Μπαίνω σε ένα φόρουμ εδώ και καιρό Θεολογικού περιεχομένου
Εκεί λοιπόν έμαθα ότι δεν πρέπει να πηγαίνω εκκλησία που λένε "υπέρ του μακαριωτάτου και θεοπροβλήτου αρχιεπισκόπου Αθηνών " διότι ο Χριστόδουλος είναι με το σατανά νεοχεποχίτης και θέλει να κάνει τη θρησκεία μια σε όλο το κόσμο
Δεν μπορώ όμως να πάω και σε εκκλησία που λένε υπέρ του Πατριάρχη γιατί και ο Πατριάρχης λένε είναι του σατανά και τα έχει κάνει πλακάκια με τους παπικούς και θέλουν να ενωθούμε και πάλι και είναι πολύ επικίνδυνος
Είπα να πάω σε καμμιά σχισματική ομάδα αλλά θεία μου είναι και διάφορες ομάδες και δεν ξέρω ποιά είναι η καλύτερη γιατί αυτές βρίζουν και τους δύο
Κάτι έχει πάρει το αυτί μου για τους προτεστάντες που βαρέθηκαν όλες αυτές τις διαφορές και διαμάχες και τα παράτησαν όλα και ιερείς και εκκλησίες και κρατήσαν μόνο ότι είπε ο Χριστός
Τελικά θα γίνω προτεστάντης θεία Γίτσα
Το αποφάσισα
Δεν θα έχω ιερείς που θα κάνουν παρέα με τον Πάπα Τση Ρώμης και θα μπορώ να μάθω και ξένες γλώσες δωρεάν
Μαζεύονται λέει όλοι μαζί και μιλάνε ξένες γλώσσες
Ανευ διδασκάλου
Θεία Γίτσα .... θυμάμαι που όταν ήμουν μικρό παιδάκι μου έλεγες πως η Εκκλησία είναι μία?
Είναι πολλές και δεν ξέρω ποιά είναι η καλύτερη
Κοντά στο σπίτι μου έχω διάφορες εκκλησίες αλλά δεν ξέρω σε ποιά να μπω
Δεν γράφουν και απ'εξω ποιόν μνημονεύουν
Για αυτό και εγώ αποφάσισα να μη ξαναπάω ποτέ εκκλησία
Θα κάτσω σπίτι μου και θα κάνω λειτουργία μόνος μου
Θα φτιάχνω και αντίδωρο
Επί τη ευκαιρία μπορείς να μου στείλεις καμμία συνταγή ;
Το χρονογράφημα είναι μιας μορφής τέχνη και έκφραση που σχολιάζει με το δικό της τρόπο καταστάσεις που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος
Δεν αποτελεί ύβρη αλλά καλοδιάθετο σχολιασμό