντρευτηκε με πια!Δινουμε 10 ευρω για να παρουμε κατι για προσωπικη μας ικανοποιηση και δεν μπορουμε να δωσουμε 10 ευρω για να σωσουμε τα παιδακια και οπιονδηποτε συνανθρωπο μας!
"Τα αδύνατα παρ'ανθρώποις,δυνατά παρά το θεώ έστι"

"Ο γάρ ζυγός μου ο χριστός και το φορτίον μου ελαφρόν έστι"
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”