Μάγια

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

fousca
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Μάγια

Δημοσίευση από fousca »

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΕΩΣ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ <ΜΑΓΙΑ> ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΕΞΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ, ΠΙΣΤΕΥΕΙ, ΘΥΜΙΑΖΕΙ Κ.Τ.Λ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ....
Cordelia
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Cordelia »

Η γνώμη μου αγαπητή fousca, από προσωπική εμπειρία, είναι ότι ο χριστιανός δεν έχει να φοβάται τίποτα !!!

Εάν παρόλα αυτά βρει περίεργα αντικείμενα: άκουσα σε μία εκκλησία στην ενορία μου ότι πρέπει να τα δώσει σε κάποια εκκλησία όπου τα ρίχνουν στο "χωνευτήριο" (ή κάτι τέτοιο), όπου φαντάζομαι ότι κονιορτοποιούνται.
Καλύτερα βέβαια θα μας απαντήσει ο π. Αντώνιος.
gol
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από gol »

ΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΚΑΙ ΣΥΧΝΗ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΤΑΝ ΜΕΤΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΕΙΠΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΨΕΙ ΤΟ ΚΑΝΤΗΛΑΚΙ ΜΑΣ ΝΑ ΘΥΜΙΑΤΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΧΙ ΣΥΧΝΑ Η ΝΑ ΑΜΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΒΡΗΣΚΕΙ ΔΙΟΔΟ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ
gol
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από gol »

ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Είναι όπως τα λέει η gol!
Ο διάβολος πειράζει τους ανθρώπους, μέχρι εκεί όμως που του επιτρέπει ο Θεός. Αυτό εξαρτάται ΚΑΙ από το πόσα δικαιώματα έχουμε δώσει στον πονηρό! Αν η ζωή μας είναι μακριά από τον Θεό, τότε είμαστε ευάλωτοι! Και όσο πιο αμαρτωλοί και βλάσφημοι, τόσο πιο ευάλωτοι!
Όταν κάποιος μετέχει στην μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας (εξομολόγηση, Θεία Ευχαριστία κλπ) είναι από αρκετά έως πλήρως "θωρακισμένος".
Για να τον πιάσουν τα μάγια, ή δεν κάνει ειλικρινή εξομολόγηση, ή κατακρίνει άλλους (Γέρων Παΐσιος)!
ΥΓ : Ποιό είναι το Χριστιανικό σου όνομα κυρία gol???
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
gol
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από gol »

ΤΟ ΕΧΩ ΗΔΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

gol έγραψε:ΤΟ ΕΧΩ ΗΔΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
Ο Θεός, Δέσποινα, να σου χαρίζει πάντα υπομονή, δύναμη και πίστη!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodosis79 »

Ο γέροντας Παίσιος είχε πει πως όταν είσαι μέσα στην εκκλησία και στα μυστύρια, με τα φτυάρια να σου ρίχνουν τα μάγια αυτά ποτέ δεν θα πιάνουν.
gol
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από gol »

aposal έγραψε:
gol έγραψε:ΤΟ ΕΧΩ ΗΔΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
Ο Θεός, Δέσποινα, να σου χαρίζει πάντα υπομονή, δύναμη και πίστη!
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΔΕΛΦΕ APOSAL!
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Αποσπάσματα από το βιβλίο «Σύγχρονες προφητείες και θαύματα» του Γιώργου Κορή

Τα μάγια πιάνουν σ’ αυτούς που δίνουν δικαιώματα στο διάβολο. Κάποιος που εξομολογείται κι έχει καθαρή καρδιά δεν μπορούν να τον βλάψουν οι μάγοι, επειδή δεν μπορούν να συνεργαστούν με τον διάβολο.
Τα μάγια λύνονται με την μετάνοια και την εξομολόγηση.

Αποσπάσματα από το βιβλίο «Ο ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ» του Ιερομονάχου Χριστοδούλου Αγιορείτου

Οι μάγοι δεν έχουν καμία εξουσία και οι μαγικές δαιμονικές ενέργειές τους δεν πιάνουν τους Χριστιανούς. Πιάνουν μόνο όταν :
1. Δεν υπάρχει καθαρή εξομολόγηση
2. Όταν (οι αποδέκτες των μαγικών) αδικούν κάποιον.
Σ’ αυτές τις περιπτώσεις δίνουν εξουσία πλέον στον διάβολο.

Αποσπάσματα από το βιβλίο «ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ, ΛΟΓΟΙ Α΄ : ΜΕ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ»

(σελ. 88)
-Γέροντα, πολλοί πιστεύουν ότι τους έχουν κάνει μάγια. Πιάνουν τα μάγια;
-Εάν ο άνθρωπος έχει μετάνοια και εξομολογείται, δεν πιάνουν. Για να πιάσουν τα μάγια, θα έχει δώσει κάποιο δικαίωμα ο άνθρωπος. Θα αδίκησε κάποιον, θα κοροϊδεύει κάποια κοπέλα κλπ. Τότε θα πρέπει να μετανοήσει, να ζητήσει συγχώρεση, να εξομολογηθεί, να τακτοποιηθεί και να επανορθώσει αυτό που έκανε. Γιατί αλλιώς, όλοι οι παπάδες να του διαβάσουν εξορκισμούς, δεν λύνονται τα μάγια. Αλλά και μάγια να μην του έκαναν, και μόνο το άχτι της αδικημένης ψυχής αρκεί για να τον βασανίζει.

Αποσπάσματα από το βιβλίο «ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ, ΛΟΓΟΙ Γ΄ : ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ»

(σελ. 175-177)
Ήρθε στο καλύβι ένας νεαρός μάγος από το Θιβέτ και μου διηγήθηκε πολλά από τη ζωή του. Αυτό το παιδί, μόλις απογαλακτίστηκε, το αφιέρωσε ο πατέρας του, σε ηλικία τριών ετών, σε μια ομάδα τριάντα μάγων ανωτέρου βαθμού στο Θιβέτ, για να το μυήσουν στη τέχνη τους. Έφθασε στον ενδέκατο βαθμό μαγείας. Ο δωδέκατος είναι ο ανώτερος. Δεκαέξι ετών έφυγε από το Θιβέτ και πήγε στη Σουηδία, για να δει τον πατέρα του. Εκεί συνάντησε τυχαία έναν ορθόδοξο ιερέα, πολύ πιστό, και του ζήτησε να συζητήσουν. Ο νεαρός μάγος δεν ήξερε καθόλου τι θα πει ιερεύς ορθόδοξος. Στην αίθουσα λοιπόν, που κάθισαν για να συζητήσουν, άρχισε να του κάνει μερικές από τις μαγείες του, για να δείξει τη δύναμή του. Κάλεσε ένα αρχικό δαιμόνιο (Σημείωση : αρχικό σημαίνει ανώτερο, ηγεμονικό), τον Μήνα και του είπε : «Θέλω νερό». Σηκώνεται ένα ποτήρι από την κουζίνα, πηγαίνει μόνο του στη βρύση, ανοίγει η βρύση, γεμίζει, περνάει από την κλειστή τζαμαρία και έρχεται στην αίθουσα. Το πήρε εκείνος και ήπιε. Μετά παρουσίασε στον ιερέα, μέσα στην αίθουσα, όλο το σύμπαν, τον ουρανό, τα αστέρια. Χρησιμοποίησε μαγείες τέταρτου βαθμού, και θα προχωρούσε μέχρι τον ενδέκατο βαθμό. Ρώτησε τότε τον ιερέα, πώς τα έβλεπε όλα αυτά. «Ήμουν έτοιμος, μου είπε, να τον σκοτώσω, αν μου έβριζε τον σατανά». Ο ιερεύς όμως δεν του είπε τίποτε. Του λέει τότε ο νεαρός : «Γιατί δεν μου κάνεις κι εσύ σημεία»; «Ο δικός μου Θεός είναι ταπεινός» απάντησε ο ιερεύς και έβγαλε έναν σταυρό και του τον έδωσε να τον κρατήσει. «Κάνε πάλι σημεία» του λέει. Ο νεαρός κάλεσε τον Μήνα, το αρχικό δαιμόνιο, αλλά ο Μήνας έτρεμε, δεν τολμούσε να πλησιάσει. Καλεί τον Σατάν, αλλά και εκείνος το ίδιο : έβλεπε τον σταυρό και δεν πλησίαζε. Του είπε μόνο να σηκωθεί να φύγει για το Θιβέτ. Ο νεαρός τότε έβρισε τον Σατάν : «Τώρα κατάλαβα, του είπε, ότι η μεγάλη σου δύναμη είναι μια μεγάλη αδυναμία». Στη συνέχεια κατηχήθηκε κάπως από τον καλό ιερέα, ο οποίος του μίλησε και για του Αγίους Τόπους, το Άγιον Όρος κλπ. Έφυγε λοιπόν, από τη Σουηδία και πήγε στα Ιεροσόλυμα, όπου είδε το Άγιο Φως. Από εκεί πήγε στην Αμερική για να βρίσει του σατανιστές που γνώριζε, για να αλλάξουν μυαλό – ο Θεός τον έκανε τον καλύτερο ιεροκήρυκα – και από εκεί ήρθε στον Άγιον Όρος.
Ο Καλός Θεός τον βοήθησε σκανδαλωδώς, επειδή από μικρός είχε αδικηθεί. Κάνετε όμως προσευχή, γιατί τον πολεμούν οι μάγοι με όλους τους δαίμονες. Αφού εμένα πολεμούν, όταν έρχεται να τον βοηθήσω, πόσο μάλλον εκείνον. Του διαβάζουν οι ιερείς εξορκισμούς και ανοίγουν τα χέρια του και τρέχουν αίμα. Το καημένο το παιδί, πολύ το ταλαιπωρούν οι δαίμονες, ενώ πρώτα, που είχε φιλία μαζί τους, δεν το πείραζαν, αλλά το βοηθούσαν και το εξυπηρετούσαν.

(σελ. 177)
-Γέροντα, τι είναι οι γητευτές;
-Μάγοι είναι. Χρησιμοποιούν τους Ψαλμούς του Δαβίδ, ονόματα Αγίων κλπ και ανακατεύουν και επικλήσεις δαιμόνων. Ενώ δηλαδή εμείς διαβάζοντας το Ψαλτήρι επικαλούμαστε τη βοήθεια του Θεού και δεχόμαστε τη Θεία Χάρη, εκείνοι, με τον τρόπο που το χρησιμοποιούν, βρίζουν τον Θεό, αρνούνται τη Θεία Χάρη και έτσι μετά, τα δαιμόνια τους κάνουν το χατίρι.

(σελ. 184)
-Γέροντα, μπορεί ένας μάγος να θεραπεύσει κάποιον άρρωστο;
-Μάγος και να θεραπεύσει άρρωστο άνθρωπο! Έναν που τραντάζεται από το δαιμόνιο, αυτόν μπορεί να τον κάνει καλά, στέλνοντας το δαιμόνιο σε άλλον. Γιατί ο μάγος με τον διάβολο είναι συνεταίροι, οπότε λέει στον διάβολο : «Βγες από αυτόν και πήγαινε στον τάδε». Βγάζει λοιπόν το δαιμόνιο από εκείνον και συνήθως το στέλνει σε κάποιον συγγενή του, ή γνωστό του, που έχει δώσει δικαιώματα στον διάβολο. Λέει μετά αυτός που είχε το δαιμόνιο : «Εγώ υπέφερα, αλλά ο τάδε με έκανε καλά» και έτσι γίνεται διαφήμιση. Και γυρίζει τελικά το δαιμόνιο σε συγγενείς, ή σε γνωστούς. Αν κάποιος, ας υποθέσουμε είναι καμπουριασμένος από δαιμονική επήρεια, μπορεί ο μάγος να διώξει το δαιμόνιο από εκείνον, να το στείλει αλλού και να σηκωθεί όρθιος ο καμπούρης. Αν όμως έχει καμπούρα από αναπηρία, δεν μπορεί ο μάγος να τον κάνει καλά.
Μου είπαν για μια γυναίκα, ότι θεραπεύει αρρώστους, χρησιμοποιώντας διάφορα αγιωτικά. Όταν άκουσα τι κάνει, έμεινα κατάπληκτος από την τέχνη του διαβόλου. Κρατάει έναν σταυρό και ψάλλει διάφορα τροπάρια. Ψάλλει πχ το «Θεοτόκε Παρθένε» και μόλις φθάσει στο «ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου», φτύνει κοντά στον σταυρό, βλασφημάει δηλαδή τον Χριστό, γι’ αυτό μετά, το ταγκαλάκι την βοηθάει. Έτσι, μερικούς που είναι άρρωστοι, έχουν μελαγχολία κλπ, από δαιμονική επήρεια και οι γιατροί δεν μπορούν να τους κάνουν καλά, αυτή τους θεραπεύει, γιατί διώχνει το δαιμόνιο που προκαλεί το βάρος, το στέλνει σε άλλον και απαλλάσσονται εκείνοι από τη θλίψη. Και πολλοί την έχουν για αγία! Την συμβουλεύονται και λίγο-λίγο βλάπτει τη ψυχή τους, τους καταστρέφει.

(σελ. 185-186)
Για να πιάσουν τα μάγια, πρέπει να δώσει κάποιος δικαιώματα στον διάβολο. Να δώσει δηλαδή σοβαρή αφορμή και να μην έχει τακτοποιηθεί με την μετάνοια και την εξομολόγηση. Σε έναν που εξομολογείται και με το φτυάρι να του ρίχνουν τα μάγια, δεν πιάνουν. Γιατί όταν εξομολογείται και έχει καθαρή καρδιά, δεν μπορούν οι μάγοι να συνεργαστούν με τον διάβολο, για να τον βλάψουν.

(σελ. 187)
-Αν πιάσουν, Γέροντα, τα μάγια, πώς λύνονται;
-Με την μετάνοια και την εξομολόγηση, γι’ αυτό πρέπει πρώτα να βρεθεί η αιτία, για την οποία έπιασαν τα μάγια, να καταλάβει ο άνθρωπος το σφάλμα του, να μετανοήσει και να εξομολογηθεί.
-Γέροντα, όταν ο άνθρωπος που του έχουν κάνει μάγια έχει φθάσει σε τέτοια κατάσταση που δεν μπορεί να
βοηθήσει ο ίδιος τον εαυτό του, να εξομολογηθεί κλπ, μπορούν οι άλλοι να τον βοηθήσουν;
-Μπορούν να καλέσουν τον ιερέα στο σπίτι να κάνει ένα ευχέλαιο, ή αγιασμό. Να του δώσουν να πιει αγιασμό, για να υποχωρήσει λίγο το κακό και να μπει λίγο Χριστός μέσα του.

(σελ. 189-190)
Θυμάμαι, μια φορά που συζητούσα έξω από το καλύβι με εκείνον τον νεαρό μάγο από το Θιβέτ, ξαφνικά σηκώθηκε, μου έπιασε τα χέρια και μου τα γύρισε προς τα πίσω. «Ας έρθει να σ’ ελευθερώσει τώρα ο Χατζεφεντής» (Σημείωση : εννοεί τον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη) μου είπε. «Άντε βρε διάβολε φύγε από εδώ» του είπα και τον έριξα κάτω. Ακούς εκεί να βλασφημήσει τον Άγιο! Πήγε μετά να με χτυπήσει με το πόδι του, αλλά δεν τα κατάφερε. Το πόδι του σταμάτησε κοντά στο στόμα μου. Με φύλαξε ο Θεός. Τον άφησα και μπήκα στο κελί. Ύστερα από λίγη ώρα τον είδα να έρχεται από πέρα, γεμάτος αγκάθια. «Ο Σατάν με τιμώρησε, μου είπε, γιατί δεν σε νίκησα. Με έσυρε μέσα στα ρουμάνια».
Οι μαύρες δυνάμεις του σκότους είναι αδύνατες. Οι άνθρωποι τις κάνουν δυνατές με την απομάκρυνσή τους από τον Θεό, γιατί έτσι δίνουν δικαιώματα στον διάβολο.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”