Μια διδακτική ιστορία
Συντονιστής: Συντονιστές
Μια διδακτική ιστορία
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Κάπου κάποτε ήταν ένα τυφλό κορίτσι το οποίο μισούσε τον εαυτόν του μόνο και μόνο γιατί ήταν τυφλό. Μισούσε κάθε έναν εκτός από τον αγαπημένο της. Αυτός ήταν πάντα δίπλα της, για ότι χρειαζόταν . Είχε πει, εάν μπορούσε να δει ξανά τον κόσμο, θα ήθελε πρώτα από όλα να παντρευτεί τον αγαπημένο της. Μία ημέρα κάποιος της έκανε δώρο ένα ζευγάρι μάτια, και θα μπορούσε να δει τον κόσμο το κάθε τι, καθώς και τον αγαπημένο της. Και όταν πια μπορούσε να δεί και να ζει φυσιολογικά, ο αγαπημένος της, της έκανε την ερώτηση. Θέλεις τώρα να με παντρευτείς; Το κορίτσι έπαθε σοκ όταν είδε ότι ο αγαπημένος της ήταν τυφλός επίσης, και αρνήθηκε να τον παντρευτεί. Το αγόρι περπάτησε προς την πόρτα με δάκρυα στα μάτια. Και αργότερα της έγραψε ένα γράμμα και της είπε.
ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ
Της είχε δωρίσει τα δικά του μάτια.
Εδώ φαίνεται πως ο άνθρωπος αλλάζει χαρακτήρα όταν οι καταστάσεις αλλάζουν
Μόνο μερικά θυμάμαι πως η ζωή ήταν πριν, και ποιος πάντα ήταν εκεί στις πονεμένες της ημέρες στις άσχημες καταστάσεις της ζωής της.
Κάπου κάποτε ήταν ένα τυφλό κορίτσι το οποίο μισούσε τον εαυτόν του μόνο και μόνο γιατί ήταν τυφλό. Μισούσε κάθε έναν εκτός από τον αγαπημένο της. Αυτός ήταν πάντα δίπλα της, για ότι χρειαζόταν . Είχε πει, εάν μπορούσε να δει ξανά τον κόσμο, θα ήθελε πρώτα από όλα να παντρευτεί τον αγαπημένο της. Μία ημέρα κάποιος της έκανε δώρο ένα ζευγάρι μάτια, και θα μπορούσε να δει τον κόσμο το κάθε τι, καθώς και τον αγαπημένο της. Και όταν πια μπορούσε να δεί και να ζει φυσιολογικά, ο αγαπημένος της, της έκανε την ερώτηση. Θέλεις τώρα να με παντρευτείς; Το κορίτσι έπαθε σοκ όταν είδε ότι ο αγαπημένος της ήταν τυφλός επίσης, και αρνήθηκε να τον παντρευτεί. Το αγόρι περπάτησε προς την πόρτα με δάκρυα στα μάτια. Και αργότερα της έγραψε ένα γράμμα και της είπε.
ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ
Της είχε δωρίσει τα δικά του μάτια.
Εδώ φαίνεται πως ο άνθρωπος αλλάζει χαρακτήρα όταν οι καταστάσεις αλλάζουν
Μόνο μερικά θυμάμαι πως η ζωή ήταν πριν, και ποιος πάντα ήταν εκεί στις πονεμένες της ημέρες στις άσχημες καταστάσεις της ζωής της.
-
alexandergreek
- Βασικός Αποστολέας

Re: ΜΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Ομηρε, συγκινητική η ιστορία σου! Ευχαριστούμε!
Επειδή κι εγώ περνάω μια κρίση τώρα, σκέφτομαι 1-2 ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μου και αυτούς θα ήθελα για χρόνια να τους έχω στην προσευχή μου...
Επίσης πρέπει -αν κάποια στιγμή φωτιστώ και δώ ότι πίσω απο αυτή τη "Θεοεγκατάλειψη" υπήρχε διαρκές το έλεος του Θεού, αόρατο, όπως συνέβαινε και στους γεροντάδες ενίοτε- να δώσω ευγνωμοσύνη στον Κύριο και τους Αγίους Του.
Βλέπει κανείς όμως και στην ιστορία που μας ανέφερες, ότι:
1) Ο άνθρωπος που με κακία αντιδρά στις θλίψεις, με κακία θα αντιδράσει και στις ευλογίες.
2) Όταν είναι να ελεήσεις κάποιον, μην του δίνεις και τα δυό σου μάτια, δώσε το ένα για να βλέπεις κι εσύ μετά.
3) Πρόσεχε που δίνεις την καρδία σου (κατόπιν πολλής προσευχής) διότι αν τη δίνεις αδιάκριτα, στο τέλος εσύ είσαι που θα κλαίς και ο άλλος θα σε έχει εκμεταλλευτει στεγνά.
Επειδή κι εγώ περνάω μια κρίση τώρα, σκέφτομαι 1-2 ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μου και αυτούς θα ήθελα για χρόνια να τους έχω στην προσευχή μου...
Επίσης πρέπει -αν κάποια στιγμή φωτιστώ και δώ ότι πίσω απο αυτή τη "Θεοεγκατάλειψη" υπήρχε διαρκές το έλεος του Θεού, αόρατο, όπως συνέβαινε και στους γεροντάδες ενίοτε- να δώσω ευγνωμοσύνη στον Κύριο και τους Αγίους Του.
1) Ο άνθρωπος που με κακία αντιδρά στις θλίψεις, με κακία θα αντιδράσει και στις ευλογίες.
2) Όταν είναι να ελεήσεις κάποιον, μην του δίνεις και τα δυό σου μάτια, δώσε το ένα για να βλέπεις κι εσύ μετά.
3) Πρόσεχε που δίνεις την καρδία σου (κατόπιν πολλής προσευχής) διότι αν τη δίνεις αδιάκριτα, στο τέλος εσύ είσαι που θα κλαίς και ο άλλος θα σε έχει εκμεταλλευτει στεγνά.
-
maryantoniou
- Νέο Μέλος

Ουδείς ασφελέστερος εχθρός εκ των ευεργετηθέντων.
- zafeiris
- Κορυφαίος Αποστολέας

ήταν κακιά και μισούσε απο την αρχή.....alexandergreek έγραψε:Ομηρε, συγκινητική η ιστορία σου! Ευχαριστούμε!
θα συμφωνήσω...
ο καιρός γαρ εγγυς
-
giorgospet
- Έμπειρος Αποστολέας

-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

maryantoniou έγραψε:Ουδείς ασφελέστερος εχθρός εκ των ευεργετηθέντων.
..........ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΕ ΕΥΑΓΓΕΛΕΙΟ.............
ΠΟΥ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΟ???????????????????????????????????????????????
ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟ ΛΕΩ
ΜΗΝ ΒΛΑΣΤΗΜΑΣ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ
-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

ΕΜΕΝΑ ΧΟΣΤΑ ΜΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΜΑΡΤΙΑ
ΟΜΩΣ ΔΕΣ ΤΟ ΠΡΟΣΟΠΟ ΤΟΥ .......ΠΟΣΟ ΛΥΠΑΤΕ
ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΣΟΥ
ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΝΑΧΕΙΣ
ΚΑΙ ΣΥΝΧΩΡΕΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΞΙΟ
ΟΜΩΣ ΔΕΣ ΤΟ ΠΡΟΣΟΠΟ ΤΟΥ .......ΠΟΣΟ ΛΥΠΑΤΕ
ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΣΟΥ
ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΝΑΧΕΙΣ
ΚΑΙ ΣΥΝΧΩΡΕΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΞΙΟ
- Captain Yiannis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Σεβαστέ plagiaskepsi ,ο φίλος μας δεν , βλασφήμησε κανέναν.plagiaskepsi έγραψε:maryantoniou έγραψε:Ουδείς ασφελέστερος εχθρός εκ των ευεργετηθέντων.![]()
![]()
![]()
![]()
..........ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΕ ΕΥΑΓΓΕΛΕΙΟ.............
ΠΟΥ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΟ???????????????????????????????????????????????
ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟ ΛΕΩ
ΜΗΝ ΒΛΑΣΤΗΜΑΣ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ
Θα αναφέρεται πτοφανώς στο ρητόν του Καλλιμάχου , το οποίον λέει
"Ουδείς βεβαιότερος εχθρός από ευεργετηθέντα αχάριστον"
Δόξα τω Θεώ , δεν είναι κακό , να αναφέρεσαι σε καλά Γνωμικά , που στο κάτω κάτω , έχει και μία δόση αληθείας.
Δόξα τω Τριαδικώ Θεώ
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

ΠΙΣΤΕΨΑ ΟΤΙ
ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΣ ΜΙΣΑΡΕΣ ΒΙΒΛΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟ ΣΟΦΙΑ
ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΟΥΤΕ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΤΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟ
ΚΑΤΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ ΣΥΝΧΩΡΕΣΗ.....ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ......
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΘΕΣΗ........ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
ΥΒΡΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ?
ΥΒΡΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΟΠΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ?
(ΕΙΠΑΙ Ο ΓΑ'Ι'ΔΑΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΤΕΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑ???)
ΑΚΟΥΣΕΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΑΤΕΡΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΕΙ ΑΥΤΗ??????????????????????
ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΧΤΩ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΠΡΟΕΡΕΣΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΑΥΤΟΥ
ΖΗΤΩ ΤΑΠΕΙΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ
ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΣ ΜΙΣΑΡΕΣ ΒΙΒΛΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟ ΣΟΦΙΑ
ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΟΥΤΕ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΤΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟ
ΚΑΤΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ ΣΥΝΧΩΡΕΣΗ.....ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ......
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΘΕΣΗ........ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
ΥΒΡΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ?
ΥΒΡΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΟΠΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ?
(ΕΙΠΑΙ Ο ΓΑ'Ι'ΔΑΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΤΕΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑ???)
ΑΚΟΥΣΕΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΑΤΕΡΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΕΙ ΑΥΤΗ??????????????????????
ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΧΤΩ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΠΡΟΕΡΕΣΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΑΥΤΟΥ
ΖΗΤΩ ΤΑΠΕΙΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ