Συζήτηση περί του Facebook

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση

Έχεις εγγραφεί στο Facebook?

Ναί
33
58%
Όχι
9
16%
Δεν αποφάσισα ακόμα αν θα εγγραφώ
2
4%
Θα εγγραφώ μελλοντικά
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Δεν πρόκειται να εγγραφώ
13
23%

Σύνολο ψήφων: 57

Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Συζήτηση περί του Facebook

Δημοσίευση από filotas »

Τα ίδια είπε και ο Νόμπελ για τη δυναμίτιδα, αν δεν την είχε ανακαλύψει όμως θα πηγαίναμε ακόμη απ' τα μονοπάτια.

Κάθε τεχνολογική πρόοδος μπορεί να χρησιμοποιεί για το καλό ή το κακό. Ο συγκεκριμένος τρόπος επικοινωνίας προσφέρει πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα και έχει τρόπους περιορισμού των μειονεκτημάτων, περισσότερους πάντως απ' ότι ένα κοινό e-mail.

Η παρέα μου στο facebook αποτελείται από απλούς λαϊκούς, που αναζητούν πνευματική επικοινωνία με αδελφούς που έχουν τις ίδιες μ' αυτούς ανησυχίες, αλλά και κληρικούς κάθε βαθμού, από απλούς μοναχούς μέχρι Μητροπολίτες. Είναι άνθρωποι που ήδη γνώριζα, αλλά και πολλοί άλλοι που πιθανότατα δε θα είχα ποτέ την ευκαιρία να τους γνωρίσω.

Μέχρι στιγμής δεν έχω συναντήσει κανένα πρόβλημα σ' αυτό τον τρόπο επικοινωνίας και κάποιοι που προσπάθησαν να δημιουργήσουν πρόβλημα τους διέγραψα και ησύχασα. Διαλέγεις με ποιους θέλεις να μιλάς, τι θέλεις να βλέπουν από τα στοιχεία σου και τι θέλεις να βλέπεις από τη δική τους δραστηριότητα. Πολύ πιο προχωρημένη κατάσταση απ' ότι σ' ένα forum, όπου είσαι υποχρεωμένος ν' ακούς κι αυτούς που δεν θέλεις (χωρίς να υπονοώ τίποτε). Δε λέω ότι έχει μόνο πλεονεκτήματα και σίγουρα χρειάζεται προσοχή, αλλά το ίδιο ισχύει για κάθετι στη σύγχρονη εποχή.

Διονύση ένα σου λέω: "έρχου και ίδε" κι αν δεν σ' αρέσει ξαναφεύγεις.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Δεν υπάρχει κανένας λόγος, να χρησιμοποιούμε όποια τεχνολογία η υπηρεσία μας πετάνε στα μούτρα, για φαινομενικά 'αθώους' σκοπούς.

Ούτε είμαστε υποχρεωμένοι, για να το παίζουμε 'in', να συμμετέχουμε σε όλες τις web υπηρεσίες..

Δεν είναι θέμα τεχνολογικών γνώσεων η εξειδικεύσεως, αλλά πρωτίστως διακρίσεως όπως σε όλα τα πράγματα στην ζωή.

Δεκάδες μελέτες τα τελευταία 2 χρόνια, αποδεικνύουν οτι οι υπηρεσίες τύπου facebook, twitter, instant messaging, κλπ, αντι να δημιουργούν κοινωνική 'δικτύωση', όπως φαινομενικά και βραχυπρόθεσμα νομιζουν ολοι, στην ουσία μακροπρόθεσμα καταστρέφουν τις 'παραδοσιακες' αλλά ανθρώπινες και πραγματικές κοινωνικές επαφές.

Επίσης η υπερβολική πληροφόρηση επι παντός επιστητού, τελικά οδηγεί σε 'μη γνώση' καθότι ο πιο σίγουρος τρόπος για να μπερδέψεις και να αποπροσανατολίσεις κάποιον δεν είναι να του κρύψεις την αλήθεια, αλλά να του πετάξεις χίλιες 'αλήθειες' ταυτόχρονα..

Αυτό για όποιον θέλει να βλέπει τα πράγματα πίσω από την οθόνη του υπολογιστή του, και οχι μόνο αυτά που δείχνει η ίδια η οθόνη..
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

smarti έγραψε:Την πρώτη φορά που είδα τον Διονύση και μου είπε το όνομα του , έπεσα από :shock: :shock: τα σύννεφα...από τα γραφόμενα του,..., το λεξιλόγιο του τις γνώσεις του εδώ στα σαίτ περίμενα να δω έναν ηλικιωμένο άνθρωπο...και όταν μου λέει εγώ είμαι ο Διονύσης έπεσα από τα σύννεφα...είναι ένα τόσο γλυκό παλικάρι ...και που να γνωρίσετε και τη σύζυγο του....το μόνο που έχω να πω..είναι..... ότι δεν είναι τόσο αυστηρός όσο φαίνεται στα γραπτά του...είναι ένας πολύ γλυκός άνθρωπος.... :25 :25 :25 Ελπίζω...να μου μιλάει μετά από αυτό ακόμαααααααααααααααα!! :? :? :? :?

Ετσι είναι Σμαρώ!
Τα φαινόμενα (και τα γραφόμενα), πολλές φορές απατούν!

Και αν για παράδειγμα με γνωρίσεις ποτέ, θα καταλάβεις ότι πίσω απ'τις γλυκές λέξεις κι'εκφράσεις και τα χαμογελαστά εικονίδια, κρύβεται ένας τραχύς, μοχθηρός και αδυσώπητος χαρακτήρας! :angryfire :angryfire
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

panagiotisspy έγραψε:
smarti έγραψε:Την πρώτη φορά που είδα τον Διονύση και μου είπε το όνομα του , έπεσα από :shock: :shock: τα σύννεφα...από τα γραφόμενα του,..., το λεξιλόγιο του τις γνώσεις του εδώ στα σαίτ περίμενα να δω έναν ηλικιωμένο άνθρωπο...και όταν μου λέει εγώ είμαι ο Διονύσης έπεσα από τα σύννεφα...είναι ένα τόσο γλυκό παλικάρι ...και που να γνωρίσετε και τη σύζυγο του....το μόνο που έχω να πω..είναι..... ότι δεν είναι τόσο αυστηρός όσο φαίνεται στα γραπτά του...είναι ένας πολύ γλυκός άνθρωπος.... :25 :25 :25 Ελπίζω...να μου μιλάει μετά από αυτό ακόμαααααααααααααααα!! :? :? :? :?

Ετσι είναι Σμαρώ!
Τα φαινόμενα (και τα γραφόμενα), πολλές φορές απατούν!

Και αν για παράδειγμα με γνωρίσεις ποτέ, θα καταλάβεις ότι πίσω απ'τις γλυκές λέξεις κι'εκφράσεις και τα χαμογελαστά εικονίδια, κρύβεται ένας τραχύς, μοχθηρός και αδυσώπητος χαρακτήρας! :angryfire :angryfire
Δεν το νομίζω Παναγιώτη :smile: :smile: :smile: :smile: !!!!!!!
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Εγώ πάλι συμφωνώ με τον Παναγιώτη!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

dionysisgr έγραψε:Δεκάδες μελέτες τα τελευταία 2 χρόνια, αποδεικνύουν οτι οι υπηρεσίες τύπου facebook, twitter, instant messaging, κλπ, αντι να δημιουργούν κοινωνική 'δικτύωση', όπως φαινομενικά και βραχυπρόθεσμα νομιζουν ολοι, στην ουσία μακροπρόθεσμα καταστρέφουν τις 'παραδοσιακες' αλλά ανθρώπινες και πραγματικές κοινωνικές επαφές.
Έτυχε πριν από κάμποσες μέρες να δω στο youtube ένα videακι που αν και δεν θυμάμαι επακριβώς τον τίτλο του (νομίζω πως ήταν "how twitter destroyed my life") το νόημα ήταν αυτό ακριβώς που λες Διονύση! Άμα θες να μιλήσεις με κάποιον απλά πας και το κάνεις. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις την τεχνολογία που "εντελώς κατά τύχη" βολεύει τον ιδιοκτήτη της σελίδας. Το ότι μάλιστα ο Mark Zuckerberg έγινε μέσα σε ένα χρόνο μπήκε στην λίστα των The World's Most Influential People με κέρδος 15εκ.$ μπαίνοντας σε Μασσωνική συναγωγή εμένα μου λέει πολλά...

Παρόλα αυτά, δεν διαφωνώ με τον Filota που προτείνει μια θετική στάση επικοινωνίας. Με την προυπόθεση βέβαια να είναι ΟΝΤΩΣ επικοινωνία και ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ θετική επικοινωνία... Αν και παλι θα προτιμούσα κάτι άλλο, όχι "τον εχθρό". Γιατί, άμα είναι να πάω με το μέρος του εχθρού για να τον πολεμήσω τι κέρδισα; Αν ο Filotas βέβαια πιστεύει ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα μπορεί να προσπαθήσει. Προσωπικά δεν θα το έκανα...
Επίσης η υπερβολική πληροφόρηση επι παντός επιστητού, τελικά οδηγεί σε 'μη γνώση' καθότι ο πιο σίγουρος τρόπος για να μπερδέψεις και να αποπροσανατολίσεις κάποιον δεν είναι να του κρύψεις την αλήθεια, αλλά να του πετάξεις χίλιες 'αλήθειες' ταυτόχρονα..
Με δυο λόγια "διαίρει και βασίλευε"... αμ, δίκιο είχε ο Καίσαρας!!
nikolaos-9

Δημοσίευση από nikolaos-9 »

Ναί.. Καταριόμαστε τώρα το μέσο με το οποίο αυτή τη στιγμή επικοινωνούμε!..

Λες και θα γνωριζόμασταν και θα μιλάγαμε όλοι εμείς τώρα εάν δεν υπήρχε αυτός ο ιστότοπος και αυτή η δυνατότητα επικοινωνίας. Άσε που στοιχηματίζω πως όλοι εμείς που βρεθήκαμε εδώ, φτάσαμε επειδή ψάχναμε κάτι σχετικό με την πίστη, την Ορθοδοξία, το Άγιο Όρος. Μέσα λοιπόν σε αυτό το διαδυκτιακό ταξίδι, κάτι πατερικό διαβάσαμε, κάτι αφομοιώσαμε, κάποια απορία λύσαμε.
Δεν περιμένουμε βέβαια ούτε να αγιάσουμε μπροστά στον υπολογιστή, ούτε συμπαγείς και τρανταχτές φιλίες να κάνουμε πίσω από το πληκτρολόγιο. (Μπορούμε όμως να φιλιώσουμε μετά από κάποια από τις συναντήσεις που κάνουμε edo!!).

Σε καμμία περίπτωση δε μπορεί η ηλεκτρονική επικοινωνία να υποκαταστήσει τις ανθρώπινες σχέσεις, μπορεί όμως να δημιουργήσει ανθρώπινες σχέσεις, όταν η προαίρεση είναι καλή. Γιατί δεν υπάρχει μόνο η διαστροφή και η ανωμαλία μέσα στο διαδίκτυο, αλλά και φυσιολογικοί άνθρωποι που μοιράζονται την καθημερινότητα, τις ιδέες και τις σκέψεις τους.

Κρατάμε λοιπόν τα ωφέλη που μπορούμε να κρατήσουμε, δεν απομονωνόμαστε ούτε αποβλακωνόμαστε μπροστά σε έναν υπολογιστή και ότι θεωρούμε κάτι πως είναι κακοτοπιά, απλά το προσπερνάμε.

Τόσο απλά.

ΥΓ. Συγγνώμη δηλαδή, αλλά εάν δεν υπήρχε αυτό το φόρουμ, πως θα γνωρίζαμε τον aposal και τον panosgreece π.χ., μου λέτε;;; :8 :8 :8
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Πέσ' τα ρε Νίκο!
Κάθε φορά πρέπει να επαναλαμβάνουμε ότι η τεχνολογία δεν είναι κακή. Εμείς είμαστε οι κακοί, όταν την χρησιμοποιούμε για αντιχριστιανικούς σκοπούς.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
constantinosa.gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από constantinosa.gr »

Είχα παλιότερα για 4 χρονια περίπου ένα κανάλι #orthodox στο mirc. Είχα σαν σκέψη να μπαίνουν Ορθόδοξα παιδιά να μιλάμε. Είχε επιτυχία μπορώ να πω. Κάθε στιγμή είχε απο 5-20 παιδιά. Μεσα σε αυτούς και ιερείς. Οταν βγήκαν σελίδες, zoo.gr, hi5, facebook. Το παλιότερο πρόγραμμα για chat "mirc" σχεδόν ερήμωσε σε όλους τους server. Είχα μια επιθυμία να μοιραστώ, γνώρισα εκατοντάδες παιδία και δεκάδες ανθρώπους απο κοντά, άλλοι μου ζήτησαν πνευματικό, άλλοι ορθόδοξα βιβλία, άλλοι είχαν απορίες.
Ασχολιόμμουν τον τελευταίο ενάμισι χρόνο με το facebook. Χιλιάδες φίλοι, είχα ΄δημιουργήσει κανάλια, όπως το +κατηχητικο, Ποιός πραγμάτικά είναι ο Άγιος Βασίλειος, Τηλεόραση το τέλος της αγνότητας. Τους έθετα γκάλοπ, τους έβαζα ερωτήσεις, τους απαντούσα και η συμμετοχή ήταν μεγάλη.

Θεωρώ οτι το facebook είναι ένα εργαλείο. Αλλά δεν ξέρω ποιός έχει την δύναμη αφου δικτυωθεί, μετά να συγκρατηθεί στον χρόνο που ασχολείται με αυτά. Μου έτρωγε πολύ χρόνο. Έμπαινα για να δω αν τι μου έστειλαν, να απαντήσω. Πολύς χρόνος τον οποίο αν έκαν προσευχή θα είχα γίνει άγιος.

Δεν ξέρω επίσης, αν μπορεί να γίνει "ιεραπόστολη" αν βάβαια μπορεί να ονομάστεί έτσι, διότι δεν έχει κόπο και θυσία.

Αποφάσισα πριν καμιά εβδομάδα να ακυρώσω τον λογαριασμό μου. Τους είπα όποιος θέλει να επισκέπτεται την σελίδα μου. Είχα πολλά μηνυματα, και απο ιερείς οι οποίοι μου έλεγαν να μην βγω. Δεν ξέρω, σας λέω τις σκέψεις μου. Πάντως νιώθω απ-εξαρτημένος που βγήκα, πιο ελεύθερος.
Φωτογραφία γάμου http://www.imaginestudio.gr
Επιλεγμένα Ορθόδοξα κείμενα http://www.ambelosalithini.gr
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Δεν θεωρώ ότι είναι κακό το μέσον.
Κακή μπορεί να είναι η χρήση του.
Για την όποια διαχείριση μπορεί εν καιρώ να υπάρξει από "άλλους", έχω κάποιες επιφυλάξεις.
Αυτό δεν σημαίνει τίποτα όμως.
Το να βρίσκεσαι σε έναν χώρο, μαζί με εκατομμύρια άλλους ανθρώπους, οπωσδήποτε εγκυμονεί και αρνητικά ενδεχόμενα.
Και τι με αυτό όμως? Είναι κάτι σαν την ίδια τη ζωή. Χρειάζεται πάντοτε προσοχή. Ούτε μπορείς να "διαγραφείς" από τη ζωή.

Εχω λογαριασμό στο facebook. Ομως μπαίνω από σπάνια έως καθόλου. Εχω όλους κι'όλους τρεις φίλους εκεί.
Ομολογώ ότι το "χαωτικό" μέγεθος του facebook, δεν με αναπαύει, δεν είναι της ιδιοσυγκρασίας μου.
Προτιμώ πιο μικρούς, πιο ζεστούς χώρους, πιο ανθρώπινους. Οπως το φόρουμ μας! :8 :8
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”