Νηστεία
Συντονιστής: Συντονιστές
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

"..Πρίν λίγο καιρό ανακάλυψα το μεγαλείο της θρησκεία μας και την ματαιοδοξία αυτού του κόσμου. .."
Μπραβο giorgospet! Σε τιμα ιδιαιτερα αυτο που γραφεις. Καλο αγωνα να εχεις, και οσο φωτιζεσαι εσυ να φωτιζεις και τους γυρω σου.
Καθενας μπορει με το μετρο του τις δυνατοτητες του και την αγαπη του να γινει ενας μικρος τοπικος ιεραποστολος με την καλη εννοια της επαναφορας μας στην πιστη και στην πραξη και οχι με την εννοια της υψηλης διδασκαλιας.
Με τον τροπο της ζωης του ο καθενας, με την νηστεια την προσευχη την μελετη τον Εκκλησιασμο, την μεταληψη, σκορπα ενα φωτεινο παραδειγμα στους γυρω και σιγα σιγα ακομα και χωρις να μιλα κανει μικρα "θαυματα" στους γυρω του. Τους "ξυπναει" τους βγαζει απο τον ληθαργο της εποχης μας.
Δυστυχως εκει εχει ξεπεσει ο λαος της Ορθοδοξιας, να θελει επανακατηχηση για να ανακαλυψει εκ νεου τα ναματα της πιστεως. Ας λαβει τον κοπο ο καθενας και η ανταμοιβη θα ειναι μεγαλη.
Μπραβο giorgospet! Σε τιμα ιδιαιτερα αυτο που γραφεις. Καλο αγωνα να εχεις, και οσο φωτιζεσαι εσυ να φωτιζεις και τους γυρω σου.
Καθενας μπορει με το μετρο του τις δυνατοτητες του και την αγαπη του να γινει ενας μικρος τοπικος ιεραποστολος με την καλη εννοια της επαναφορας μας στην πιστη και στην πραξη και οχι με την εννοια της υψηλης διδασκαλιας.
Με τον τροπο της ζωης του ο καθενας, με την νηστεια την προσευχη την μελετη τον Εκκλησιασμο, την μεταληψη, σκορπα ενα φωτεινο παραδειγμα στους γυρω και σιγα σιγα ακομα και χωρις να μιλα κανει μικρα "θαυματα" στους γυρω του. Τους "ξυπναει" τους βγαζει απο τον ληθαργο της εποχης μας.
Δυστυχως εκει εχει ξεπεσει ο λαος της Ορθοδοξιας, να θελει επανακατηχηση για να ανακαλυψει εκ νεου τα ναματα της πιστεως. Ας λαβει τον κοπο ο καθενας και η ανταμοιβη θα ειναι μεγαλη.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
-
giorgospet
- Έμπειρος Αποστολέας

Το τσιγάρο να δούμε πως θα κόψουμε. Έχω παρατηρήσει πόσο πίσω με πάει στην προσευχή (δεν το ζητάω όταν προσεύχομαι αλλά νιώθω ένα βάρος σα να μου λέει ο Θεός ΄΄ ωραία νηστεία κάνεις , δεν τρως λάδι και καπνίζεις ένα πακέτο τσιγάρα ΄΄ ), εγκράτεια μηδέν.
-Για να έρθεις στην κατάσταση που να μην μπορείς να χωρέσεις την χαρά, ούτε να την εκφράσεις, χρειάζεται να προσέξεις τρία πράγματα :
• να κινείσαι απλά,
• να μην ασχολείσαι με τους άλλους,
• να λες την ευχή.
• να κινείσαι απλά,
• να μην ασχολείσαι με τους άλλους,
• να λες την ευχή.
- panosgreece
- Κορυφαίος Αποστολέας

«Όταν νηστεύετε, μη γίνεστε σκυθρωποί όπως οι υποκριτές, οι οποίοι παραμορφώνουν τα πρόσωπά τους, για να τους δουν οι άνθρωποι ότι νηστεύουν. Αλήθεια σας λέω, ότι έχουν λάβει την ανταμοιβή τους, εσύ όμως όταν νηστεύεις, άλειψε το κεφάλι σου και πλύνε το πρόσωπό σου, για να μη δουν οι άνθρωποι ότι νηστεύεις αλλά μόνον ο Πατέρας σου, που είναι εκεί παρών κρυφά, και ο Πατέρας σου, που βλέπει τι γένεται στα κρυφά, θα σε ανταμείψει στα φανερά»
(Η πιο πάνω οδηγία ειπώθηκε από τον Ιησού αναφορικά με τη νηστεία, βρίσκετε δε καταγραμμένη στο ευαγγέλιο του Ματθαίου [[ εδω ειναι ολο το ζουμι της νηστειας ]]
(Η πιο πάνω οδηγία ειπώθηκε από τον Ιησού αναφορικά με τη νηστεία, βρίσκετε δε καταγραμμένη στο ευαγγέλιο του Ματθαίου [[ εδω ειναι ολο το ζουμι της νηστειας ]]
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

:help: :help: :help: :help: :help: Σε καταλαβαινω απολυταgiorgospet έγραψε:Το τσιγάρο να δούμε πως θα κόψουμε. Έχω παρατηρήσει πόσο πίσω με πάει στην προσευχή (δεν το ζητάω όταν προσεύχομαι αλλά νιώθω ένα βάρος σα να μου λέει ο Θεός ΄΄ ωραία νηστεία κάνεις , δεν τρως λάδι και καπνίζεις ένα πακέτο τσιγάρα ΄΄ ), εγκράτεια μηδέν.
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
άρχισα προσφατα την νηστεια τεταρτης και παρασκευης και την τηρηση της κυριακατικης αργιας .
Δυσκολο δεν ειναι , απλα μερικες φορεσ θα πρεπει να γυρίσεις την πλατη σε καποιες συνηθειες πχ. να βγεις μια αλλη μερα .
smarti
Για την 55χρονη φίλη σου νομίζω οτι μονο με το παραδειγμα θα ηταν σωστο να της "μιλήσεις".Πολλοί ανθρωποι θεωρούν προνόμιο την ανυπακοή .
θυαμαι κατι αναλογο με εκεινους τους αναζητητές της αλήθειας ,που δοκιμάζουν και τις ανατ.θρησκειες,δοκιμαζουν και το σκεπτικισμό δοκιμάζουν,δοκιμάζουν.
Ναί αλλα μεχρι πότε ; και ποια η χρησιμοτητα του ,οταν τα χρονια θα εχουν περάσει;
Καλή η αναζήτηση και η κριτική σκεψη ,στις επιστήμες.Η ορθοδοξία ειναι αλήθεια δεν ειναι επιστήμη για να χρειαζεται πείραμα-απόδειξη-θεωρία
Δυσκολο δεν ειναι , απλα μερικες φορεσ θα πρεπει να γυρίσεις την πλατη σε καποιες συνηθειες πχ. να βγεις μια αλλη μερα .
smarti
Για την 55χρονη φίλη σου νομίζω οτι μονο με το παραδειγμα θα ηταν σωστο να της "μιλήσεις".Πολλοί ανθρωποι θεωρούν προνόμιο την ανυπακοή .
θυαμαι κατι αναλογο με εκεινους τους αναζητητές της αλήθειας ,που δοκιμάζουν και τις ανατ.θρησκειες,δοκιμαζουν και το σκεπτικισμό δοκιμάζουν,δοκιμάζουν.
Ναί αλλα μεχρι πότε ; και ποια η χρησιμοτητα του ,οταν τα χρονια θα εχουν περάσει;
Καλή η αναζήτηση και η κριτική σκεψη ,στις επιστήμες.Η ορθοδοξία ειναι αλήθεια δεν ειναι επιστήμη για να χρειαζεται πείραμα-απόδειξη-θεωρία
- Teri
- Κορυφαίος Αποστολέας

Σε κάποιο άλλο θέμα edo, ειπώθηκε ότι κάθε φορά που ανάβεις ένα τσιγάρο είναι σαν να ανάβεις θυμίαμα και να λιβανίζεις τονsmarti έγραψε::help: :help: :help: :help: :help: Σε καταλαβαινω απολυταgiorgospet έγραψε:Το τσιγάρο να δούμε πως θα κόψουμε. Έχω παρατηρήσει πόσο πίσω με πάει στην προσευχή (δεν το ζητάω όταν προσεύχομαι αλλά νιώθω ένα βάρος σα να μου λέει ο Θεός ΄΄ ωραία νηστεία κάνεις , δεν τρως λάδι και καπνίζεις ένα πακέτο τσιγάρα ΄΄ ), εγκράτεια μηδέν.![]()
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Άψογος!panosgreece έγραψε:Νηστεύουμε για να συνηθίσουμε στην εγκράτεια. Για να εξασκήσουμε τον εαυτό μας να συγκρατείται και να μην παρασύρεται στην αμαρτία, στις κακές πράξεις, στους πειρασμούς.
Αν δε νηστέψουμε δε μπορούμε να συγκρατηθούμε και στα άλλα πάθη (ψέματα, κλεψιές, κακές κουβέντες).
Έτσι είναι. Αυτός είναι ο ρόλος της νηστείας.
Και να ξεκαθαρίσουμε κάτι : Όταν λέμε νηστεία δεν εννοούμε μόνο την διατροφική, αλλά την εγκράτεια ΟΛΩΝ των παθών. Οτιδήποτε είναι πάθος για μας, προσπαθούμε να το περιορίσουμε. Πάντα όμως με τη σύμφωνη γνώμη (ευλογία) του πνευματικού μας.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Είναι δυνατό επιχείρημα, αλλά ο διάβολος μπορεί να τριπλασιάσει, δεκαπλασιάσει και εκτονταπλασιάσει την επιθυμία μας, όταν βλέπει ότι προσπαθούμε να ξεφύγουμε από τον ιστό που πλέκει γύρω μας (εφόσον βέβαια του το επιτρέψει ο Κύριος). Που σημαίνει ότι η προσπάθεια για απαλλαγή από ένα πάθος, αν δεν έχει την ευλογία του πνευματικού - κυρίως - αλλά και τον δικό μας συνεχή αγώνα, δεν θα καταλήξει εκεί που θέλουμε!Teri έγραψε:Σε κάποιο άλλο θέμα edo, ειπώθηκε ότι κάθε φορά που ανάβεις ένα τσιγάρο είναι σαν να ανάβεις θυμίαμα και να λιβανίζεις τονsmarti έγραψε::help: :help: :help: :help: :help: Σε καταλαβαινω απολυταgiorgospet έγραψε:Το τσιγάρο να δούμε πως θα κόψουμε. Έχω παρατηρήσει πόσο πίσω με πάει στην προσευχή (δεν το ζητάω όταν προσεύχομαι αλλά νιώθω ένα βάρος σα να μου λέει ο Θεός ΄΄ ωραία νηστεία κάνεις , δεν τρως λάδι και καπνίζεις ένα πακέτο τσιγάρα ΄΄ ), εγκράτεια μηδέν.![]()
. Είναι δυνατό επιχείρημα δε νομίζετε;;;;;;
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Σε ευχαριστω για την απαντηση σου.Να διευκρινισω οτι ειναι και κατα καποιον τροπο φιλη μου αλλα ειναι και η πεθερα μου!pr28 έγραψε:άρχισα προσφατα την νηστεια τεταρτης και παρασκευης και την τηρηση της κυριακατικης αργιας .
smarti
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
-
theodosis79
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Σμαρώ χρειάζεται θέληση. Να πειστείς οτι αυτό το πράγμα δεν σου αρμόζει. Δεν αρμόζει σε κάποιον που αγωνίζεται για την ψυχή του. Αν το θελεις παραγματικά με τη Χαρη του Θεού θα απαλλαγείς απο αυτό. Πέρασα απο την περίπτωση και ξέρω, γι' αυτό μιλάω.smarti έγραψε::help: :help: :help: :help: :help: Σε καταλαβαινω απολυταgiorgospet έγραψε:Το τσιγάρο να δούμε πως θα κόψουμε. Έχω παρατηρήσει πόσο πίσω με πάει στην προσευχή (δεν το ζητάω όταν προσεύχομαι αλλά νιώθω ένα βάρος σα να μου λέει ο Θεός ΄΄ ωραία νηστεία κάνεις , δεν τρως λάδι και καπνίζεις ένα πακέτο τσιγάρα ΄΄ ), εγκράτεια μηδέν.![]()