dionysisgr έγραψε:Φιλτατε αδελφε μου, gol, φυσικο και επομενο ειναι να μην μπορω να σου απαντησω στην ερωτηση: τι γινεται με αυτες τις ψυχες;
Και αυτο γιατι;
Διοτι εαν υπονοεις τι γινεται οσον αφορα την τελικη η ακομη και την μερικη κριση των ψυχων, απο τον Κυριο, νομιζω κανεις δεν ειναι σε θεση να απαντησει με βεβαιοτητα και σαφη στοιχεια.
Εαν τωρα, εννοεις τι γινεται κατα την ανοδο της ψυχης προς την ουρανια κατασταση και τον τελωνισμο, η απαντηση ειναι οτι ολοι περνανε απο τα τελωνια, τα εναερια πνευματα δηλαδη, η διαφορα ομως, ειναι οτι οι δικαιοι και εναρετοι που ευαρεστησαν τον Θεον, δεν μενουν να απολογηθουν, ουτε "σκαλωνουν" σε καποια απο αυτα, αλλα ανεβαινουν απροσκοπτα μαζι με τις αγγελικες δυναμεις που τους συνοδευουν, για να προσκυνησουν τον Κριτη της οικουμενης.
Οσον αφορα αυτους που εχουν δωσει "δικαιωματα" θα περασουν δυσκολες και ανυποφορες στιγμες εν πληρη συνειδηση, μιας και η ψυχη απελευθερωμενη απο το βαρος και την παχυτητα της σαρκας, βρισκεται στην πραγματικη της διασταση, δηλαδη της λεπτοτατης, ταχυτατης, και εντονοτατης αισθησεως και κινησεως, οντας πνευμα ελευθερο απο τις δεσμευσεις της υλης, αυτοι λοιπον θα "κακοπερασουν" ιδιως εαν εχουν φυγει αμετανοητοι και αδιαλλακτοι, μεχρι να περασουν απο τον Κριτη για να εισπραξουν την ανταποδοση των κακων τους κοπων.
Αυτα βεβαια μην τα φανταζομαστε με γηινες και υλικες εικονες, ας μην προσπαθουμε να τα "δουμε" σε βιντεο μεσα στην σφαιρα της διανοητικης μας φαντασιας, ας μην τα σχηματοποιουμε αισθητως, αλλα να φανταζομαστε πνευματικες και αυλες καταστασεις.
Δεν απεικονιζεται ο πνευματικος και αιωνιος κοσμος με σχηματα, συναισθηματα, και εικονες του χοικου, φθαρτου, και πεπερασμενου κοσμου που ζουμε τωρα.
Ειναι αλλα τα μεγεθη, αλλες οι καταστασεις, ελευθερες απο τον χωροχρονο, και την δεσμευση της υλης, και των "φυσικων" νομων.
Εαν μπορω να σε βοηθησω παραπερα δεν το γνωριζω, να δουν το θεμα και αλλοι αδελφοι.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΔΕΛΦΕ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΩΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΗΤΑΝ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΩΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΑΥΤΩΝ ΛΟΓΩ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ.ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΣ ,ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!