Η καριέρα βάζει πάγο στη μητρότητα

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

mirto
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από mirto »

Cordelia έγραψε:Για μένα το ιδανικό είναι να καταφέρει κάποια να συνδυάσει και τα δύο !!!
Για τον εαυτό μου θα το ήθελα πολύ.

Δεν θα συμβούλευα καμία γυναίκα να σταματήσει να εργάζεται επειδή έκανε οικογένεια τόσο γιατί έτσι θα είναι εξαρτημένη από το σύζυγο και κινδυνεύει κιόλας να χάσει την προσωπικότητά της όσο και γιατί δεν βλέπω πως συνδέεται η σωτηρία της ψυχής με το αν εργαζόμαστε παράλληλα(εξαιρούνται κάποιες δουλειές σαν τη δική μου όπου πραγματικά υπάρχει κίνδυνος απώλειας της ψυχής).
Cordelia πολύ σωστή η σκέψη σου αλλά στην πράξη το "χάσιμο" είναι μεγάλο. Λυπάμαι που θα στο πω αλλά υπάρχουν πολλές που προσπαθούν και λένε ότι μπορούν να συνδυάσουν και τα δύο ....... ΑΛΛΑ η αλήθεια θα φανεί όταν θα ρωτήσεις τα παιδιά αυτών των γυναικών "ΤΙ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΜΑ? " σε πληροφορώ ότι με ένα στόμα θα πουν "ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ, ΔΕΝ ΤΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΣΟ ΘΕΛΟΥΜΕ " Δυστυχώς αυτό είναι ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ που πληρώνει κάθε γυναίκα που εργάζεται .....και δεν σου λέω όταν τα παιδιά πάνε σχολείο αλλά πριν τα έξι όταν τα μεγαλώνει ή γιαγιά και η κάθε φιλιππινέζα!!!! .... και γυρνάς στο σπίτι και βλέπεις ένα άλλο παιδί κι αναρωτιέσαι ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;;;;;
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

""Πρέπει να δουλεύουμε και οι δύο γιατί δεν μας φτάνουν τα λεφτά". Το ερώτημα είναι δεν τους φτάνουν τα λεφτά γιατί; Για να ζήσουν απλά ή για να ζήσουν με όλες τις ανέσεις, όπως δυστυχώς έχουμε όλοι συνηθίσει"

Αν ένας άντρας παίρνει 600-800 ευρώ το μήνα πως να ζήσεις ;
Με 600 ευρώ το μήνα για ποιά πολυτέλεια μιλάμε ;
Το ενοίκιο από ένα σπίτι έχει το λιγότερο 500 ευρώ
Κοινόχρηστα;ΔΕΗ;ΟΤΕ;NEΡΟ;
Φτάνουν τα 100 ; άμα τα καταφέρει κανείς ας αφήσει τη γυναίκα σπίτι να πλέκει πουλόβερ ( γιατί για να φτάσουν να πάρεις στα παιδιά χλωμό το κόβω ) :roll:
Καλή Σαρακοστή
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

mirto έγραψε:όταν τα μεγαλώνει ή γιαγιά και η κάθε φιλιππινέζα!!!!
Eνώ οι Φιλιππινέζοι δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα :lol:
Καλή Σαρακοστή
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

mirto έγραψε:
Cordelia έγραψε:Για μένα το ιδανικό είναι να καταφέρει κάποια να συνδυάσει και τα δύο !!!
Για τον εαυτό μου θα το ήθελα πολύ.

Δεν θα συμβούλευα καμία γυναίκα να σταματήσει να εργάζεται επειδή έκανε οικογένεια τόσο γιατί έτσι θα είναι εξαρτημένη από το σύζυγο και κινδυνεύει κιόλας να χάσει την προσωπικότητά της όσο και γιατί δεν βλέπω πως συνδέεται η σωτηρία της ψυχής με το αν εργαζόμαστε παράλληλα(εξαιρούνται κάποιες δουλειές σαν τη δική μου όπου πραγματικά υπάρχει κίνδυνος απώλειας της ψυχής).
Cordelia πολύ σωστή η σκέψη σου αλλά στην πράξη το "χάσιμο" είναι μεγάλο. Λυπάμαι που θα στο πω αλλά υπάρχουν πολλές που προσπαθούν και λένε ότι μπορούν να συνδυάσουν και τα δύο ....... ΑΛΛΑ η αλήθεια θα φανεί όταν θα ρωτήσεις τα παιδιά αυτών των γυναικών "ΤΙ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΜΑ? " σε πληροφορώ ότι με ένα στόμα θα πουν "ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ, ΔΕΝ ΤΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΣΟ ΘΕΛΟΥΜΕ " Δυστυχώς αυτό είναι ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ που πληρώνει κάθε γυναίκα που εργάζεται .....και δεν σου λέω όταν τα παιδιά πάνε σχολείο αλλά πριν τα έξι όταν τα μεγαλώνει ή γιαγιά και η κάθε φιλιππινέζα!!!! .... και γυρνάς στο σπίτι και βλέπεις ένα άλλο παιδί κι αναρωτιέσαι ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;;;;;

Βρεθηκα μπροστα σε αυτο το διλημμα .Η δουλεια μου απαιτουσε σχεδον 100% του χρονου μου και της προσοχης μου.Η οικογενεια μου το ιδιο.
Ευκολα θα μπορουσα να αντικατασταθω στον τοπο εργασιας μου.
Οχι το ιδιο ευκολα στην οικογενεια μου.
Υποκλινομαι μπροστα στις μητερες που αγωνιζονται να τα βγαλουν περα με οικογενεια και δουλεια,αν δεν γινεται αλλοιως.
Θα ειχαμε εναν καλυτερο κοσμο αν η κοινωνια μας μεριμνουσε περισσοτερο για την οικογενεια .
Εγω σκεφτηκα οτι ευκολα μπορουσα να αντικατασταθω στην δουλεια,οχι ομως και στην οικογενεια.
Ηθελα να ημουν εκει οταν τα παιδια μου ηταν χαρουμενα και ανεμελα,η φοβισμενα ,η πονουσαν η εκλαιγαν,η με πυρετο,η με εμετους,κλπ,κλπ....
Ηθελα να ημουν κοντα τους να τα βοηθω να αναψουν το κερακι τους,να φιλησουν την εικονα,να φτειαξουμε μαζι προσφορο,η νηστησιμα,η να παμε να δουμε καποιον στο Γηροκομειο η καποιον αρρωστο...
Να σταυρωσω το προσκεφαλο τους μετα απο καθε βραδυνη προσευχουλα.
Να διαβαζουμε μαζι για καποιον τοσο Δυνατο,τοσο γεματο Αγαπη,που γαληνευε τρικυμιες ,μας εκανε καλα,μας σκουπιζε τα δακρυα...
Να μεγαλωσουν ελευθερα απο την τυραννια της τηλεορασης και του πλυσιματος εγκεφαλου του καθε καλοθελητου που θα τους μιλαγε για "αγαπη" και για "ζωη".
Να παμε μαζι εκδρομουλα σε Μοναστηρια για να γνωρισουν και εναν αλλο τροπο ζωης,αλλοιωτικους ανθρωπους με δυναμη να λενε οχι στον κοσμο απο Αγαπη στο Χριστο.
Ο Δημιουργος μου εμπιστευτηκε αυτες τις ψυχουλες. Επρεπε να δωσω μια απαντηση στο ερωτημα : " Αν εσυ μητερα δεν εισαι εκει ,να τους μιλησεις για τον Χριστο,τοτε ποιος; "
Φυσικα και δεν πηρα την αποφαση μου ανωδυνα .Υπαρχει τιμημα σε καθε εκλογη.Ειναι η σωστη εκλογη ομως που μετραει και ,με σωστη εκλογη,ακομα και αν χασεις, κερδιζεις !.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Melpomeni έγραψε:Εγω σκεφτηκα οτι ευκολα μπορουσα να αντικατασταθω στην δουλεια,οχι ομως και στην οικογενεια.
Ηθελα να ημουν εκει οταν τα παιδια μου ηταν χαρουμενα και ανεμελα,η φοβισμενα ,η πονουσαν η εκλαιγαν,η με πυρετο,η με εμετους,κλπ,κλπ....
Ηθελα να ημουν κοντα τους να τα βοηθω να αναψουν το κερακι τους,να φιλησουν την εικονα,να φτειαξουμε μαζι προσφορο,η νηστησιμα,η να παμε να δουμε καποιον στο Γηροκομειο η καποιον αρρωστο...
Να σταυρωσω το προσκεφαλο τους μετα απο καθε βραδυνη προσευχουλα.
Να διαβαζουμε μαζι για καποιον τοσο Δυνατο,τοσο γεματο Αγαπη,που γαληνευε τρικυμιες ,μας εκανε καλα,μας σκουπιζε τα δακρυα...
Να μεγαλωσουν ελευθερα απο την τυραννια της τηλεορασης και του πλυσιματος εγκεφαλου του καθε καλοθελητου που θα τους μιλαγε για "αγαπη" και για "ζωη".
Να παμε μαζι εκδρομουλα σε Μοναστηρια για να γνωρισουν και εναν αλλο τροπο ζωης,αλλοιωτικους ανθρωπους με δυναμη να λενε οχι στον κοσμο απο Αγαπη στο Χριστο.
Ο Δημιουργος μου εμπιστευτηκε αυτες τις ψυχουλες. Επρεπε να δωσω μια απαντηση στο ερωτημα : " Αν εσυ μητερα δεν εισαι εκει ,να τους μιλησεις για τον Χριστο,τοτε ποιος; "
Φυσικα και δεν πηρα την αποφαση μου ανωδυνα .Υπαρχει τιμημα σε καθε εκλογη.Ειναι η σωστη εκλογη ομως που μετραει και ,με σωστη εκλογη,ακομα και αν χασεις, κερδιζεις !.
=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>

Πράγματι Μελπομένη αυτό εννοούσα. Μην ξεχνάται όμως και τη μεγάλη αξία που έχει αυτό και για τις σχέσεις του ζευγαριού. Μια σύζυγος τρελλαμένη απ΄το τρέξιμο μεταξύ δουλειάς και σπιτιού δεν είναι και το καλύτερι στήριγμα στη σχέση του ανδρόγυνου.

Από τον άνδρα όμως εξαρτάται αυτή τη θυσία της συζύγου του να την επαινεί και να την εξυψώνει κάθε στιγμή, γιατί η ανατροφή των παιδιών και η στήριξη της οικογένεις είναι απείρως ανώτερη από μια επιτυχημένη καριέρα.

Αν όμως δεν είναι δυνατόν για οικονομικούς λόγους η σύζυγος να διακόψει την εργασία της τότε ο σύζυγος πρέπει να κάνει ότι περνά απ΄το χέρι του για να την βοηθήσει με τα παιδιά και το σπίτι, ώστε ν΄αναπληρώσει ένα μέρος απ΄το πρόσθετο βάρος που περνει η σύντροφός του, για να βρίσκει κι αυτή λίγο χρόνο γι αυτόν και για τη σχέση τους.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

filotas έγραψε:
Αν όμως δεν είναι δυνατόν για οικονομικούς λόγους η σύζυγος να διακόψει την εργασία της τότε ο σύζυγος πρέπει να κάνει ότι περνά απ΄το χέρι του για να την βοηθήσει με τα παιδιά και το σπίτι, ώστε ν΄αναπληρώσει ένα μέρος απ΄το πρόσθετο βάρος που περνει η σύντροφός του, για να βρίσκει κι αυτή λίγο χρόνο γι αυτόν και για τη σχέση τους.
Πολυ σωστα! Η γυναικα στο σπιτι δουλευει και 24 ωρες το 24ωρο αν χρειαστει.
Ειναι καθαριστρια ,μαγειρισσα,διαχειριστρια,οικονομος,νοσοκομα,δασκαλα,
πνευματικη μητερα,ψυχολογος, υπευθυνος δημοσιων σχεσεων,και ειμαι σιγουρη και αλλα..Μια αυτοπροστατευομενη και δικαια κοινωνια θα επρεπε
να της παρεχει πιο πολλη στηριξη,ιατροφαρμακευτικη φροντιδα και συνταξη.
Φαντασου τωρα,να δουλευει η γυναικα ΚΑΙ εξω απο το σπιτι.
Ο συζυγος πρεπει να ειναι συν-ζυγος,η οπως προετρεψε ο Αποστολος Παυλος, " αλληλων τα βαρη βασταζετε ".Γιατι αν δεν γινεται αυτο,ο ανδρας τοτε αποκτα πολλα αλλα ονοματα ,αλλα μονο του συζυγου δεν εχει.Ειδικα του Χριστιανου συζυγου.
Συμφωνα με μελετες, το στρες που υπαρχει στην καθημερινη ανατροφη μικρων παιδιων και στην δουλεια στο σπιτι,ειναι μεγαλυτερο απο το στρες που υφισταται ενας χειρουργος στο χειρουργειο,η ενας διεθυντης επιχειρησεως στην καθημερινη δουλεια του.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
alithis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από alithis »

κατα την ταπεινη μου γνωμη,
καλον ειναι να εργαζεται η γυναικα ,αν αυτο απαιτειται για βιοποριστικους λογους!
.
δυστυχως η γυναικα σημερα ,βλεπω πως,δεν μπορει να εμπιστευτει τον ανδρα
!σου λεει..κι αν με χωρισει μετα απο 10-20 χρονια,τι θα κανω αν εχω παραμεινει μακρυα απο την αγορα εργασιας τοσα χρονια??πως θα ξαναξεκινησω τη ζωη μου τοτε ???τοθεμα της εργασιας της συζυγου ειναι θεμα οικονομικο,αλλα πρωτιστως ειναι θεμα κρισεως του θεσμου της οικογενειας!ακομη σ αυτο συντελει και η προβολη των προτυπων της βιομηχανιας του θεαματος,που θεωρει ...ντεμοντε...την ΗΡΩΙΔΑ συζυγο και μανα!!!!
Cordelia
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Cordelia »

Τελικά στην πραγματικότητα δεν διαφωνούμε απόλυτα melpomeni, mirto, filota. !

Κι εγώ πιστεύω ότι η γυναίκα που εργάζεται στο σπίτι είναι ηρωίδα, ότι τα παιδιά καλό θα ήταν να έχουν απερίσπαστη τη μητέρα τους τουλάχιστον ώσπου να πάνε σχολείο, ότι πρέπει να συμμετέχει ισότιμα και ενεργά και ο σύζυγος, ότι η εξοντωντική δουλειά εκτός και εντός σπιτιού δεν είναι το καλύτερο στήριγμα στη σχέση του ανδρογύνου κ.ο.κ.

Νομίζω, όμως, ότι το πρόβλημα σε όσα περιγράφετε είναι ότι προϋποθέτουν δύο σχεδόν απίθανα πράγματα: (α) χριστιανό σύζυγο (ουσία και όχι τύποις) και (β) λυμένο βιοποριστικό πρόβλημα. Και αυτά ταυτόχρονα ! :lol:

Εγώ δεν διαθέτω καμία από τις δύο προϋποθέσεις ... :roll:

Συμφωνώ επίσης με τον alithis (καλώς όρισες!) ότι η γυναίκα σήμερα δεν μπορεί να εμπιστευθεί τον άντρα όπως επίσης και με τον lovethink ότι με 600-800 ευρώ χλωμό είναι να αγοράσει το ζευγάρι έστω πουλόβερ για τα παιδιά...
(Φοβερό πνεύμα συναίνεσης... Τελικά συμφωνώ με όλους !!!)

Δεν αμφισβήτησα ποτέ ότι το να προσφέρεις στην οικογένειά σου είναι το πιο σημαντικό, αλλά και το να εργάζεται κάποια (ή και κάνει καριέρα) ταυτόχρονα συχνά είναι απαραίτητο όχι μόνο για την επιβίωσή της, αλλά και για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς της (ίσως και τη διασφάλιση της ψυχικής της υγείας αν είχε όνειρα που τελικά δεν τα προσπάθησε καν).

....και όλα αυτά ξεκίνησαν από άρθρο για τα κατεψυγμένα ωάρια ! :lol:
alithis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από alithis »

καλως σας βρηκα cordelia!

δεν ειμαι εντελως εναντιον του να εργαζεται η γυναικα,αν δεν γινεται αλλιως!νομιζω αυτο που χρειαζεται ειναι ιδιως απο την πλευρα της συζυγου ειναι πιστη στον θεο!η πιστη των παιδιων της οικογενειας εξαρταται κατα 95% απο την μητερα ,οπως λεγουν πολλοι παιδαγωγοι και εμπειροτατοι πνευματικοι!
να κανουν συμφωνια οι συζυγοι πριν τον γαμο..λιγα θα εχουμε λιγα θα τρωμε.πολλα θα εχουμε,πολλα θα τρωμε!
γνωριζω υπερ-πολυτεκνες οικογενειες(με 7,9 11 παιδια) στις οποιες εργαζεται μονο ο συζυγος και τα παιδια τους-αν τα δεις-ειναι τα πιο καλοντυμενα-και δεν εχουν αλλους πορους!ειναι θαυμαστο το πως ο θεος οικονομει τα πιστα παιδια του!εχει ο θεος αδελφια μου!δικα του ειναι τα παιδια,εκεινος τα στελνει,εκεινος τα αγαπα περισσοτερο απο εμας!!!
δυστυχως ,το θεμα ειναι οτι υφισταται τρομερο προβλημα η γυναικα που μενει στο σπιτι να μεγαλωσει τα πιδια και απο τον κοινωνικο της περιγυρο!μου ελεγε πο καιρου μια μητερα πως οταν ελεγε στις φιλες της οτι εγκυμονει το 4ο παιδι,την κοιτουσαν σαν να ηταν απο τον αρη!!!!!
δεν ειναι στη μοδα η ΗΡΩΙΔΑ ΜΑΝΑ!!!!την θελουν διαλυμμενη προσωπικοτητα!και την διαλυση της την ξεκινουν απο την πιο τρυφερη της ηλικια.με τις προγαμιαιες σχεσεις που οδηγουν στα εκατομμυρια των δολοφονικων και φρικτων εκτρωσεων,το καπνισμα,το προκλητικο ντυσιμο-ή μαλλον γδυσιμο,τις ασωτειες!!!!και διερωτομαι με πολυ πονο ψυχης και χωρις καθολου ιχνος κατακρισεως καμμια φοραοταν βλεπω μια νεα κοπελα να τα κανει αυτα...θα γινει αυριο μανα αυτη η νεα,θα γινει συζυγος?με τι δυναμεις,τι παραστασεις,τι εχει απομεινει στον ψυχισμο αυτης της κοπελας???διοτι αν διαλυθει η μανα,τι θα απογινει αραγε η οικογενεια???!

συγχωρεστε με ,αλλα ποναει η ψυχη μου με ολα αυτα που τραβαει καθημερινως η νεολαια μας..
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”