Θάνατος

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
tomR
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από tomR »

smarti έγραψε:Εδω δεν ξερω τι θα εκανα εγω,πως μπορω να ειμαι σε θεση να απαντησω στην ερωτηση σου;
Εγώ από την άλλη , Πάντως , θα συμφωνήσω με την άποψη του Σολομών , ( Γινόμαστε ανόητοι όταν προσπαθούμε να απαντήσουμε σε ανόητες ερωτήσεις , και στον βαθμό μάλιστα εκείνου που ρωτά ), ως Ορθόδοξοι ας προσπαθούμε να ζούμε την κάθε μέρα μας ως την τελευταία , αγώνας για απόχη από την αμαρτία , πορεία μέσα από την Εκκλησία του Χριστού και τα μυστήρια αυτής, και μακριά από της αιρέσεις που με σημαία την υποθετική σκέψη και την παραπλάνηση, θέλουν να μας κλείσουν την πόρτα των ουρανών ,

Aς μην μας βασανίζουν υποθετικές σκέψεις και σενάρια, δεν συμφωνείς smarti ?
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Συγνωμη αλλα δεν νομιζω να σου βαλαμε και το μαχαιρι στο λαιμο για να μας απαντησεις.Αν δεν θελεις να απαντησεις και αν θεωρεις χαζη την ερωτηση ,απλα κανε κλικ στον υπολογιστη σου αλλαξε σε ενα θεμα που σε ενδιαφερει και τελειωσε η υποθεση. :wink: :wink:
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
tomR
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από tomR »

smarti έγραψε:Συγνωμη αλλα δεν νομιζω να σου βαλαμε και το μαχαιρι στο λαιμο για να μας απαντησεις.Αν δεν θελεις να απαντησεις και αν θεωρεις χαζη την ερωτηση ,απλα κανε κλικ στον υπολογιστη σου αλλαξε σε ενα θεμα που σε ενδιαφερει και τελειωσε η υποθεση. :wink: :wink:
Μμμ, τι έγινε αρχίσαμε τα νευράκια? Ομολογώ και πολύ νωρίς μάλιστα , Από την άλλη εσύ γιατί δεν απαντάς αν συμφωνείς η όχι με την δική μου απάντηση ?,και με προτρέπεις κιόλας ή να κλείσω το pc ή να πορευτώ με την διαδικασία που εσύ θέτεις ?

Σου είναι δύσκολο να μου πεις αν συμφωνείς ή όχι ? με την απάντηση που σου έδωσα πριν ?
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Μου εκανες τοσες ερωτησεις ,απαντησεις που ομολογω οτι εχω μπερδευτει.Που θελεις να σε απανησω και μην μου βαλεις παλι δυσκολα γιατι ειμαι πολυ κουρασμενη σημερα :wink:
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
tomR
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από tomR »

smarti έγραψε:Μου εκανες τοσες ερωτησεις ,απαντησεις που ομολογω οτι εχω μπερδευτει.Που θελεις να σε απανησω και μην μου βαλεις παλι δυσκολα γιατι ειμαι πολυ κουρασμενη σημερα :wink:
Απάντησα σε προηγούμενο μήνυμα μου και είπα
( Εγώ από την άλλη , Πάντως , θα συμφωνήσω με την άποψη του Σολομών , ( Γινόμαστε ανόητοι όταν προσπαθούμε να απαντήσουμε σε ανόητες ερωτήσεις , και στον βαθμό μάλιστα εκείνου που ρωτά ), ως Ορθόδοξοι ας προσπαθούμε να ζούμε την κάθε μέρα μας ως την τελευταία , αγώνας για απόχη από την αμαρτία , πορεία μέσα από την Εκκλησία του Χριστού και τα μυστήρια αυτής, και μακριά από της αιρέσεις που με σημαία την υποθετική σκέψη και την παραπλάνηση, θέλουν να μας κλείσουν την πόρτα των ουρανών ,

Aς μην μας βασανίζουν υποθετικές σκέψεις και σενάρια, δεν συμφωνείς smarti ?)
Θέλω να μου πεις την άποψη σου

Υ.Γ. αλήθεια τι έκανες ? έσκαβες ? και είσαι τόσο κουρασμένη ?( πλάκα κάνω )
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Οχι δεν συμφωνω,γιατι δεν την θεωρω ανοητη ερωτηση.Ουτε μια στο εκκατομυριο.Ο θανατος ειναι μπροστα στα ποδια μας καθε μερα καπου καπου τον σκεφτομαστε και καπου καπου ζουμε σαν να μην υπαρχει θανατοςΕχεις δικαιο πρεπει να ζουμε την καθε μερα σαν την τελευταια και απο την αλλη υπαρχουν ανθρωποι που ξερουν οτι θα πεθανουν και δεν ξερουν τον δρομο της σωτηριας.Γι αυτο δεν ημαστε Χριστιανοι.Για να βοηθαμε ο ενας τον αλλον.Γι αυτο δεν την θεωρω ανοητη την ερωτηση.κανονοντας αυτην την ερωτηση ,εμαθα παρα πολλα .Και με το να συζηταμε ενα επικαιρο θεμα ,γιατι ετσι το βλεπω δεν νομιζω να ξεφευγουμε απο τον προορισμο μας τον Χριστο την παναγιτσα μας και ολη την καθωςπρεπη συμπεριφορα που πρεπει να εχουμε απεναντι στους ανθρωπους και στην εκκλησια.Αυτη ειναι η απαντηση μου,οσο λαθος και να ειναι. :) :)

Υ.Σ οχι δεν εσκαβα(πλακα κανω)
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

smarti έγραψε:Οχι δεν συμφωνω,γιατι δεν την θεωρω ανοητη ερωτηση.Ουτε μια στο εκκατομυριο.Ο θανατος ειναι μπροστα στα ποδια μας καθε μερα καπου καπου τον σκεφτομαστε και καπου καπου ζουμε σαν να μην υπαρχει θανατοςΕχεις δικαιο πρεπει να ζουμε την καθε μερα σαν την τελευταια και απο την αλλη υπαρχουν ανθρωποι που ξερουν οτι θα πεθανουν και δεν ξερουν τον δρομο της σωτηριας.Γι αυτο δεν ημαστε Χριστιανοι.;Για να βοηθαμε ο ενας τον αλλον;.Γι αυτο δεν την θεωρω ανοητη την ερωτηση.κανονοντας αυτην την ερωτηση ,εμαθα παρα πολλα .Και με το να συζηταμε ενα επικαιρο θεμα ,γιατι ετσι το βλεπω δεν νομιζω να ξεφευγουμε απο τον προορισμο μας τον Χριστο την παναγιτσα μας και ολη την καθωςπρεπη συμπεριφορα που πρεπει να εχουμε απεναντι στους ανθρωπους και στην εκκλησια.Αυτη ειναι η απαντηση μου,οσο λαθος και να ειναι. :) :)

geonutr
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από geonutr »

smarti είσαι ένας πολύ γλυκός άνθρωπος και απ'ότι καταλαβαίνω απ'τον χαρακτήρα σου πρέπει να είσαι και καλή μανούλα...έχω γελάσει πολύ με κάποιες ατάκες σου αλλά με έχεις προβληματίσει κιόλας...Αυτή την ερώτηση οφείλω να σου πω πως την έγραφα σε όλα τα λευκώματα ,όταν πήγαινα σχολείο...Στα 17 μου λοιπόν, ένα ωραίο καλοκαίρι, μέρα μεσημέρι,την ώρα που έκανα το μπάνιο μου βλέπω ξαφνικά έναν τεράστιο όγκο στο στήθος μου... 8O εκείνη την ώρα έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου...απίστευτες σκέψεις πέρασαν απ'το μυαλό μου, αλλά εδώ που τα λέμε όχι μόνο από το δικό μου αλλά και από των γονιών μου..Στη συνέχεια ανακαλύψαμε βέβαια πως προς το παρόν δεν είναι κάτι σοβαρό,χειρουργήθηκα μια φορά, πέρασε 1 χρόνος, ξανά χειρουργείο και τώρα έχω ξανά άλλα 8 ογκίδια (περίπου) και ήδη 3 τομές!και είμαι 25!στις αρχές λοιπόν, μιας και δεν ήμουν παιδί κοντά στον Θεό, το γύρισα στη διασκέδαση ("μια ζωή την έχουμε" κτλ),στη νύχτα και λοιπά..
μέχρι που πέρυσι ξύπνησα και είδα ότι μακριά από τον Κύριο δεν υπάρχει ζωή..με βοήθησε πολύ, έκανε κάτι θαυμάσιο και Τον ευχαριστώ..Αυτό το μήνα έχω πάλι το τσεκ απ μου αλλά πλέον δεν στεναχωριέμαι αλλά αντιθέτως είμαι καλά γιατί ξέρω πως για κάποιο λόγο περνάω αυτή τη μικρή σωματική ταλαιπωρία..
μπορεί να μη μου έδωσε ποτέ κανένας ιατρός 1 μήνα ζωή,αλλά όταν το πρωτοανακάλυψα νόμιζα ότι θα πεθάνω σε 1 μήνα..και αν δεν είσαι κοντά στο Θεό δεν ξέρεις πως θ'αντιδράσεις... :roll:
Αν πεθανεις πριν πεθανεις, δε θα πεθανεις οταν πεθανεις...
tomR
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από tomR »

smarti έγραψε:Οχι δεν συμφωνω,γιατι δεν την θεωρω ανοητη ερωτηση.Ουτε μια στο εκκατομυριο.Ο θανατος ειναι μπροστα στα ποδια μας καθε μερα καπου καπου τον σκεφτομαστε και καπου καπου ζουμε σαν να μην υπαρχει θανατοςΕχεις δικαιο πρεπει να ζουμε την καθε μερα σαν την τελευταια και απο την αλλη υπαρχουν ανθρωποι που ξερουν οτι θα πεθανουν και δεν ξερουν τον δρομο της σωτηριας.Γι αυτο δεν ημαστε Χριστιανοι.Για να βοηθαμε ο ενας τον αλλον.Γι αυτο δεν την θεωρω ανοητη την ερωτηση.κανονοντας αυτην την ερωτηση ,εμαθα παρα πολλα .Και με το να συζηταμε ενα επικαιρο θεμα ,γιατι ετσι το βλεπω δεν νομιζω να ξεφευγουμε απο τον προορισμο μας τον Χριστο την παναγιτσα μας και ολη την καθωςπρεπη συμπεριφορα που πρεπει να εχουμε απεναντι στους ανθρωπους και στην εκκλησια.Αυτη ειναι η απαντηση μου,οσο λαθος και να ειναι. :) :)

Οκ . εγώ θέλω να πω κλείνονταν πως .

Με το που γενάτε ο κάθε ένας από εμάς τους ανθρώπους λαμβάνει, ( θα μπορούσαμε να το πούμε ) και μια προφητεία που τον αφόρα και που του λέει. ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ. και είναι η μοναδική πληροφορία που έχουμε και που είναι δεδομένη σε αυτήν τη ζωή ,και που πάντα εκπληρώνεται για τον καθένα ξεχωριστά , π.χ. δεν μπορώ εγώ να πεθάνω για εσένα . Και εξ αποκαλύψεως γνωρίζουμε πως ζωή έχουμε μόνο ακλουθώντας (μέσα από την Ορθοδοξία )τον Χριστό , και όταν λέω ζωή εννοώ την μετά θάνατο . ΑΡΑ , δεν έχει νόημα για έναν Χριστιανό να αναζητά το τι θα μπορούσε να κάνει αν του πει ο γιατρός πως έχει 30 μέρες . . . . .όπως είπες σε ερώτηση σου κτλ. Είναι ανόητο να λέμε πως μας μένουν 30 μέρες ζωής και πως θα τις αξιοποιήσουμε , όταν δεν μπορούμε να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το αν θα ζούμε μετά από 1 sec .( άποψη μου ) έξαλλου οι άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα ,όσο χρόνο και να κερδίσουμε όσες φόρες και να ξεφύγουμε τον Θάνατο στην διάρκεια της ζωής μας πάλι θα πεθάνουμε . όποτε ας προσπαθήσουμε να ζούμε την κάθε μέρα μας ως την τελευταία και ας μην περιμένουμε να μας χτυπήσει την πόρτα ο Θάνατος για να σκεφτούμε την ύπαρξη τους Χριστού . δεν βοηθάμε ο ένας τον άλλον με το να συζητάμε το τι θα κάνουμε 30 μέρες πριν πεθάνουμε . και για να θέσω το ερώτημα σου λίγο διαφορετικά ,

Σε ένα λεπτό μας λέει κάποιος ότι πεθαίνουμε , τι κάνουμε ? ποια η διάφορα του παραδείγματος του ενός λεπτού από αυτό τον 30 ήμερων ?

Άλλο το να μας πει κάποιος το τι βίωσε και πως , ενώ έχει ζήσει κάτι ανάλογο ,και άλλο να μας ζητά κάποιος να τοποθετηθούμε σε κάτι υποθετικά . θα μπορούσες να ζητήσεις να σου εκφραστούν ανάλογες εμπειρίες και να μην ζητάς από ανθρώπους που δεν έχουν βιώσει κάτι ανάλογο να σου που το τι θα έκαναν .
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Γεωργια ,τι να πω;Μπραβο παντως στο κουραγιο σου και στην αντημετωπιση του προβληματου σου.Εχασα τα λογια μου δεν ξερω τιν πω.Αυτα ειναι τα δυσκολα της ζωης .Εγω δεν ξερω αν ειμουν στην κατασταση σου αν μπορουσα να αντημετωπισω ενα τοσο μεγαλο προβλημα με τοσο πιστη.Θα σε εχω στις προσευχες μου Αγαπητη Γεωργια και ο θεουλης ας σου δωσει κουραγιο και πολυ πιστη να εισε πολυ δυνατη.Εχεις ολη την αγαπη μου,μπραβο σου.Ενα φωτεινο παραδειγμα ..............................................................................!!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”