Καλο παραδεισο μικρε...

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Καλο παραδεισο μικρε...

Δημοσίευση από lovethink »

Η ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ
Ακόμα και τον χειρότερο εγκληματία να είχε απέναντί του ένας αστυνόμος ο σκοπός είναι να τον συλλάβει όχι να τον σκοτώσει
Δεν πληρώνουμε τους αστυνομικούς ( γιατί ΕΜΕΙΣ τους πληρώνουμε ) για να σκοτώνουν αθώα παιδιά
Ολοι λένε ότι το παιδί βρέθηκε ΤΥΧΑΙΑ στα Εξάρχεια
Δεν είχε ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ με οργανώσεις αναρχικών ή ότι άλλο
Είχε πάει με φίλους του να γιορτάσουν την ονομαστική γιορτή ενός φίλου του
Μα ακόμα και για τον όποιοδήποτε άνθρωπο είναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ να βγάζει ο άλλος το όπλο και να σκοτώνει ένα 15χρονο παιδί
Πόσο κακό μπορούσε να του κάνει ;
Οσο για όλα αυτά που συμβαίνουν μέσα σε όλα αυτά που σίγουρα δεν μας βρίσκουν σύμφωνους ( μιλάω για τους βανδαλισμούς ) υπάρχει και μια μικρή αχτίδα φωτός
Ξέρετε ποιά είναι αυτή ?
Οτι παιδιά νέα έχουν ξεχυθεί στους δρόμους
Νεολαία και παιδιά που δεν αποκοιμήθηκαν ποτέ από τα δελτία ειδήσεων τύπου "σταρ" που αποκοιμίζει το κόσμο από τα πραγματικά προβλήματα δείχνοντας κουτσομπολιά για "διασήμους" που ουδεμία σχέση έχουν με την "τέχνη"
Ο ροζ κόσμος της κατανάλωσης και του κίτρινου τύπου , ο κόσμος του κουτσομπολιού είναι μια φούσκα
Αυτό τουλάχιστον απόψε είναι ξεκάθαρο

Αυριο Τριτη 9/12 στις 3μμ
στο νεκροταφειο του Π.Φαληρου,
θα γινει η κηδεια του 15 χρονου
Αλεξανδρου-Ανδρεα Γρηγοροπουλου
που επεσε νεκρος απο σφαιρες αστυνομικου
στα Εξαρχεια το βραδυ του Σαββατου
Καλή Σαρακοστή
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Ακούστε τον ρεπόρτερ του Alpha Radio, Γιώργο Κακούση, την ώρα που δίπλα του τα ΜΑΤ, χτυπούν δυο 15χρονα και ο κόσμος τους αποδοκιμάζει

http://papachatzis.tumblr.com/post/6358 ... qus_thread
Καλή Σαρακοστή
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ((ΜΙΚΡΕ ΜΟΥ))
ΒΟΗΘΑ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ
ΒΟΗΘΑ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΗΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΠΥΡΒΟΛΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ......ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ......
ΒΟΗΘΑ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΜΟΥ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑΡΑΧΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΝ.....
ΒΟΗΘΑ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΜΟΥ ΚΑΘΕ ΑΤΥΧΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΤΥΧΗΣΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
ΒΟΗΘΑ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΜΟΥ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΔΙΚΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΡΑΧΕΣ
ΒΟΗΘΑ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΘΕΡΜΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΤΟ ΚΑΚΟ
ΒΟΗΘΑ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΘΕΡΜΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΣΥΝΧΩΡΙΣΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΦΤΑΙΩ ΜΗΝ ΛΟΓΙΣΤΕΙΣ ΣΕ ΜΕΝΑ ΑΣΧΗΜΑ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΑΞΕΙΖΕΙ
ΕΙΣΑΚΟΥΣΕ ΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΧΟΥ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΧΟΥ ΣΤΑΣ ΑΓΓΑΛΑΣ ΣΟΥ ΤΟΝ ΔΟΥΛΟΝ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΤΟΥΣ.....
ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ ΚΑΛΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΚΑΙ ΣΥΝΧΩΡΕΣΕ ΜΕ
paratiritis88
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από paratiritis88 »

frouteboras έγραψε:Παιδια ο νεαρος ισως ηταν θυμα επιθετικης η και δολιας (θα δειξει η νεκροτομη, μπορει να χαθηκε απο εξοστρακισμο σφαιρας) ενεργειας.Σιγουρα δεν θα τον κρινω εγω και Θεος σχωρεστον που λενε και στον τοπο μου.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΟΜΩΣ κι επειδη δε συναδει με το ηθος και υφος του φορουμ ας μην "αγιοποιουμε" το θυμα.Δεν ειναι ουτε μαρτυρας ουτε ηρωας.Μου θυμιζει αυτη η υπερβολη την "αγιοποιηση" της θανουσας συζυγου του διαδοχου του αγγλικου θρονου, της νταιανα.Ημαρτον με την υπερβολη.Του αλλου του σπασανε το μαγαζι, πως θα τα φτιαξει?

Ο φιλος pilotos ειπε "Πρέπει, επίσης, να σκεφτούμε ότι η κοινωνία μας , όσο απομακρύνεται από το Θεό, γίνεται ΖΟΥΓΚΛΑ και ότι ο άνθρωπος, όσο απομακρύνει τη χάρη του Θεού από πάνω του, τόσο εξελίσσεται σε ... κτήνος !" Ποσο ομως το θυμα η οι γονεις του ηταν κοντα στο Θεο?Ποσο κοντα ειμαι εγω στο Θεο που κρινω τους αλλους?
Μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι οταν τους βλεπω να καινε δημοσια κτιρια η τη σημαια. Τουρκικο φεσι που θελει αυτη η νεολαια για να στρωσει!

Αγαπητέ froutempora νομίζω ότι έβαλες τα πράγματα στήν σωστή τους διάσταση, μιά καί κάποιοι, παρά λίγο να φορέσουν και φωτοστέφανο στόν μικρό. Διαβάζουμε νεκρολογίες μελό, λές καί κοιμήθηκε κανένας Άγιος, πράγμα πού δείχνει πόσο μακριά βρισκόμαστε από το καθαρό, Πατερικό, Χριστιανικό πνεύμα...

Χώρια ακόμη, πού όσες καταστροφές γίνονται εδώ ( κάηκε όλη η Ελλάδα εξ΄ αιτίας αυτών τών δυό προσώπων), όση αγανάκτηση δηλαδή βγαίνει από ιδιοκτήτες, από εργαζομένους, κλπ πού θα μείνουν στόν δρόμο ( καί να έχουν πίσω καί οικογένεια, δάνεια,κλπ), χώρια δηλαδή τα αναθέματα πού πάνε "επάνω" ( καί κάποια ίσως καί να κάθονται και στόν μικρό και θα του βαρένουν ασφαλώς την ψυχή) πού τί ήθελε, τί γύρευε με τούς αναρχικούς, τί λόγους είπε καί εξόργισε καί τον αστυνομικό καί τον σκότωσε, καί άλλες παράμετροι πού εμείς τώρα τίς ξεχνάμε καί το ρίξαμε στα αγιολόγια...

Χώρια ακόμη η ευθύνη τών γονιών, πού αμολήσανε τόν μικρό στούς δρόμους χωρίς επίβλεψη, και πού θα έπρεπε να τούς καθίσουνε καί αυτούς στό σκαμνί ώς "παραμέληση ανηλίκου", άλλο τώρα άν κλαίνε κάποιοι πολιτικοί καί στέλνουνε συληπητήρια στην οικογένεια...

Αλλά καί χώρια επίσης, πού κάποια αποκόμματα πολιτικά τροφοδοτούν τώρα τίς καταστροφές υποκινώντας με συνθήματα την αφελή νεολαία, καί πού άν κινούσαν μόνο το μικρό δαχτυλάκι τους δίνοντας το σύνθημα "ώς εδώ, σταματήστε" θά σταματούσαν οί διαδηλώσεις.

Δέν το κάνουν όμως γιατί έχουν άλλους σκοπούς και άλλους ανομολόγητους στόχους...
paratiritis88
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Ντροπή και μόνο να λέτε τέτοια πράγματα και να αποδίδετε ευθύνες
Δικαιολογεί τίποτα τη δολοφονία ενός παιδιού ?

Φρουτέμπορα λες για το παιδί που ήταν 15 χρονών και ξεψύχησε "τί γύρευε με τούς αναρχικούς, τί λόγους είπε καί εξόργισε καί τον αστυνομικό καί τον σκότωσε"
Σοβαρολογείς ? αν σε εξοργίσουν πρέπει να σκοτώσεις ? Οτι και να πει ένας άνθρωπος όσο και να εξοργισθεί κάποιος δικαιολογείς τη δολοφονία ενός παιδιού ?
Θα μπορούσε να ήταν το δικό σου παιδί , θα μπορούσε να ήταν συγγενικό σου πρόσωπο

Παρατηρητή και εσύ λες πράγματα που είναι ντροπή και λυπητερό να τα διαβάζει κανείς
Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να ΤΟΛΜΑΜΕ και μόνο να δίνουμε έστω και στο απειροελάχιστο ευθύνη σε ένα δεκαπεντάχρονο παιδί αυτές τις στιγμές
Αν ήθελε ο αστυνομικός να κάνει το μάγκα να τον έκανε σε αναρχικούς με κουκούλες και όχι σε ένα μικρό παιδί
Υπάρχει και βίντεο υπάρχουν και μάρτυρες .Και μετά το σκότωσε και έφυγε
Η μήπως ξέχασαμε το γεγονός της ζαρτινιέρας που ένας αθώος φοιτητής τράβηξε τόσα
ή μήπως δεν είδαμε όλοι την νέα κοπέλα που ενώ ήδη την είχαν συλλάβει την κλώτσαγε ο άλλος στη πλάτη ;

Οι ευθύνες ΔΕΝ ΒΑΡΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ
Οποια εξέλιξη δεν αφορά μόνο αυτό που συνέβη στο παιδί .Ηταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι
Αν θες να ψάξετε για ευθύνες μήπως να κοιτάξουμε συνολικά τη κοινωνία μας και λίγο τα σκάνδαλα ?
Σκάνδαλα μίζες κτίρια εκατομμύρια κτηματομεσιτικές συνναλαγές , πείνα , ανεργία

Παρατηρητή είπες "Χώρια ακόμη η ευθύνη τών γονιών, πού αμολήσανε τόν μικρό στούς δρόμους χωρίς επίβλεψη, και πού θα έπρεπε να τούς καθίσουνε καί αυτούς στό σκαμνί ώς "παραμέληση ανηλίκου","

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ αυτό που λες και κρίνεις έτσι εύκολα μια οικογένεια που έχασε το σπλάχνο της
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ? επειδή το άφησαν να πάει να γιορτάσει με τους φίλους του.....
Απαγορεύεται να αφήσεις το 15χρονο παιδί σου να πάει μια βόλτα να γιορτάσει με τους φίλους του ; πως το λες αυτό ? πως κρίνεις μια οικογένεια που βυθίστηκε στο πένθος ?

ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ για να ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ και όχι να τα σκοτώνει

Δεν συνάδει λες με το ύφος του φόρουμ να αγιοποιούμε το θύμα
Αγιοποίηση για σένα είναι η προσευχή για ένα 15χρονο παιδί ?
Αγιοποίηση η ανάρτηση ενός θέματος για ένα δεκαπεντάχρονο παιδί ?
Ενοχληθήκατε που σε ένα φόρουμ Ορθόδοξο γράψαμε την πικρία μας για το χαμό ενός 15χρονου παιδιού ?
Που την είδατε την αγιοποίηση ?
Φοβάστε τα καλά λόγια ? και δεν φοβάστε την κριτική που ασκείτε σε ένα νεκρό παιδί και στους γονείς του ?
Και τι συνάδει με το ύφος του φόρουμ κατά τη γνώμη σου ? να δίνετε την αίσθηση και υπόνοιες ότι έφταιγε ο μικρός , η οικογένειά του ? και όχι ο αστυνομικός ?

Δεν ρωτάω για να μου απαντήσετε "φρουτέμπορα" και "παρατηρητή"
Απλά δεν "συνάδει" με τίποτα σε ένα Ορθόδοξο Φόρουμ να αφήνετε και τις παραμικρές υπόνοιες ότι έφταιγε το παιδί που χάθηκε

Δεν θα το συζητήσω άλλο
Καλή Σαρακοστή
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Εντάξει για τον Αλέξανδρο, αλλά για το οργανωμένο παρακράτος τι έχετε να πείτε; Γιατί μη μου πείτε ότι πιστεύετε στα περί αυθόρμητης αντίδρασης και λαϊκής εξέγερσης. Στην Κοζάνη, επειδή δεν υπήρξε "αυθόρμητη" λαϊκή αντίδραση, ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη τραμπούκοι για να διαδηλώσουν "ειρηνικά".

Αναρωτηθήκατε, ποιος μπορεί να βρίσκεται πίσω από τους τραμπούκους, που μέχρι χτες συγκρούονταν απλά με την αστυνομία, αλλά τώρα έχουν την εντολή να προκαλέσουν όσο περισσότερη ζημιά μπορούν;
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Όσοι λυπούμαστε για τον άδικο χαμό του 15χρονου Αλέξανδρου, ενός παιδιού χωρισμένων γονιών που έψαχνε να βρει λιμάνι να προστευθεί αλλά τελικά δεν πρόλαβε, ας προσευχηθούμε σας παρακαλώ, ώστε να ο Κύριός μας να αναπαύσει την ψυχή του!
Αυτό χρειάζεται τώρα ο Αλέξανδρος, για να ανακουφιστεί.
Τις έριδες, τις διαφωνίες, τις εξεγέρσεις και τις διαδηλώσεις ας τις κάνουμε μετά την προσευχή, αρκεί όμως η προσευχή αυτή να είναι εν ειρήνη ψυχής, γιατί μόνο έτσι θα ωφεληθεί ο κεκοιμημένος αδελφός μας Αλέξανδρος!
Η προσευχή των πατέρων της Όπτινα, που δημοσιεύεται σε άλλη ενότητα του φόρουμ, είναι μια καλή αρχή!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

Ο θρηνος της μανας...

Κλαίει και θρηνεί σε, η πάναγνός Σου Μητηρ,
Σωτήρ μου, νεκρωθέντα.
Θρήνον συνεκίνει, η πάναγνός σου Μητηρ,
Σου Λογε, νεκρωθέντος.
Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου τέκνον,
που έδυ σου το κάλλος;
Ω φως των οφθαλμών μου, γλυκύτατον μου τέκνον,
πως τάφω νυν καλύπτη;

Παρ’ όλα αυτά τα οδυνηρά κλάματα της πονεμένης Μανας του Σταυρού, δεν υπάρχει σ’ αυτά ίχνος απελπισίας γιατί γνωρίζει ότι ο Υιός της θα αναστηθή κι αυτή η βεβαιότητα την παρηγορεί και τη στηρίζει.
«Ανάστα Ζωοδότα, η Σε τεκούσα Μητηρ δακρυροούσα λέγει».Τονίζομε αυτή την παρηγορημένη στάση της Μητέρας του Χριστού και την υπευνθυμίζομε στις χριστιανές Μανες οι οποίες συχνά συντρίβονται στούς θανάτους των παιδιών των σαν να μην έχουν την ελπίδα του «Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών και ζωήν του μέλλοντος αιώνος», που τόσο θριαμβευτικά τονίζει το Συμβολο της Πιστεωως μας.
Γνωρίζομε πόσο οδυνηρός είναι ο θάνατος των παιδιών για τη Μανα, όμως το παράδειγμα της πονεμένης Μανας του Σταυρού γίνεται παρηγοριά και στήριγμα για τις χριστιανές Μανες, που βλέπουν στο φέρετρο τα πεθαμένα παιδιά των, όπως η Παναγία έβλεπε το Σταυρωμένο τέκνο της πάνω στο Σταυρό.
Ω Πονεμένη Μανα του Σταυρού! Δινε την παρηγοριά σου σ' όλες τις Μανες του κόσμου.
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
thomas25
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από thomas25 »

Ο θεός να αναπαύσει το παιδί και τον φονιά να τον φέρει σε μετάνοια... δεν ξέρουμε την πρόνοια του Θεού σε αυτά τα πράγματα για να επιτρέψει να φύγει έτσι ένα παιδί σε ειρηνική χώρα(κάθε μέρα σε άλλες χώρες αυτό είναι καθημερινό φαινόμενο...).

Ειρήνη και αγάπη σε όλους!
relis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από relis »

filotas έγραψε:Εντάξει για τον Αλέξανδρο, αλλά για το οργανωμένο παρακράτος τι έχετε να πείτε; Γιατί μη μου πείτε ότι πιστεύετε στα περί αυθόρμητης αντίδρασης και λαϊκής εξέγερσης. Στην Κοζάνη, επειδή δεν υπήρξε "αυθόρμητη" λαϊκή αντίδραση, ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη τραμπούκοι για να διαδηλώσουν "ειρηνικά".

Αναρωτηθήκατε, ποιος μπορεί να βρίσκεται πίσω από τους τραμπούκους, που μέχρι χτες συγκρούονταν απλά με την αστυνομία, αλλά τώρα έχουν την εντολή να προκαλέσουν όσο περισσότερη ζημιά μπορούν;
Aδελφέ filotas, χαίρε,
τώρα είδα το δημοσίευμά σου. Εχει βουίξει ο τόπος.
Παρόμοια γράφω και εγώ στο θέμα : "Ελεος"
Φαίνεται μοιράσανε πλέον και τομείς ευθύνης.
Σε όλες τις πόλεις της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδος
βλέπουν Θεσσαλονικείς, ... φαντάσματα του παρελθόντος.
Γίνανε βούκινο !
Ελπίζω η κυβέρνηση να μην κοιμάται ακόμα !!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΝΗΨΑΤΕ !!!!!!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”