Συναντηση ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ-ΠΑΠΑ στις 6 Μαρτιου

Συντονιστής: Συντονιστές

Κλειδωμένο
alithis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από alithis »

giannisxr έγραψε:τι χρειαζεται η πραξη;
λοιπον μελετη προσευχη και πιστη
και αν σας φερω ενα θεολογικο παραδειγμα πως οι ρωμαιοκαθολικοι μπορουν να μας βουλωσουν τα στοματα ολων ημων εδω μεσα που κανουμε τοσες θεωρητικολογιες.....;
θα θελατε; και να δειτε μετα που θα τρεχουμε και δεν θα φτανουμε...
και οταν το πατριαρχειο κανει οτι κανει το κανει με θεολογους που ειναι αριστοι γνωστες των πραγματων οχι με φωνες και ακροτητες

δυστυχως ξερουμε τι κανει το πατριαρχειο-με ολο το σεβας!!!κ οι αριστοι γνωστες του...καποτε λεγεται οτι ελεγε ο μακαριστος Κονιδαρης στον μακαριστο Αρχιεπισκοπο Σεραφειμ"πες μου τι θελεις να σου αποδειξω κ θα το κανω!θελεις να σου αποδειξω π.χ. οτι ο Αγ.Ιγνατιος ο Θεοφορος ειχε μητρα και πατεριτσα?μπορω να το κανω!μονο πες μου τι θελεις να σου αποδειξω..."!τα ξερουμε,αδελφε μου,διοτι ολοι στο ιδιο καζανι βριζουμε...απο το υφος δε των κειμενων τους ,ξερουμε μεχρι και ποιος τους τα ετοιμασε...ξερουμε επισης ποσα παιρνουν οι..."αριστοι" γνωστες στους οποιους αναφερεσαι για καθε(αντι-)κανονικη γνωμοδοτηση....ολοι ξεμπερδευαν γρηγορα με το διαλογο με τους προ(αντι)χαλκηδονιους να πανε να αγορασουν κανενα δερματινο μπουφαν απο το αλ χαλιλι...τεσπα...σας παρακαλω,μη με τσιγκλατε...δε θελω να λεω καποια πραγματα...ξερω καποια εκ των εσω....
Nici-D
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Nici-D »

Synexia katakrinete to Patriarxeio merikoi kai auto den einai sosto! Se ti eiste kaluteroi apo tous katholikous otan ferosaste toso antixristianika emeis synexeia katapatame ton logo tou Theou, na min krinoume gia na min krithoume leei kapoio asymanto opos fainete biblio. As koitaksoume adelfia ligo tin dikia mas kampoura prota. tin kubotos enas mono kateuthunei o Kurio mas, as afithoume sta xeria tou ekeinos tha frontisei gia olous kai as proseuxithoume. Agioi Pateres kseroume na leme alla den tirroume tipota, ta koboume ola sta metra mas synexeia san tous Iaxobades pou kommatiazoune ta keimena kai ta passaroune ston kosmo opos theloune.
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Thomas15n »

giannisxr έγραψε:και αν σας φερω ενα θεολογικο παραδειγμα πως οι ρωμαιοκαθολικοι μπορουν να μας βουλωσουν τα στοματα ολων ημων εδω μεσα που κανουμε τοσες θεωρητικολογιες.....;
θα θελατε; και να δειτε μετα που θα τρεχουμε και δεν θα φτανουμε...
και οταν το πατριαρχειο κανει οτι κανει το κανει με θεολογους που ειναι αριστοι γνωστες των πραγματων οχι με φωνες και ακροτητες
Πολύ θα σε παρακαλέσω να μας πείς αυτό το θεολογικό παράδειγμα.
Και κατόπιν θα δούμε αν μπορούμε να το απαντήσουμε ή όχι.
Μιά και από ότι έχεις πεί συμμετέχεις σε "θεολογικούς" διαλόγους με ρωμαιοκαθολικούς (παπικούς) και προτεστάντες, έχεις άμεση γνώση δηλαδή και όχι όπως εμείς που είμαστε "άσχετοι". Περιμένω.
alithis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από alithis »

Nici-D έγραψε:Synexia katakrinete to Patriarxeio merikoi kai auto den einai sosto! Se ti eiste kaluteroi apo tous katholikous otan ferosaste toso antixristianika emeis synexeia katapatame ton logo tou Theou, na min krinoume gia na min krithoume leei kapoio asymanto opos fainete biblio. As koitaksoume adelfia ligo tin dikia mas kampoura prota. tin kubotos enas mono kateuthunei o Kurio mas, as afithoume sta xeria tou ekeinos tha frontisei gia olous kai as proseuxithoume. Agioi Pateres kseroume na leme alla den tirroume tipota, ta koboume ola sta metra mas synexeia san tous Iaxobades pou kommatiazoune ta keimena kai ta passaroune ston kosmo opos theloune.

αγαπητη,

προσωπικως το οικουμενικο μας πατριαρχειο,το φαναρι,το φαρο της Ορθοδοξιας-και ολα τα πατριαρχεια και ολα τα σεβασματα της Ορθοδοξιας μας- το σεβομαι και το εκτιμω απεριοριστα και στεκομαι με ευλαβεια μπροστα τους...με τις κινησεις κ θεολογικες επιλογες καποιων προσωπων του κλιματος-προσωπικως και ταπεινως-ισως διαφωνω κ παλι δεν κατακρινω κανεναν-κ την ανομιαν μου εγω γινωσκω κ η αμαρτια μου ενωπιον μου εστι διαπαντος...ετερον εκατερον ομως...
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

alithis έγραψε:σας παρακαλω,μη με τσιγκλατε...δε θελω να λεω καποια πραγματα...ξερω καποια εκ των εσω....
Εγώ σε παρακαλώ να πείς. Δεν μπορεί κάθε τόσο να πιάνουμε το κουβάρι με τους "φανατικούς" που τα βάζουν με τον θεοφώτιστο Οικουμενικό Πατριάρχη μας και τους υπόλοιπους οικουμενιστές ιεράρχες και να μην δίνεται απάντηση. Γνωρίζεις εκ των έσω επιβάλλεται να μας πείς, τί πάει να πει "μη με τσιγκλάτε". Άν ότι έχεις να πεις είναι με στοιχεία και όχι αυθαίρετο πρέπει να το πεις, αλλιώς και η παρουσία σου εδώ δεν έχει νόημα, να γνωρίζεις και να μη μιλάς δεν είναι τίμιο πρώτα απ'όλα.
vic
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από vic »

giannisxr έγραψε:επειδη τομας το αυγο δεν ειναι ιδιο με εναν ανθρωπο
εγω μιλαω συχνα με ρωμαιοκαθολικους ιερεις
και οτι αποψη περι των δογματων της ρωμης εχω διαμορφωσει την εχω διαμορφωσει πανω σε συζητηση που εχω μαζι τους και βλεποντας τον τροπο ζωης τους
εδω το θεμα δεν σηκωνει θεωρητικολογιες
πραξη θελει
μετά πρώτην και δευτέραν νουθεσίαν παραιτού...

επειδή συχνά μιλάς για "δόγματα της Ρώμης" και "Ρωμαικη εκκλησία" θα έλεγα να διαβάσεις λίγο π. Ιωάννη Ρωμανίδη για τη χρήση των όρων αυτών.
ενδεικτικά παραπέμπω σε ομιλία του π. Ιωάννη για τον Παλαμά:

Και πριν οι Φράγκοι αρπάξουν δια της βίας το Πατριαρχείο της Πρεσβυτέρας Ρώμης ο Ρωμαίος τότε Πάπας ήταν και αυτός ένας από τους Πατριάρχες των Ρωμαίων. Όταν το 1009 οι Φράγκοι οριστικά πλέον έδιωξαν τους Ρωμαίους από το Πατριαρχείο της Πρεσβυτέρας Ρώμης, ο Πάπας από τότε για μας τους Ρωμαίους είναι και λέγεται όχι Ρωμαίος αλλά Λατίνος και Φράγκος και η εκκλησία του όχι των Ρωμαίων, αλλά των Λατίνων και Φράγκων.

http://www.megarevma.net/kostispalamas1.htm
giannisxr
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από giannisxr »

ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΕΝΑ
ΠΡΩΤΟΝ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΦΡΑΓΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΣΤΕΦΑΝΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΡΩΜΙΟΣ ΡΩΜΑΙΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΕΒΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ ΠΑΤΗΡ ΡΩΜΑΝΙΔΗΣ ΓΙ ΑΥΤΟ
ΤΡΙΤΟΝ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΠΑΝΤΩ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΦΤΥΝΟΥΝ ΑΙΜΑ
ΤΕΤΑΡΤΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ
ΛΕΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΑΡΙΟ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΣ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ
Ο ΑΓΙΟΣ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΑ (ΕΝΝΟΕΙ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΚ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΔΙΑ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ)
ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΡΔΙΝΑΛΗΣ ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΣ ΕΜΕΝΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΔΕΝ ΕΚΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΙΟ ΝΑ ΟΡΙΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΚΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΙΟ (ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΕΠΙΦΑΝΙΟ) ΚΑΙ ΣΟΥ ΞΑΝΑΛΕΕΙ Ο ΚΑΡΔΙΝΑΛΗΣ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ; ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΣ ΕΜΕΝΑ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΕΚΠΟΡΕΥΣΗ ΜΟΝΟ ΕΚ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ ΕΣΥ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ
ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
η αναλυση σκοτωνει την αγαπη
(αγιος νικολαος βελιμιροβιτς)
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

giannisxr έγραψε: ΤΕΤΑΡΤΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ
ΛΕΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΑΡΙΟ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΣ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ
Ο ΑΓΙΟΣ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΑ (ΕΝΝΟΕΙ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΚ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΔΙΑ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ)
ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΡΔΙΝΑΛΗΣ ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΣ ΕΜΕΝΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΔΕΝ ΕΚΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΙΟ ΝΑ ΟΡΙΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΚΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΙΟ (ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΕΠΙΦΑΝΙΟ) ΚΑΙ ΣΟΥ ΞΑΝΑΛΕΕΙ Ο ΚΑΡΔΙΝΑΛΗΣ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ; ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΣ ΕΜΕΝΑ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΕΚΠΟΡΕΥΣΗ ΜΟΝΟ ΕΚ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ ΕΣΥ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ
Κατ'αρχήν θα ήθελα το κείμενο στο πρωτότυπο να κρίνω σωστά.
Αλλά παρά ταύτα η απάντηση: α) Τό ρήμα "υπάρχω" έχει διαφορετική έννοια από το ρήμα "εκπορεύω ή εκπορεύομαι" το πρώτο φανερώνει κατάσταση ανεξαρτήτως της πηγής, το δεύτερο φανερώνει όμως την ίδια την πηγή.
Άρα το "υπάρχει" δεν αποδεικνύει την πηγή της ύπαρξης, η εκπόρευση όμως αντίθετα μας δείχνει την πηγή της υπάρξεως.
β) Ο Κύριος που είναι ένα από τα πρόσωπα της Αγίας Τριάδος της Θεότητας δηλαδή μας λέει "Ο ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΕΚΠΟΡΕΥΕΤΑΙ" μας δείχνει την πηγή, άρα σε τί διαφωνεί ο Άγιος με τον Κύριο ΠΟΥΘΕΝΑ ΛΟΙΠΟΝ.
Και το στόμα του Κυρίου δεν λέει ψέμματα.
Βεβαίως η απάντηση μπορεί να κατανοηθεί από ένα Έλληνα που γνωρίζει την γλώσσα του, πως να κατανοηθεί όμως από έναν αλλόγλωσσο που δεν γνωρίζει ελληνικά αλλά ότι γνωρίζει είναι από μεταφράσεις που μπορεί κάλλιστα να παρερμηνεύουν την αυθεντική έννοια των λέξεων.
giannisxr
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από giannisxr »

ΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΕΚΕΙ ΚΙ Ο ΡΩΜΑΙΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΘΑ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ
ΘΑ ΨΑΞΩ ΝΑ ΣΟΥ ΒΡΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΤΟΥΣ
η αναλυση σκοτωνει την αγαπη
(αγιος νικολαος βελιμιροβιτς)
vic
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από vic »

giannisxr έγραψε:ΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΕΚΕΙ ΚΙ Ο ΡΩΜΑΙΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΘΑ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ
ΘΑ ΨΑΞΩ ΝΑ ΣΟΥ ΒΡΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΤΟΥΣ
αμάν με το ρωμαίος θεολόγος .
Αν δεν εμπιστεύεσαι τόσο τον π. Ι. Ρωμανίδη, τότε τουλάχιστον άκου τον Κωστή Παλαμά.

Οι "Ρωμαίοι" (....) θεολόγοι λοιπόν δεν πολυδίνουν σημασία στα δόγματα ούτε και τους ενδιαφέρουν. Γι' αυτό έχουν και τους ουνίτες που έχουν τα ίδια δόγματα με μας. Τους νοιάζει μόνο το πρωτείο εξουσίας του "ρωμαίου" ποντίφικα.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”