smarti έγραψε:Οχι δεν συμφωνω,γιατι δεν την θεωρω ανοητη ερωτηση.Ουτε μια στο εκκατομυριο.Ο θανατος ειναι μπροστα στα ποδια μας καθε μερα καπου καπου τον σκεφτομαστε και καπου καπου ζουμε σαν να μην υπαρχει θανατοςΕχεις δικαιο πρεπει να ζουμε την καθε μερα σαν την τελευταια και απο την αλλη υπαρχουν ανθρωποι που ξερουν οτι θα πεθανουν και δεν ξερουν τον δρομο της σωτηριας.Γι αυτο δεν ημαστε Χριστιανοι.Για να βοηθαμε ο ενας τον αλλον.Γι αυτο δεν την θεωρω ανοητη την ερωτηση.κανονοντας αυτην την ερωτηση ,εμαθα παρα πολλα .Και με το να συζηταμε ενα επικαιρο θεμα ,γιατι ετσι το βλεπω δεν νομιζω να ξεφευγουμε απο τον προορισμο μας τον Χριστο την παναγιτσα μας και ολη την καθωςπρεπη συμπεριφορα που πρεπει να εχουμε απεναντι στους ανθρωπους και στην εκκλησια.Αυτη ειναι η απαντηση μου,οσο λαθος και να ειναι. :) :)
Υ.Σ οχι δεν εσκαβα(πλακα κανω)
Οκ . εγώ θέλω να πω κλείνονταν πως .
Με το που γενάτε ο κάθε ένας από εμάς τους ανθρώπους λαμβάνει, ( θα μπορούσαμε να το πούμε ) και μια προφητεία που τον αφόρα και που του λέει. ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ. και είναι η μοναδική πληροφορία που έχουμε και που είναι δεδομένη σε αυτήν τη ζωή ,και που πάντα εκπληρώνεται για τον καθένα ξεχωριστά , π.χ. δεν μπορώ εγώ να πεθάνω για εσένα . Και εξ αποκαλύψεως γνωρίζουμε πως ζωή έχουμε μόνο ακλουθώντας (μέσα από την Ορθοδοξία )τον Χριστό , και όταν λέω ζωή εννοώ την μετά θάνατο . ΑΡΑ , δεν έχει νόημα για έναν Χριστιανό να αναζητά το τι θα μπορούσε να κάνει αν του πει ο γιατρός πως έχει 30 μέρες . . . . .όπως είπες σε ερώτηση σου κτλ. Είναι ανόητο να λέμε πως μας μένουν 30 μέρες ζωής και πως θα τις αξιοποιήσουμε , όταν δεν μπορούμε να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το αν θα ζούμε μετά από 1 sec .( άποψη μου ) έξαλλου οι άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα ,όσο χρόνο και να κερδίσουμε όσες φόρες και να ξεφύγουμε τον Θάνατο στην διάρκεια της ζωής μας πάλι θα πεθάνουμε . όποτε ας προσπαθήσουμε να ζούμε την κάθε μέρα μας ως την τελευταία και ας μην περιμένουμε να μας χτυπήσει την πόρτα ο Θάνατος για να σκεφτούμε την ύπαρξη τους Χριστού . δεν βοηθάμε ο ένας τον άλλον με το να συζητάμε το τι θα κάνουμε 30 μέρες πριν πεθάνουμε . και για να θέσω το ερώτημα σου λίγο διαφορετικά ,
Σε ένα λεπτό μας λέει κάποιος ότι πεθαίνουμε , τι κάνουμε ? ποια η διάφορα του παραδείγματος του ενός λεπτού από αυτό τον 30 ήμερων ?
Άλλο το να μας πει κάποιος το τι βίωσε και πως , ενώ έχει ζήσει κάτι ανάλογο ,και άλλο να μας ζητά κάποιος να τοποθετηθούμε σε κάτι υποθετικά . θα μπορούσες να ζητήσεις να σου εκφραστούν ανάλογες εμπειρίες και να μην ζητάς από ανθρώπους που δεν έχουν βιώσει κάτι ανάλογο να σου που το τι θα έκαναν .