«Τι ανταποδώσω τω Κυρίω περί πάντων, ων ανταπέδωκε μοι;»

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Απάντηση
katerinaki
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: Τετ Αύγ 29, 2007 5:00 am

«Τι ανταποδώσω τω Κυρίω περί πάντων, ων ανταπέδωκε μοι;»

Δημοσίευση από katerinaki »

Αλήθεια, «Τι ανταποδώσω τω Κυρίω περί πάντων, ων ανταπέδωκε μοι;»

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου προς Δόξα Θεού.

Η μητέρα μου σε όλη της τη ζωή ήταν μακρυά από τον Θεό. Ο πόνος μου μεγάλος. Πως θα έφευγε από αυτή την ζωή; 20 χρόνια παρακαλούσα τον Κύριο. Η μητέρα μου επί 15 σχεδόν χρόνια έπασχε από άνοια. Δεν μπορούσε να μιλήσει, δεν μπορούσε να επικοινωνήσει. Κάθε μέρα σχεδόν σκεφτόμουνα πως θα έφευγε απο την παρούσα ζωή ακοινώνητη; Η στεναχώρια μου έφτανε σε απελπισία. Η ηλικία της μητέρας μου 86 ετών.

Πριν από 4 μήνες μπήκε στο νοσοκομεί με πολλά προβλήματα. Το πρόβλημα το δικό μου ήταν όχι η σωματική της ασθένεια αλλά η ασθένεια της ψυχής της.Επί 3 μήνες παρακαλούσα δίπλα της τον Κύριο για την σωτηρία της. Διαβαζα κάθε μέρα δίπλα στο κρεβάτι της παρακλήσεις και τους χαιρετισμούς. Γυρίσαμε 3 νοσοκομεία. Το τελευταίο το ΝΙΜΙΤΣ.
Οι γιατροί μου είπαν ότι αυτό που φοβόμουνα σε λίγες μέρες θα γινόταν. Ο ΘΑΝΑΤΟΣ!!!
Αν και μοναχοκόρη δεν θλιβόμουνα για τον σωματικό θάνατο και τον σωματικό αποχωρισμό της μητέρας μου, αλλά για την ψυχή της.

Ο πνευματικό μου, που μιλούσαμε συχνά, μου είχε πει να την ρωτήσω εάν ήθελε να κοινωνήσει. Πως να πάρω απάντηση από κάποιον που δεν επικοινωνούσε με το περιβάλλον του;

Μία Παρασκευή, μετά την επίσκεψή μου στο νοσοκομείο, γύρισα στο σπίτι μου απογοητευμένη και απελπισμένη. Εχανα την ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ!!!
Γονάτισα μπροστά στην εικόνα του Κυρίου και με συντριβή ψυχής - νόμιζα ότι η ψυχή μου θα φύγει - και με δάκρυα στα μάτια, παρακάλεσα τον Κύριο να την συγχωρέσει και να την δεχτεί κοντά του. Αυτό θα ήταν η ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΜΟΥ για την υπόλοιπη ζωή μου!

Το απόγευμα με ειδοποίησαν οτι η μητέρα μου είχε ανοίξει τα μάτια της και είχε επικοινωνία με το περιβάλλον. Πήγα αμέσως στο νοσοκομείο. Μίλησα με τον πνευματικό μου και τον ρώτησα τι να κάνω. «Να την ρωτήσεις εάν θέλει να κοινωνήσει», μου είπε.
Πως, θα την ρωτούσα; Με φόβιζε η απαντησή της.

Εσκυψα στο αυτί της και την ρώτησα. Με το κεφάλι της μου έγνεψε καταφατικά! Δεν πίστευα στα μάτια μου. Τηλεφώνησα αμέσως στον ιερέα. Θα ερχόταν σε λίγο. Τον περίμενα στην είσοδο του νοσοκομείο. Εφτασε με τα ΑΓΙΑ ΔΩΡΑ!!! Στο ανσασέρ, νόμιζα ότι η καρδιά μου θα σπάσει. Φτάσαμε στο δωμάτιο.
Ο ιερέας της είπε δύο φορές «Κα Μαρία άνοιξε το στομα σου» Η μητέρα μου δεν το άνοιγε. Την Τρίτη φορά της είπε «Κα Μαρία άνοιξε το στόμα σου να κοινωνήσεις» Αμέσως το άνοιξε διάπλατα. ΚΑΙ ΚΟΙΝΏΝΗΣΕ!!!! Πρέπει να πώ ότι Η μητέρα μου δεν άνοιγε το στόμα της εδώ και 2 μήνες. Την ταίζαμε με το ζόρι.
Νόμιζα ότι ονειρεύομουνα!!! Δεν είναι δυνατόν!!! Οσο ζω η μητέρα μου δεν είχε κοινωνήσει ΠΟΤΕ!!! Η εικόνα αυτή δεν θα φύγει ποτέ από το μυαλό μου και την Καρδία μου.
Η χαρά μου μεγάλη!!! Δεν μπορώ να εκφράσω τα συναισθήματά μου. ΗΡΕΜΗΣΑ!!! Ο πόνος της επερχόμενης απώλειας μετριάστηκε!!!

Το βράδυ γύρισα σπίτι και πριν κοιμηθώ άνοιξα την Καινή Διαθήκη για να διαβάσω και να ηρεμήσω. «Τυχαίως» έπεσα στο κατά Ιωάννη ευαγγέλιο και στο Κεφάλαιο «Ο Ιησούς είναι ο Αρτος της Ζωής» Συγκλονίστηκα!
Η μητέρα μου συγχωρέθηκε μετά από μία εβδομάδα.
Την εξόδιο ακολουθία την βίωσα σαν γιορτή!!! Παρακαλούσα συνεχώς τον Κύριο να την έχει μαζί Του. Την φίλησα για τελευταία φορά και νομίζω ότι μοσκοβολούσε.

Παρακαλώ να την έχετε στην προσευχή της για την ανάπαυση της ψυχής της κοντά στον Κύριο.

Την Δευτέρα 26/04/2010 είναι τα 3μηνα από την εκδημία της.
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 5841
Εγγραφή: Κυρ Ιούλ 05, 2009 5:46 pm

Re: «Τι ανταποδώσω τω Κυρίω περί πάντων, ων ανταπέδωκε μοι;»

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Ο θεος να αναπαυση την ψυχουλα της
Μου Θυμησες την μητερα μου
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 7181
Εγγραφή: Πέμ Ιουν 04, 2009 4:57 am
Τοποθεσία: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Re: «Τι ανταποδώσω τω Κυρίω περί πάντων, ων ανταπέδωκε μοι;»

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Ο Κύριος να την αναπαύσει.

Συγκλονιστικά όσα μας παρέθεσες Κατερίνα.
Ετσι είναι, ο Θεός δεν αφήνει κανέναν.

Εύγε για την προσπάθεια και την επιμονή σου, νάσαι πάντα καλά.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 3520
Εγγραφή: Τρί Νοέμ 11, 2008 6:34 am
Τοποθεσία: Ελπίδα-Αθήνα

Re: «Τι ανταποδώσω τω Κυρίω περί πάντων, ων ανταπέδωκε μοι;»

Δημοσίευση από eleimon »

To ονομα της Κατερινα μου?
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
katerinaki
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: Τετ Αύγ 29, 2007 5:00 am

Re: «Τι ανταποδώσω τω Κυρίω περί πάντων, ων ανταπέδωκε μοι;»

Δημοσίευση από katerinaki »

eleimon έγραψε:To ονομα της Κατερινα μου?
Το όνομα της μητέρας μου είναι Μαρία
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”