Η απόδειξη στην πράξη

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1041
Εγγραφή: Πέμ Σεπ 28, 2006 5:00 am
Τοποθεσία: ¨οπου γη και Πατρις
Επικοινωνία:

Η απόδειξη στην πράξη

Δημοσίευση από Harrys1934 »

Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ Α ΑΓΙΑΣΜΟΣ-ΥΔΑΤΩΝ
Δεν ήταν της προθέσεως μου να φέρω αυτό για δημοσίευση, αλλά όπως εξελίχθηκαν τα πράματα, να που χρειάστηκε χωρίς κι’ εγώ να καταλάβω γιατί το είχα φιλάξει. Αυτό είναι μία ακόμη απόδειξη σε αυτούς που ενώ κάνουν ταπεινολογία είναι πεισματικά αμετακίνητοι σε αυτό που πιστεύουν. Ο άνθρωπος αυτός αν και σχεδόν άθεος, αφού ήταν με τους -12- θεούς είδε το λάθος του, και εμείς λέμε ότι είμαστε όχι μόνον καλοί χριστιανοί και ταπινολογούμε δεν θέλουμε να δούμε το λάθος μας. Έχω φέρει γερά παραδείγματα τα οποία τα απορρίψατε. Θα πεις γιατί μας μιλάς έτσι; Γιατί από την πρώτη στιγμή δεν με είδατε με καλό μάτι νομίζοντας ότι ήρθα να σας αρπάξω την δόξα σας. Και είστε και ταπεινή. Και περιμένετε με την προσευχή να κάνετε μέχρι και θαύματα. Για την δική σας προσευχή μηλάω΄. Φίλοι για κοιτάχτε την ημερομηνία από πότε είμαι γραμμένος στο φόρουμ; Και ο λόγος που δεν έγραφα τόσον καιρό ήταν γιατί δεν μου άρεσε η πρώτη σελίδα.


Κύριε διευθυντή, καλημέρα σας και χρόνια πολλά .Καλό χρόνο να έχουμε όλοι μας και ευτυχισμένο το –2002-.Δεν θα έγραφα ποτέ αυτή την επιστολή, έτσι για να μην νομίσουν οι αναγνώστες ότι δεν έχω άλλη δουλειά να κάνω και μεταβλήθηκα σε επιστολογράφο.Δόξα να έχει ο Θεός, δουλειές έχω πολλές στη διάθεση μου. Αλλά κάπου –κάπου κλέβω λίγο χρόνο, για να έχω την ευκαιρία να έρχομαι σε επικοινωνία με την Ομογένεια μας. Πολλές φορές μου έχουν επιτεθεί οι σεβαστοί αναγνώστες, επειδή εκφράζω απόψεις που είτε δεν τους αρέσουν, , είτε δεν συμβαδίζουν με τα δικά τους πιστεύω. Δεν κακίζω κανένα όμως από αυτούς που κρίνουν κακώς τις επιστολές μου,επειδή πιστεύω πως όταν υπάρχει ο διάλογος, τότε, τα πράγματα είναι καλύτερα για όλη την κοινωνία. Είναι γνωστό πως όταν το άλογο τρέξει μόνο του στη ρέσα, θα βγεί πρώτο ! Ενώ όταν τρέξουν κι’άλλα δίπλα του, τότε, θα βάλει όλες του τις δυνάμεις για να διακριθεί και να πάρει την πρωτιά!.Εγώ δεν θα ήθελα ποτέ μου να τρέχω μονάχος στη ρέσα!.Μου αρέσει να λέω αυτό που σκέπτομαι, να ακούω και τις γνώμες των άλλων.Δεν σας κρύβω κύριε διευθυντή ότι πριν μερικούς μήνες είχα γράψει μια επιστολή για κάποιο θέμα και μου επιτέθηκε ένας αναγνώστης της εφημερίδας μας! Μελέτησα προσεκτικά όλα αυτά που παρέθεσε ο κύριος αυτός και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι εγώ είχα λανθασμένες απόψεις!.
Τις οποίες αναθεώρησα βέβαια και από τότε, δεν έκανα την παραμικρή νύξη για το θέμα αυτό! Αφού ο κύριος αυτός και συμπατριώτης μας κατάφερε με τα επιχειρήματα του να φέρει τούμπα όλα αυτά που πίστευα, τότε, γιατί να επιμένω να φορώ παρωπίδες; Τον ευχαριστώ από καρδιάς, σημείωσα το όνομα του και το καταχωρώ στην επιστολή μου γιατί θα του κάνω κακό!.Θα πιστέψει ότι είναι παντογνώστης και θα το πάρει επάνω του!!!..Τέλος πάντων, σας κούρασα όλους με την πολυλογία μου και ας προχωρήσω σ’αυτό που θέλω να δημοσιεύσετε.Παρακολούθησα τον Αγιασμό των Υδάτων στο –RYE-την περασμένη Κυριακή και θα πρέπει να σας πω ότι ενθουσιάστηκα.. :Oχι γιατί δεν είχα παρακολουθήσει προηγουμένως τέτοια τελετή, αλλά γιατί ο ΄κόσμος αυτός που ήλθε στην παραλία είχε έναν αυθορμητισμό που πραγματικά συγκινούσε!.Επιβλητικός ο πατήρ Ελευθέριος τέλεσε τον Αγιασμό των Υδάτων με όλη εκείνη την θρησκευτική κατάνυξη που διακρίνει την Ορθόδοξία μας και τις παραδόσεις της φυλής μας, ενώ θα πρέπει να πώ εδώ ότι ο αριθμός του κόσμου που ήλθε εκεί, ξεπέρασε κάθε προσδοκία και τις κάθε αισιόδοξες προβλέψεις!.Το βράδυ της περασμένης Κυριακής πληροφορήθηκα τα διαδραματιζόμενα στο λιμάνι της Μελβούρνης, στον τόπο που πατήσαμε για πρώτη φορά το πόδι μας όταν ήλθαμε εδώ πριν μερικές δεκαετίες.¨Εμαθα από πολλούς ότι ο αριθμός του κόσμου που πήγε εκεί ήταν απογοητευτικός!.¨Οχι, δεν είμαι χαιρέκακος για να πανηγυρίσω επειδή ο κόσμος αγνόησε το περιβόητο Φεστιβάλ Θεοφάνια’ όπως το έχουν κακώς ονομάσει οι οργανωτές του.Αλλά έπεσα σε μαύρες σκέψεις και αναλογιζόμουν πως ήταν κάποτε τα πράγματα, σε κάποιες άλλες εποχές. Τότε , πηγαίναμε στην εκκλησία του Φράνκστον, επειδή εκεί είναι και ο ιερός ναός των Θεοφανίων. Χιλιάδες οι συμπάρικοι που έμπαιναν στον κόπο να επισκεφθούν το Φράνκστον, να εκκλησιαστούν και να πάρουν από το χέρι του Ιερέα τον Θείο Αγιασμό. Τα τελευταία χρόνια όμως άλλαξε το σκηνικό προς το χειρότερο, φυσικά..
Γιατί, σε τι χρειάζονται τόσοι Αγιασμοί των Υδάτων σε πέντε διαφορετικές παραλίες, αφού ο Ιερός ναός των Θεοφανίων είναι στην περιοχή του Φράνκστον; Δεν θα μπορούσε να γίνει ένας Αγιασμός των Υδάτων στο Φράνκστον, με την συμμετοχή όλου του Ιερού κλήρου της Μελβούρνης;; Κάνουμε λόγο για διάσπαση των διαφόρων Οργανισμών της Ελληνικής Παροικίας, αλλά δυστυχώς, τα πράγματα και στην Εκκλησία δεν πάνε καλύτερα! Αν κάποιος άλλος συμπάροικος έχει μια διαφορετική γνώμη, είμαι έτοιμος να την ακούσω..Και αν θα καταφέρει να με πείσει, τότε θα πάρω ένα ακόμη μάθημα !

Ευχαριστώ πολύ για
Τη φιλοξενία.
Ν. Σμτζής.
(ΜELB.)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”