Υφίσταται επίθεση το forum;

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

tomR έγραψε:Οσο φανατικός είμαι εγώ ομως strumfi , που δεν δέχομαι π.χ. ότι οι αιρέσεις δεν σώζουν , άλλο τόσο είναι και ένας αιρετικός που δεν δέχεται αυτό που δέχομαι εγώ ,σωστα ? με την μόνη όμως διαφορά ότι εγώ λέω τι πιστεύω , ενώ αυτός μας λέει περίπου ,τι πιστεύει ,αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να είναι εδώ , μπορεί εκεί κτλ

ΑΡΑ .δεν μπορεί ο lovethink να βλέπει μόνο σε εμένα φανατισμό ενώ σε αυτούς ,που τυχαία παίρνει πάντα το μέρος τους , δεν βλέπει το φανατισμό. ( πάντα αναλύοντας την άποψη σου ) ,

Έπρεπε να αντιδράσει το ίδιο και με τον ωκεαν , για να είναι σωστή η άποψη σου, και όχι να πάρει το μέρος του , θεωρώντας εμένα ότι φορώ παρωπίδες , νομίζω δεν χρειάζεται να το αναλύσω άλλο , αλλά και ούτε ότι έχει κάποια βαρύτητα το ποιου το μέρος θα πάρει ο lovethink .και τι συνθήματα θα μας πει κάθε φορά
" Φανατισμος ", ειναι μια προχειρη,φτηνη και πολυφορεμενη ετικεττα, που κολλαμε ευκολα σε οποιον αφ` ενος δεν σκεπτεται οπως εμας,αφ`ετερου
εμμενει σταθερα στις ιδεες του και δεν μας λεει οτι εχουμε δικιο.
Εδω ερχονται ατομα σε Ορθοδοξο φορουμ, πετανε επιμονα οτι κουβεντες θελουνε,μια στο καρφι,μια στο πεταλο,μια για συγχωρεμενους Ιουδες,μια
οτι ειμαστε εμεις οι Ορθοδοξοι Ιουδες, δεν απαντανε ευθεως στις ερωτησεις μας, τολμαμε να τους ρωτησουμε να ξεκαθαρισουν τα πιστευω τους,και ειμαστε εμεις οι φανατικοι !
Ξερεις τι λεει ο λαος Μανο; " βγηκε η μπομπη ( =διαπομπευμενη ) στη στρατα και αναγελαει τους διαβατες ".
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Nici-D
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Nici-D »

Labate mail ki eseis apo ton Proskiniti i mono ego re paidia???
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Nici-D έγραψε:Labate mail ki eseis apo ton Proskiniti i mono ego re paidia???

Εγω δεν ελαβα τιποτα.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

Melpomeni έγραψε:
Nici-D έγραψε:Labate mail ki eseis apo ton Proskiniti i mono ego re paidia???
Εγω δεν ελαβα τιποτα.
Ούτε εγώ.
oceangr2
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από oceangr2 »

Μιας και ηρεμήσατε, μπορούμε να κάνουμε διάλογο!

Πολλοί αναρωτιέστε ποιος είμαι και τι πρεσβεύω.
Για ποιον λόγο ρωτάτε?
Κρατάτε αρχείο?

Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος που θέλει να εκφράζεται ελεύθερα για την θρησκεία του πρέπει να πιστοποιεί ειδικά σε σας ποιος είναι.

Αυτό το κάνετε για 2 λόγους υποψιάζομαι.

Ο πρώτος είναι για να τον ξεχωρίσετε, οπότε όλα όσα γράφει να μην παίρνονται στα σοβαρά.
Και ο δεύτερος λόγος είναι απο φόβο, μήπως έχει δίκιο και χαλάσει την σούπα του μαντρώματος!

Με ρωτήσατε για 2 ανθρώπους. Το Βαρθολομαίο και τον Χριστόδουλο.
Τι ζητάτε απο εμένα να τους προσκυνήσω?
Προσκυνώ μόνο Αυτόν που έχω στην υπογραφή μου.

Με ρωτάτε αν τους σέβομαι?
Δεν τους έχω γνωρίσει προσωπικά και δεν μπορώ να επιφέρω γνώμη.
Κληρικοί του εξέλεξαν, αυτοί ξέρουν το ποιόν τους.

Αν με ρωτούσατε για τον Αναστάσιο της Αλβανίας, θα σας έλεγα Άγιος άνθρωπος με βαρύ φορτίο και υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή.
Αν με ρωτούσατε για τον Πατέρα Μεταλλινό θα έλεγα το ίδιο.

Γνωρίζω μόνο κάποιους Ιερείς στον Άγιο Σπυρίδωνα που εκκλησιάζομαι , καθώς και για κάποιες καλόγριες, καλόγερους και ιερείς απο άλλους ναούς και μονές, γι αυτούς μπορώ να επιφέρω γνώμη.

Για τους 2 που μου είπατε, αν δεν έκαναν την "εν Χριστό" διαμάχη τους για τα παγκάρια και την καρέκλα, κάτι θα έλεγα!

Εκπρόσωπους του Θεού θέλω Αρχιερείς και όχι Αρχιλογιστές εκπρόσωπους στα οικονομικά της εκκλησίας.
Για όσους πάσχουν απο δενξερω θα πω τρεις λεξούλες και θα μείνω εκει. Εθνική Τράπεζα Ελλάδος.

Δεν επεκτείνομαι, θα μπορούσα να πώ πολλά!

Η διαφορά μας λοιπόν είναι ως προς την ουσία και την προσήλωση.
Που?
Για πρότυπα και Πατριάρχες της εκκλησίας μας έχω τον Άγιο Νικόδημο, τον Άγιο Σπυρίδωνα, τον Μέγα Βασίλειο, Πολύκαρπο, Ιωάννη Χρισόστομο, Μεθόδιο, Κωσμά τον Αιτωλό, Παίσιο, Πορφύριο, Αγία φιλοθέη και τόσους άλλους.
Αυτοί είναι και οι Πνευματικοί μου Πατέρες και αυτούς προσκυνώ.
Απο πνευματική τροφή, όση θέλω, ζωή να έχω να διαβάζω.

Εσείς κάνετε την δική σας δουλειά, δεν με ενδιαφέρει, δικό σας πρόβλημα.
Προσκυνάτε ανθρώπους και έχετε πνευματικούς πατέρες ανθρώπους.

"Γκρεμίστε αυτόν τον ναό και θα τον ξανακτίσω σε 3 ημέρες"
Σας λέει κάτι?

Εμένα μου λέει πολλά.
Άλλο η ουσία του Θεού και άλλο τα ντουβάρια και τα χρυσοκέντητα άμφια.

Με Αγάπη προς τον συνάνθρωπό σου και περιφρόνηση του εαυτού σου θα φτάσεις κοντά στον Θεό.

Με προσήλωση σε πρόσωπα και αγάπη στον εαυτό σου θα γνωρίσεις τον πνευματικό θάνατο!
Προσκυνώ Πατέρα, Υιό και Άγιο Πνεύμα, Τριάδα Ομοούσιο και Αχώριστο, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

oceangr2 έγραψε:Μιας και ηρεμήσατε, μπορούμε να κάνουμε διάλογο!

Πολλοί αναρωτιέστε ποιος είμαι και τι πρεσβεύω.
Για ποιον λόγο ρωτάτε?
Κρατάτε αρχείο?

Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος που θέλει να εκφράζεται ελεύθερα για την θρησκεία του πρέπει να πιστοποιεί ειδικά σε σας ποιος είναι.

Αυτό το κάνετε για 2 λόγους υποψιάζομαι.

Ο πρώτος είναι για να τον ξεχωρίσετε, οπότε όλα όσα γράφει να μην παίρνονται στα σοβαρά.
Και ο δεύτερος λόγος είναι απο φόβο, μήπως έχει δίκιο και χαλάσει την σούπα του μαντρώματος!

Με ρωτήσατε για 2 ανθρώπους. Το Βαρθολομαίο και τον Χριστόδουλο.
Τι ζητάτε απο εμένα να τους προσκυνήσω?
Προσκυνώ μόνο Αυτόν που έχω στην υπογραφή μου.

Με ρωτάτε αν τους σέβομαι?
Δεν τους έχω γνωρίσει προσωπικά και δεν μπορώ να επιφέρω γνώμη.
Κληρικοί του εξέλεξαν, αυτοί ξέρουν το ποιόν τους.

Αν με ρωτούσατε για τον Αναστάσιο της Αλβανίας, θα σας έλεγα Άγιος άνθρωπος με βαρύ φορτίο και υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή.
Αν με ρωτούσατε για τον Πατέρα Μεταλλινό θα έλεγα το ίδιο.

Γνωρίζω μόνο κάποιους Ιερείς στον Άγιο Σπυρίδωνα που εκκλησιάζομαι , καθώς και για κάποιες καλόγριες, καλόγερους και ιερείς απο άλλους ναούς και μονές, γι αυτούς μπορώ να επιφέρω γνώμη.

Για τους 2 που μου είπατε, αν δεν έκαναν την "εν Χριστό" διαμάχη τους για τα παγκάρια και την καρέκλα, κάτι θα έλεγα!

Εκπρόσωπους του Θεού θέλω Αρχιερείς και όχι Αρχιλογιστές εκπρόσωπους στα οικονομικά της εκκλησίας.
Για όσους πάσχουν απο δενξερω θα πω τρεις λεξούλες και θα μείνω εκει. Εθνική Τράπεζα Ελλάδος.

Δεν επεκτείνομαι, θα μπορούσα να πώ πολλά!

Η διαφορά μας λοιπόν είναι ως προς την ουσία και την προσήλωση.
Που?
Για πρότυπα και Πατριάρχες της εκκλησίας μας έχω τον Άγιο Νικόδημο, τον Άγιο Σπυρίδωνα, τον Μέγα Βασίλειο, Πολύκαρπο, Ιωάννη Χρισόστομο, Μεθόδιο, Κωσμά τον Αιτωλό, Παίσιο, Πορφύριο, Αγία φιλοθέη και τόσους άλλους.
Αυτοί είναι και οι Πνευματικοί μου Πατέρες και αυτούς προσκυνώ.
Απο πνευματική τροφή, όση θέλω, ζωή να έχω να διαβάζω.

Εσείς κάνετε την δική σας δουλειά, δεν με ενδιαφέρει, δικό σας πρόβλημα.
Προσκυνάτε ανθρώπους και έχετε πνευματικούς πατέρες ανθρώπους.

"Γκρεμίστε αυτόν τον ναό και θα τον ξανακτίσω σε 3 ημέρες"
Σας λέει κάτι?

Εμένα μου λέει πολλά.
Άλλο η ουσία του Θεού και άλλο τα ντουβάρια και τα χρυσοκέντητα άμφια.

Με Αγάπη προς τον συνάνθρωπό σου και περιφρόνηση του εαυτού σου θα φτάσεις κοντά στον Θεό.

Με προσήλωση σε πρόσωπα και αγάπη στον εαυτό σου θα γνωρίσεις τον πνευματικό θάνατο!

Ωκεανε, εδω παιζουμε την κολοκυθια μου φαινεται,εσυ ψαχνεις να βρης καθε ευκαιρια να επιτεθεις στην Εκκλησια και την Ιεραρχια .
Αν θελεις διαλογο,ευχαριστως,σεβασου ομως τους συνομιλητες σου και βγαλε τη μασκα.
Σταματα τους βερμπαλισμους και τις επιθεσεις .
oceangr2
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Θα σου έδινα την ίδια συμβουλή, όμως ως αιρετική που είσαι και ανορθόδοξη και στο δόγμα και στη ψυχή, θα σου έλεγα να κοιτάξεις τον καθρέπτη και εκεί θα βρεις τα ελαττώματα του συνανθρώπου σου.

Όσο για την επίθεση, εσύ με προκάλεσες επανειλημμένως να απαντήσω και εγώ σκοπίμως δεν απαντούσα.
Τώρα μπορείς να δεις τι πρεσβεύεις και να κοιμηθείς ήσυχα!
Προσκυνώ Πατέρα, Υιό και Άγιο Πνεύμα, Τριάδα Ομοούσιο και Αχώριστο, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

oceangr2 έγραψε:Θα σου έδινα την ίδια συμβουλή, όμως ως αιρετική που είσαι και ανορθόδοξη και στο δόγμα και στη ψυχή, θα σου έλεγα να κοιτάξεις τον καθρέπτη και εκεί θα βρεις τα ελαττώματα του συνανθρώπου σου.

Όσο για την επίθεση, εσύ με προκάλεσες επανειλημμένως να απαντήσω και εγώ σκοπίμως δεν απαντούσα.
Τώρα μπορείς να δεις τι πρεσβεύεις και να κοιμηθείς ήσυχα!

Γιατι αραγε δεν μου απαντησες Ωκεανε ;
oceangr2
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Αν σου έλεγα οτι αγαπάω αυτούς που έχεις για Θεούς σου, και πάλι θα έλεγες οτι λέω ψέματα.

Γιατί άραγε?
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

oceangr2 έγραψε:Αν σου έλεγα οτι αγαπάω αυτούς που έχεις για Θεούς σου, και πάλι θα έλεγες οτι λέω ψέματα.

Γιατί άραγε?

Δεν καταλαβαινω ακαταλαβιστικα.Μπορεις να μιλας απλα και ξαστερα;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”