Καμιά φορά λυπάμαι τον Πιλάτο...(Απορία)
Συντονιστής: Συντονιστές
- AngelsGR
- Έμπειρος Αποστολέας

Πολλα σεναρια θα μπορουσαν να ειχαν γινει ομως οτι εγινε, εγινε για να μορφωθουμε εμεις. Προσωπικα δεν πιστευω πως μια ψυχη μπορει να χαθει τοσο ευκολα! Ο Πιλατος ειναι ενα προσωπο που εμεινε στην ιστορια για την καταδικη του Χριστου και ετσι εμεινε σε εμας ως ενα παραδειγμα, ειτε καλο ειτε κακο. Πιστευω πως οτι κανουμε επηρεαζει τις σκεψεις των γυρω μας και οταν επηρεαζει εναν ανθρωπο προς το καλυτερο τοτε αυτο ο Θεος το βλεπει και σιγουρα το ανταμειβει. Ετσι αυτη η κακη επιλογη του Πιλατου μπορει να εκανε καποιους ανθρωπους να δουν αυτη την αδικια που εγινε προς τον Χριστο και να ασχοληθηκαν με το θεμα αυτο και στο τελος να εγιναν και χριστιανοι!! Είναι αυτο που λενε, ειμαι παραδειγμα προς αποφυγη, ειμαι ευτυχισμενος γιατι ειμαι και εγω χρησιμος σε κατι!!
-
dimitrakis
- Τακτικό Μέλος

- Επικοινωνία:
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Σου ζητάω συγγνώμη για το όνομα που χρησιμοποίησα! Δεν θα επαναληφθεί!Byzantine_Spirit έγραψε: [Λοιπόν...καταρχάς το Μαριάννα, δεν το επιτρέπω.
Byzantine_Spirit επέλεξα για εδώ.
Όταν αποφασίσω θα πω και το όνομά μου δημόσια.
Εξήγησα πρωτύτερα και στον Πάτερ γιατί δεν βάζω το όνομά μου απευθείας.
Όσο για τα υπόλοιπα..νομίζω παίζουμε με τις λέξεις και χάνουμε την ουσία.
Τι δουλειά έχει το να εξασκώ τον εαυτό μου και να φροντίζω για τη σωτήρια μου, με το να αδιαφορώ και να σκέπτομαι και τους άλλους;
Δηλ. άμα φροντίζω τον εαυτό μου πρέπει να αδιαφορώ για τα πάντα;
Και αν δε μας ενδιαφέρει και η σωτηρία των άλλων, τότε..
γιατί να κάνουμε και τα μνημόσυνα;
να τα κόψουμε κι αυτά και να κοιτάξουμε μόνο τη δική μας σωτηρία.
Ε μα.. [-( [-( [-( [-( [-( [-(
Έχω την εντύπωση ότι το να γίνεις καλύτερος Χριστιανός, το μόνο που δεν σημαίνει είναι αδιαφορία για τον υπόλοιπο κόσμο! Ο κύριος στόχος όμως είναι η πνευματική μας βελτίωση, δηλαδή να προσεγγίσουμε τον Κύριό μας. Μετά, ως φυσιολογική συνέπεια, έρχεται και η μέριμνα για τον πλησίον. Ούτως ή άλλως η αγάπη για τον Θεό είναι στενά συνδεδεμένη με την αγάπη για όλα Του τα πλάσματα.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ειρηνευσε με τους αλλους Byzantine_Spirit, βγαζεις πολυ ενταση στα κειμενα σου και στην επικοινωνια σου εν γενει.
Θα πρεπει να ζητησεις συγνωμη απο τον aposal για την ατυχη και αγενη, απαγορευση που του εθεσες κατα την γνωμη μου, απο εναν κορυφαιο αποστολεα, παντα ευγενικο και με σωστοτατες και ταπεινες τοποθετησεις.
Εκανες φαουλ..
Επισης να σε ρωτησω κατι, εχεις την αισθηση οτι σε εχει προορισει ο Κυριος να σωσεις τους αλλους, η εχεις τετοιο λογισμο γενικα για την πρακτικη της Ορθοδοξου Πιστεως μας;
Για να βοηθησουμε τους αλλους, θα πρεπει να εχουμε φτασει εμεις πρωτα σε μετρα τετοια, που θα μας επιτρεπουν να τους βοηθησουμε πραγματικα.
Αλλιως τυφλος τυφλον οδηγει, και πανε καρφι για τον γκρεμο...
Επειτα ενα κατακλειδι, τα καλαντα χωρια θα τα πουμε ο καθενας, δεν θα ερωτηθουμε τι κανανε οι αλλοι και εαν τους "βοηθησαμε" να σωθουν.
Τι λες;
Θα πρεπει να ζητησεις συγνωμη απο τον aposal για την ατυχη και αγενη, απαγορευση που του εθεσες κατα την γνωμη μου, απο εναν κορυφαιο αποστολεα, παντα ευγενικο και με σωστοτατες και ταπεινες τοποθετησεις.
Εκανες φαουλ..
Επισης να σε ρωτησω κατι, εχεις την αισθηση οτι σε εχει προορισει ο Κυριος να σωσεις τους αλλους, η εχεις τετοιο λογισμο γενικα για την πρακτικη της Ορθοδοξου Πιστεως μας;
Για να βοηθησουμε τους αλλους, θα πρεπει να εχουμε φτασει εμεις πρωτα σε μετρα τετοια, που θα μας επιτρεπουν να τους βοηθησουμε πραγματικα.
Επειτα ενα κατακλειδι, τα καλαντα χωρια θα τα πουμε ο καθενας, δεν θα ερωτηθουμε τι κανανε οι αλλοι και εαν τους "βοηθησαμε" να σωθουν.
Τι λες;
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΜΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΠΑΝΤΑ.ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΕΤΣΙ ΕΓΩ.ΗΤΑΝ ΑΠΛΩΣ ΜΙΑ ΕΝΤΟΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ.....
-Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με τον αμαρτωλό και ανάξιο δούλο σου.
-Γνώρισόν μοι, Κύριε, οδόν, εν ή πορεύσομαι, ότι πρός σέ ήρα τήν ψυχήν μου.
-Εξομολογήσομαί σοι είς τον αιώνα, ότι εποίησας και υπομενώ το όνομά σου ότι χρηστόν εναντίον των οσίων σου.
-Γνώρισόν μοι, Κύριε, οδόν, εν ή πορεύσομαι, ότι πρός σέ ήρα τήν ψυχήν μου.
-Εξομολογήσομαί σοι είς τον αιώνα, ότι εποίησας και υπομενώ το όνομά σου ότι χρηστόν εναντίον των οσίων σου.
- Byzantine_Spirit
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ευχαριστώ για την κατανόηση καταρχάς.aposal έγραψε: Σου ζητάω συγγνώμη για το όνομα που χρησιμοποίησα! Δεν θα επαναληφθεί!
Έχω την εντύπωση ότι το να γίνεις καλύτερος Χριστιανός, το μόνο που δεν σημαίνει είναι αδιαφορία για τον υπόλοιπο κόσμο! Ο κύριος στόχος όμως είναι η πνευματική μας βελτίωση, δηλαδή να προσεγγίσουμε τον Κύριό μας. Μετά, ως φυσιολογική συνέπεια, έρχεται και η μέριμνα για τον πλησίον. Ούτως ή άλλως η αγάπη για τον Θεό είναι στενά συνδεδεμένη με την αγάπη για όλα Του τα πλάσματα.
Φίλε aposal..εννοείται πως στόχος μας είναι η βελτίωση μας.
Μα δεν νομίζω να άφησα πουθενά να εννοηθεί πως πρέπει να κοιτάζουμε όλους τους άλλους πλην του εαυτού μας. Αλλά επίσης ούτε να κοιτάζουμε μόνο τον εαυτό μας αδιαφορώντας για όλους τους άλλους.
Γιατί πάμε στα άκρα;
Με τον τρόπο που το τοποθετείς εδώ, συμφωνούμε και με το παραπάνω.
Πολύ όμορφη άποψη επίσης νομίζω.AngelsGr έγραψε:Πολλα σεναρια θα μπορουσαν να ειχαν γινει ομως οτι εγινε, εγινε για να μορφωθουμε εμεις. Προσωπικα δεν πιστευω πως μια ψυχη μπορει να χαθει τοσο ευκολα! Ο Πιλατος ειναι ενα προσωπο που εμεινε στην ιστορια για την καταδικη του Χριστου και ετσι εμεινε σε εμας ως ενα παραδειγμα, ειτε καλο ειτε κακο. Πιστευω πως οτι κανουμε επηρεαζει τις σκεψεις των γυρω μας και οταν επηρεαζει εναν ανθρωπο προς το καλυτερο τοτε αυτο ο Θεος το βλεπει και σιγουρα το ανταμειβει. Ετσι αυτη η κακη επιλογη του Πιλατου μπορει να εκανε καποιους ανθρωπους να δουν αυτη την αδικια που εγινε προς τον Χριστο και να ασχοληθηκαν με το θεμα αυτο και στο τελος να εγιναν και χριστιανοι!! Είναι αυτο που λενε, ειμαι παραδειγμα προς αποφυγη, ειμαι ευτυχισμενος γιατι ειμαι και εγω χρησιμος σε κατι!!
Παραδείγματα προς αποφυγή υπάρχουν πάντού μέσα στην Αγία Γραφή γενικότερα. Και υπάρχουν για να σκεφτόμαστε, να κάνουμε τη σύγκριση και να βλέπουμε τι είναι σωστό και τι όχι.
Ο Πιλάτος αποτελεί ένα άτομο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πορεία του Ιησού προς το Γολγοθά.
Η συμπεριφορά του και αυτά που εξέφρασε εμένα προσωπικά όπως και άλλους πιστεύω μας βάζουν σε σκέψεις. Χωρίς να σημαίνει βέβαια αυτό πως δεν τον θεωρώ ένοχο. Αν και η τελική κρίση ανήκει στο Θεό φυσικά.
Η ένταση ίσως είναι ίδιον του χαρακτήρα μου όταν υπερασπίζομαι κάτι.dionysisgr έγραψε:Ειρηνευσε με τους αλλους Byzantine_Spirit, βγαζεις πολυ ενταση στα κειμενα σου και στην επικοινωνια σου εν γενει.
Εκανες φαουλ..
Τι λες;
Συγνώμη αν σε δυσαρεστεί αλλά φοβούμαι πως δε μπορώ να υποκριθώ.
Οι δικηγορίστικες μεσολαβήσεις, επίσης δε μου αρέσουν φίλε μου.
Καθαρά και ξάστερα στο λέω.
Με τον aposal δεν έχω κάτι και δεν νοιώθω ότι πρέπει να ζητήσω συγνώμη.
Όταν ζητάω συγνώμη το νοιώθω και δε το κάνω κατά παραγγελία.
Πως μπορείς και είσαι σίγουρος ότι κρίνεις σωστά;
Για το αν θα πρέπει να ζητήσω συγνώμη ή όχι;
Δε μπορείς να γνωρίζεις καν αν εγω έχω κάποιου είδους οικειότητα με τον aposal ή ότι μπορεί καλλιστα να έχω μιλήσει και μαζί του επί παραδείγματι.
Δόξα τω Θεώ, δεν είμαι υπερφίαλο άτομο και ούτε μεγαλομανής για να νομίζω ότι έχω οριστεί Σωτήρας (προσβολή αυτό).
Το ότι σκέφτομαι κάποια πράγματα παραπάνω και ότι θέλω να διαβάζω και πίσω απο τις γραμμές ή πίσω απο τις λέξεις,
αυτό σε έκαναν να σκεφτείς στο παρών θέμα μου για τον Πιλάτο;
Λυπάμαι.PRETORIAN έγραψε:ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΜΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΠΑΝΤΑ.ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΕΤΣΙ ΕΓΩ.ΗΤΑΝ ΑΠΛΩΣ ΜΙΑ ΕΝΤΟΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ.....
Έβγαλες το όποιο συμπέρασμα, το θεωρείς σωστό και επίσης και δεδομένο.
Συν του ότι θέλεις να προκαταβάλεις και τους άλλους για το θέμα μου, αφήνοντας σαφές υπονοούμενο πως δεν αξίζει και "πάμε για άλλα".
Γιατί;
Ο καθένας είναι ελεύθερος να γράψει όπου θέλει και σε ότι νομίζει πως τον αγγίζει.
Αν δε σου άρεσε, μπορούσες ευθύς εξ'αρχής να μην έχεις μπεί στον κόπο να απαντήσεις.
Εφόσον όμως μπήκες, θα έπρεπε νομίζω να κάνεις διάλογο και όχι παρατηρήσεις και επιπόλαια συμπεράσματα.
Ας είναι..
Ο καθένας ας εκθέτει τον εαυτό του κατά όπως νομίζει βάσει των λεγομένων του..
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»