Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Ναι, εγώ φταίω που έκανα κάποιο μέλος μας να γελάσει. Και μακάρι ο Θεός να με φωτίζει (γιατί οι δικές μου ικανότητες είναι ανύπαρκτες), ώστε να προξενώ το γέλιο σε περισσότερους αδελφούς.
Αλλά, Σμαραγδή μου γιατί αποκλείεις μια 5η εγκυμοσύνη;
Μήπως εννοείς ότι ΕΣΥ (ή ΕΣΕΙΣ) αποφάσισες να σταματήσεις στις 4; Και να αγνοήσεις την επιθυμία Εκείνου στον Οποίο οφείλεις και το ζην, αλά και το ευ ζην;
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Αποστολε.........ειδη η 3 εγκυμοσυνη ειχε απαγορευτει απο τους ιατρους αλλα , δοξα το θεο πηγαν ολα καλα και ζωη να εχει βγηκε ενα αγορακι..που κανει για 2 , 3 μαζι παιδια..Πολυ ζωηρο.μετα απο την 3 εγκυμοσυνη οι ιατροι ειχαν πει αποκλειεται 4 γιατι ειναι πολυ επικυνδηνο και για το μωρο και για σενα..Λογο του οτι στο τελος με το θελημα του Κυριου εγινε και η 4 γεννα παροτη ηταν απαγορευμενη απο τους ιατρους.Εκανα 4 καισαρικες..και η αληθεια ειναι οτι οντως κινδυνεψε το μωρο και 2 βδομαδες περημεναμε καθε μερα την επομενη γιατι δεν ξεραμε αν θα ζησει....Και με το Θαυμα της Παναγιας εζησε για αυτο ειναι και ταμενη και το ονομα της ειναι Καλλιοπη Μαρια..Ευχαριστω την Παναγια μας..γιατι δεν αφηνει καμια προσευχη χωρις να εισακουστει......Ευχαριστω!
Δεν μπορω να και δεν κανει να μεινω παλι εγκυος ...5 καισαρικη δεν επιτρεπεται....Αν τωρα ειναι αμαρτια το οτι δεν θελω να μεινω εγκυος αλλο, δεν ξερω την αληθεια ....μαλλον πρεπει να το ρωτησω στον πνευματικο μου!
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Έπρεπε να το είχες ήδη κάνει, αν και ο πνευματικός είναι σπάνιο να πάει κόντρα στην απόφαση του γιατρού.
Όχι αδύνατο, αλλά σπάνιο!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Να σου ζησουν Σμαρω τα αγγελουδια σου και ολοι οσοι εχετε παιδακια, εγω κλαιω και χτυπιεμαι γιατι την τελευταια φορα που εμεινα εγκυος,και ηταν με τον ανθρωπο που θα παντρευτω καλως εχοντων των πραγματων το Μαιο,μου ειπαν οτι το εμβρυο ηταν πολυ μικρο και θα το εχανα και θαπρεπε να το ριξω,επεσαν ολοι πανω μου βεβαια να μη το κρατησω γιατι ειχα ηδη 2 παιδακια απ το πρωτο μου γαμο,και βοηθεια δε θα ειχα γιατι η μαμα μου εχει καποια προβληματα το τελευταιο καιρο,και το εριξα...αυτο που μετανιωνω εδω και ενα χρονο τωρα απο τοτε ειναι οτι αν ημουν τοσο κοντα στην εκκλησια οσο ειμαι τωρα,δε θα το εκανα αυτο το εγκλημα,δε νομιζω να το ξεπερασω ποτε γιατι ζητησα να μου κανουν επεμβαση να μη ξαναμεινω εγκυος γιατι δεν αντεχα τη πιεση ολων να μη κανω αλλο παιδι...Δικαστε με γι αυτο,εχετε ολο το δικαιωμα να με κατακρινετε...Ζηταω απ το Θεο καθε μερα να χει καλα τα παιδια ολου του κοσμου και τα παιδια μου γιατι ειναι το μονο ιερο πραγμα στο κοσμο που εχω και να με συγχωρησει γι αυτο που εκανα γιατι ημουν τοσο μακρια του....ηταν μια καταθεση ψυχης ολη αυτη η ιστορια,για να ξερετε οτι ειμαι και νιωθω η τελευταια των τελευταιων στο κοσμο,κανω αγωνα με τον πνευματικο μου να το ξεπερασω αλλα κατα βαθος μεσα μου πιστευω οτι δε θα το ξεπερασω ποτε...
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».