Συζήτηση περί του Facebook
Συντονιστής: Συντονιστές
Re: Συζήτηση περί του Facebook
θα συμφωνήσω μαζί σου Κατερίνα. Άπαξ και γραφτείς στο face book μετά όντως δε σβήνεται ο λογαριασμός σου. Πολλά φυμολογούνται πάντως, τώρα αλήθεις ψέματα ένας Θεός μόνο το ξέρει.
Γνωρισόν μοι Κύριε, οδόν εν η πορεύσομαι, ότι προς σέ ήρα την ψυχήν μου..
Dimitra79 έγραψε:θα συμφωνήσω μαζί σου Κατερίνα. Άπαξ και γραφτείς στο face book μετά όντως δε σβήνεται ο λογαριασμός σου. Πολλά φυμολογούνται πάντως, τώρα αλήθεις ψέματα ένας Θεός μόνο το ξέρει.
1) Μπορείς να απενεργοποιήσεις για λίγο καιρό το λογαριασμό σου
2) Μπορείς να τον διαγράψεις
Τι σημαίνει "δεν σβήνεται"
σημαίνει πως ότι έχεις ανεβάσει ,πχ φωτογραφίες ,μηνύματα κτλπ μένουν στον σέρβερ τους
Για να μην μείνουν λογικά πρέπει εσύ να σβήσεις όλες σου τις φωτογραφίες και ότι έχεις γράψει πριν απενεργοποιήσεις τον λογαριασμό
Aλλά κάλεστα μπορεί να τα έχουν κρατήσει αποθηκευμένα σε περίπτωση που κριθείς ύποπτος για κάποια ενέργεια
Το ίδιο συμβαίνει και με τα mail μας , και όλα τα sites που μπορεί να έχουμε προφίλ και να γράφουμε διάφορα
Αλλωστε κι εδώ τι συμβαίνει ; εδώ δεν μένουν όσα γράφουμε γραμμένα σε server ?
H ip τι είναι ; το προσωπικό νούμερο του υπολογιστή του καθενός που ο πάροχος γνωρίζει σε ποιόν ανήκει
Αμα θέλει η κάθε εταιρία λοιπόν (λογικά μόνο με εισαγγελική παρέμβαση) μπορεί να δει ΤΑ ΠΑΝΤΑ !
Αν πάτε εδώ
http://whatismyipaddress.com/
θα σας δείξει την ip σας και από ποιά περιοχή είναι η σύνδεση
Ε τα υπόλοιπα δεν νομίζω να είναι δύσκολο για μια εταιρία να τα βρει
Οσο αφορά απλά το facebook το πρόβλημα είναι ότι βάζουμε το πραγματικό μας ονοματεπώνυμο
Δεν έχω να ντραπώ για κάτι όμως και αν μάθει όποια κατασκοπευτική εταιρία ότι μου αρέσει η Χάρις Αλεξίου και ότι πήγα διακοπές πχ στην Κρήτη , λίγο με απασχολεί
Το ΙΚΑ και η Εφορία ξέρει πιο πολλά για μένα
-
vasilis_m21
- Κορυφαίος Αποστολέας

Το facebook όπως πολλα αλλα πραγματα εχει τα υπερ και τα κατα του. Υπερ ειναι ότι προσφερεται για κοινωνικες γνωριμιες, σου δινει τον τροπο να επικοινωνήσεις με ατομα απτο παρελθον ή με ατομα που δεν ειχες κανενα στοιχεια τους αλλά ηθελες να γνωρισεις.
Από την άλλη, καποια ατομα εχουν την δυνατοτητα να το εκμεταλλευτει αρνητικα για να φακελώσει όποιον θέλει, ή μπορει καποιος αν εχει κακοήθεια ενδεχομενως να διαβαλει κάποιον, ή αν είναι πολύ κουτσομπόλης να διαδώσει πραγματα εις βαρος του τα οποια μπορεί να ειναι αναληθή ή να μην ηθελε καποιος να μαθευτούν.
Πάντως όσον αφορά το φακέλωμα, εχω την εντυπωση οτι παρακολουθούμαστε και φακελωνόμαστε ετσι και αλλιώς. Υπάρχουν διαφορα μεσα πέρα απτο facebook όπως λήψη από δορυφορους, υποκλοπη τηλεφωνικων συνομιλιών, παρακολούθηση ηλεκτρονικης αλληλογραφίας, επισκέψεων σε διαφορα site, σχόλια κλπ οπότε αν θελει καποιος να μας φακελώσει έχει διάφορα μεσα στη διάθεσή του.
Από την άλλη, καποια ατομα εχουν την δυνατοτητα να το εκμεταλλευτει αρνητικα για να φακελώσει όποιον θέλει, ή μπορει καποιος αν εχει κακοήθεια ενδεχομενως να διαβαλει κάποιον, ή αν είναι πολύ κουτσομπόλης να διαδώσει πραγματα εις βαρος του τα οποια μπορεί να ειναι αναληθή ή να μην ηθελε καποιος να μαθευτούν.
Πάντως όσον αφορά το φακέλωμα, εχω την εντυπωση οτι παρακολουθούμαστε και φακελωνόμαστε ετσι και αλλιώς. Υπάρχουν διαφορα μεσα πέρα απτο facebook όπως λήψη από δορυφορους, υποκλοπη τηλεφωνικων συνομιλιών, παρακολούθηση ηλεκτρονικης αλληλογραφίας, επισκέψεων σε διαφορα site, σχόλια κλπ οπότε αν θελει καποιος να μας φακελώσει έχει διάφορα μεσα στη διάθεσή του.
Τον απόλυτο έρωτα μέσα από το Facebook φαίνεται πως γνώρισε μια 35χρονη γυναίκα από την Αρτα!
Eγκατέλειψε σύζυγο και τέσσερα ανήλικα παιδιά!!!
Τον απόλυτο έρωτα μέσα από το Facebook φαίνεται πως γνώρισε μια 35χρονη γυναίκα από την Αρτα, η οποία εγκατέλειψε σύζυγο και τέσσερα ανήλικα παιδιά προκειμένου να ακολουθήσει τον αγαπημένο της.Η απίστευτη ιστορία αγάπης και τρέλας, που αποτελεί τις τελευταίες ημέρες το πρώτο θέμα συζήτησης στην Αρτα και στα γύρω χωριά, έχει χωρίσει τους κατοίκους σε δύο στρατόπεδα: τους ρομαντικούς και τους συντηρητικούς. Οι πρώτοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν την πράξη της 35χρονης, ενώ οι δεύτεροι την έχουν ήδη «καταδικάσει σε θάνατο διά λιθοβολισμού».
Αυτό που την κάνει διαφορετική, πάντως, από πολλές άλλες ιστορίες που μπορεί να δίνουν τροφή για κουτσομπολιά, από κάποιες που ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας επαγγελματιών του είδους ή από ορισμένες που στάθηκαν πηγή έμπνευσης για μεγάλους δημιουργούς είναι ο τρόπος που γεννήθηκε ο μεγάλος έρωτας.Μιλάμε, λοιπόν, για έναν έρωτα που γεννήθηκε και φούντωσε στο Facebook.
Σε αυτό τον τεράστιο διαδικτυακό τόπο συνάντησης φίλων που, όπως φαίνεται, δίνει τη δυνατότητα και για νέες γνωριμίες.Η 35χρονη γυναίκα από χωριό της Αρτας εγκατέλειψε τον στρατιωτικό σύζυγό της και τα τέσσερα ανήλικα παιδιά που είχαν αποκτήσει στη διάρκεια του γάμου τους και εξαφανίστηκε προκειμένου να ζήσει τον απόλυτο έρωτα με τον άντρα που γνώρισε στο Facebook. Τo σημείωμα που άφησε στους δικούς της ήταν λακωνικό: «Φεύγω να κάνω τη ζωή μου».
espressonews
Αναρτήθηκε από epirusgate.blogspot.com στις 11:02 πμ
http://epirusgate.blogspot.com/2009/09/facebook-35.html
Δηλαδή και τι θες να μας πεις μ'αυτό ; άμα θέλει μια γυναίκα να βρει εξωσυζυγική εμπειρία το facebook θαπεριμένει ; παλιότερα που δεν δούλευε και ήταν σπίτι συνέχεια δεν μπορούσε να κάνει ότι θέλει ; ή μήπως το "κεράτωμα" αποτελεί προνόμιο της σύγχρονης εποχής και παλιά δεν γινόνταν ;Τον απόλυτο έρωτα μέσα από το Facebook φαίνεται πως γνώρισε μια 35χρονη γυναίκα από την Αρτα!
Eγκατέλειψε σύζυγο και τέσσερα ανήλικα παιδιά!!!
Το "κακό" είναι ο τρόπος χειρισμού ενός μέσου και όχι το ίδιο το μέσο
Εβαλα πριν ένα κατεβατό από λινκς με ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΓΚΡΟΥΠ , και τόσοι ιερείς έχουν σελίδα στο Facebook από όλα τα μέρη της γης , Ορθόδοξοι ιερείς που ζουν στο εξωτερικό , άνθρωποι που θέλουν να επικοινωνήσουν και να ανταλλάξουν χρήσιμα άρθρα και κείμενα
Στο "τρυπάκι" να κρίνω την 35χρονη κοπέλα δεν θα μπω όμως
Καλή Σαρακοστή
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Πόσοι καταστράφηκαν από το Internet!
Πόσοι καταστράφηκαν από τον τζόγο!
Πόσοι καταστράφηκαν απο έρωτα!
Δεν μπρούμε όμως να τα απαγορέψουμε!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Να καταθέσω πάλι τη γνώμη μου και να πω για πολλοστή φορά:
Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχουν κακές μηχανές, ούτε κακές εφευρέσεις, ούτε κακές ηλεκτρονικές υπηρεσίες, ούτε τίποτα.
Μόνο κακές χρήσεις όλων αυτών υπάρχουν.
Οδηγούμε όλοι αυτοκίνητα. Κάθε χρόνο σκοτώνονται και ακρωτηριάζονται χιλιάδες σε ατυχήματα. Να καταργήσουμε μήπως τα αυτοκίνητα?
Οταν οδηγάμε πρέπει να προσέχουμε, όταν μπαίνουμε στο facebook πρέπει να προσέχουμε, ακόμα κι εδώ που γράφω εγώ τώρα πρέπει να προσέχω.
Πρέπει να μην προσβάλλω τους αδελφούς μου, να μην αναφέρω ανακρίβειες, να σεβαστώ τους όρους του forum.
Αν δεν προσέχω όταν οδηγώ μπορεί να σκοτωθώ τυπικά,αλλά και ουσιαστικά να παρακούσω τον Θεό με αυτή μου την πράξη, αν δεν προσέχω στο facebook μπορεί να με εκμεταλλευτούν διάφοροι τυπικά,αλλά και ουσιαστικά να παρακούσω τον Θεό με αυτή μου την πράξη , αν δεν προσέχω στο forum μπορεί να ελεγχθώ ή να αποβληθώ από αυτό τυπικά, αλλά και ουσιαστικά να παρακούσω τον Θεό με αυτή μου την πράξη.
Δεν ξέρω αδελφοί, μου φαίνεται πολύ απλό και αυτονόητο.
Ισως βέβαια, να κάνω λάθος.
Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχουν κακές μηχανές, ούτε κακές εφευρέσεις, ούτε κακές ηλεκτρονικές υπηρεσίες, ούτε τίποτα.
Μόνο κακές χρήσεις όλων αυτών υπάρχουν.
Οδηγούμε όλοι αυτοκίνητα. Κάθε χρόνο σκοτώνονται και ακρωτηριάζονται χιλιάδες σε ατυχήματα. Να καταργήσουμε μήπως τα αυτοκίνητα?
Οταν οδηγάμε πρέπει να προσέχουμε, όταν μπαίνουμε στο facebook πρέπει να προσέχουμε, ακόμα κι εδώ που γράφω εγώ τώρα πρέπει να προσέχω.
Πρέπει να μην προσβάλλω τους αδελφούς μου, να μην αναφέρω ανακρίβειες, να σεβαστώ τους όρους του forum.
Αν δεν προσέχω όταν οδηγώ μπορεί να σκοτωθώ τυπικά,αλλά και ουσιαστικά να παρακούσω τον Θεό με αυτή μου την πράξη, αν δεν προσέχω στο facebook μπορεί να με εκμεταλλευτούν διάφοροι τυπικά,αλλά και ουσιαστικά να παρακούσω τον Θεό με αυτή μου την πράξη , αν δεν προσέχω στο forum μπορεί να ελεγχθώ ή να αποβληθώ από αυτό τυπικά, αλλά και ουσιαστικά να παρακούσω τον Θεό με αυτή μου την πράξη.
Δεν ξέρω αδελφοί, μου φαίνεται πολύ απλό και αυτονόητο.
Ισως βέβαια, να κάνω λάθος.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

aposal έγραψε:Πόσοι καταστράφηκαν από το Internet!
Εγώ είπα ένα ολόκληρο κατεβατό, ο Απόστολος είπε ελάχιστα. Αλλά όμως είπε περισσότερα τελικά!
Γεια σου ρε Απόστολε!! Και όλο μου λες για δυνατές πένες, σε άλλα topic! Ανταποδίδω λοιπόν!
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Ο σοβαρότερος κίνδυνος με το Internet κι ειδικά με χώρους επαφής, όπως τα forums και το facebook είναι να παρεξηγήσουμε την ηλεκτρονική επαφή για αληθινή ανθρώπινη επαφή και ν' αρκεστούμε σ' αυτή, αποφεύγοντας την άμεση προσωπική επαφή. Είναι τραγικό λάθος, επειδή η επικοινωνία μέσω Internet επειδή είναι έμμεση επαφή σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ανάγκη άμεσης ανθρώπινης επαφής.
Η γνώμη μου είναι και το ένα να κάνουμε, αλλά να μην παραλείπουμε ποτέ και το άλλο. Δηλαδή, δεν είναι κακό να χρησιμοποιούμε το Internet για να επικοινωνούμε με ανθρώπους, που δεν μπορούμε να δούμε από κοντά, λόγο απόστασης ή άλλων εμποδίων, αλλά να επιδιώκουμε όσο πιο συχνά μπορούμε να επικοινωνούμε με τους ανθρώπους πρόσωπο με πρόσωπο, επειδή η άμεση προσωπική επαφή είναι αναγκαία για την υγεία της ψυχής μας.
Και μια και τα είπαμε αυτά δε νομίζεται ότι είναι καιρός να βρεθούμε κι από κοντά; Πότε θα κάνουμε την επόμενη συνάντησή μας;
Η γνώμη μου είναι και το ένα να κάνουμε, αλλά να μην παραλείπουμε ποτέ και το άλλο. Δηλαδή, δεν είναι κακό να χρησιμοποιούμε το Internet για να επικοινωνούμε με ανθρώπους, που δεν μπορούμε να δούμε από κοντά, λόγο απόστασης ή άλλων εμποδίων, αλλά να επιδιώκουμε όσο πιο συχνά μπορούμε να επικοινωνούμε με τους ανθρώπους πρόσωπο με πρόσωπο, επειδή η άμεση προσωπική επαφή είναι αναγκαία για την υγεία της ψυχής μας.
Και μια και τα είπαμε αυτά δε νομίζεται ότι είναι καιρός να βρεθούμε κι από κοντά; Πότε θα κάνουμε την επόμενη συνάντησή μας;
- Dimitris39
- Κορυφαίος Αποστολέας

Εγω τον λογαριασμο μου στο Facebook τον απενεργοποιησα και νιωθο καλυτεραDimitra79 έγραψε:θα συμφωνήσω μαζί σου Κατερίνα. Άπαξ και γραφτείς στο face book μετά όντως δε σβήνεται ο λογαριασμός σου. Πολλά φυμολογούνται πάντως, τώρα αλήθεις ψέματα ένας Θεός μόνο το ξέρει.
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου
«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου
«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ