*Video* περί του Αγίου Φωτός
Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές
*Video* περί του Αγίου Φωτός
Mε την Ευλογία του π. Αντώνιου ανέβασα στον "Παντοκράτωρα" το video του "Η αφή του Αγίου Φωτός"
Για τεχνικούς λόγους το έχω χωρίσει σε 4 μέρη (Α, Β, Γ, Δ)
Μπορείτε να το κατεβάσετε άμεσα απο εδώ www.pantocrator.gr/gr/
Για τεχνικούς λόγους το έχω χωρίσει σε 4 μέρη (Α, Β, Γ, Δ)
Μπορείτε να το κατεβάσετε άμεσα απο εδώ www.pantocrator.gr/gr/
π. Αντώνιε δείτε αυτό το δημοσίευμα . Ο συγγραφέας του είναι ιερέας . Ισχυρίζεται ότι το Αγιο Φώς είναι παραμύθι .
http://ecclesianet.blogspot.com/2008/04 ... st_23.html
Είναι δυνατόν να λέει τέτοια πράγματα ???
http://ecclesianet.blogspot.com/2008/04 ... st_23.html
Είναι δυνατόν να λέει τέτοια πράγματα ???
Πέρυσι τέτοια εποχή ο Γιανναράς είχε εκφράσει δημόσια τις αμφιβολίες του για το θαύμα αλλά νομίζω πως ακόμα και ο επίσκοπος Αρίσταρχος είχε αφήσει υπονοούμενα. Με προβλημάτισε ιδιαίτερα που οι Αγιοταφίτες καθώς και ο Πατριάρχης δεν απάντησαν. Σε κάθε περίπτωση, αλίμονο εάν η πίστη μας στηρίζεται σε οποιοδήποτε θαύμα.
1. Σε ποιόν "επίσκοπο Αρίσταρχο" αναφέρεαι καταλογίζοντας του υπονοούμενα περί του θαύματος της αφής του Αγίου Φωτός?Martin έγραψε:Πέρυσι τέτοια εποχή ο Γιανναράς είχε εκφράσει δημόσια τις αμφιβολίες του για το θαύμα αλλά νομίζω πως ακόμα και ο επίσκοπος Αρίσταρχος είχε αφήσει υπονοούμενα. Με προβλημάτισε ιδιαίτερα που οι Αγιοταφίτες καθώς και ο Πατριάρχης δεν απάντησαν. Σε κάθε περίπτωση, αλίμονο εάν η πίστη μας στηρίζεται σε οποιοδήποτε θαύμα.
Που τον άκουσες/ειδες να τα εκφράζει?
2. Εννοείς ότι οι Αγιοτάφιτες και ο ίδιος ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων πρέπει να παρακολουθούν τις τηλεοράσεις, τις εφημερίδες και τα ραδιόφωνα νυχθημερόν και να τρέχουν να απαντούν στον καθένα που εκστομίζει μιά ανοησία?
1. Αναφέρομαι στο γνωστό επίσκοπο Αρίσταρχο στα Ιεροσόλυμα αλλά το επαναλαμβάνω με κάθε επιφύλαξη γιατί μου το μετέφερε φίλος που τον είδε στην τηλεόραση.
2. Μπορεί να μη συμφωνώ σε χίλια δύο με το Γιανναρά αλλά δεν είναι ο καθένας και το άρθρο του δημοσιεύτηκε στην καθημερινή που αποτελεί δημόσιο χώρο στον οποίο μπορεί να υπάρξει αντιπαράθεση με αξιοπρέπεια.
2. Μπορεί να μη συμφωνώ σε χίλια δύο με το Γιανναρά αλλά δεν είναι ο καθένας και το άρθρο του δημοσιεύτηκε στην καθημερινή που αποτελεί δημόσιο χώρο στον οποίο μπορεί να υπάρξει αντιπαράθεση με αξιοπρέπεια.
-
agiografies
- Βασικός Αποστολέας

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ,
ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΑΝΟΙ,
ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΤΙ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΤΟΥΣ ΤΟΣΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ (ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ)
ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΙΣΤΩΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΩΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΠΕΤΡΕΨΕ Ο ΘΕΟΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΚΟΥΒΟΥΚΛΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ,
ΩΣΤΕ Η ΑΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΨΕΓΑΔΗ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΕΓΚΥΡΟ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ.
ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΑΝΟΙ,
ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΤΙ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΤΟΥΣ ΤΟΣΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ (ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ)
ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΙΣΤΩΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΩΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΠΕΤΡΕΨΕ Ο ΘΕΟΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΚΟΥΒΟΥΚΛΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ,
ΩΣΤΕ Η ΑΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΨΕΓΑΔΗ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΕΓΚΥΡΟ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ.
1. Εφόσον αναφέρεσαι στον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντίνης κ. ΑρίσταρχοMartin έγραψε:1. Αναφέρομαι στο γνωστό επίσκοπο Αρίσταρχο στα Ιεροσόλυμα αλλά το επαναλαμβάνω με κάθε επιφύλαξη γιατί μου το μετέφερε φίλος που τον είδε στην τηλεόραση.
http://www.jerusalem-patriarchate.info/ ... ntinhs.htm
που διατελεί Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων
http://www.jerusalem-patriarchate.info/ ... ra_syn.htm
και υπεύθυνος της Αρχιγραμματείας του Πατριαρχείου και ώς εκ τούτου άμεσα προσβάσιμος εδώ
http://www.jerusalem-patriarchate.info/gr/contact.htm
όφειλες να επικοινωνήσεις πρώτα μαζί του και να επιβεβαιώσεις τα υπονοούμενα που του καταλογίζεις πρίν τα δημοσιεύσεις. Διότι αυτή την στιγμή που γράφω το παρόν δημοσίευμα το θέμα αυτό έχει αναγνωστεί 488 φορές και θα διαβαστεί εκατοντάδες ενδεχομένως και χιλιάδες φορές εντός των επομένων ημερών διανέμοντας ανα το παγκόσμιο ερωτηματικά και υπονοούμενα περί του προσώπου του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης Αρίσταρχου αλλά και περί του Πατριαρχείου ολόκληρου εφόσον τα υπονοούμενα αυτά καταλογίζονται στον Αρχιγραμματέα της Ιεράς του Συνόδου.
2. Κατά την διεθνή τακτική ο κάθε επίσημος οργανισμός (Κράτη, Οργανώσεις, Πατριαρχεία κλπ) τοποθετείται/απαντά σε ενέργειες αντιστοίχων επισήμων οργανισμών και όχι ιδιωτών.
Τα ερωτηματικά και οι υπόνοιες προκύπτουν όταν ο Πατριάρχης δε βγαίνει να δώσει σαφή απάντηση σε όσους τον κατηγορούν, εμμέσως πλην σαφώς, ως απατεώνα. Οφείλει να απαντήσει ειδικά όταν οι κατηγορίες προέρχονται από το χώρο της Εκκλησίας, γιατί αυτές σκανδαλίζουν περισσότερο το ποίμνιο. Ποια απάντηση δόθηκε στο Γιανναρά και τον π. Τσέτση;
1. Σε ποιούς κατήγορους "απο τον χώρο της Εκκλησίας" αναφέρεσαι?Martin έγραψε:Τα ερωτηματικά και οι υπόνοιες προκύπτουν όταν ο Πατριάρχης δε βγαίνει να δώσει σαφή απάντηση σε όσους τον κατηγορούν, εμμέσως πλην σαφώς, ως απατεώνα. Οφείλει να απαντήσει ειδικά όταν οι κατηγορίες προέρχονται από το χώρο της Εκκλησίας, γιατί αυτές σκανδαλίζουν περισσότερο το ποίμνιο. Ποια απάντηση δόθηκε στο Γιανναρά και τον π. Τσέτση;
Αυτά ειναι γνωστά στοιχειώδη πράγματα στους ανθρώπους της Εκκλησίας και αν δεν τα γνωρίζουν τότε απλά δέν είναι "άνθρωποι της Εκκλησίας"...
2. Το θαύμα της αφής του Αγίου Φωτός δεν αφορά τον νύν ή κάποιο συγκεκριμένο Πατριάρχη Ιεροσολύμων αλλά το σύνολο των Πατριαρχών Ιεροσολύμων και ολόκληρο το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ανά τους αιώνες! Αυτό λοιπόν αμφβισβητήθηκε απο πλήθος ανοήτων στο διάβα των αιώνων και ο ίδιος ο Θεός παρενέβη δίδοντας την απάντηση του στους αμβισβητίες όπως εδώ http://users.otenet.gr/~styliant/orthod ... em1517.htm
Να Του ζητήσομε να το επιβεβαιώσει ξανά?