ΚΑΛΗ ΔΙΑΒΑΣΗ ΑΔΕΛΦΙΑ

Πνευματικά άρθρα και Αναγνώσματα.Αποσπάσματα από διάφορα βιβλία.

Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές

Απάντηση
theodore
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

ΚΑΛΗ ΔΙΑΒΑΣΗ ΑΔΕΛΦΙΑ

Δημοσίευση από theodore »

Δεν γνώριζα αδέλφια τι είναι η πνευματική αλφάβητος.Ήρθα κοντά σας, άνοιξα τις θύρες της καρδιάς μου και μου δώσατε Αγάπη και Ελπίδα.Παίρνοντας με από το χέρι, η καρδιά μου ψέλλισε τα πρώτα γράμματα της Αλφαβήτου.Έμαθα τι είναι Αγάπη, τι είναι να δίνεις Βοήθεια στον συνανθρωπό σου, τι είναι Γιορτή της καρδίας όταν την πλημυρίζει η Θεία Χάρη.
Βρήκα την Αλήθεια, και η πραγματικότητα απομακρύνθηκε και η καρδιά φτερούγισε κοντά σε Εκείνον.
Κάθε φορά που συζητάμε εδώ σε αυτό το site δεν σας βλέπω με τα μάτια μου αλλά σας ακούω με την καρδιά μου.Εαν διάβαζα το παρακάτω κείμενο πριν λίγα χρόνια θα γελούσα αλλά τώρα σταματώ σε κάθε λέξη και αφήνω την καρδιά να σκεφτεί και το νου να την ακουλουθήσει.
Βρίσκει την Αλήθεια με εσάς τα αδέλφια μου, εν Χριστώ, και ζει, την πραγματικότητα τη διώχνει.
Τι γλυκά και όμορφα που είναι...

Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον,...

Ας διαβούμε την πραγματικότητα και γευτούμε το φως της Αναστάσεως

Θοδωρής

Από το βιβλίο "Πνευματικό Αλφάβητο" του Αγίου Δημητρίου Ροστώφ, ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ, 1996

"...Κάθε πλούτος του παρόντος κόσμου είναι μάταιος. Κάθε ηδονή ανούσια. Κάθε δόξα, ψέμμα και απάτη. Ένα μόνο πράγμα δεν έχει ούτε σκιά ματαιότητος ή απάτης ή ψεύδους: η αγάπη και η ένωσις της νύμφης ψυχής με τον Νυμφίο Χριστό. Μόνο αυτή παραμένει στον αιώνα. Ας είναι για σένα παντοτεινή χαρά και αδιάκοπο πανηγύρι η θεία αγάπη Του και η παρουσία Του στη ζωή σου και στο βασίλειο της καρδιάς σου. Τίποτε καλύτερο και τιμιότερο και ενδοξότερο απ' αυτό δεν θα βρεις ούτε στη γη ούτε στον ουρανό. Καμμιά γήινη απόλαυσις και κανένας ανθρώπινος έρωτας δεν δίνουν στην ψυχή τόσο απόλυτη και ατελεύτητη παρηγοριά, ευφροσύνη και χαρά, όσο ο έρωτας του Θεού, η αγάπη προς τον Κύριο.
Αγάπησε, αγάπησε τον Κύριο!..."
Τα αδύνατα παρ΄ ανθρώποις δυνατά παρά τω Θεώ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Αναγνώσματα”