Ο Θεός να ΜΑΣ συγχωρέσει!oceangr2 έγραψε:Ίσως δεν διδαχτήκαμε τίποτα απο τον Χριστό και το βασικότερο, ο αναμάρτητος ας ρίξει πρώτος τον λίθο
Και με λύπη μου διαπιστώνω οτι κάποιοι κρατούν πολύ βαρύ λίθους και ρίχνουν ανελέητα.
Ο Θεός να σας συγχωρέσει!
Υφίσταται επίθεση το forum;
Συντονιστής: Συντονιστές
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Δεν θα υπάρχη σεβασμός εις τους γονείς και τους γεροντοτέρους , η αγάπη θα εκλείψη, οι δε ποιμένες των χριστιανών Αρχιερείς και ιερείς θα είναι άνδρες κενόδοξοι, παντελώς μη γνωρίζοντες την δεξιάν οδόν από την αριστεράν, τότε θα αλλάξουν τα ήθη και οι παραδόσεις των χριστιανών και της Εκκλησίας.
Καί πρώτον Θέλουν δυστυχήσει οι άνθρωποι άπό τήν άγάπην καί σωφροσύνη, καί ύστερηΘούν άπό ποιμένες, Ιερείς καί δικαίους καί φοβουμένους τόν Θεόν.
Καί ή ʽΕκκλησία τού Χριστού Θέλει ύστερηθεί άπό αρχιερείς, Ιερείς, πνευματικού ς καί ευλαβείς, καθώς άπό τού νύν άρχισε νά δυστυχεί άπό τοιούτους έναρέτους. Μετά δέ τήν έλλειψη τών έναρέτων καί άγίων άνδρών, Θέλει φανεί καί αύτός ό άκάθαρτος Θά αύξήσει εις τήν ήλικίαν του καί Θά έμπλη σθεί Πάσης έωσφορικής δυνάμεως, εις τό νά ποιεί τέρατα καί σημεία κατά φαντασίαν εις τούς ό φθαλμούς τών άνθρώπων, έσκοτισμένων όντων άπό τά πάθη καί Θά γίνει Ταραχή πανταχού καί θά τόν προσκυνήσωσιν όλοι.
Αγιος Νειλος ο Μυροβλητης
Εκ του βιβλίου «ΔΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ»
ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ»
απο το http://www.impantokratoros.gr/A290E14D.el.aspx
ʽΟ “Άγιος Κοσμάς ό Αιτωλός γράφει (οί κληρικοί τών εσχάτων καιρών θα γίνουν οί χειρότεροι καί ασεβέστεροι όλων ). ʽΟ “Άγιος Κύριλλος λέγει «Θα ξεσηκωθούν επίσκοποι κατά επισκόπων καί κληρικοί κατά κληρικών». Το μίσος καί ό ξεπεσμός τών κληρικών θα είναι Τόσο μεγάλος, ώστε μόνον ελάχιστοι άπό τούς Ιερείς θα διατηρήσουν ακμαία τήν πίστιν των, θα τρέχωμε χιλιόμετρα νά συναντήσωμε καλό κληρικό.
Οι περισσότεροι θα πέσουν ή στην σάρκα ή στο χρήμα «τότε σκανδαλισθήσονται Πολλοί καί αλλήλους παραδώσουσι καί μυνήσωσι άλλήλους (Ματθαίος).
ʽΟ έκπεσών Εωσφόρος θά πολεμήση μέ μανία τούς ήγέτας τής έκκλησίας θά έκσπείρη ζιζάνια άπιστίας εις αύτούς ούτοι δέ θά ένδιαφέρονται μόνο διά τάς κοσμικάς προβολάς, τήν άπληστία τών ύλικών άγαθών καί έντυπωσιακών άμφιέσεων (αμφίων), τις αδιάκοπες φιλονικίες καί θά μεταβληθουν άπό ʽΆγγελοι τού Θεου ό-πως τούς αποκαλεί ό ʽΙωάννης στην Άποκάλυψι σέ πύλας του “Αδου, όπου θά περάσουν γιά νά κολασθουν.
Αύτό όμως δέν θά πρέπει νά θορυβήση τό Χριστιανό, άλλά νά τόν δυναμώση νά άναλάβη τήν σκυτάλη τής ένημέρωσης τών συνανθρώπων του γιά νά μή σφραγισθούν μέ τό χάραγμα τού Άντιχρίστου. ʽΟ Κοσμάς ό Αιτωλός γράφει «Κατά τάς έσχάτας ήμέρας ʽέχομεν άνάγκη άπό άποστόλους καί άπόστολοι είσαστε όλοι εσείς».
Όλα τα παραπάνω είναι των Πατέρων της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.
Εγώ "ο αιρετικός κατ' εσάς" τους Πιστεύω.
Όποιος έχει τα κότσια ας τους διαψεύσει και μετά ας πάει να κοινωνήσει λέγοντας οτι υπερασπίζεται την Εκκλησία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και έπρεπε να παρακάμψει τους λόγους των Αγίων για να εκδιώξει έναν κατά την φαντασία του αιρετικό!
Για όσα μου καταλογίζεται σας συγχωρώ και πάντα θα το κάνω, για όσα καταλογίσετε στους Αγίους ας ζητήσετε συγχώρεση απο Εκείνους!
Καί πρώτον Θέλουν δυστυχήσει οι άνθρωποι άπό τήν άγάπην καί σωφροσύνη, καί ύστερηΘούν άπό ποιμένες, Ιερείς καί δικαίους καί φοβουμένους τόν Θεόν.
Καί ή ʽΕκκλησία τού Χριστού Θέλει ύστερηθεί άπό αρχιερείς, Ιερείς, πνευματικού ς καί ευλαβείς, καθώς άπό τού νύν άρχισε νά δυστυχεί άπό τοιούτους έναρέτους. Μετά δέ τήν έλλειψη τών έναρέτων καί άγίων άνδρών, Θέλει φανεί καί αύτός ό άκάθαρτος Θά αύξήσει εις τήν ήλικίαν του καί Θά έμπλη σθεί Πάσης έωσφορικής δυνάμεως, εις τό νά ποιεί τέρατα καί σημεία κατά φαντασίαν εις τούς ό φθαλμούς τών άνθρώπων, έσκοτισμένων όντων άπό τά πάθη καί Θά γίνει Ταραχή πανταχού καί θά τόν προσκυνήσωσιν όλοι.
Αγιος Νειλος ο Μυροβλητης
Εκ του βιβλίου «ΔΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ»
ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ»
απο το http://www.impantokratoros.gr/A290E14D.el.aspx
ʽΟ “Άγιος Κοσμάς ό Αιτωλός γράφει (οί κληρικοί τών εσχάτων καιρών θα γίνουν οί χειρότεροι καί ασεβέστεροι όλων ). ʽΟ “Άγιος Κύριλλος λέγει «Θα ξεσηκωθούν επίσκοποι κατά επισκόπων καί κληρικοί κατά κληρικών». Το μίσος καί ό ξεπεσμός τών κληρικών θα είναι Τόσο μεγάλος, ώστε μόνον ελάχιστοι άπό τούς Ιερείς θα διατηρήσουν ακμαία τήν πίστιν των, θα τρέχωμε χιλιόμετρα νά συναντήσωμε καλό κληρικό.
Οι περισσότεροι θα πέσουν ή στην σάρκα ή στο χρήμα «τότε σκανδαλισθήσονται Πολλοί καί αλλήλους παραδώσουσι καί μυνήσωσι άλλήλους (Ματθαίος).
ʽΟ έκπεσών Εωσφόρος θά πολεμήση μέ μανία τούς ήγέτας τής έκκλησίας θά έκσπείρη ζιζάνια άπιστίας εις αύτούς ούτοι δέ θά ένδιαφέρονται μόνο διά τάς κοσμικάς προβολάς, τήν άπληστία τών ύλικών άγαθών καί έντυπωσιακών άμφιέσεων (αμφίων), τις αδιάκοπες φιλονικίες καί θά μεταβληθουν άπό ʽΆγγελοι τού Θεου ό-πως τούς αποκαλεί ό ʽΙωάννης στην Άποκάλυψι σέ πύλας του “Αδου, όπου θά περάσουν γιά νά κολασθουν.
Αύτό όμως δέν θά πρέπει νά θορυβήση τό Χριστιανό, άλλά νά τόν δυναμώση νά άναλάβη τήν σκυτάλη τής ένημέρωσης τών συνανθρώπων του γιά νά μή σφραγισθούν μέ τό χάραγμα τού Άντιχρίστου. ʽΟ Κοσμάς ό Αιτωλός γράφει «Κατά τάς έσχάτας ήμέρας ʽέχομεν άνάγκη άπό άποστόλους καί άπόστολοι είσαστε όλοι εσείς».
Όλα τα παραπάνω είναι των Πατέρων της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.
Εγώ "ο αιρετικός κατ' εσάς" τους Πιστεύω.
Όποιος έχει τα κότσια ας τους διαψεύσει και μετά ας πάει να κοινωνήσει λέγοντας οτι υπερασπίζεται την Εκκλησία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και έπρεπε να παρακάμψει τους λόγους των Αγίων για να εκδιώξει έναν κατά την φαντασία του αιρετικό!
Για όσα μου καταλογίζεται σας συγχωρώ και πάντα θα το κάνω, για όσα καταλογίσετε στους Αγίους ας ζητήσετε συγχώρεση απο Εκείνους!
Προσκυνώ Πατέρα, Υιό και Άγιο Πνεύμα, Τριάδα Ομοούσιο και Αχώριστο, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν
Re: Υφίσταται επίθεση το forum;
Γι' αυτό και εμείς δεν πιστεύουμε τα άτομα αλλά τους Πατέρες. Οι μεν πρώτοι έχουν γλώσσα. Οι δε δεύτεροι έχουν πνεύμα.PETERRRRRR έγραψε:ΕΓΧΩ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ SITE ΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΚΟΛΛΗΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΜΕ ΠΑΡΟΠΙΔΕΣ!!! ή ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ??? ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ!!!!
Πάντως και εσύ... μην το βλέπεις αρνητικά. Στα αλήθεια έχω μπουχτήσει να ψάχνω να βρω έναν άνθρωπο που να μην σκάει με μια τεράστια έκρηξη θυμού με το παραμικρό όταν του λένε κάτι. Έναν άνθρωπο ήμερο (όχι μόνο ήρεμο!)...
Αγαπητέ φίλε, μεσαίωνας για την Ορθοδοξία δεν υπήρξε ποτέ.oceangr2 έγραψε:Μα καλά είστε σοβαροί?
Προσηλυτισμός γίνεται εδώ μέσα και μιλάτε συνέχεια για επιρροές σε νεότερα μέλη κ.τ.λ.
Στα τόσα χιλιάδες κείμενα εδώ μέσα αν 10 ή 20 κείμενα έχουν την δύναμη να επηρεάσουν την πίστη, και το πιστεύεται πραγματικά αυτό, τότε αυτά τα κείμενα έχουν κάποια βάση!
Αυτά διδάσκει η θρησκεία μας? Όποιος έχει διαφορετική προσέγγιση, κλείνουμε τις πόρτες γιατί η Ορθοδοξία είναι γκέτο?
Αυτήν την Ορθοδοξία πρεσβεύουμε?
Αρνήθηκε ο Κύριος να κάνει διάλογο με τον οποιοδήποτε?
Ποιος δίνει λοιπόν το παράδειγμα της πίστης μας?
Ο Πατέρας της πίστης μας ή κάποιοι που το παίζουν θεματοφύλακες?
Θα γυρίσουμε στον μεσαίωνα? Η θεολογική λογοκρισία υφίστατο τότε θα επαναφέρουμε τον σκοταδισμό και στο σήμερα?
Έχω την εντύπωση οτι κάποιοι ανήκουν στον μεσαίωνα και αυτοί είναι οι πραγματικά επικίνδυνη και εχθροί της πίστης μας. Οι Ορθοδοξοζηλωτές!
Ντροπή!
Οταν στην Δύση υφίστατο η Παπικός Μεσαίωνας της διαστροφής του Ορθοδόξου δόγματος σε αιρετική κακοδοξία, και το κυνήγι των μαγισσών καλά κρατούσε, η Ανατολική Ορθοδοξία έγραφε σελίδες δόξης.
Ο Μεσαίωνας που αρχίζει περίπου από τον 5ο μετα Χριστόν αιώνα και καταλήγει το 1453, με την πτώση της Κωνσταντινούπολης, αφορά το Δυτικό κομμάτι της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, και όχι το Ανατολικό.
Στην Εσπερία υπήρχε η αρρένα της απόλυτης Παπικής εξουσίας, που έφτασε στο απώγειό της όταν ο Καρλομάγνος έβαλε στον Παπικό θώκο αγράμματους και εκφυλισμένους Πάπες.
Στα 1000 χρόνια του Μεσαίωνα ή Σκοτεινών χρόνων, η Ανατολική Αυτοκρατορία,έβγαζε πλήθος Οσίων και Αγίων.
Αρα δεν έχουμε στα κύτταρά μας καμμιά σκοτεινή δομή, για να εξορίζουμε κανέναν από δώ.
Εχεις δίκιο όταν λές οτι οι χριστιανοί συνομιλούν,αλλά έχουν χρέος, μόλις διακρίνουν τα ακαθόριστα όρια μιας καινοτομίας που αντίκειται στην παραδομένη και καταγεγραμμένη πίστη των Αγίων μας και των Γραφών μας, να το επισημαίνουν και να αντιδρούν.
Και ξέρεις κάτι;
Η επικινδυνότητα έγκειται στο γεγονός, κάποιοι να πιστεύουν οτι είναι ορθόδοξοι, αλλά η "ορθοδοξία" τους να είναι μολιασμένη με προσωπικά θέλω και πρέπει, και έτσι να καταντά αίρεση.
-
PETERRRRRR
- Νέο Μέλος

ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΠΛΑ ΕΞΕΦΡΑΣΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΔΙΟΤΙ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΟΙΧΤΑ. ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΗΜΕΡΟΥΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΑ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ.
Οι απόψεις δεν είναι ποτέ παράλογες. Είναι απλά διαφορετικές.PETERRRRRR έγραψε:ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΠΛΑ ΕΞΕΦΡΑΣΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΔΙΟΤΙ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ
Αν ήταν παράλογες τότε το ξέρεις ότι και εσύ και εγώ είμαστε παράλογοι για κάποιους τρίτους; 80
Ξέρεις.... πολλές φορές σκέφτομαι.... τι είναι αυτό το "ανοιχτά"; Οσες φορές κάθησα και το ανέλυσα βρήκα ότι είναι το εντελώς αντίθετο από τα δικά μου πιστεύω. Δυστυχώς "ανοιχτά" σημαίνει "αποδοχή των σημερινών ιδεών". Μην κοιτάς που στο μεταμφιέζουν σε "δικαίωμα ελευθερίας του λόγου".PETERRRRRR έγραψε:ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΟΙΧΤΑ.
Παρατήρησα για τον εαυτό μου, ότι όσο ήμερη είμαι εγώ, άλλο τόσο είναι και οι άλλοι. Αν δηλ βρίσω, θα με βρίσουν. Αν δεν βρίσω δεν θα με βρίσουν. Έτσι προσπαθώ εγώ να είμαι ήμερη και ήρεμη. Από τότε -πλην μερικών ελαχίστων φορών- έχω βρει την ησυχία μου....ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΗΜΕΡΟΥΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΑ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ.
ΥΓ: Να ρωτήσω άτι άσχετο; Γιατί γράφεις με κεφαλαία; Είναι σαν να ΦΩΝΑΖΕΙΣ!!! Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος; Αν όχι μήπως μπορείς να γράφεις με μικρά σε παρακαλώ; Καθώς και όλοι οι υπόλοιποι που γράφουν με κεφαλαία; Είναι δύσκολα στην ανάγνωση, σε ζαλίζουν....
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Είναι πολύ καλό να έχουμε αυτοέλεγχο και να διατηρούμε πάντα την ψυχραιμία μας! Είναι και ενδεικτικό (αλλά όχι αποδεικτικό) της ψυχικής μας κατάστασης!Evi_J έγραψε:
Παρατήρησα για τον εαυτό μου, ότι όσο ήμερη είμαι εγώ, άλλο τόσο είναι και οι άλλοι. Αν δηλ βρίσω, θα με βρίσουν. Αν δεν βρίσω δεν θα με βρίσουν. Έτσι προσπαθώ εγώ να είμαι ήμερη και ήρεμη. Από τότε -πλην μερικών ελαχίστων φορών- έχω βρει την ησυχία μου....
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άρα να παίρνουμε δύναμη από το ενδεικτικό για να γίνει κάποτε και αποδεικτικό! Και ο Θεός βοηθός! :)aposal έγραψε:Είναι πολύ καλό να έχουμε αυτοέλεγχο και να διατηρούμε πάντα την ψυχραιμία μας! Είναι και ενδεικτικό (αλλά όχι αποδεικτικό) της ψυχικής μας κατάστασης!Evi_J έγραψε:
Παρατήρησα για τον εαυτό μου, ότι όσο ήμερη είμαι εγώ, άλλο τόσο είναι και οι άλλοι. Αν δηλ βρίσω, θα με βρίσουν. Αν δεν βρίσω δεν θα με βρίσουν. Έτσι προσπαθώ εγώ να είμαι ήμερη και ήρεμη. Από τότε -πλην μερικών ελαχίστων φορών- έχω βρει την ησυχία μου....
PETERRRRRR έγραψε:ΕΓΧΩ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ SITE ΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΚΟΛΛΗΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΜΕ ΠΑΡΟΠΙΔΕΣ!!! ή ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ??? ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ!!!!
KANEIΣ ΛΑΘΟΣ !
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
eortologio_gr έγραψε:Για να μπορέσω να συσχετίσω την λογική σου στην απάντηση θα πρέπει να γνωρίζω προς ποιόν απευθύνεται το μηνυμά σου...tomR έγραψε:Στην Ορθοδοξία αγαπητέ δεν υπάρχουν κενά ...
Χρ.
Απευθύνεται στον oceangr2, απλά απάντησε ποιο ενδιάμεσα η Melpomeni χωρίς να το έχω προσέξει ,
Ο oceangr2 λέει κάπου πως υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μπορούν να μας συμπληρώσουν στην σκέψη . . . . εγώ θεώρησα . σε ποια σκέψη? . . .όταν σκέπτομαι πως θα λύσω μια άσκηση ? όταν σκέπτομαι πως θα πληρώσω το νοίκι ? κτλ εκεί όντως μπορεί να γίνει πλευρική συμπλήρωση , αλλά όταν μιλάμε ότι κάποιος μπορεί να μας συμπληρώσει ( κατά τον ίδιο πάντα ) κενά σε αυτό που πιστεύουμε , του απαντώ πως δεν έχει κενά η Ορθοδοξία για να μας τα συμπληρώσει αυτός , άλλωστε συμπλήρωση από τι ? θέλει να μας κάνει ο oceangr2 ? μπορεί το αποτέλεσμα να προηγείται της πράξεως ?