Υπάρχει σχέση μεταξύ Ορθοδοξίας και πολιτικής;
Συντονιστής: Συντονιστές
Η απάντησι είναι διφορούμενη και ναί και όχι.
Σε γενικό επίπεδο ΝΑΙ, διότι όλοι ζούμε σ'αυτόν τον κόσμο και πρέπει να είμαστε πολίτες εφ'όσον ζούμε σε μιά κοινωνία που οι πολιτικοί και η πολιτική καθορίζει πολλά σ'αυτήν, πρέπει να υπάρχει συνέιδησι και υπευθυνότητα απέναντι στο σύνολο, για αυτόν τον λόγο και είμαστε υποχρεωμένοι να κρίνουμε τους εκάστοτε κυβερνώντες και αν με τις πράξεις τους ή τις παραλήψεις τους βλάπτουν την κοινωνία να τους αποδοκιμάζουμε ή αν πράττουν θετικά να τους επιδοκιμάζουμε, να κατευθύνουμε δηλαδή την πορεία της κοινωνίας όπου θεωρούμε ότι είναι σωστό, με αυτή την λογική η εκκλησία πρέπει να λέει την γνώμη της σε θέματα που αφορούν το σύνολο της κοινωνίας. Σε ειδικό επίπεδο, συγκεκριμένα κομματικό ΟΧΙ δεν επιτρέπεται επ'ουδενί η εκκλησία να κομματίζεται είναι επιεικώς απαράδεκτο και μεγάλο σκάνδαλο γιατί διχάζει το ποίμνιο και απομακρύνει καλοπροαίρετους από αυτήν, γιατί έτσι δείχνει κοσμικό φρόνημα του χειρίστου είδους, η εκκλησία είναι μάνα ΟΛΩΝ και ΟΧΙ κάποιων.
Αυτή είναι η άποψί μου στοιχειοθετημένη.
Σε γενικό επίπεδο ΝΑΙ, διότι όλοι ζούμε σ'αυτόν τον κόσμο και πρέπει να είμαστε πολίτες εφ'όσον ζούμε σε μιά κοινωνία που οι πολιτικοί και η πολιτική καθορίζει πολλά σ'αυτήν, πρέπει να υπάρχει συνέιδησι και υπευθυνότητα απέναντι στο σύνολο, για αυτόν τον λόγο και είμαστε υποχρεωμένοι να κρίνουμε τους εκάστοτε κυβερνώντες και αν με τις πράξεις τους ή τις παραλήψεις τους βλάπτουν την κοινωνία να τους αποδοκιμάζουμε ή αν πράττουν θετικά να τους επιδοκιμάζουμε, να κατευθύνουμε δηλαδή την πορεία της κοινωνίας όπου θεωρούμε ότι είναι σωστό, με αυτή την λογική η εκκλησία πρέπει να λέει την γνώμη της σε θέματα που αφορούν το σύνολο της κοινωνίας. Σε ειδικό επίπεδο, συγκεκριμένα κομματικό ΟΧΙ δεν επιτρέπεται επ'ουδενί η εκκλησία να κομματίζεται είναι επιεικώς απαράδεκτο και μεγάλο σκάνδαλο γιατί διχάζει το ποίμνιο και απομακρύνει καλοπροαίρετους από αυτήν, γιατί έτσι δείχνει κοσμικό φρόνημα του χειρίστου είδους, η εκκλησία είναι μάνα ΟΛΩΝ και ΟΧΙ κάποιων.
Αυτή είναι η άποψί μου στοιχειοθετημένη.
Δεν με καλύπτει καμμία απάντηση και δεν απάντησα κάτι
α)Ναι υπάρχει. Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί πρέπει να έχουν συγκεκριμένη πολιτική συμπεριφορά. (Εξηγείστε)
Διαφωνώ γιατί από έτσι θα έπρεπε να ψηφίζαμε όλοι ΚΚΕ που θέλει το δίκαιο του εργάτη
β)Ναι υπάρχει. Μόνο όταν κάποιος πολιτικός φορέας είναι εναντίον της Εκκλησίας.
Διαφωνώ γιατί είναι πολύ γενικό και αφηρημένο
Σε κάθε παράταξη υπάρχουν άνθρωποι που σέβονται την εκκλησία και άλλοι που δεν την σέβονται
Αυτή η "σχέση" είναι μονόπλευρη
γ)Δεν υπάρχει γιατί η Ορθοδοξη πίστη είναι υπεράνω πολιτικής
Είναι ? από τους άμβωνες πολιτική κάνουν συχνά πυκνά κάποιοι και αρπάζουν τα λάβαρα (που δεν λέω ότι δεν κάνουν σωστά ή ότι κάνουν )
δ)Δεν διακρίνω καμιά σχέση μεταξή πίστης και πολιτικής
Διακρίνω , είναι ολοφάνερο ότι κάποιες πολιτικές παρατάξεις πλευρίζουν πάντα την εκκλησία
Γενικά λοιπόν η ίδια η φύση της ερώτησης δεν είναι πολύ ξεκάθαρη
Αν υπάρχει σχέση , δηλαδή αν πιστεύουμε ότι ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ? ανεξαρτήτως αν θα έπρεπε όμως ? ή αν ΥΠΑΡΧΕΙ και πιστεύουμε ότι ΚΑΛΩΣ υπάρχει ?
Είναι ερώτηση διαπίστωσης ?
Αυτά :)
α)Ναι υπάρχει. Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί πρέπει να έχουν συγκεκριμένη πολιτική συμπεριφορά. (Εξηγείστε)
Διαφωνώ γιατί από έτσι θα έπρεπε να ψηφίζαμε όλοι ΚΚΕ που θέλει το δίκαιο του εργάτη
β)Ναι υπάρχει. Μόνο όταν κάποιος πολιτικός φορέας είναι εναντίον της Εκκλησίας.
Διαφωνώ γιατί είναι πολύ γενικό και αφηρημένο
Σε κάθε παράταξη υπάρχουν άνθρωποι που σέβονται την εκκλησία και άλλοι που δεν την σέβονται
Αυτή η "σχέση" είναι μονόπλευρη
γ)Δεν υπάρχει γιατί η Ορθοδοξη πίστη είναι υπεράνω πολιτικής
Είναι ? από τους άμβωνες πολιτική κάνουν συχνά πυκνά κάποιοι και αρπάζουν τα λάβαρα (που δεν λέω ότι δεν κάνουν σωστά ή ότι κάνουν )
δ)Δεν διακρίνω καμιά σχέση μεταξή πίστης και πολιτικής
Διακρίνω , είναι ολοφάνερο ότι κάποιες πολιτικές παρατάξεις πλευρίζουν πάντα την εκκλησία
Γενικά λοιπόν η ίδια η φύση της ερώτησης δεν είναι πολύ ξεκάθαρη
Αν υπάρχει σχέση , δηλαδή αν πιστεύουμε ότι ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ? ανεξαρτήτως αν θα έπρεπε όμως ? ή αν ΥΠΑΡΧΕΙ και πιστεύουμε ότι ΚΑΛΩΣ υπάρχει ?
Είναι ερώτηση διαπίστωσης ?
Αυτά :)
Καλή Σαρακοστή
-
nkope
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Σκέφτηκα προς στιγμήν να αποκόψω τις δημοσιεύσεις που αναφέρονται στην πανταχού παρούσα εσωτερική γκρίνια, αλλά δεν πειράζει ας φαίνονται, για να καταλάβουμε όλοι γιατί δεν πρέπει να ξεφεύγουμε απ΄ το θέμα μας, αν θέλουμε μια ουσιαστική συζήτηση.konstantinoupolitis έγραψε:O nkope έγραψε: "Θέλω να προσέξετε πολύ τι θα πείτε. Μόνο τεκμηριωμένες σε θεολογικά κείμενα απαντήσεις θα γίνουν δεκτές. Απαντήσεις που θ΄αναφέρονται στην πολιτική των κομμάτων σε άσχετα με την Εκκλησία ή την Ορθοδοξία θέματα θα διαγραφούν άμεσα".
Δεν ξεκινάς ποτέ μια κουβέντα υπο τον μπαμπούλα της διαγραφής. Δεν θέλω να επεκταθώ εδώ περισσότερο γιατί θα πάμε σε άλλο θέμα, αλλά κάποια στιγμή ηρέμησε λίγο. Νισάφι πια με τις απειλές αυτού του είδους και τα κλειδώματα τρεις την ώρα, που οδήγησαν ακόμα και αξιοπρέπεστατα μέλη του forum σε αποκλεισμούς ή εθελούσιες αποχωρήσεις.
Λες "Μόνο τεκμηριωμένες σε θεολογικά κείμενα απαντήσεις θα γίνουν δεκτές. ". Το έχεις γράψει και αλλού, μόνο που δεν μας έχεις πει απο πότε ορίζεις εσύ ή και συνεργάτες σου δεν ξέρω, την Αγιογραφική και Πατρολογική τεκμηρίωση.
Σκέφτηκες ποτέ αν εφαρμοσθεί το ως άνω επαπειλούμενο, μήπως θα πρέπει και εσύ να διαγράφεις δικά σου κείμενα; Η θεωρείς αξιωματικά ότι τα δικά σου λεγόμενα είναι πάντα Αγιογραφικά και Πατρολογικά;
Φίλε Κωνσταντινουπολίτη, μακριά από μένα το αλάθητο. Πάντοτε εκφράζω τις απόψεις μου, χρησιμοποιώντας τις λέξεις "νομίζω, πιστεύω, η άποψή μου είναι" και προσπαθώ όποτε έχω το χρόνο ν΄αναφέρω και τις πηγές μου. Δε ζήτησα τίποτε περισσότερο απ΄το να μείνουμε εντός θέματος, κι όπως βλέπω οι περισσότεροι, που απάντησαν, απάντησαν πράγματι στην ερώτηση του θέματος. Βέβαια εκτός από τον oceangr2 που τεκμηρίωσε την άποψή του, κανείς άλλος δεν το έκανε (ούτε κι εγώ). Δεν πειράζει ας ελπίσουμε ότι αυτό θα γίνει στη συνέχεια.
Όσο για το ύφος, πράγματι έχεις δίκιο και θα προσπαθήσω στο μέλλον να είμαι λιγότερο αυστηρός, φταίει το επάγγελμα κι η ηλικία, όμως ήθελα ν΄αποκλείσω την πιθανότητα άσχετης με το θέμα πολιτικής συζήτησης.
Φίλε oceangr2 αξιέπαινη η προσπάθειά σου, όμως δεν αμφισβήτησα το κύρος του συγγραφέα, απλά είπα αν θέλεις να μας πεις τον τίτλο του βιβλίου και τον εκδοτικό οίκο μήπως κάποιος θέλει να το αγοράσει ή να το αναζητήσει στη βιβλιοθήκη. Ένας απ΄τους λόγους που κάνουμε παραπομπή στις πηγές μας είναι για να μπορεί να τις βρει και κάποιος άλλος που τις χρειάζεται.
Μάνο, το ΚΚΕ έχει ιδεολογία που παραπέμπει σε κοσμοθεωρία ασύμβατη με την Ορθοδοξία ή κάνω λάθος; Απέφυγα ν΄αναφέρω τα ονόματα των κομμάτων που περιγράφω στη δημοσίευσή μου, αλλά δεν μπορώ ν΄αφήσω την αναφορά σου στο συγκεκριμένο κόμμα να περάσει έτσι. Οι ταμπέλες δεν απηχούν πάντοτε και την ουσία. Δηλαδή όποιος λέει ότι υποστηρίζει το δίκιο μιας μερίδας πολιτών πρέπει να εκπληρώνονται δυο προϋποθέσεις:
1. Θα πρέπει να έχει πολιτική άποψη που να στηρίζει αυτό τον ισχυρισμό διαχρονικά κι όχι μόνο σ΄επίπεδο εντυπώσεων. Δηλαδή όταν ένα κόμμα λέει ότι είναι υπέρ των αρτοποιών π.χ. θα πρέπει να έχει πολιτική που να ωφελεί διαχρονικά τους αρτοποιούς.
2. Όταν ένα κόμμα λέει ότι στηρίζει μια ομάδα πολιτών δεν θα πρέπει αυτό να το κάνει εις βάρος μιας άλλης ομάδας πολιτών γιατί αυτό δημιουργεί διχασμό κι είναι αντίθετο και στον Χριστιανικό τρόπο σκέψης και στην ουσία της Δημοκρατίας. Δηλαδή, συνεχίζοντας το ίδιο παράδειγμα, όταν ένα κόμμα στηρίζει τους αρτοποιούς δεν πρέπει να το κάνει εις βάρος των καταναλωτών.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nkope την Δευ Σεπ 10, 2007 10:02 am, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Η ορθοδοξία είναι κάτι που ξεφεύγει από τα στενά γήινα πλαίσια. Είναι τρόπος ζωής. Είναι μια «ομπρέλα» που περιβάλλει τα πάντα. Την πολιτική, έχω την εντύπωση, ότι πρέπει να την δούμε όπως και όλες τις άλλες δραστηριότητες του ανθρώπου, δηλαδή την επαγγελματική και προσωπική του ζωή. Θα μπορούσε η ερώτηση να είναι και κάπως αλλιώς :
Υπάρχει σχέση μεταξύ της δουλειάς μας και της ορθοδοξίας;
Υπάρχει σχέση μεταξύ της οικογένειάς μας και της ορθοδοξίας;
Υπάρχει σχέση μεταξύ ποδοσφαίρου (πχ Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ) και της ορθοδοξίας;
Σε όλες τις δραστηριότητες αυτές, οι σκέψεις μας, τα λόγια μας και οι ενέργειές μας πρέπει να «καλύπτονται» κάτω από την ομπρέλα της ορθοδοξίας, η οποία θα κατευθύνει τη συμπεριφορά μας.
Όπως στη δουλειά μας η ανέλιξη και οι παροχές δεν μπορούν να γίνουν αυτοσκοπός και να μας οδηγήσουν σε συμπεριφορές που κατακρίνουν και πληγώνουν τους συναδέλφους μας, έτσι και στην πολιτική δεν είναι Χριστιανικό να συμμετέχουμε σε ενέργειες που διαιρούν τους αδελφούς μας ανάλογα με το τι ψηφίζει ο καθένας.
Ο καθένας μας μπορεί να ψηφίζει όποιο κόμμα θέλει και δεν είναι σωστό να ξεχωρίζουμε τα κόμματα σε Χριστιανικά και μη. Θεωρώ επίσης λάθος την προσπάθεια κάποιων κομμάτων να εκμεταλλευθούν τα Χριστιανικά ιδεώδη των Ελλήνων ψηφοφόρων. Ακραία τέτοια συμπεριφορά ήταν κι αυτή ενός πολιτικού αρχηγού που πήγε να εκμεταλλευθεί το γεγονός ότι σε επίσημη συνάντηση (νομίζω βαφτίσια ήταν) κάποιο περιστέρι κάθισε στο κεφάλι του!! Αν είναι δυνατόν!!
Τον πατέρα Παΐσιο, όταν τον ρώτησαν τι να ψηφίσουν, απάντησε, όπως παρακάτω:
Αποσπάσματα από το βιβλίο «Ο ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ» του Ιερομονάχου Χριστοδούλου Αγιορείτου
Όταν πλησίαζε ο καιρός για τις εθνικές εκλογές, πολλοί προσκυνητές ερχόντουσαν και ρωτούσαν τον Γέροντα ποια ήταν η γνώμη του και ποιον εκείνος θεωρούσε άξιο για να ψηφίσουν. Ο Γέροντας πάντα έλεγε :
-Να ψηφίσετε όποιον βλέπετε ότι είναι ο καλύτερος, όποιον αγαπά πιο πολύ τον Θεό και την πατρίδα μας.
-Τότε εκείνοι επί μονίμου βάσεως του απαντούσαν :
-Γέροντα όλοι το ίδιο είναι!
Κι εκείνος τους έλεγε :
-Βρε παιδιά, κοιτάξτε εδώ πέρα. Όλες οι ελιές ίδιες είναι και όλες έχουν δάκο. Όμως άλλες έχουν εκατό τοις εκατό, άλλες ογδόντα τοις εκατό και άλλες πενήντα τοις εκατό. Εμείς λοιπόν, εφ’ όσον έχουμε ανάγκη από ελιές, πρέπει να κοιτάξουμε ποιες έχουν το λιγότερο δάκο. Και πάντα πρέπει να ψηφίζουμε με δύο κριτήρια :
1 Με το πόσο αγαπά ο υποψήφιος τον Θεό και είναι συνειδητό μέλος της Εκκλησίας και
2 Με το πόσο αγαπά την πατρίδα και αποβλέπει στο γενικό καλό του τόπου και όχι στο δικό του συμφέρον.
Αν κάποιος χρησιμοποιήσει άλλο κριτήριο, εκτός από αυτά τα δύο, τότε κινείται ιδιοτελώς και δεν είναι χριστιανικό αυτό που κάνει. Αργότερα θα επιτρέψει η Θεία δικαιοσύνη να το πληρώσει.
Υπάρχει σχέση μεταξύ της δουλειάς μας και της ορθοδοξίας;
Υπάρχει σχέση μεταξύ της οικογένειάς μας και της ορθοδοξίας;
Υπάρχει σχέση μεταξύ ποδοσφαίρου (πχ Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ) και της ορθοδοξίας;
Σε όλες τις δραστηριότητες αυτές, οι σκέψεις μας, τα λόγια μας και οι ενέργειές μας πρέπει να «καλύπτονται» κάτω από την ομπρέλα της ορθοδοξίας, η οποία θα κατευθύνει τη συμπεριφορά μας.
Όπως στη δουλειά μας η ανέλιξη και οι παροχές δεν μπορούν να γίνουν αυτοσκοπός και να μας οδηγήσουν σε συμπεριφορές που κατακρίνουν και πληγώνουν τους συναδέλφους μας, έτσι και στην πολιτική δεν είναι Χριστιανικό να συμμετέχουμε σε ενέργειες που διαιρούν τους αδελφούς μας ανάλογα με το τι ψηφίζει ο καθένας.
Ο καθένας μας μπορεί να ψηφίζει όποιο κόμμα θέλει και δεν είναι σωστό να ξεχωρίζουμε τα κόμματα σε Χριστιανικά και μη. Θεωρώ επίσης λάθος την προσπάθεια κάποιων κομμάτων να εκμεταλλευθούν τα Χριστιανικά ιδεώδη των Ελλήνων ψηφοφόρων. Ακραία τέτοια συμπεριφορά ήταν κι αυτή ενός πολιτικού αρχηγού που πήγε να εκμεταλλευθεί το γεγονός ότι σε επίσημη συνάντηση (νομίζω βαφτίσια ήταν) κάποιο περιστέρι κάθισε στο κεφάλι του!! Αν είναι δυνατόν!!
Τον πατέρα Παΐσιο, όταν τον ρώτησαν τι να ψηφίσουν, απάντησε, όπως παρακάτω:
Αποσπάσματα από το βιβλίο «Ο ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ» του Ιερομονάχου Χριστοδούλου Αγιορείτου
Όταν πλησίαζε ο καιρός για τις εθνικές εκλογές, πολλοί προσκυνητές ερχόντουσαν και ρωτούσαν τον Γέροντα ποια ήταν η γνώμη του και ποιον εκείνος θεωρούσε άξιο για να ψηφίσουν. Ο Γέροντας πάντα έλεγε :
-Να ψηφίσετε όποιον βλέπετε ότι είναι ο καλύτερος, όποιον αγαπά πιο πολύ τον Θεό και την πατρίδα μας.
-Τότε εκείνοι επί μονίμου βάσεως του απαντούσαν :
-Γέροντα όλοι το ίδιο είναι!
Κι εκείνος τους έλεγε :
-Βρε παιδιά, κοιτάξτε εδώ πέρα. Όλες οι ελιές ίδιες είναι και όλες έχουν δάκο. Όμως άλλες έχουν εκατό τοις εκατό, άλλες ογδόντα τοις εκατό και άλλες πενήντα τοις εκατό. Εμείς λοιπόν, εφ’ όσον έχουμε ανάγκη από ελιές, πρέπει να κοιτάξουμε ποιες έχουν το λιγότερο δάκο. Και πάντα πρέπει να ψηφίζουμε με δύο κριτήρια :
1 Με το πόσο αγαπά ο υποψήφιος τον Θεό και είναι συνειδητό μέλος της Εκκλησίας και
2 Με το πόσο αγαπά την πατρίδα και αποβλέπει στο γενικό καλό του τόπου και όχι στο δικό του συμφέρον.
Αν κάποιος χρησιμοποιήσει άλλο κριτήριο, εκτός από αυτά τα δύο, τότε κινείται ιδιοτελώς και δεν είναι χριστιανικό αυτό που κάνει. Αργότερα θα επιτρέψει η Θεία δικαιοσύνη να το πληρώσει.
-
nkope
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Γιατί όχι Μάνο. Εξ άλλου τα ονόματα των κομμάτων αλλάζουν. Αυτό που κρίνουμε είναι πολιτικές θέσεις κι η σχέση που έχουν, αν έχουν, με την Ορθοδοξία.
Εξ άλλου δεν σ΄ έψεξα επειδή ανέφερες τ΄όνομα, αλλά εξέφρασα την άποψη ότι η θέση σου για το συγκεκριμένο κόμμα έστω και σαν παράδειγμα δεν είναι σωστή.
Εξ άλλου δεν σ΄ έψεξα επειδή ανέφερες τ΄όνομα, αλλά εξέφρασα την άποψη ότι η θέση σου για το συγκεκριμένο κόμμα έστω και σαν παράδειγμα δεν είναι σωστή.
Οκnkope έγραψε:Γιατί όχι Μάνο. Εξ άλλου τα ονόματα των κομμάτων αλλάζουν. Αυτό που κρίνουμε είναι πολιτικές θέσεις κι η σχέση που έχουν, αν έχουν, με την Ορθοδοξία.
Τότε να πω πως οι πολιτικοί το γνωρίζουν ΚΑΛΑ ότι έχει σχέση η πολιτική με τη θρησκεία
Αν το ΠΑΣΟΚ είχε χάσει τις εκλογές τη τελευταία φορά ήταν επειδή είχε δείξει ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ προς την Εκκλησία και τόσων χιλιάδων πιστών που είχαν κατακλύσει το κέντρο της Αθήνας εξαιτίας της πλήρους αδιαφορίας της τότε κυβέρνησης
Η ΝΔ από την άλλη είχε κάποτε και σλόγκαν τραγουδάκια που λέγανε "Ζήτω η Ελλάδα Ζήτω η θρησκεία Ζήτω η Νέα Δημοκρατία"
Από τις πλέον ξεκάθαρες διαφημίσεις για το πως η πολιτική με τη θρησκεία έχει σχέση
Αν θα έπρεπε ?
Δε ξέρω
Δεν με ενοχλεί να έχουν γνώμη οι ιερείς επί θεμάτων που απασχολούν την πολιτεία και αφορούν το ποίμνιο
Με ενοχλεί όμως όταν χρησιμοποιούν οι πολιτικοί την Εκκλησία ως "διαφημιστικό μέσο προβολής"
Καλή Σαρακοστή
-
eortologio_gr
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Ανησυχώ που δεν βλέπω καμία αναφορά στον κο Λεβέντη της Ενωσης Κεντρώων.
Και αυτός χρησιμοποιεί την Ορθοδοξία για σταυροσυλλογή.
Καλή του ώρα και καλή του επιτυχία.
Χρ.
ΥΓ. Απαιχτος ο Μητσιχώστας στην σχετική του παραλλαγή σαν Λεβέντης. Μου λείπει - ευτυχώς το ellinofreneia του ΣΚΑΙ κάτι πάει να κάνει.
Και αυτός χρησιμοποιεί την Ορθοδοξία για σταυροσυλλογή.
Καλή του ώρα και καλή του επιτυχία.
Χρ.
ΥΓ. Απαιχτος ο Μητσιχώστας στην σχετική του παραλλαγή σαν Λεβέντης. Μου λείπει - ευτυχώς το ellinofreneia του ΣΚΑΙ κάτι πάει να κάνει.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...

-
nkope
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Καλό και το γέλιο αλλά ας επανέλθουμε στο θέμα.
Μάνο, είπαμε όχι ταμπέλες, λόγια του αέρα κι εύκολη διαφήμιση αλλά ουσία. Πράξεις και κοσμοθεωρία.
Π.χ. ποιος είναι αυτός που κινείται συνήθως εναντίον της Εκκλησίας; Για χρόνια μάλιστα το είχε κάνει το αγαπημένο του θέμα στη Βουλή. Ευτυχώς του απέσπασαν την προσοχή οι πυρκαϊές.
Ποιοί είναι αυτοί, που ενώ όλος ο κόσμος έπνεε τα μένεα κατά του βιβλίου της Ιστορίας της ΣΤ', εκείνοι έσπευσαν να το υποστηρίξουν;
Τα ερωτήματα είναι ρητορικά, δεν θέλω απάντηση. Την απάντηση κρατήστε τη στο μυαλό σας για την ημέρα που θα πάτε στην κάλπη.
Μάνο, είπαμε όχι ταμπέλες, λόγια του αέρα κι εύκολη διαφήμιση αλλά ουσία. Πράξεις και κοσμοθεωρία.
Π.χ. ποιος είναι αυτός που κινείται συνήθως εναντίον της Εκκλησίας; Για χρόνια μάλιστα το είχε κάνει το αγαπημένο του θέμα στη Βουλή. Ευτυχώς του απέσπασαν την προσοχή οι πυρκαϊές.
Ποιοί είναι αυτοί, που ενώ όλος ο κόσμος έπνεε τα μένεα κατά του βιβλίου της Ιστορίας της ΣΤ', εκείνοι έσπευσαν να το υποστηρίξουν;
Τα ερωτήματα είναι ρητορικά, δεν θέλω απάντηση. Την απάντηση κρατήστε τη στο μυαλό σας για την ημέρα που θα πάτε στην κάλπη.
-
silver
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
============================================
Η ΜΑΡΙΑΜ έγραψε :
Ποτέ δεν θα έλεγες εσύ μια τέτοια φράση για τον ασημένιο σου...
Τόγραψα για να σε αποσπάσω από την μελέτη της Ορθοδόξου
Θρησκείας, να ξεκουραστείς και λίγο τέκνον μου.
Ασημένιε, έχω την εντύπωση ότι γέρασες και ακόμη
μυαλό δεν έβαλες! Έχεις χάλια αδελφέ μου.....
========================================
Η ΜΑΡΙΑΜ έγραψε :
Καλό σου απόγευμα καλή μου Μαριάμ."Η Μαριάμ ...έφη: Ο ασημένιος το βιολί του...."
Kαλημέρα αγαπημένε μου ασημένιε!
Πότε είπα αυτή τη φράση για σένα;
Ποτέ δεν θα έλεγες εσύ μια τέτοια φράση για τον ασημένιο σου...
Τόγραψα για να σε αποσπάσω από την μελέτη της Ορθοδόξου
Θρησκείας, να ξεκουραστείς και λίγο τέκνον μου.
Ασημένιε, έχω την εντύπωση ότι γέρασες και ακόμη
μυαλό δεν έβαλες! Έχεις χάλια αδελφέ μου.....
========================================