Αδάμ και Εύα

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
theodora
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Αδάμ και Εύα

Δημοσίευση από theodora »

smarti έγραψε:
costisk έγραψε:Θα απαντήσω κάτι χωρίς να το ξέρω. Απλά υποθέτω.
Μήπως το επέτρεπε λογικά τότε ο Θεός για την εξάπλωση του ανθρώπινου είδους;
Αν δεις ότι δεν πείθετε με τίποτα..... εεεε στείλτον στη μάνα του ! :)
Αυτην την απαντηση του την εχω δωσει, αλλα δεν τον επεισε...
Θεοδωρα δεν παιζει ρολο που ειναι ο αντρας μου, μπορει καθε ανθρωπος να σου εκανε και εσενα αυτη τη ερωτηση.Εσυ τι θα του απαντουσες?
Αυτοι στηριζονται σε μια λογικη..και σε καποια γραπτα γεγονοτα της εξελιξης του ανθρωπου.Εμεις πως μπορουμε να τους πεισουμε για το αντιθετο?
Και μη μου πειτε τωρα μονο με προσευχη ...απο τη στιγμη που ζηταει καποιος με λογια να του αποδειξεις κατι.....
Και αφού θέλει αποδείξεις και επιμένει ΛΟΓΙΚΑ, τότε να μου φέρει εδώ έναν επιστήμονα που έχει εξηγήσει ΠΩΣ ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΨΩΜΑΚΙ γίνεται ΑΙΜΑ μέσα στον ανθρώπινο οργάνισμο!!!!!!!!!!!!
Για το ωάριο ξέρουνε να το πάρουνε έτοιμο και να το βάλουνε μαζί με τα έτοιμα σπερματοζωάρια και να κάνουνε ανθρώπους, τα συστατικά των τροφών ξέρουνε να τα αναλύσουνε, πως όμως η τροφή και οι αηδίες που τρώμε γίνονται ΑΙΜΑ που κυλάει στις φλέβες μας δεν το γνωρίζουνε!!!!!!!!!!!!
(και γιατί παρακαλάμε για ΑΙΜΑ όταν χρειαστούμε μιά επεμβαση και δίνουμε όσο κι όσο......... σιγά μη δεν μπορούν να φτιάξουν ΑΙΜΑ οι επιστήμονες, τόσα άλλα φτιάχνουνε!!!!!..................)
Και όταν θα απαντήσει σε αυτό το πανεύκολο πραγματάκι (εν έτοι 2008) θα τα ξαναπούμε εάν επιμείνει :D

ΥΓ. να έχουμε κι εμείς οι "παράλογοι" μιά λογική απορία κάπου-κάπου!
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
Άβαταρ μέλους
panosgreece
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panosgreece »

οχι μονο υπογραφω αυτα που λεει η theodora αλλα της λεω και χιλια μπραβο

για την δυναμη της πιστης που εχει

ελεγε ενας αγιος γεροντας προσοχη στο αγιο ελεον που ρεει στις φλεφες μας
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Εγώ όταν έθεσα την ίδια ερώτηση σε κάποιον γνωστό μου (τον ένα από τους δύο που με βοήθησε να προσεγγίσω τον Κύριο) μου απάντησε πως το επέτρεψε ο Θεός προκειμένου να πληθύνουν οι άνθρωποι.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
Dimitra79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitra79 »

Η δική μου ταπεινή άποψη Σμαρώ μου είναι πάντα υπομονή και να μην προσπαθείς να τον πισεις για κάτι που ακόμη δεν είναι έτοιμος ακόμη να ακούσει. Με τον καιρό όλο και θα παραξενευτεί να δεί τι είναι αυτό που σε τραβάει τόσο πολύ στον Θεό και θα σε ρωτήσει, θα αρχίσει να έρχεται ίσως όλο και πιο κοντά.
Σήμερα διάβαζα ένα βιβλίο με τον Γέροντα Μητροφάνη(φύλακας του Πανάγιου Τάφου) ο ποποίος απαντούσε σε ανάλογες ερωτήσεις γυναικών να κάνουν υπομονή και ταπείνωση προς τους συντρόφους τους. Και κάτι άλλο επίσης που με ώθησε και εμένα να σκεφτώ λίγο παραπάνω. Αν ο άντρας σου δεν ήταν τόσο θερμός ώς προς την πίστη, εσύ θα έκανες τον ίδιο αγώνα με αυτόν που κάνεις τώρα? Ολα για κάποιο λόγω συμβαίνουν...
Γνωρισόν μοι Κύριε, οδόν εν η πορεύσομαι, ότι προς σέ ήρα την ψυχήν μου..
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Θεοδωρα εγραψα πριν κατι και το εσβησα..θα το ξαναγραψω με αλλα λογια!Σε ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση σου , την οποια θα χαιρομουν καποια στιγμη οταν ανεβεις προς τα επανω, να τα πουμε και απο κοντα και να κανεις μαζι με τον σύζυγο μια μικρη κουβεντουλα....Θα σου πω μονο οτι θα δυσκολευτεις παρα πολυ..ιερεας και δεν μπορεσε να τον πεισει γιατ τιποτα!Εχεις δικαιο στο οτι με λογια απλα δεν μπορει να πειστει , πρεπει να εχει και την καρδια του λιγακι ανοιχτη ......Ισως φταιω και εγω και ειμαι μαλλον σιγουρη για αυτο , οτι τελικα για να μην ανοιγει τοσα χρονια η καρδια του και να μου κανει ολο τετιοες ερωτησεις περιεργες, φταιω μονο εγω , που δεν μπορεσα με το σωστο παραδειγμα μου να τον πεισω για το αντιθετο.Αυτη ειναι η αληθεια.....ισως οταν γινω καποια στιγμη σωστος ανθρωπος και μπορεσει να δει οτι οντος η θρησκεια κανει καλο ισως και τοτε να μπορεσει να ανοιξει την καρδια του στον Κυριο μας................
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
theodora
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodora »

Αχ Σμάρω μου, είσαι τόσο αγαθή ψυχή.......
Εάν είναι να μπορέσει να πείσει κάποιος τον δικό σου τον άντρα, ας έρθει να πείσει και την δική μου τη μάνα!!! που θαύματα έχει δει με τα μάτια της και ακόμα είναι αλλού............. (σιγά τώρα μη θέλει ο Θεός νηστείες, και αγαμίες, και προσευχές κτλ κτλ κτλ )
και μετά αφού θα τελειώσει με αυτούς τους 2 να έρθει να πείσει και την χρυσή μου την γιαγιούλα που είναι ήδη 96 ετών και ναι μεν καλός ο Θεούλης και η Εκκλησία, αλλά όπως μας συμφέρει και μας βολεύει!! (εκκλησιασμός? νηστείες? ελεημοσύνες? ΑΝΑΣΤΑΣΗ ? )

Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε Σμαρω μου γλυκειά.
Και οι συγγενείς για μένα είναι το χειρότερο μου, γιατί θες δε θες επηρεάζουν, γιορτάζουν μαζί, κτλ κτλ.
Άστο..........
Αυτό που έχω να δώσω σε όλους τους είναι μόνο η αγάπη και οι πράξεις μου. Κατά τ΄άλλα "χάρηκα για την γνωριμία και αφήστε με να ζήσω την ζωή που αγαπάω............ "

Χίλιες φορές με "ξένους", αμαρτωλούς και χριστιανούς που δίνει ο ένας το χέρι στον άλλον μόλις τον δει και σκοντάφτει! (και με χιλιάδες πάθη, αλλά που τα αναγνωρίζουν και λυπούνται και το παλεύουν)

(Δεν σου έχω πει ότι έφυγα από τα 17,5 από το σπίτι μου γιατί δεν με άφηνε η μάνα μου να πηγαίνω εκκλησία και να προσεύχομαι? )
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
Άβαταρ μέλους
Dimitra79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitra79 »

Επίσης Σμαρώ σταμάτα να κατηγορείς συνέχεια τον εαυτό σου και να πικρένεσαι. Σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο αυτό που σου συμβαίενει αλλά έχε πίστη! :)
Γνωρισόν μοι Κύριε, οδόν εν η πορεύσομαι, ότι προς σέ ήρα την ψυχήν μου..
Άβαταρ μέλους
ntinoula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ntinoula »

Αλλά ας μην είμαστε σκληροί απέναντί τους. Ελπίζουμε και ευχόμαστε ο Θεός να δώσει και σ'αυτούς φώτιση να ακολουθήσουν το δρόμο Του. Έστω και σε μεγάλη ηλικία. :) Κι εμείς αν δεν είχαμε γνωρίσει το Θεό, το πιο πιθανό είναι να λέγαμε και να κάναμε τα ίδια με αυτούς! Όταν νιώσουν την αγάπη Του όμως, θα μαλακώσει η καρδούλα τους κι όλα θα αλλάξουν! Ας μην απελπιζόμαστε. Υπομονή και αγάπη θέλει, γιατί γι'αυτούς εμείς είμαστε το παράδειγμα που θα τους οδηγήσει στο Θεό! Αν σε εμάς βλέπουν κακότροπους ανθρώπους, πώς θα αφυπνιστεί η καρδιά τους;
Το χαμόγελο είναι το φως του προσώπου μας που δείχνει πώς η καρδιά μας είναι μέσα.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

smarti, σου στελνω την αγαπη μου και σε φιλω εν Χριστω Ιησου.

Εχεις εντονο προβλημα με αυτο ειναι αληθεια, και στεναχωρεισαι, αλλα να ξερεις οτι ακομα και εαν πεσουν επανω στον συζυγο σου, 70 καθηγητες θεολογιας, και 15 Αρχιερεις, ακομα και ο Βαρθολομαιος, εαν και εφοσον, δεν ευδοκησει ο Ιδιος ο Κυριος μας, να του ενισχυσει ανωθεν, την οποια καλη προαιρεση εχει κρυμμενη, και απ-ενεργοποιημενη, ΔΕΝ προκειται οχι μονο να πειστει λογικα, αλλα θα εχει αντιδραση ολοενα και πιο εντονη.

Το να πειστει λογικα και μονο ο φιλτατος συζυγος σου, θα ειναι πραγμα ατοπο για την Πιστη μας, καθως η λογικη δεν ειναι ισοτιμη αδελφη της Πιστης, αλλα υποτακτικη της και κατωτερη της.

Οσα η Πιστη ψηλαφα και ακουμπα και βιωνει, η λογικη ουτε καν μπορει να τα φανταστει. Υπαρχει σαφης και αχανης διασταση λοιπον μεταξυ δυνατοτητων Πιστης και λογικης.

Μπορει η λογικη να ειναι βοηθητικη στην Πιστη ως μεσο κατανοησης των Γραφων, των διδαχων των Πατερων μας, και αρρωγος στην εκμαθηση της σωστης κατα Θεον πορειας μας.

Αφησε τον, μην τον πιεζεις, και προπαντων μην προσπαθεις να τον πεισεις με "λογικα" επιχειρηματα, γιατι σε καθε απαντηση σου, θα σου εκφερει μια νεα ερωτηση πιο αναβαθμισμενη και πιο εξειδικευμενη, σαν μεσο αντιδρασης της κακης προαιρεσεως που εχει εως τωρα.

Διδαξε τον απλα με την σταση ζωης σου, δωσε παραδειγμα Πιστεως και ελπιδος και αγαπης, και θα ερθει η ωρα, να εισαι σιγουρη, να λαβει και αυτος, την κληση απο τον Θεον, και να παρει τις πνευματικες του ευκαιριες.

Τοτε θα δεις οτι, αντι να σε ρωταει αντιδραστικα, θα φτασει σε σημειο να σου κανει και τον Ιεροκυρηκα, και να σου μαθαινει και τι ειναι η Ορθοδοξια, εμφορουμενος τον πυρινο ζηλο των αρχαριων στα Πνευματικα.

Προσευχου λοιπον στον Κυριο της Δοξης και του Ελεους, να τον φωτισει, και ασε την διαλεκτικη, δεν εχει νοημα, ερχεστε σε συγκρουση, που ειναι ανωφελη και επιζημια.

Καλη υπομονη να εχεις.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
koga
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από koga »

Καλησπερα

Βαση παντα της προσωπικης μου εκτιμησης οσο αφορα το θεμα απογωνοι των πρωτοπλαστων η απογονοι των πηθικων πιστευω οτι οι πρωτοπλαστοι μετα την πτωση τους απεκτησαν ανθρωπινες αδυναμιες οπως κρυο ζεστη και λοιπα Πιθανοτατα λογω κρυου να ειχαν αποκτηση τριχωμα για να προστατευτουν απο το κρυο
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”