Την βοήθεια σας στην επίσκεψη του Αγ-Όρους

Συζήτηση σχετικά με το Αγιο Όρος γενικότερα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
theodore
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Την βοήθεια σας στην επίσκεψη του Αγ-Όρους

Δημοσίευση από theodore »

Αγαπητά αδέλφια τις Άγιες ημέρες του Πάσχα που πλησιάζουν θα είμαι στο Άγιο Όρος.Την Μ.Τετάρτη στην Ιερά Μονή Διονυσίου, την Μ.Πέμπτη στην Ιερά Μονή Γρηγορίου και την Μ.Παρασκευή στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρα.Είναι η δεύτερη φορά που πηγαίνω στο περιβόλι της Παναγιάς και η ευτυχία που αισθάνομαι είναι ανείπωτη.Πρίν τέσσερις μήνες που ήμουν εκεί δεν φανταζόμουν ότι θα έβρισκα την Αλήθεια της ζωής μου.Παρατηρώ στον ευατό μου μια τρομερή συναισθηματική φόρτιση όταν πηγαίνω στην εκκλησία , όταν διαβάζω Βίους Αγίων, όταν προσκυνώ την εικόνα της Παναγίας, όταν αντικρύζω τα μάτια των παιδιών που μεγαλώνω που ο Θεός μου εμπιστεύτηκε.Συγχωρέστε με για την πολυλογία μου...
Στην θέμα τώρα.
Γνωρίζω ότι απο Ουρανούπολη θα πάω στην Δάφνη.Άπο εκεί θα πάω με καράβι στις Μονές που σας ανέφερα ?
Εν τω μεταξύ, πρέπει οπωσδήποτε στο διάστημα των τριών ημερών που θα μείνω εκεί να δώ τον πνευματικό μου που είναι στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου.
Μπορείτε να μου δώσετε μια βοήθεια? Πως θα πάω εκεί? Απο την μια Μονή στην άλλη πως θα πάω ? Επίσης εαν έχετε να μου πειτε κάτι για τις Ιερές Μονές που θα επισκεφθώ, είναι ευπρόσδεκτο

Σας ευχαριστώ.
georgeg
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από georgeg »

Koita file mou ap'oti thymamai pas apo ouranoupolh Dafnh me ploio kanonika kai meta apo Dafnh pernane alla ploia pou se pane se diafores mones..alla pisteyw oti mporeis na rwthseis kai sto grafeio pou bgazei ta diamonhthria sthn ouranoupolh..Aytoi stantar tha kseroun..kalo taksidi..
I am sorry to inform you that the Easter bunny is an alcoholic....
georgeg
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από georgeg »

A kai kati pou ksexasa..yparxoun kati lewforiakia typou taxi sthn Dafnh kai stis Karyes..Ara mporeis na pareis kai ayta..
I am sorry to inform you that the Easter bunny is an alcoholic....
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Το 1996 που πήγα στον Άγιο Όρος μας πήρε ένα λεωφορείο από την Δάφνη μέχρι τις Καρυές! Η Ι.Μ. Κουτλουμουσίου είναι κοντά στις Καρυές (αν θυμάμαι καλά) και πήγαμε με τα πόδια. Υπήρχαν όμως και ειδικά αγροτικά φορτηγά τότε (Unimog) που μας έβαζαν στην καρότσα και πηγαίναμε σε διάφορες μονές.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
teodoros
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από teodoros »

tkostop
ΟΙ ΙΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ ΘΑ ΜΕΤΑΒΕΙΣ ΣΤΗ ΔΑΦΝΗ ΜΕ ΤΟ ΠΛΟΙΑΡΙΟ (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ). ΑΠΟ ΚΕΙ ΜΕ ΑΛΛΟ ΠΛΟΙΑΡΙΟ (ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ) ΘΑ ΜΕΤΑΒΕΙΣ ΣΤΙΣ ΙΕΡΣ ΜΟΝΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ. Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΩΝ ΚΑΡΥΩΝ, ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ. ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 1000 ΜΕΤΡΑ. ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 5 -10 ΛΕΠΤΑ. Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΤΕ ΠΕΖΟΠΟΡΩΝΤΑΣ ΕΙΤΕ ΟΔΙΚΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΤΑΞΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΟΥΑ ΔΙΑΜΕΙΝΕΙΣ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ . ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΙΝΗΣΕΩΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ. ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΝΕΣ. ΕΧΕ ΥΠΟΨΗ ΣΟΥ ΟΤΙ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΕΙΣ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΟΥ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ. ΕΦΟΣΟΝ ΜΕΤΑΒΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΗΨΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΚΗΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΕΝΑΣ ΧΑΡΤΗΣ- ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΣ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ. ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΑΕΙ. ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. 8) 8) 8)
ΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΕΘ΄ΗΜΩΝ, ΟΥΔΕΙΣ ΚΑΘ΄ΗΜΩΝ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το Αγιο Όρος”