Οι ομοφυλόφιλοι δεν θα μπουν ποτέ στην Βασιλεία των Ουρανών

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Οι ομοφυλόφιλοι δεν θα μπουν ποτέ στην Βασιλεία των Ουρανών

Δημοσίευση από aposal »

Διονύση να σε δούμε στο Α.Ο. πόσο ωραία θα λαλάς. Εκεί δεν έχει κολλητούς, μέσα και όμορφα λόγια! Εκεί μετράει μόνο η ταπείνωση! Όχι βέβαια η εξωτερική που μας δείχνεις, αλλά η εσωτερική που ευθύνεται για τις εξερχόμενες μαργαρίτες.
(μη σε νοιάζει, θα σε προετομάσω κατάλληλα κατά τη διαδρομή, πρώτα ο Θεός)
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

dionysisgr έγραψε:
filotas έγραψε:Διονύση έχεις αρχίσει να μου θυμίζεις ...χαλασμένο γραμμόφωνο που έχει κολλήσει η βελόνα και λέει όλο τα ίδια και τα ίδια.

Ότι και να συζητάμε η μόνιμη επωδός είναι ...για όλα φταίει ο πάπας και οι αιρετικοί.
Με τιμάς με αυτό που λες Νικόλαε..

Καλύτερα λοιπόν χαλασμένο γραμμόφωνο να παίζω έστω και αναξίως, φάλτσους, ενοχλητικούς πλην όμως παμπάλαιους Ορθόδοξους σκοπούς, παρά υπερσύγχρονο Multimedia player με 7.1 περιφερειακό ηχο και ασύρματα ηχεία, που να αναπαράγει άψογα και εντυπωσιακά παπικές μελωδίες ψευδοαγαπης και οικουμενικής ποικιλιας των δογμάτων εν τη ενοτητι, την υπό της κεφαλής του πάπα..
Δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου Διονύση. Μάλλον αστείο ήταν. Αλλά η αντίδρασή σου με κάνει ν' ανησυχώ τώρα πια σοβαρά για σένα. Έχεις χάσει την προοπτική σου. Ο σκοπός μας μας είναι η Βασιλεία των Ουρανών, όχι όμως μόνο για μας, αλλά για όλους τους ανθρώπους. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό κινδυνεύει να πάθει ότι είχε πάθει κι ο Απόστολος Παύλος πριν δεχθεί τη φώτιση εξ ουρανού. Η πίστη μας δεν είναι κατά, αλλά υπέρ. Ο εχθρός μας είναι ένας, η αμαρτία. Δεν επιτρέπεται όμως να την ταυτίζουμε με κανέναν άνθρωπο. Αλλιώς χάνουμε το στόχο μας.

Δεν υπάρχει αγάπη και ψεοδοαγάπη. Υπάρχει αγάπη και έλλειψη αγάπης. Κάτι τέτοιες νοοτροπίες μισαλλοδοξίας όπλισαν και το μαχαίρι των Σταυροφόρων κατά των Ορθοδόξων. Μήπως θέλετε να τους μιμηθούμε;
Άβαταρ μέλους
Σπάρτακος
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Σπάρτακος »

filotas έγραψε:Κάτι τέτοιες νοοτροπίες μισαλλοδοξίας όπλισαν και το μαχαίρι των Σταυροφόρων κατά των Ορθοδόξων. Μήπως θέλετε να τους μιμηθούμε;
Μήπως το όπλισε απλώς η αρπαγή; Όπως και αργότερα τα 3Μ τα γνωστά; Millitary, Missionary, Merchand;

Θέλω να πώ ότι ένας κοινός ληστής και άρπαγας δολοφόνος, δεν δικαιούται μεν να κρύβεται πίσω απο τις όποιες και δήθεν πνευματικές διαφορές που ενδεχομένως έχει...... Διότι έτσι βαρύνεται ίσως δύο ή και περισσότερες φορές για το έγκλημα που διαπράττει.
Η ειλικρινής συζήτηση δε με αυτό το αντικείμενο ( πνευματικές διαφορές) ανήκει σε ανθρώπους που σπανίζουν, και είναι περιττό το να επαναλάβουμε ότι δεν είναι καταδικαστέα πράξη.
Τώρα, πότε συμβαίνει κυρίως το δε, ο Θεός μόνο γνωρίζει.
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΕΓΩ ΩΣ ΣΥΝΑΝΘΡΟΠΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ.....
ΦΟΒΑΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥ ΠΙΚΡΑΝΟ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΗ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΚΕΙ..ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ..ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΕΚΕΙΝΟΥ ((ΠΟΥ ΕΛΕΝΧΗ )) ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΚΕΙΝΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ....
ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΘΡΟΠΟ ΔΕΝ ΑΞΕΙΖΗ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ;;;;
ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ;;;;
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΞΙΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ;;;;;
:8 :8 :8
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Νικόλαε και Απόστολε, λίαν αγαπητοί, εν Χριστώ αδελφοί,

Εγω μπορει να εχω χασει τον προσανατολισμο μου, αλλα, εσείς, κρατατε και μια πισινη, γιατι, εχει ο καιρος γυρισματα.

Με τις συνεχείς υποχωρήσεις και θεολογικές "κωλοτουμπες" και καινοφανείς "επανερμηνειες" η μαλλον παρερμηνείες θα έλεγα, των Πατέρων μας, απο τους κατ΄επάγγελμα οικουμενιστες εργολάβους, (αν και το απευχόμαστε σφόδρα)..

λοιπόν..

Προσεξτε μην ερθει η ωρα εκεινη η μαυρη και αραχνιασμενη, και δειτε στην Ωραια Πυλη, κανεναν καθολικο ιερεα, να σας περιμενει με το "μπισκοτακι παπαδοπουλου" στο χερι για να "κοινωνησετε", και μετα κλαιμε και οδυρομαστε ολοι μαζι αναφανδον και απαρακλητως.

Αμα θελετε την κοβουμε την κουβεντα, εγω προσωπικα εχω περασει οριστικα και ανεπιστρεπτι στο στρατοπεδο των ανθενωτικων, και αναλαμβανω την ευθυνη που μου αναλογει, ενωπιον του Θεου.

Καλύτερα στο σπίτι μου, και κατ'οικον Εκκλησία, χιλιες φορες, παρά με τον.. πάπα!

Ειναι ολογυρα μας, πλεον, απλωμενη, η μεγαλυτερη, η εσχατη παγιδα που εχει στησει ο βύθιος δράκοντας, δια των μισθωτων οργανων του, στην φιλτατη και Αγια Ορθοδοξια.

Ο οικουμενισμος, η συγχυση, ο συγκριτισμος, η πλανη της ενοτητος με την αιρεση, η νεα εποχη του πνευματος των "εκκλησιων", η θεωρια των κλαδων, το μεριδιο της αληθειας που εχουν ταχα μου ολοι, ολα αυτα ειναι πλευρες και οψεις και παγιδες της ιδιας αρχαιας και δολιας κακιας, του ανθρωποκτονου.

Θέλουμε να το δουμε καταματα, η να παιζουμε με τις πονηρες λεξεις των διπλωματικως και απαραδεκτως διατυπωμενων κειμενων των συναντησεων, που μονο ευθυτητα και αληθεια δεν αποπνεουν, αλλα παραπεμπουν σε κοσμικου χαρακτηρα, τεχνικα καμωμενα κειμενα και χρυσωμενα χαπια για τους αδαεις..

Ας αναρωτηθουμε επιτελους..

Θέλουμε να ποιούμε την νήσσαν;

Θέλουμε να κοροϊδεύουμε εαυτούς και αλλήλους;

Θέλουμε να προδίδουμε έστω και αφελώς η απο αγνοια κινούμενοι την μνήμη και τους αγώνες των Αγίων μας Πατέρων;

Θέλουμε να λεγόμαστε πλήρωμα της Μόνης Αληθινης Εκκλησίας του Χριστού επί γης σημερα, η να αγομαστε και να φερομαστε απο μελλοντες υποτακτικους του ποντιφηκα;

Θελουμε να μενουμε στα καθ'ημας, στον βολεμενο, ευσεβιστικο, αυταρκη, ατομικισμο μας και δεν παει να καει ο κοσμος παραεξω;

Θελουμε να μεινουν καποιοι ασυδοτοι, ανεξελεγκτοι, αλαζονες, και επηρμενοι, ωστε να ξεπουλησουν τα Αγια των Αγιων, την Ορθοδοξη Πιστη μας, οτι μας εχει απομεινει, να μας διαφοροποιει απο τα αλογα κτηνη του παραπαιοντος και ταχιστα οδευοντος προς το τελος αυτου κοσμου;

Θελουμε να παραδοθει στις επομενες γενιες, εαν ευδοκησει ο Θεος πρωτα, και επειτα σε οτι περναει απο το χερι μας, το ελαχιστο, η Αληθινη Πιστη, η κανενα συγκριτικο, οικουμενιστικο εκτρωμα, και αποτοκο δαιμονικης πλανης;

Τα αστεια, καθως και η διπλωματια των ελιγμων, τελειωνουν, με γοργο ρυθμο.

Το τοπιο ξεκαθαριζει.

Ας επιλεξει ο καθενας, και ας αναλαβει την ευθυνη που του αναλογει.

Οι καιροί, ου μενετοί.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
avvas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από avvas »

«Το τοπίο ξεκαθαρίζει» ..
..τώρα ξεκαθαρίζει αλλά ακόμα δεν ξεκαθάρισε εντελώς.
Μόλις ξεκαθαρίσει τότε εδώ θάμαστε πρώτα ο Θεός
να ξεκαθαρίσουμε και εμείς τη θέση μας απέναντι σε όλους.

Συμμερίζομαι τις ανησυχίες σου και τους προβληματισμούς σου.
Θα μπορούσα να πω πως συμφωνώ κιόλας.
Όμως πριν ξεκαθαρίσει το τοπίο εντελώς θεωρώ ότι τα πάντα βαίνουν καλώς.
Και σέβομαι την τάξιν και την ιεραρχίαν αφού «τα πάντα βαίνουν καλώς»
Μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο..

Μου αρέσει το παρακάτω χωρίο της Αποκάλυψης.. χωρίς να ξέρω καλά καλά το γιατί...

1 Καὶ ἦλθεν εἷς ἐκ τῶν ἑπτὰ ἀγγέλων τῶν ἐχόντων τὰς ἑπτὰ φιάλας, καὶ ἐλάλησε μετ' ἐμοῦ λέγων· Δεῦρο, δείξω σοι τὸ κρίμα τῆς πόρνης τῆς μεγάλης τῆς καθημένης ἐπὶ ὑδάτων πολλῶν, 2 μεθ' ἧς ἐπόρνευσαν οἱ βασιλεῖς τῆς γῆς, καὶ ἐμεθύσθησαν οἱ κατοικοῦντες τὴν γῆν ἐκ τοῦ οἴνου τῆς πορνείας. 3 καὶ ἀπήνεγκέ με εἰς ἔρημον ἐν πνεύματι. καὶ εἶδον γυναῖκα καθημένην ἐπὶ τὸ θηρίον τὸ κόκκινον, γέμον ὀνόματα βλασφημίας, ἔχον κεφαλὰς ἑπτὰ καὶ κέρατα δέκα. 4 καὶ ἡ γυνὴ ἦν περιβεβλημένη πορφυροῦν καὶ κόκκινον καὶ κεχρυσωμένη χρυσίῳ καὶ λίθῳ τιμίῳ καὶ μαργαρίταις, ἔχουσα ποτήριον χρυσοῦν ἐν τῇ χειρὶ αὐτῆς, γέμον βδελυγμάτων, καὶ τὰ ἀκάθαρτα τῆς πορνείας τῆς γῆς, 5 καὶ ἐπὶ τὸ μέτωπον αὐτῆς ὄνομα γεγραμμένον, μυστήριον· Βαβυλὼν ἡ μεγάλη, ἡ μήτηρ τῶν πορνῶν καὶ τῶν βδελυγμάτων τῆς γῆς. 6 καὶ εἶδον τὴν γυναῖκα μεθύουσαν ἐκ τοῦ αἵματος τῶν ἁγίων καὶ ἐκ τοῦ αἵματος τῶν μαρτύρων Ἰησοῦ. καὶ ἐθαύμασα ἰδὼν αὐτὴν θαῦμα μέγα. 7 Καὶ εἶπέ μοι ὁ ἄγγελος· Διατί ἐθαύμασας; ἐγὼ ἐρῶ σοι τὸ μυστήριον τῆς γυναικὸς καὶ τοῦ θηρίου τοῦ βαστάζοντος αὐτήν, τοῦ ἔχοντος τὰς ἑπτὰ κεφαλὰς καὶ τὰ δέκα κέρατα. 8 Τὸ θηρίον ὃ εἶδες, ἦν καὶ οὐκ ἔστι, καὶ μέλλει ἀναβαίνειν ἐκ τῆς ἀβύσσου καὶ εἰς ἀπώλειαν ὑπάγειν· καὶ θαυμάσονται οἱ κατοικοῦντες ἐπὶ τῆς γῆς, ὧν οὐ γέγραπται τὸ ὄνομα ἐπὶ τὸ βιβλίον τῆς ζωῆς ἀπὸ καταβολῆς κόσμου, βλεπόντων τὸ θηρίον ὅτι ἦν, καὶ οὐκ ἔστι καὶ παρέσται. 9 Ὧδε ὁ νοῦς ὁ ἔχων σοφίαν. αἱ ἑπτὰ κεφαλαὶ ὄρη ἑπτὰ εἰσίν, ὅπου ἡ γυνὴ κάθηται ἐπ' αὐτῶν, 10 καὶ βασιλεῖς ἑπτά εἰσιν· οἱ πέντε ἔπεσαν, ὁ εἷς ἐστιν, ὁ ἄλλος οὔπω ἦλθε, καὶ ὅταν ἔλθῃ, ὀλίγον αὐτὸν δεῖ μεῖναι. 11 καὶ τὸ θηρίον ὃ ἦν καὶ οὐκ ἔστι, καὶ αὐτὸς ὄγδοός ἐστι, καὶ ἐκ τῶν ἑπτά ἐστι, καὶ εἰς ἀπώλειαν ὑπάγει. 12 καὶ τὰ δέκα κέρατα ἃ εἶδες δέκα βασιλεῖς εἰσιν, οἵτινες βασιλείαν οὔπω ἔλαβον, ἀλλ' ἐξουσίαν ὡς βασιλεῖς μίαν ὥραν λαμβάνουσι μετὰ τοῦ θηρίου. 13 οὗτοι μίαν γνώμην ἔχουσι, καὶ τὴν δύναμιν καὶ ἐξουσίαν αὐτῶν τῷ θηρίῳ διδόασιν. 14 οὗτοι μετὰ τοῦ ἀρνίου πολεμήσουσι, καὶ τὸ ἀρνίον νικήσει αὐτούς, ὅτι κύριος κυρίων ἐστὶ καὶ βασιλεὺς βασιλέων, καὶ οἱ μετ' αὐτοῦ κλητοὶ καὶ ἐκλεκτοὶ καὶ πιστοί. 15 Καὶ λέγει μοι· Τὰ ὕδατα ἃ εἶδες, οὗ ἡ πόρνη κάθηται, λαοὶ καὶ ὄχλοι εἰσὶ καὶ ἔθνη καὶ γλῶσσαι. 16 καὶ τὰ δέκα κέρατα ἃ εἶδες καὶ τὸ θηρίον, οὗτοι μισήσουσι τὴν πόρνην, καὶ ἠρημωμένην ποιήσουσιν αὐτὴν καὶ γυμνήν, καὶ τὰς σάρκας αὐτῆς φάγονται, καὶ αὐτὴν κατακαύσουσιν ἐν πυρί. 17 ὁ γὰρ Θεὸς ἔδωκεν εἰς τὰς καρδίας αὐτῶν ποιῆσαι τὴν γνώμην αὐτοῦ, καὶ ποιῆσαι μίαν γνώμην καὶ δοῦναι τὴν βασιλείαν αὐτῶν τῷ θηρίῳ, ἄχρι τελεσθῶσιν οἱ λόγοι τοῦ Θεοῦ. 18 καὶ ἡ γυνὴ ἣν εἶδες ἔστιν ἡ πόλις ἡ μεγάλη ἡ ἔχουσα βασιλείαν ἐπὶ τῶν βασιλέων τῆς γῆς.

...«σύ ούν κακοπάθησον ως καλός στρατιώτης του Χριστού.»

Διαβάζω μόνον τις παραθέσεις που επιλέγω να διαβάσω και αγνοώ τις υπόλοιπες
Μην θεωρείς λοιπόν ως δεδομένο πως ότι γράφεις εσύ το διαβάζω και εγώ..
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Διονύση, κανείς μας δεν θέλει ούτε καν να το διανοηθεί ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει ο Πάπας στις Εκκλησίες μας! Θα παίρναμε όλοι τα βουνά!
Κανείς δεν ενδίδει στους αιρετικούς που αλλοιώσανε τον Τριαδικό Θεό! Μην τρελλαθούμε κιόλας! Πρόσεξε όμως μήπως η εμπάθειά σου εναντίον τους δεν είναι εκ Θεού και σε σπρώχνει να σκέφτεσαι άσχημα ΚΑΙ για τους αδελφούς σου!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

dionysisgr , σεβαστέ , έχω την αίσθηση ότι χωρίς να το έχεις σκοπό βέβαια , αποπροσανατολίζεις το θέμα , απλά και μόνο επειδή θέλεις να επαναλάβεις αυτές τις πολύ σοβαρές σκέψεις και φόβους σου.
Μην νομίζεις πάντως ότι είσαι ο μόνος που σκέπτεσαι έτσι.

Ας είναι , πάντως η τακτική των Παπικών είναι εφαρμοζμένη και επιτυχημένη , αν σκεφθούμε ότι , κατάφεραν να παρασύρουν το ποιμνιό τους αποτελεσματικά , σε βάθος χρόνου τετρακοσίων ετών ,

Έτσι σήμερα , οι απλοί Ρωμαιοκαθολικοί δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι αυτοί , δηλαδή Ο Πάπας και οι αυλικοί του , είναι που έχουν κάνει την λάθος κίνηση και έχουν αποσχισθεί από την Μεγάλη του Χριστού μας Εκκλησία . Βέβαια δεν μου διαφεύγει το γεγονός ότι έτσι βολεύονται μια χαρά τα πράγματα προς όφελος των ιδίων των Λαικών , γιατί , όπως και να το κάνουμε , είναι βαριά η «Καλογερική» Ορθοδοξία.

Αυτό είναι που κατά την ταπεινή μου γνώμη πρέπει να προσέξουμε , το ότι δηλαδή η Παπική μηχανή δουλεύει με σύμμαχο τον χρόνο . Με αυτόν τον τρόπο ενδέχεται «να μας παγιδεύσουν» και έτσι να μην πάρουμε είδηση πότε έχουμε πέσει κάτω .

Έχω όμως εμπιστοσύνη σε Αυτόν , γιατί Αυτός Πάντων Ένεκεν.

Δόξα τω Θεώ
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Merkourios
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από Merkourios »

Εικόνα

Εικόνα

Γιά να καταλάβουμε κάπως, τό πώς θα είναι η Ορθοδοξία στούς έσχατους χρόνους, νομίζω ότι είναι χρήσιμο νά μελετήσουμε ( καί όχι απλώς να διαβάσουμε ), τό παραπάνω βιβλίο τού Αγίου αυτού Χριστιανού ιερομάρτυρος.

Merkourios
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Ιερομάρτυρος;;;;; Που και πότε μαρτύρησε;

Όχι ότι υποτιμώ τον μακαριστό Γέροντα Σεραφείμ, αλλά να μην λέμε και πράγματα που δεν στέκουν.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”