Αντιρρησίες συνειδήσεως!!!
Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές
Επειδή πήγα για ύπνο,λόγω του ότι θα εκκλησιαζόμουν σε μοναστήρι, παρατήρησα σήμερα να έχουν αφαιρεθεί μηνύματα (όπως και παλιότερα).
Η απορία μου είναι....γιατί??? Οι συζητήσεις είναι δημόσιες. Οι θέσεις που εκφράζονται είναι προσωπικές. Σε τι αποσκοπούν πάτερ οι κάθε είδους¨"φιμώσεις"??? Μήπως σκανδαλιστούν οι πιστοί??? Τα τόσα-όσα γράφονται μέσα εδώ..... ή γίνονται έξω είναι όλα ορθόδοξα και χριστιανικά???
ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤ ΕΠΑΝΑΛΗΨΙΝ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΙΝ.....ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΝΩΜΗΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗΣ..Ή "ΑΙΡΕΤΙΚΗΣ" ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ.Αν κάποια άποψη παρεξηγηθεί.....τότε μπορεί ο καθείς να δώσει εξηγήσεις απο όποια μερια κι αν βρίσκεται.
Επισης "βασανίζονται" πολλοί για την τύχη-κατάντια της Ορθόδοξης εκκλησίας...... Εδώ είδα πολλά....τώρα δε μένει παρά η διαγραφή.
Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ.....ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. Ο ΦΑΡΙΣΑΙΣΜΟΣ ΟΔΗΓΕΙ.......!!!!!
Η απορία μου είναι....γιατί??? Οι συζητήσεις είναι δημόσιες. Οι θέσεις που εκφράζονται είναι προσωπικές. Σε τι αποσκοπούν πάτερ οι κάθε είδους¨"φιμώσεις"??? Μήπως σκανδαλιστούν οι πιστοί??? Τα τόσα-όσα γράφονται μέσα εδώ..... ή γίνονται έξω είναι όλα ορθόδοξα και χριστιανικά???
ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤ ΕΠΑΝΑΛΗΨΙΝ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΙΝ.....ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΝΩΜΗΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗΣ..Ή "ΑΙΡΕΤΙΚΗΣ" ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ.Αν κάποια άποψη παρεξηγηθεί.....τότε μπορεί ο καθείς να δώσει εξηγήσεις απο όποια μερια κι αν βρίσκεται.
Επισης "βασανίζονται" πολλοί για την τύχη-κατάντια της Ορθόδοξης εκκλησίας...... Εδώ είδα πολλά....τώρα δε μένει παρά η διαγραφή.
Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ.....ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. Ο ΦΑΡΙΣΑΙΣΜΟΣ ΟΔΗΓΕΙ.......!!!!!
Re: στα όρια της Ορθοδοξίας
pAntonios έγραψε:Κάπου νομίζω ότι το θέμα εξαντλήθηκε...
Κάποιοι διαφωνούν με το ότι οι Συντονιστές δεν φιμώνουμε κανέναν, αρκεί να είναι ευπρεπής και να κινείται μέσα στα όρια της Ορθοδοξίας.
Αν κάποιος προτιμάει να διαβάζει την Αγια Γραφή και τους Αγίους Πατέρες, πολύ καλά κάνει αλλά δεν χρειάζεται να απαξιώνει όποιους επιθυμούν να συμμετέχουν σε τέτοιες δημόσιες συζητήσεις και παράλληλα...
να λένε και την ευχούλα "Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με"!
Ευτυχώς ο Θεός μας δέχεται όλους!
AΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΕΡΔΕΜΑ??????
Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΘΕΛΕΙ ΣΤΑΡΑΤΟΥΣ ΞΕΚΑΘΑΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΝ-ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ,ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΘΕΟ
strumfi καταλαβαίνω
"μα κάνω πως δεν καταλαβαίνω για να μη με καταλάβουν αυτοί που δεν κατάλαβαν ότι δεν κατάλαβα...κατάλαβες????"
Για να τελειώσει το θέμα από μέρους μου. Σέβομαι όλους και ιδιαίτερα τους κληρικούς, γιατί προέρχομαι απο οικογένεια ιερατική και ξέρω τους αγώνες των ιερέων μας, ιδιαίτερα τη σημερινή εποχή.
Καλή υπομονή-αγώνα σε όλους/ες....
Για να τελειώσει το θέμα από μέρους μου. Σέβομαι όλους και ιδιαίτερα τους κληρικούς, γιατί προέρχομαι απο οικογένεια ιερατική και ξέρω τους αγώνες των ιερέων μας, ιδιαίτερα τη σημερινή εποχή.
Καλή υπομονή-αγώνα σε όλους/ες....
Re: στα όρια της Ορθοδοξίας
Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησόν μεpAntonios έγραψε:Κάπου νομίζω ότι το θέμα εξαντλήθηκε...
Κάποιοι διαφωνούν με το ότι οι Συντονιστές δεν φιμώνουμε κανέναν, αρκεί να είναι ευπρεπής και να κινείται μέσα στα όρια της Ορθοδοξίας.
Αν κάποιος προτιμάει να διαβάζει την Αγια Γραφή και τους Αγίους Πατέρες, πολύ καλά κάνει αλλά δεν χρειάζεται να απαξιώνει όποιους επιθυμούν να συμμετέχουν σε τέτοιες δημόσιες συζητήσεις και παράλληλα...
να λένε και την ευχούλα "Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με"!
Ευτυχώς ο Θεός μας δέχεται όλους!
Χρειαζόμαστε έναν Άγιο να μας προστατεύει απο τον εαυτό μας.
Ο εαυτό μας και μόνο μπορεί να να μας βλάψει μέσω του Ιντερνετ και όχι το Ιντερνετ καθ' αυτό!
Το Internet είναι μια μικρογραφία του κόσμου μας (μια ψευδαίσθηση μάλλον).
Ο εαυτό μας και μόνο μπορεί να να μας βλάψει μέσω του Ιντερνετ και όχι το Ιντερνετ καθ' αυτό!
Το Internet είναι μια μικρογραφία του κόσμου μας (μια ψευδαίσθηση μάλλον).
Προσκυνώ Πατέρα, Υιό και Άγιο Πνεύμα, Τριάδα Ομοούσιο και Αχώριστο, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν
-
pAntonios
- Συντονιστής

- Επικοινωνία:
όχι να υπερασπίζεστε το τίποτα!
Μην είστε καχύποπτοι... αυτό καταντάει αρρώστια! :)
Αν πιστεύετε ότι τα μυνήματα αυτά έκρυβαν κάποια σοφία και μας στέρησαν κάτι παρακαλώ να τα αναρτήσετε και πάλι!!! :D
Έλεος!
Σας είπα να βοηθήσετε την κατάσταση όχι να υπερασπίζεστε το τίποτα!
Εγώ φταίω που δεν κλείδωσα το θέμα και αφέθηκα στη"φιλοπατρία των Ελλήνων"!!!
Αν πιστεύετε ότι τα μυνήματα αυτά έκρυβαν κάποια σοφία και μας στέρησαν κάτι παρακαλώ να τα αναρτήσετε και πάλι!!! :D
Έλεος!
Σας είπα να βοηθήσετε την κατάσταση όχι να υπερασπίζεστε το τίποτα!
Εγώ φταίω που δεν κλείδωσα το θέμα και αφέθηκα στη"φιλοπατρία των Ελλήνων"!!!
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ
ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!
ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!
-
eortologio_gr
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Δεν υπάρχει καμία καχυποψία.
Ας αφήσουμε τον εαυτό μας να εξελιχθεί μέσα στα πλαίσια της Ορθοδοξίας, ελεύθερα και άφοβα.
Είναι το μόνο που ζητώ.
Ας εξερευνήσουμε. Ας δούμε τα όριά μας. Ας δούμε μέχρι ποιό σημείο θα μας πάει ο εγωισμός μας. Ας τον παρακολουθουμε απο κοντά.
Μόνο να κερδίσουμε έχουμε.
Χρ.
Ας αφήσουμε τον εαυτό μας να εξελιχθεί μέσα στα πλαίσια της Ορθοδοξίας, ελεύθερα και άφοβα.
Είναι το μόνο που ζητώ.
Ας εξερευνήσουμε. Ας δούμε τα όριά μας. Ας δούμε μέχρι ποιό σημείο θα μας πάει ο εγωισμός μας. Ας τον παρακολουθουμε απο κοντά.
Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...

Συμφωνώ και επαυξάνω........Πάτερ καχυποψία δεν υπάρχει... πιστέψτε το.eortologio_gr έγραψε:Δεν υπάρχει καμία καχυποψία.
Είναι το μόνο που ζητώ.
Χρ.
Απλά πολλές φορές παρασυρόμαστε από αγνές προθέσεις. Να συνεισφέρουμε προσπαθούμε.....ίσως κάπως "ανορθόδοξα".
-
pAntonios
- Συντονιστής

- Επικοινωνία:
να μπορούν κάποιοι να εκτονωθούν χριστιανικά...
Το έβγαλα σε ξεχωριστό θέμα έτσι ώστε να μπορούν κάποιοι να εκτονωθούν χριστιανικά...
Και να μην κατηγορούν ότι τους φιμώνουμε!
Προσωπικά δεν αντέχω να γίνται όλα τα θέματα σούπα με ότι του κατέβει του καθενός εκείνη τη στιγμή και τελικά να περιέχουν ένα λίγο απόλα!!!
Ας σκεφτόμαστε και λίγο πριν στείλουμε τη δημοσίευση...
Και να μην κατηγορούν ότι τους φιμώνουμε!
Προσωπικά δεν αντέχω να γίνται όλα τα θέματα σούπα με ότι του κατέβει του καθενός εκείνη τη στιγμή και τελικά να περιέχουν ένα λίγο απόλα!!!
Ας σκεφτόμαστε και λίγο πριν στείλουμε τη δημοσίευση...
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ
ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!
ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!