Κίνδυνος από αιρετικούς?
Συντονιστής: Συντονιστές
Κίνδυνος από αιρετικούς?
Αδέρφια μου χαίρετε!
Μήπως σε αυτό το χώρο έχουν διεισδύσει, ύπουλα αιρετικοί!
Αν βέβαια θέλουν, μπορούν να μετανοήσουν από την πλάνη τους και να βαπτισθούν Ορθόδοξοι. Όμως νομίζω είναι μεγάλη αμαρτία και πονηριά, να είναι κάποιος αιρετικός σε ένα χώρο αφιερωμένο στην Παναγία και στην Ορθοδοξία και να μην το αποκαλύπτει, φερόμενος ως λύκος με το σχήμα προβάτου. Έχω μιλήσει και στο παρελθόν για ένα άτομο και δεν μου απάντησε. Τώρα θα το ρωτήσω πάλι, ανοικτά panagioti2008 είσαι Πεντηκοστιανός ή κάποιας τέτοιας παραφυάδας ή είσαι Ορθόδοξος?
Σε παρακαλώ να απαντήσεις ειλικρινά, αν έχεις στοιχειώδη πίστη στο Θεό.
Βέβαια μπορεί να κάνω λάθος, αλλά τότε γιατί χρησιμοποιείς αποσπάσματα από την "ελεύθερη εκκλησία της Πεντηκοστής..." ή όπως τη λένε...
Αν κάνω λάθος να με συγχωρείς....
Μήπως σε αυτό το χώρο έχουν διεισδύσει, ύπουλα αιρετικοί!
Αν βέβαια θέλουν, μπορούν να μετανοήσουν από την πλάνη τους και να βαπτισθούν Ορθόδοξοι. Όμως νομίζω είναι μεγάλη αμαρτία και πονηριά, να είναι κάποιος αιρετικός σε ένα χώρο αφιερωμένο στην Παναγία και στην Ορθοδοξία και να μην το αποκαλύπτει, φερόμενος ως λύκος με το σχήμα προβάτου. Έχω μιλήσει και στο παρελθόν για ένα άτομο και δεν μου απάντησε. Τώρα θα το ρωτήσω πάλι, ανοικτά panagioti2008 είσαι Πεντηκοστιανός ή κάποιας τέτοιας παραφυάδας ή είσαι Ορθόδοξος?
Σε παρακαλώ να απαντήσεις ειλικρινά, αν έχεις στοιχειώδη πίστη στο Θεό.
Βέβαια μπορεί να κάνω λάθος, αλλά τότε γιατί χρησιμοποιείς αποσπάσματα από την "ελεύθερη εκκλησία της Πεντηκοστής..." ή όπως τη λένε...
Αν κάνω λάθος να με συγχωρείς....
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Φώτιε για την άμυνα κατά των αιρέσεων, αλλά και των εσφαλμένων θεολογικά απόψεων έχουμε ευθύνη όλα τα μέλη του forum, που ζούμε μέσα στην Εκκλησία και μελετάμε την Αγία Γραφή όπως την ερμήνευσαν με τους λόγους τους οι Πατέρες της και την έκαναν πράξη οι Άγιοι.
Ο διάλογος οδηγεί στη σωστή άποψη και όσοι διαφωνούν μ' αυτή τελίκα μετά από λίγο καιρό αποχωρούν οικειοθελώς.
Ο Παναγιώτης (panagiotis2008) είναι άλλη περίπτωση. Δεν είναι αιρετικός, αλλά μάλλον υπερβολικός. Όσο για κάποια κείμενα που έχει δημοσιεύσει και δεν είναι και πολύ Ορθόδοξα, οφείλονται μάλλον σε έλλειψη βαθειάς Θεολογικής γνώσης και απροσεξία παρά σε πρόθεση.
Το ίδιο λάθος με σένα έκανα κι εγώ, όταν τα πρωτοδιάβασα, αλλά αν μελετήσεις όλες του τις δημοσιεύσεις θα δεις ότι κατά βάση είναι Ορθόδοξος, αλλά λίγο μπερδεμένος.
Παναγιώτη, αδελφέ μου, μάλλον πρέπει να γίνεις λίγο πιο προσεκτικός σ' αυτά που γράφεις, γιατί μερικές φορές όι αδιακρισίες σου είναι ενοχλητικές.
Ο διάλογος οδηγεί στη σωστή άποψη και όσοι διαφωνούν μ' αυτή τελίκα μετά από λίγο καιρό αποχωρούν οικειοθελώς.
Ο Παναγιώτης (panagiotis2008) είναι άλλη περίπτωση. Δεν είναι αιρετικός, αλλά μάλλον υπερβολικός. Όσο για κάποια κείμενα που έχει δημοσιεύσει και δεν είναι και πολύ Ορθόδοξα, οφείλονται μάλλον σε έλλειψη βαθειάς Θεολογικής γνώσης και απροσεξία παρά σε πρόθεση.
Το ίδιο λάθος με σένα έκανα κι εγώ, όταν τα πρωτοδιάβασα, αλλά αν μελετήσεις όλες του τις δημοσιεύσεις θα δεις ότι κατά βάση είναι Ορθόδοξος, αλλά λίγο μπερδεμένος.
Παναγιώτη, αδελφέ μου, μάλλον πρέπει να γίνεις λίγο πιο προσεκτικός σ' αυτά που γράφεις, γιατί μερικές φορές όι αδιακρισίες σου είναι ενοχλητικές.
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αδελφε μου, fotios, μην τους φοβασαι τους αιρετικους, η εστω τους πλανεμενους.
Ασε τους να μπουν μεσα και αυτοι, πλασματα του Θεου ειναι. Μπορει να ωφεληθουν και να ανοιξει ο οφθαλμος της ψυχης τους, και να καταλαβουν ποια ειναι η αληθεια. Αλλα και να μην το καταλαβουν, εμεις την καλην ομολογια παντι τω αιτουντι, θα την δωσουμε, οποτε παλι ωφελημενοι βγαινουμε.
Εφοσον εμεις ειμαστε καλα στηριγμενοι, και σωστα καταρτισμενοι θεολογικα-δογματικα-πατερικα στην Ορθοδοξη πιστη μας, και μελετουμε την Αγια Γραφη, δεν εχουμε να φοβηθουμε τιποτα απολυτως.
Τωρα βεβαια το ερωτημα που κανεις ειναι καθαρα ρητορικο, θεωρω. Και αυτο γιατι, και αιρετικος να ειναι που λεει ο λογος ο Panagiotis2008, (εγω δεν το υιοθετω παντως), δεν προκειται να στο πει φυσικα ευθεως.
Μπορει απλα να χρησιμοποιει, λαθος πηγες, και να εχει, μη ωφελιμα βιβλια στα χερια του και ορμωμενος απο αυτα να γραφει αυτα που γραφει.
Καλο ειναι να κλεισει αυτο το θεμα, δεν εχει νοημα ουτε πρακτικο ουτε θεωρητικο, αλλα μονο δηλητηριαζει το φορουμ με καχυποψια και ενταση.
Μολις δει το post, θα σου απαντησει ιδιαιτερα σκληρα, θα ανεβει η ενταση και δεν θα ωφεληθει κανεις.
Μην φθειρεις την ψυχη σου με τετοιο λογισμο, ασε τον καθενα στην κριση του Θεου.
Μπορει καλλιστα να κρυβουμε ολοι μας εναν εν δυναμει "αιρετικο" μεσα μας, καθοτι στην θεωρια εχουμε την Ορθοδοξια αλλα στην πραξη απεχουμε απο την Ορθοπραξια, και πολλες φορες κατα το συμφερον και την καλοπεραση μας, ερμηνευουμε τις γραφες και τα θεολογικα οπως μας βολευει. και αυτο αιρεση ειναι..
Αλλωστε ο Κυριος ηλεγξε αυστηρα αυτους που τον ελεγαν Κυριε,Κυριε, αλλα τις εντολες Του δεν ποιουσαν..
Ας κανουμε πρωτα την αυτοκριτικη μας και για τους αλλους, εχει ο Θεος.
Ασε τους να μπουν μεσα και αυτοι, πλασματα του Θεου ειναι. Μπορει να ωφεληθουν και να ανοιξει ο οφθαλμος της ψυχης τους, και να καταλαβουν ποια ειναι η αληθεια. Αλλα και να μην το καταλαβουν, εμεις την καλην ομολογια παντι τω αιτουντι, θα την δωσουμε, οποτε παλι ωφελημενοι βγαινουμε.
Εφοσον εμεις ειμαστε καλα στηριγμενοι, και σωστα καταρτισμενοι θεολογικα-δογματικα-πατερικα στην Ορθοδοξη πιστη μας, και μελετουμε την Αγια Γραφη, δεν εχουμε να φοβηθουμε τιποτα απολυτως.
Τωρα βεβαια το ερωτημα που κανεις ειναι καθαρα ρητορικο, θεωρω. Και αυτο γιατι, και αιρετικος να ειναι που λεει ο λογος ο Panagiotis2008, (εγω δεν το υιοθετω παντως), δεν προκειται να στο πει φυσικα ευθεως.
Μπορει απλα να χρησιμοποιει, λαθος πηγες, και να εχει, μη ωφελιμα βιβλια στα χερια του και ορμωμενος απο αυτα να γραφει αυτα που γραφει.
Καλο ειναι να κλεισει αυτο το θεμα, δεν εχει νοημα ουτε πρακτικο ουτε θεωρητικο, αλλα μονο δηλητηριαζει το φορουμ με καχυποψια και ενταση.
Μολις δει το post, θα σου απαντησει ιδιαιτερα σκληρα, θα ανεβει η ενταση και δεν θα ωφεληθει κανεις.
Μην φθειρεις την ψυχη σου με τετοιο λογισμο, ασε τον καθενα στην κριση του Θεου.
Μπορει καλλιστα να κρυβουμε ολοι μας εναν εν δυναμει "αιρετικο" μεσα μας, καθοτι στην θεωρια εχουμε την Ορθοδοξια αλλα στην πραξη απεχουμε απο την Ορθοπραξια, και πολλες φορες κατα το συμφερον και την καλοπεραση μας, ερμηνευουμε τις γραφες και τα θεολογικα οπως μας βολευει. και αυτο αιρεση ειναι..
Αλλωστε ο Κυριος ηλεγξε αυστηρα αυτους που τον ελεγαν Κυριε,Κυριε, αλλα τις εντολες Του δεν ποιουσαν..
Ας κανουμε πρωτα την αυτοκριτικη μας και για τους αλλους, εχει ο Θεος.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Καλοί μου αδερφοί, ευχαριστώ για τις σκέψεις σας.
Παρ' όλα αυτά περιμένω την απάντηση του panagioti2008.
Panagioti2008 είσαι Ορθόδοξος Χριστιανός ή όχι?
Διότι ακόμη και οι παραπομπές σου στο Ευαγγέλιο είναι από καθαρά πεντηκοστιανή έκδοση και αλλοιωμένη.
Δεν σε κατηγορώ, ίσως είναι από απροσεξία λόγω ηλικίας ή κάτι άλλο...
Αλλά έτσι για να μου φύγει αυτός ο λογισμός.
Βέβαια, δύσκολο το να είμαστε ειλικρινείς.
Παρ' όλα αυτά περιμένω την απάντηση του panagioti2008.
Panagioti2008 είσαι Ορθόδοξος Χριστιανός ή όχι?
Διότι ακόμη και οι παραπομπές σου στο Ευαγγέλιο είναι από καθαρά πεντηκοστιανή έκδοση και αλλοιωμένη.
Δεν σε κατηγορώ, ίσως είναι από απροσεξία λόγω ηλικίας ή κάτι άλλο...
Αλλά έτσι για να μου φύγει αυτός ο λογισμός.
Βέβαια, δύσκολο το να είμαστε ειλικρινείς.
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Fotios, να με συγχωρεσεις, που παλι παρεμβαλομαι αναμεσα στην φιλονικια σας, αλλα θελω να σου πω τουτο.
Εφοσον εγκαλεις εσυ τον panagioti2008, και παρεχεις αυτες τις αιτιασεις, θα πρεπει να αποδειξεις εσυ με στοιχεια οτι δεν ειναι Ορθοδοξος η προτεσταντιζει η ειναι σαμανος η οπαδος της ιουδαικης καμπαλα.
Δεν θα σου δωσει απολογια ο ιδιος παρα μονο εαν το θελησει, και ετσι θα ερθετε σε διαμαχη ανωφελη και επιζημια.
Δωσε εσυ τι στοιχεια εχεις, για ποιες παραπομπες μιλας, και εαν εχει την καλη θεληση, ειρηνικα να τοποθετηθει και να σε αποκρουσει.
Μην ασκειτε ιεροεξεταστικα καθηκοντα, ως μη ωφειλετε, αυτα θα μπορουσα να σου πω και εσενα ειναι αντορθοδοξες και δυτικοπρεπεις καθολικιζουσες πρακτικες.
Με ποιο δικαιωμα και ποια εξουσια τον ερωτας ευθεως να σου απαντησει εαν ειναι Ορθοδοξος Χριστιανος;
Γραψε τον λογισμο σου, την αντιρρηση σου, αλλα μην γινεστε κριτες της Οικουμενης.
Τι πετυχαινεις ετσι; Nα τον σκανδαλισεις και να τον απομακρυνεις, απο αυτο το ωφελιμο χωρο. Αυτο ειναι το κινητρο σου;
Εστω και εαν εχει, λαθος βασεις, η ου κατ'επιγνωσην ζηλο, θα στρωσει με τον καιρο και θα τοποθετηθει πιο νηφαλια απεναντι στα πραγματα και στους αδελφους του.
Μαθετε να λειτουργειτε αδελφικα και παιδαγωγικα οχι κριτικα και καταδικαστικα.
Ταπεινα σου ζητω συγνωμη, αλλα αυτα νιωθω, αυτα εγραψα. Και εγω δεν συμφωνω με πολλες τοποθετησεις του panagioti2008, αλλα δεν αμφιβαλω για το ορθοδοξο φρονημα του, αλλωστε δεν ειμαι και σε θεση να το κανω.
Εφοσον εγκαλεις εσυ τον panagioti2008, και παρεχεις αυτες τις αιτιασεις, θα πρεπει να αποδειξεις εσυ με στοιχεια οτι δεν ειναι Ορθοδοξος η προτεσταντιζει η ειναι σαμανος η οπαδος της ιουδαικης καμπαλα.
Δεν θα σου δωσει απολογια ο ιδιος παρα μονο εαν το θελησει, και ετσι θα ερθετε σε διαμαχη ανωφελη και επιζημια.
Δωσε εσυ τι στοιχεια εχεις, για ποιες παραπομπες μιλας, και εαν εχει την καλη θεληση, ειρηνικα να τοποθετηθει και να σε αποκρουσει.
Μην ασκειτε ιεροεξεταστικα καθηκοντα, ως μη ωφειλετε, αυτα θα μπορουσα να σου πω και εσενα ειναι αντορθοδοξες και δυτικοπρεπεις καθολικιζουσες πρακτικες.
Με ποιο δικαιωμα και ποια εξουσια τον ερωτας ευθεως να σου απαντησει εαν ειναι Ορθοδοξος Χριστιανος;
Γραψε τον λογισμο σου, την αντιρρηση σου, αλλα μην γινεστε κριτες της Οικουμενης.
Τι πετυχαινεις ετσι; Nα τον σκανδαλισεις και να τον απομακρυνεις, απο αυτο το ωφελιμο χωρο. Αυτο ειναι το κινητρο σου;
Εστω και εαν εχει, λαθος βασεις, η ου κατ'επιγνωσην ζηλο, θα στρωσει με τον καιρο και θα τοποθετηθει πιο νηφαλια απεναντι στα πραγματα και στους αδελφους του.
Μαθετε να λειτουργειτε αδελφικα και παιδαγωγικα οχι κριτικα και καταδικαστικα.
Ταπεινα σου ζητω συγνωμη, αλλα αυτα νιωθω, αυτα εγραψα. Και εγω δεν συμφωνω με πολλες τοποθετησεις του panagioti2008, αλλα δεν αμφιβαλω για το ορθοδοξο φρονημα του, αλλωστε δεν ειμαι και σε θεση να το κανω.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
-
eortologio_gr
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Re: Κίνδυνος από αιρετικούς?
Η δικιά μου άποψη είναι οτι δεν ισχύει το παραπάνω. Δεν είμαστε κανένας Νομοθετικός ή άλλος Εκκλησιαστικός Οργανισμός ούτε έχουμε καμία ιδιαίτερη σημασία πάνω στην ενδυνάμωση της Ορθοδοξίας που προς τα έξω εκφράζεται απο τα θεσμοθετημένα οργανά της.fotios έγραψε:...Μήπως σε αυτό το χώρο έχουν διεισδύσει, ύπουλα αιρετικοί!
....
Ενα φόρουμ απόψεων είμαστε στην αχανή θάλασσα του ιντερνετ. Ας μην υπερβάλλουμε στον ρόλλο μας.
Οσο για τις αιχμηρές και πολλές φορές "φαινομενικά αιρετικές απόψεις" ορισμένων, η άποψη μου είναι οτι αποτελλουν απόπειρα επικοινωνίας και ως έτσι την εκλαμβάνω. Ο χώρος είναι φιλόξενος και η δυνατότητα αυτή δίνεται σε όλους.
Δυστυχώς, η "απόπειρα αυτή επικοινωνίας" πολλές φορές είναι άγαρμπη και ακούγεται "περίεργη". Η γνωμη μου είναι οτι όταν δούμε αγνές προθέσεις και καλή προαίρεση, θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί με τους αδελφούς μας.
Ο panagioti2008 φαίνεται οτι είναι μπερδεμένος και αναζητά επικοινωνία. Ευχομαι αυτή η επικοινωνία να είναι για αγνούς και με αγνούς σκοπούς.
Υπάρχουν όμως και κατευθυνόμενες επιθέσεις "προς άγρα ψηφοφόρων" ειδικά απο μερίδα ανθρώπων που άλλη δουλειά δεν έχουν παρά να διαφθείρουν Ορθόδοξες ψυχές. Η τακτική τους είναι σαφής και ξεκάθαρη και πρέπει να μας βρίσκει αραγώς ανθιστάμενους.
Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...

-
panagiotis2008
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Ορθοδοξότατος!
Μπορεί να ναι των Πεντηκοστιανών γιατί ξέχασα να ελέγξω καλά τις πηγές μου.
Μην αφήνετε τον Πειρασμό να σας βάζει λογισμούς κατά των αδελφών σας.
Μπορεί να ναι των Πεντηκοστιανών γιατί ξέχασα να ελέγξω καλά τις πηγές μου.
Μην αφήνετε τον Πειρασμό να σας βάζει λογισμούς κατά των αδελφών σας.
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
-
panagiotis2008
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
- Byzantine_Spirit
- Κορυφαίος Αποστολέας

Σίγουρα έχουν έρθει και σε αυτό το χώρο αιρετικοί.
Άργά ή γρήγορα όμως φαίνονται.
Και οι αιρετικοί φαίνονται,
και οι θρησκόληπτοι,
και οι εσυεβιστές,
και οι φαρισαϊστές,
και οι πιστοί χριστιανοί,
και οι άθεοι,
και οι καλοπροαίρετοι.
Στο τελευταίο θα σταθώ όμως ,σαν το πιο σημαντικό ανεξάρτητα με το τι πρεσβεύει ο καθένας.
Άργά ή γρήγορα όμως φαίνονται.
Και οι αιρετικοί φαίνονται,
και οι θρησκόληπτοι,
και οι εσυεβιστές,
και οι φαρισαϊστές,
και οι πιστοί χριστιανοί,
και οι άθεοι,
και οι καλοπροαίρετοι.
Στο τελευταίο θα σταθώ όμως ,σαν το πιο σημαντικό ανεξάρτητα με το τι πρεσβεύει ο καθένας.
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»