Τι είναι αμαρτία στα μάτια του Θεού;

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Απάντηση
konstantinoupolitis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από konstantinoupolitis »

Προς lovebird:

Υπάρχουν πράγματα με τα οποία θα συμφωνήσω μαζι σου και άλλα με τα οποία θα διαφωνήσω.

Αναμφίβολα συχνά στον εκκλησιαστικό χώρο υπάρχει το πνεύμα της αυθεντίας του πνευματικού που εφόσον αποφαίνεται όλες οι άλλες αρχές περίπου δεν έχουν το δικαίωμα να ομιλούν και πρέπει να παύουν.

Ωστόσο οφείλουμε να δείχνουμε σεβασμό μεγάλο ως προς το Σχήμα που φέρει.

Δεν θα σε μεμφθώ για τον ενικό, ούτως ή άλλως ήταν ωραίο το συντακτικό αλλά και Γραφικό παράδειγμα που ανέφερες. Το ύφος και όχι ο αριθμός χαρακτηρίζει την συμπεριφορά μας. Σε κάποια σημεία πάντως έδειξες και εσύ αλλά και δέχθηκες μια πιο επιθετική συμπεριφορά.

Ως προς την άφεση αμαρτιών είναι διαφορετικά τα παραδείγματα που επικαλείσαι. Στην πρώτη περίπτωση ο Κύριος παραχωρεί στους Αποστόλους και απο εκεί βέβαια στους διαδόχους τους επισκόπους την Εξουσία της Αφέσεως Αμαρτιών. Εαν ο πνευματικός κρίνει την άφεση στην Εξομολόγηση αυτή και δίνεται στον Ουρανό.

Ωστόσο πέραν της Αφέσεως στην Εξομολόγηση που στην ουσία είναι αναστολή ποινής και όχι οριστική διαγραφή όπως στο Βάπτισμα, υπάρχει και η Τελική Κρίση.

Εκεί κριτήριο σίγουρα είναι και το κριτήριο με το οποίο κρίνουμε, καθώς γνωρίζουμε Γραφικά πως με το μέτρο με το οποίο κρίνουμε θα κριθούμε. Και εδώ αναφέρεται το τμήμα της Κυριακής Προσευχής. Επικαλούμαστε τον Πατέρα ζητώντας να τύχουμε Σωτηρίας, αποστροφής δηλαδή του προσώπου Του απο τις αμαρτίες μας, γιατί και το δικό μας κριτήριο είναι, έαν είναι, η συγχώρεση και η παράβλεψη του λάθους του αδελφού.

Το ένα χωρίο αναφέρεται στην Άφεση που έχει ως Θεϊκή παραχώρηση ο Απόστολος και οι μετέχοντες στην Αποστολική διαδοχή και την Εξουσία της Εξομολογήσεως.

Το άλλο χωρίο αναφέρεται στο έλεος του Πατρός που μπορούν να επικαλεστούν όλοι οι Χριστιανοί, με βάσει το δικό τους κριτήριο κρίσεως εάν αυτό θεμελιώνεται στην Άφεση των οφειλημάτων του αδελφού.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Byzantine_Spirit έγραψε:Μελπομένη να με συγχωρείς...

Ο aposal έγραψε το εξής που θα παραθέσω και όχι εσύ.
Συγνώμην και πάλι για τη σύγχιση.
Εσύ όταν σου κάνουν υποδείξεις θυμώνεις; Αν ναι, τότε υπάρχει και μέσα σου κάποιο πρόβλημα!
Η συμβουλή μου είναι να δέχεσαι τις υποδείξεις με ευχαρίστηση και να θεωρείς αυτόν που τις κάνει, καλύτερό σου! Έτσι προοδεύει κανείς! Και αν θεωρείς ότι είσαι ανάξια να κάνεις εσύ υποδείξεις (που είναι πολύ σωστό), τότε να δίνεις τις συμβουλές που νομίζεις ότι πρέπει να δώσεις
Τη γνώμη μου την έχω πει ήδη.
Φίλε aposal, αν σε ενδιαφέρει, μπορείς να ανατρέξεις σε προηγούμενες απαντήσεις μου.
Έκανα πάλι κάτι στραβό και δεν το πήρα είδηση;
Να με συγχωρείτε, μου συμβαίνει συχνά όσο περνούν τα χρόνια!
Αλλά, αδελφή μου, δεν το καταλαβαίνω, από αυτά που γράφεις! Μπορείς σε παρακαλώ να μου το εξηγήσεις;
Και να με συμπαθάς, γιατί κοντεύω τα 46!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
Byzantine_Spirit
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Byzantine_Spirit »

Aposal..
Μην ανησυχείς καθόλου.
Ούτε έκανες κάτι, ούτε έχω κάτι εναντίον σου.
Συζήτηση κάνουμε εδώ.
Απλώς διαφώνησα με την τοποθέτηση σου σχετικα με τις υποδείξεις.
Η ερμηνεία στις έννοιες είναι πολύ σημαντικό πράγμα.
Κανείς δεν ελιναι ικανός να κάνει υποδείξεις, διότι αμέσως-αμέσως είναι σαν να θεωρεί τον εαυτό του αλάνθαστο.
Η λέξη κλειδί είναι συμβουλή και όχι υπόδειξη. [-X
Αυτό είναι όλο...
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Byzantine_Spirit έγραψε:Aposal..
Μην ανησυχείς καθόλου.
Ούτε έκανες κάτι, ούτε έχω κάτι εναντίον σου.
Συζήτηση κάνουμε εδώ.
Απλώς διαφώνησα με την τοποθέτηση σου σχετικα με τις υποδείξεις.
Η ερμηνεία στις έννοιες είναι πολύ σημαντικό πράγμα.
Κανείς δεν ελιναι ικανός να κάνει υποδείξεις, διότι αμέσως-αμέσως είναι σαν να θεωρεί τον εαυτό του αλάνθαστο.
Η λέξη κλειδί είναι συμβουλή και όχι υπόδειξη. [-X
Αυτό είναι όλο...
Να με συγχωρείς αδελφή μου! Ο πτωχός Απόστολος δεν τα γράφει όπως ακριβώς θα ήθελε να τα πει. Αυτό είναι ένδειξη ότι ο Θεός του στέλνει συνεχώς σημάδια ότι πρέπει να προσπαθήσει να περιορίσει λίγο την περηφάνια και τον εγωισμό του, αλλά οι προσπάθειές του είναι χλιαρές! Γι' αυτό και δεν τον βοηθάει!
Αυτό που ήθελα να πω είναι πως, κατά την άποψή μου, εμείς πρέπει να μιλάμε δίνοντας συμβουλές και όχι υποδείξεις, αλλά πρέπει να ανεχόμαστε τις υποδείξεις που μας κάνουν οι άλλοι.
Υποδείξεις, θεωρώ, πρέπει να κάνουν κάποιες κατηγορίες ανθρώπων, όπως οι δάσκαλοι στους μαθητές, οι γονείς στα παιδιά τους και οι πνευματικοί πατέρες στα δικά τους παιδιά.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
jimysn
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από jimysn »

ΠΑΤΕΡ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ.....ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΗ "ΣΥΖΗΤΗΣΗ" ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ.....ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.....
ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ??
ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ.....
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΝΑΝ ΑΚΡΑΤΟ ΕΓΩΙΣΜΟ....ΣΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ......ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΔΕΝ ΧΡΗΖΕΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΑΡΧΗ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ ΛΟΓΟ.....

ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΝΟ.
Ierodiakonos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ierodiakonos »

Προσευχήσου τότε αδελφέ μου και για μας, όπως εσύ για τον εαυτό σου και να αιτηθείτε τω Κυρίω την πρόνοιαν και την φώτιση τοις αναξίοις ημών και υμών! Προσωπικώς δεν ντρέπομαι καθόλου για σένα αδελφέ μου! Θλίβομαι μόνον που δεν αποκόμισες τίποτα από όλη αυτή τη κουβέντα που έχει γίνει! Αυτό με στεναχωρεί μόνον! Εύχεσθε!
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Ισως ολα αυτα που κανουμε ,που σκεφτομαστε,που πρατουμε,που δεν εχουμε ανεκτικοτητα με τον αδελφο μας,που δεν εχουμε μαθει να ανεχομαστε τις προσβολες απο τριτους,που προσπαθουμε να βρουμε το δικαιο μας,ολα αυτα μπορει να ειναι αμαρτιες.Εδω οι γεροντες που κανουν καθημερηνο αγωνα ,που οντος ειναι αγια ανθροπακια ,ειναι τοσο ταπεινοι που νομιζουν και το πιστευουν οτι ειναι οι ποιο αμαρτωλοι.τι να πουμε μετα εμεις και τι να σκεφτουμε για το τι ειναι αμαρτια στα ματια του θεου.Ισως αν αρχησουμε με το ποιο ευκολο !αγαπη μεταξυ μας! ιισως τοτε καποιοα στιγμη μπορεσουμε ,να εξαλειψουμε τις πολλες αμαρτιες πο εχουμε.ισως και ολα αυτα που εγραψα να ειναι ασχετα με το θεμα σας αλλα ειπα και εγω σαν καινουριο μελος να γραψω κατι.Συγχωρεστε με.
Άβαταρ μέλους
Byzantine_Spirit
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Byzantine_Spirit »

Ότι ειπώθηκε καλό είναι.
Όσο αφορά το θέμα όμως, μαλλον δε λύθηκε το τι είναι
αμαρτία στα μάτια του Θεού,
παρά μόνο το τι είναι αμαρτία
στα μάτια του Πνευματικού..
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Δεν ξερω αν θα σου ειναι βοηθεια αυτο, αλλα θπαρχει ενα πολυ λεπτο βιβλιαρακι, που λεγετε ,,οδηγος εξομολογησης, εκει μπορεις να βρεις πολλα για το τι ειναι αμαρτια.Εμενα με βοηθησε παρα πολυ.εχει τοσα αμαρτηματα μεσα που εμας ουτε καν μας περνανε απο το μυαλο μας.
pAntonios
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι ποιές ειναι οι αμαρτίες σου...

Δημοσίευση από pAntonios »

jimysn έγραψε:ΠΑΤΕΡ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ.....ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΗ "ΣΥΖΗΤΗΣΗ" ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ.....ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.....
ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ??
ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ.....
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΝΑΝ ΑΚΡΑΤΟ ΕΓΩΙΣΜΟ....ΣΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ......ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΔΕΝ ΧΡΗΖΕΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΑΡΧΗ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ ΛΟΓΟ.....

ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΝΟ.
Άντε πάλι,
νέος Κριτής του Φόρουμ προέκυψε!!! :lol:
Αγαπητέ μου το θέμα δεν είναι τι είναι αμαρτία, αυτό το γράφει το Ευαγγέλιο, άνοιξε και θα το βρεις.
Το είπε ο Χριστός στο νέο που τον ρώτησε τι πρέπει να κάνω για να κληρονομήσω την αιώνια ζωή και του απάντησε ο Χριστός με μια ερώτηση: ΕΝ ΤΩ ΝΟΜΩ ΤΙ ΓΕΓΡΑΠΤΑΙ;
Ας ανοίξουμε λοιπόν να τα διαβάσουμε, διότι αν δεν τα ξέρουμε τότε γιατί ρωτάμε με ύφος 100 καρδιναλίων; Το ύφος σου δεν συμβιβάζεται νομίζω με εμείνο που γράφεις από κάτω "άνοιξόν μοι πύλας μετανοίας".

Υποτίθεται ότι ρωτάς το γιατρό να σου πει την αρρώστια και όχι να τον συμβουλέψεις.
Φυσικά ουδείς αλάθητος, γι αυτό υπάρχει και ο πνευματικός σου!
Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι ποιές ειναι οι αμαρτίες σου αλλά πως θα τις σβύσεις!!!

Όσον αφορά την ερμηνεία των θείων Γραφών θα συμφωνήσω μαζί σου στο ότι δεν μπορεί να τις ερμηνεύσει κάποιος εγωιστικά γι αυτό και αναφέρθηκα στους Άγιους Πατέρες. Αυτοί είναι το στόμα του Χριστού και της Εκκλησίας και όποιος λέει κάτι διαφορετικό από τους ¨Αγιους Πατέρες, είναι δικός του λόγος, εγωϊστικος!
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ
ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”