Οι ομοφυλόφιλοι δεν θα μπουν ποτέ στην Βασιλεία των Ουρανών
Συντονιστής: Συντονιστές
- Captain Yiannis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Οι ομοφυλόφιλοι δεν θα μπουν ποτέ στην Βασιλεία των Ουρανών
Πολύ καλή και αναλυτική η τοποθέτηση σου orthodox_grnet .
dionysisgr μια χαρά τα λές , πλην όμως βάζεις πολύ πάθος και μπορεί να παρεξηγηθείς .
Προσωπικά θα προσέθετα αυτό που λέει ο λαός και σήμερα ακόμα , και το οποίο είναι βέβαια πολύ παλιό «μηδένα προ του τέλους του μακάριζε» .
Πάντως ο Θεός τα Σόδομα και τα Γόμορρα τα κατάστρεψε , γιατί έκαναν αυτό ακριβώς
Ο Θεός να τους φωτίζει και αυτούς , και όλους τους ανθρώπους.
dionysisgr μια χαρά τα λές , πλην όμως βάζεις πολύ πάθος και μπορεί να παρεξηγηθείς .
Προσωπικά θα προσέθετα αυτό που λέει ο λαός και σήμερα ακόμα , και το οποίο είναι βέβαια πολύ παλιό «μηδένα προ του τέλους του μακάριζε» .
Πάντως ο Θεός τα Σόδομα και τα Γόμορρα τα κατάστρεψε , γιατί έκαναν αυτό ακριβώς
Ο Θεός να τους φωτίζει και αυτούς , και όλους τους ανθρώπους.
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
- panosgreece
- Κορυφαίος Αποστολέας

Dimitra79 έγραψε:Οι ομοφυλόφιλοι δεν "θα μπουν ποτέ στην Βασιλεία των Ουρανών", σύμφωνα με καρδινάλιο του Βατικανού
Οι ομοφυλόφιλοι και οι τρανσέξουαλ "δεν θα μπουν ποτέ στην Βασιλεία των Ουρανών", δήλωσε σήμερα ο καρδινάλιος Χαβιέρ Λοζάνο Μπαραγκάν, πρώην "υπουργός Υγείας" του Βατικανού, προσθέτοντας ότι "παρόλα αυτά είναι άνθρωποι και γι' αυτό πρέπει να τους σεβόμαστε".
"Οι τρανσέξουαλ και οι ομοφυλόφιλοι δεν θα μπουν ποτέ στην Βασιλεία των Ουρανών και δεν το λέω εγώ, αλλά ο Απόστολος Παύλος", δήλωσε ο καρδινάλιος, όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο Ansa.
"Δεν γεννιούνται ομοφυλόφιλοι, αλλά γίνονται. Για διαφορετικούς λόγους, εξαιτίας της παιδείας, επειδή δεν έχουν αναπτύξει την ταυτότητά τους κατά την διάρκεια της εφηβείας. Ίσως να μην φταίνε, αλλά το να πηγαίνουν ενάντια στην φύση και την αξιοπρέπεια του σώματος προσβάλει τον θεό", πρόσθεσε.
Ο καρδινάλιος αναφέρθηκε σε ένα χωρίο από την προς Ρωμαίους Επιστολή του Απστόλου Παύλου όπου αναφέρεται σε "ατιμωτικά πάθη" και ότι "κατακάηκαν από το πάθος τους ο ένας προς τον άλλο, αρσενικοί με αρσενικούς". (1:26-27)
"Η ομοφυλοφιλία είναι λοιπόν αμαρτία, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί καμία μορφή διάκρισης. Μόνο ο θεός έχει το δικαίωμα να κρίνει. Εμείς στη Γη δεν μπορούμε να τους καταδικάσουμε, αφού ως άνθρωποι έχουμε όλοι τα ίδια δικαιώματα. Είναι άνθρωποι και γι' αυτό πρέπει να τους σεβόμαστε", κατέληξε ο καρδινάλιος.
το να βαζεις δημητρα τι λεει ο καθε καρδηναλιος δεν λεει κατι .........
δεν καταλαβα τον λογο ;
να βγαλεις το ιταλικο αρωμα απο επανω σου
τωρα για το θεμα ειναι και αυτο ενα παθος που καταστρεφει το [ πνευμα ] οχι το μυαλο
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
Οι ομοφυλόφιλοι δεν θα μπουν ποτέ στην Βασιλεία των Ουρανών, λέει το Βατικανό η πηγή των αιρέσεων.
Οι αιρετικοί θα μπουν στην Βασιλεία των Ουρανών άραγε;
Α ξέχασα σήμερα δεν υπάρχουν αιρετικοί, αλλά αδελφοί μας ετερόδοξοι και οι διάφορες "εκκλησίες" τους που κάποιες από αυτές ευλογούν γάμους ομοφυλοφίλων και κάνουν ιερείς και αρχιερείς δηλωμένους ομοφυλόφιλους και βρίσκονται στο ΠΣΕ όπως και η Ορθόδοξη Εκκλησία.
Οι αιρετικοί θα μπουν στην Βασιλεία των Ουρανών άραγε;
Α ξέχασα σήμερα δεν υπάρχουν αιρετικοί, αλλά αδελφοί μας ετερόδοξοι και οι διάφορες "εκκλησίες" τους που κάποιες από αυτές ευλογούν γάμους ομοφυλοφίλων και κάνουν ιερείς και αρχιερείς δηλωμένους ομοφυλόφιλους και βρίσκονται στο ΠΣΕ όπως και η Ορθόδοξη Εκκλησία.
Δεν μου λές αδελφέ, είσαι έτοιμος να πάμε για ιεραποστολή στο Πακιστάν; Να μας σκοτώσουν οι μουλάδες όπως έκαναν σε δύο Καθολικούς Επισκόπους; Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε - να μας σκοτώσουν- όπως έκαναν σε κάτι Πεντηκοστιανούς στην πάλαι ποτέ Σοβιετ. Ένωση, επειδή δεν ήθελαν να αρνηθούν τον Χριστό; Ακριβώς το ίδιο, όπως στο Ιραν πρόσφατα τις δύο Χριστιανές; Ηταν ορθόδοξες αυτές;Thomas15n έγραψε:Α ξέχασα σήμερα δεν υπάρχουν αιρετικοί, αλλά αδελφοί μας ετερόδοξοι και οι διάφορες "εκκλησίες" τους
Ας μην καταδικάζουμε λοιπόν έτσι εύκολα, και ας αφήσουμε το ανυπολόγιστα δύσκολο αυτό δικαίωμα σε Αυτόν. Πολέμα την αίρεση και εγώ αυτό κάνω, τον αιρετικό άσε να τον κρίνει ο Θεός. Είναι δική Του υπόθεση. Αλλιώς να προτείνες, να αφαιρεθεί η προσευχή κατα την λειτουργία μας που λέει:
"Υπέρ των αγίων του Θεού Εκκλησιών,και της των πάντων ενώσεως του Κυρίου δεηθώμεν'' για ποιές ΄΄εκκλησίες΄΄ μιλάει; Δεν λέω ότι δεν έχεις δίκιο σε αυτά που γράφεις, πολλοί απο αυτούς σιγά σιγά εξέπεσαν τελείως και έγιναν τελείως αντίχριστοι ( πνευματικά).
Στα λέω αυτά που όταν μίλησα με αιρετικούς για ζητήματα πίστεως, απο τις 9 στις 10 φορές, νόμιζα οτι μιλάω με οχιές. ΑΛΛΑ...δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι, υπάρχει και το ....αλλά.
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
Πήγαινε εσύ που θεωρείς τους ορθόδοξους και τους ετερόδοξους το ίδιο, μόνο που άμα πας γιά ιεραποστολή στο Πακιστάν μαζί με τους παπικούς ή τους προτεστάντες θα πρέπει να τους λέτε τα ίδια γιατί διαφορετικά θα τους μπερδέψετε.Σπάρτακος έγραψε:Δεν μου λές αδελφέ, είσαι έτοιμος να πάμε για ιεραποστολή στο Πακιστάν; Να μας σκοτώσουν οι μουλάδες όπως έκαναν σε δύο Καθολικούς Επισκόπους; Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε - να μας σκοτώσουν- όπως έκαναν σε κάτι Πεντηκοστιανούς στην πάλαι ποτέ Σοβιετ. Ένωση, επειδή δεν ήθελαν να αρνηθούν τον Χριστό; Ακριβώς το ίδιο, όπως στο Ιραν πρόσφατα τις δύο Χριστιανές; Ηταν ορθόδοξες αυτές;Thomas15n έγραψε:Α ξέχασα σήμερα δεν υπάρχουν αιρετικοί, αλλά αδελφοί μας ετερόδοξοι και οι διάφορες "εκκλησίες" τους
Ας μην καταδικάζουμε λοιπόν έτσι εύκολα, και ας αφήσουμε το ανυπολόγιστα δύσκολο αυτό δικαίωμα σε Αυτόν. Πολέμα την αίρεση και εγώ αυτό κάνω, τον αιρετικό άσε να τον κρίνει ο Θεός. Είναι δική Του υπόθεση. Αλλιώς να προτείνες, να αφαιρεθεί η προσευχή κατα την λειτουργία μας που λέει:
"Υπέρ των αγίων του Θεού Εκκλησιών,και της των πάντων ενώσεως του Κυρίου δεηθώμεν'' για ποιές ΄΄εκκλησίες΄΄ μιλάει; Δεν λέω ότι δεν έχεις δίκιο σε αυτά που γράφεις, πολλοί απο αυτούς σιγά σιγά εξέπεσαν τελείως και έγιναν τελείως αντίχριστοι ( πνευματικά).
Στα λέω αυτά που όταν μίλησα με αιρετικούς για ζητήματα πίστεως, απο τις 9 στις 10 φορές, νόμιζα οτι μιλάω με οχιές. ΑΛΛΑ...δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι, υπάρχει και το ....αλλά.
Το χώμα της Ελλάδας είναι ποτισμένο από το αίμα πολλών μαρτύρων, γι'αυτό πρόσεχε τί λες.
Σε λίγο θα μας πεις ότι αυτοί έχουν μάρτυρες γιά τον Χριστό και εμείς δεν έχουμε.
Και το ότι σκοτώθηκαν παπικοί από τους μουσουλμάνους ή οι πεντηκοστιανές από τους κομμουνιστές αυτό δεν σημαίνει επ'ουδενί ότι κατέχουν την αλήθεια, άλλο το ένα και άλλο τ'άλλο μην τα μπερδεύεις.
Οι μουσουλμάνοι σκοτώνουν και δικούς τους όπως και οι κομμουνιστές σκότωσαν και δικούς τους μήπως πρέπει κι'αυτούς να τους κάνουμε μάρτυρες του Χριστού;
Άλλο ποιός σκοτώνεται και από ποιόν και τελείως άλλο που βρίσκεται η αλήθεια, κατάλαβες ή σου είναι δύσκολο;
Και όσον αφορά τις εκκλησίες "Υπέρ των αγίων του Θεού Εκκλησιών,και της των πάντων ενώσεως του Κυρίου δεηθώμεν'' εσύ τί λες εννοεί τις "εκκλησίες" των αιρετικών ή τις κατά τόπους ορθόδοξες εκκλησίες, εσύ πώς το καταλαβαίνεις;
Όλοι άνθρωποι είναι και οι αιρετικοί και οι αλλόθρησκοι μην μου λες τα αυτονόητα γιά επιχειρήματα, και οι Αρειανοί και οι Παυλικιανοί άνθρωποι ήταν ήταν όμως αιρετικοί, ξεκαθάρισε τα πράγματα γιατί και με αιρετικούς να μιλάς όταν έχεις μπέρδεμα μέσα σου περί την πίστη τίποτε δεν θα καταφέρεις στο τέλος μάλλον θα σε τουμπάρουν οι αιρετικοί γιατί είναι πιό κατηρτισμένοι στα της πίστης τους.
Kαι δεν είπα τίποτα απο όσα λές, ΚΑΙ βλέπω ότι διαστρεβλώνεις επίτηδες, όσα λέω.
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
Σπάρτακος ορθώς εμίλησες αδερφέ.Σπάρτακος έγραψε: Δεν μου λές αδελφέ, είσαι έτοιμος να πάμε για ιεραποστολή στο Πακιστάν; Να μας σκοτώσουν οι μουλάδες όπως έκαναν σε δύο Καθολικούς Επισκόπους; Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε - να μας σκοτώσουν- όπως έκαναν σε κάτι Πεντηκοστιανούς στην πάλαι ποτέ Σοβιετ. Ένωση, επειδή δεν ήθελαν να αρνηθούν τον Χριστό; Ακριβώς το ίδιο, όπως στο Ιραν πρόσφατα τις δύο Χριστιανές; Ηταν ορθόδοξες αυτές;
Όποιος θέλει να κηρύξει Χριστόν Εσταυρωμένον, Ταφέντα και Ααστάντα στο Πακιστάν να κηρύξει. Στην Σαουδική Αραβία να κυρήξει, στη Μέκκα να πάει να κηρύξει και να βαπτίσει Ορθοδόξους Χριστιανούς. Και τότε ναί.. θα είναι πράγματτι ιεραπόστολος και κήρυκας της Πίστεως. Και σίγουρα και μάρτυρας. Γιατί όποιος κηρύξει εκεί Χριστόν θα γίνει μάρτυρας. Σίγουρα.
Οι πλείονες εξ ημών όμως κηρύττουμε Χριστόν απ την πολυθρόνα μας με το πληκτρολόγιο.
Και νομιζόμεθα και ιεραπόστολοι .. κάτι σαν Απόστολος Παύλος δλδ αλλά δεν το λέμε από ταπεινοφροσύνη και καλά
Και υπεραμυνόμεθα της Πίστεως και κατηγορούμε τον Οικουμενικό Πατριάρχη αλλά απ την πολυθρόνα μας και όχι απ το Φανάρι δλδ όχι κάτω απ την απειλή των φανατικών ισλαμιστών, μέσα στην τουρκία. Κρίνουμε και κατακρίνουμε εκ του ασφαλούς, αραχτοί και light στην πολυθρόνα μας, πιθανόν και με όλες τις άλλες απολαύσεις της λαϊκής μας ιδιότητας, μην τις αναφέρω και είναι και περίοδος νηστείας.
Ακριβώς αυτό.Σπάρτακος έγραψε:Ας μην καταδικάζουμε λοιπόν έτσι εύκολα, και ας αφήσουμε το ανυπολόγιστα δύσκολο αυτό δικαίωμα σε Αυτόν. Πολέμα την αίρεση και εγώ αυτό κάνω, τον αιρετικό άσε να τον κρίνει ο Θεός. Είναι δική Του υπόθεση.
Άλλο η αίρεσις άλλο ο αιρετικός.
Άλλο η αμαρτία άλλο ο αμαρτωλός.
Και τον αιρετικό και τον αμαρτωλό ως άνθρωπο οφείλουμε να τον αγαπάμε και να προσευχόμαστε γι αυτόν αν θέλουμε να λέμε ότι είμαστε Χριστιανοί και μάλιστα Ορθόδοξοι.
Την αίρεση και την αμαρτία και την καταδικάζουμε, και ποτέ δεν την δικαιολογούμε, και ποτέ δεν κλείνουμε τα μάτια κάνοντας πως δεν βλέπουμε
Και για να τοποθετηθώ και επί του θέματος..
Αποτελεί απύθμενη βλακεία για τον οποιονδήποτε υπάρχει μέσα σε σάρκα - μηδενός εξαιρουμένου - να κρίνει και να αποφασίζει για το ποιός θα πάει στην κόλαση και ποιός όχι. Είναι η μεγαλύτερη ανοησία που μπορεί να πεί ο οποιοσδήποτε άνθρωπος.
Πέραν σαφώς του ότι είναι και η ύψιστη αλλαζονεία και εωσφορική έπαρσις.
Διότι όποιος βγάζει τέτοιες αποφάσεις ποιεί εαυτόν Θεόν.
Διότι ΜΟΝΟΝ ο Θεός αποφασίζει για το ποιός θα σωθεί και ποιός όχι. Κανένας άλλος!
Ο Θεός να μας φυλάει από τέτοιες βλασφημίες και αμαρτίες.
...«σύ ούν κακοπάθησον ως καλός στρατιώτης του Χριστού.»
Διαβάζω μόνον τις παραθέσεις που επιλέγω να διαβάσω και αγνοώ τις υπόλοιπες
Μην θεωρείς λοιπόν ως δεδομένο πως ότι γράφεις εσύ το διαβάζω και εγώ..
Σε ευχαριστώ αδελφέ Avva για την καλή και δικαιοκριτική γνώμη σου.
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Μετά από δυό-τρία λάθη που έκανα, όταν πρωτοξεκίνησα να γράφω στο φόρουμ, πήρα την εξής απόφαση, την οποία έκτοτε γενικώς τηρώ, εκτός ελαχίστων παρορμητικών (κακώς) εξαιρέσεων.
Οταν γράφω μιά απάντηση, πριν πατήσω το κουμπάκι που γράφει "Υποβολή", ξαναδιαβάζω την δημοσίευση και προσπαθώ να θεωρώ τον εαυτό μου ως αποδέκτη της. Δηλαδή σκέφτομαι, πώς θα μου φαινόταν εμένα, να μου έλεγε κάποιος, αυτά που ο ίδιος έχω γράψει.
Αν βρω την δημοσίευση εντάξει, τότε την καταχωρώ. Το ενδεχόμενο παρεξήγησης ή έντασης δεν εξαφανίζεται εντελώς με αυτή την τακτική, αλλά έχω διαπιστώσει, ότι μειώνεται κατά πολύ.
Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει οπωσδήποτε να συμφωνώ με τον άλλον, αλλά έχει τεράστια σημασία ο τρόπος έκφρασης της διαφωνίας.
Απευθύνομαι λέγοντας όλα αυτά προς τον αδελφό μου τον Θωμά.
Ελπίζοντας και πάλι, να μην με παρεξηγήσει. Ισως να κάνω λάθος, εννοείται αυτό.
Ούτε αγαπολογίες, ούτε εντάσεις χρειαζόμαστε.
Την αλήθεια μας ο καθένας, ευγενικά και όσο μπορούμε εμπεριστατωμένα.
Οταν γράφω μιά απάντηση, πριν πατήσω το κουμπάκι που γράφει "Υποβολή", ξαναδιαβάζω την δημοσίευση και προσπαθώ να θεωρώ τον εαυτό μου ως αποδέκτη της. Δηλαδή σκέφτομαι, πώς θα μου φαινόταν εμένα, να μου έλεγε κάποιος, αυτά που ο ίδιος έχω γράψει.
Αν βρω την δημοσίευση εντάξει, τότε την καταχωρώ. Το ενδεχόμενο παρεξήγησης ή έντασης δεν εξαφανίζεται εντελώς με αυτή την τακτική, αλλά έχω διαπιστώσει, ότι μειώνεται κατά πολύ.
Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει οπωσδήποτε να συμφωνώ με τον άλλον, αλλά έχει τεράστια σημασία ο τρόπος έκφρασης της διαφωνίας.
Απευθύνομαι λέγοντας όλα αυτά προς τον αδελφό μου τον Θωμά.
Ελπίζοντας και πάλι, να μην με παρεξηγήσει. Ισως να κάνω λάθος, εννοείται αυτό.
Ούτε αγαπολογίες, ούτε εντάσεις χρειαζόμαστε.
Την αλήθεια μας ο καθένας, ευγενικά και όσο μπορούμε εμπεριστατωμένα.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
-
paratiritis88
- Συστηματικός Αποστολέας

avvas » Σάβ Δεκ 05, 2009 12:34 pm
Όποιος θέλει να κηρύξει Χριστόν Εσταυρωμένον, Ταφέντα και Αναστάντα στο Πακιστάν να κηρύξει. Στην Σαουδική Αραβία να κυρήξει, στη Μέκκα να πάει να κηρύξει και να βαπτίσει Ορθοδόξους Χριστιανούς. Και τότε ναί.. θα είναι πράγματτι ιεραπόστολος και κήρυκας της Πίστεως. Και σίγουρα και μάρτυρας. Γιατί όποιος κηρύξει εκεί Χριστόν θα γίνει μάρτυρας. Σίγουρα.
--------------------------------
1ον ) Και δεν μού λές, καλέ μου άνθρωπε αββά, γιατί να πάμε εκεί στην Σαουδική Αραπιά να πολεμήσουμε «υπέρ πίστεως» όταν ξέρουμε ότι έτσι και σηκώσουμε χέρι για σταυρό, χάσαμε χέρι και κεφάλι;
Και γιατί αββά μου να σκορπίσουμε την νιότη μας και την χριστιανική λεβεντιά μας ( ! ) σε τέτοιες Δονκιχωτικές αψιμαχίες και ιεραποστολές πού σε πεθαίνουν πρίν προλάβεις να κάνεις ή και να βαφτίσεις έναν χριστιανό;
Τουλάχιστον να είχαμε λίγο τράτο να μιλήσουμε λίγο καιρό ιεραποστολικά , ε…, τότε άς δίναμε και την ζωή μας ( πού λέει ο λόγος ). Αλλά τώρα;
Ίσα πού θ΄ ανάψει το κερί πάνε και το σβήνουνε αμέσως.
Και μού θυμίζει αυτό, σαν κάτι νεωκόρους, άς είναι καλά οί άνθρωποι, σε κάποιες ενορίες πού έτσι κι΄ ανάψεις το γνήσιο κεράκι σου πού το φέρνεις από το σπίτι σου μετά πάσης ευλαβείας μέσα στο σακάκι σου, αυτοί εκεί, αυτό βλέπουν να ξεχωρίζει μέσα στ΄ άλλα, καί ορμούν επάνω του, το αρπάζουν, το σβήνουν, και το πετάνε στο τσουβάλι…
Και ξέρεις γιατί το κάνουν;
Γιατί είναι παράταιρο, άκουσα, με τα υπόλοιπα πού έχουν λίπος και παραφίνη.
Τους κτυπάει στο μάτι λοιπόν το παράταιρο, όπως χτυπάει και στους μουσουλμάνους το χριστιανικό παράταιρο και ορμούν επάνω σου, εκεί στην Σαουδική Αραπιά ( ναι, καλά το γράφω, γιατί παρ΄ όλα τα πετρέλαιά τους και τα χρυσά κανάτια της νυκτός πού έχουνε, είναι μαύροι και Αράπηδες στην συμπεριφορά θεμάτων θρησκείας ), και ορμούν επάνω σου να σέ σβήσουν απ΄ αυτήν την ζωή…
2ον) ΣΧΕΤΙΚΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ:
Μιλάει ξεκάθαρα ο Απόστολος Παύλος όταν λέει:
«Μη πλανάσθε (δηλαδή, μη σας ξεγελάει κανένας… ), ούτε πόρνοι, ούτε ειδωλολάτραι, ούτε μοιχοί, ούτε μαλακοί ( αυνανιζόμενοι), ούτε αρσενοκοίται ( ομοφυλόφιλοι και λεσβίες σήμερα), ούτε κλέπται, ούτε πλεονέκται, ούτε μέθυσοι ( ναρκομανείς σήμερα), ...βασιλείαν Θεού ού κληρονομήσουσι»(Α' Κορινθ. ΣΤ΄.9.)
καί αλλού:
«Φάσκοντες ( νομίζοντες ) είναι σοφοί, εμωράνθησαν...Διά τούτο παρέδωκεν αυτούς ό Θεός έν ταίς επιθυμίαις τών καρδιών αυτών είς ακαθαρσίαν τού ατιμάζεσθαι τά σώματα αυτών ( μεταξύ τους...), αι τε γαρ θήλειαι αυτών μετήλλαξαν την φυσικήν χρήσιν εις την παρά φύσιν ( παρά φύσει μέσα στον γάμο, ή και εκτός γάμου, ή ως λεσβίες… ),
ομοίως δε και οι άρσενες αφέντες την φυσικήν χρήσιν της θηλείας εξευκαύθησαν εν τη ορέξει αυτών εις αλλήλους, άρσενες εν άρσεσι ( ομοφυλόφυλοι ) την ασχημοσύνην κατεργαζόμενοι και την αντιμισθίαν ην έδει της πλάνης αυτών εν εαυτοίς απολαμβάνοντες» ( πρός Ρωμαίους επιστολή Αποστ. Παύλου Α΄ 22 -27
Όποιος θέλει να κηρύξει Χριστόν Εσταυρωμένον, Ταφέντα και Αναστάντα στο Πακιστάν να κηρύξει. Στην Σαουδική Αραβία να κυρήξει, στη Μέκκα να πάει να κηρύξει και να βαπτίσει Ορθοδόξους Χριστιανούς. Και τότε ναί.. θα είναι πράγματτι ιεραπόστολος και κήρυκας της Πίστεως. Και σίγουρα και μάρτυρας. Γιατί όποιος κηρύξει εκεί Χριστόν θα γίνει μάρτυρας. Σίγουρα.
--------------------------------
1ον ) Και δεν μού λές, καλέ μου άνθρωπε αββά, γιατί να πάμε εκεί στην Σαουδική Αραπιά να πολεμήσουμε «υπέρ πίστεως» όταν ξέρουμε ότι έτσι και σηκώσουμε χέρι για σταυρό, χάσαμε χέρι και κεφάλι;
Και γιατί αββά μου να σκορπίσουμε την νιότη μας και την χριστιανική λεβεντιά μας ( ! ) σε τέτοιες Δονκιχωτικές αψιμαχίες και ιεραποστολές πού σε πεθαίνουν πρίν προλάβεις να κάνεις ή και να βαφτίσεις έναν χριστιανό;
Τουλάχιστον να είχαμε λίγο τράτο να μιλήσουμε λίγο καιρό ιεραποστολικά , ε…, τότε άς δίναμε και την ζωή μας ( πού λέει ο λόγος ). Αλλά τώρα;
Ίσα πού θ΄ ανάψει το κερί πάνε και το σβήνουνε αμέσως.
Και μού θυμίζει αυτό, σαν κάτι νεωκόρους, άς είναι καλά οί άνθρωποι, σε κάποιες ενορίες πού έτσι κι΄ ανάψεις το γνήσιο κεράκι σου πού το φέρνεις από το σπίτι σου μετά πάσης ευλαβείας μέσα στο σακάκι σου, αυτοί εκεί, αυτό βλέπουν να ξεχωρίζει μέσα στ΄ άλλα, καί ορμούν επάνω του, το αρπάζουν, το σβήνουν, και το πετάνε στο τσουβάλι…
Και ξέρεις γιατί το κάνουν;
Γιατί είναι παράταιρο, άκουσα, με τα υπόλοιπα πού έχουν λίπος και παραφίνη.
Τους κτυπάει στο μάτι λοιπόν το παράταιρο, όπως χτυπάει και στους μουσουλμάνους το χριστιανικό παράταιρο και ορμούν επάνω σου, εκεί στην Σαουδική Αραπιά ( ναι, καλά το γράφω, γιατί παρ΄ όλα τα πετρέλαιά τους και τα χρυσά κανάτια της νυκτός πού έχουνε, είναι μαύροι και Αράπηδες στην συμπεριφορά θεμάτων θρησκείας ), και ορμούν επάνω σου να σέ σβήσουν απ΄ αυτήν την ζωή…
2ον) ΣΧΕΤΙΚΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ:
Μιλάει ξεκάθαρα ο Απόστολος Παύλος όταν λέει:
«Μη πλανάσθε (δηλαδή, μη σας ξεγελάει κανένας… ), ούτε πόρνοι, ούτε ειδωλολάτραι, ούτε μοιχοί, ούτε μαλακοί ( αυνανιζόμενοι), ούτε αρσενοκοίται ( ομοφυλόφιλοι και λεσβίες σήμερα), ούτε κλέπται, ούτε πλεονέκται, ούτε μέθυσοι ( ναρκομανείς σήμερα), ...βασιλείαν Θεού ού κληρονομήσουσι»(Α' Κορινθ. ΣΤ΄.9.)
καί αλλού:
«Φάσκοντες ( νομίζοντες ) είναι σοφοί, εμωράνθησαν...Διά τούτο παρέδωκεν αυτούς ό Θεός έν ταίς επιθυμίαις τών καρδιών αυτών είς ακαθαρσίαν τού ατιμάζεσθαι τά σώματα αυτών ( μεταξύ τους...), αι τε γαρ θήλειαι αυτών μετήλλαξαν την φυσικήν χρήσιν εις την παρά φύσιν ( παρά φύσει μέσα στον γάμο, ή και εκτός γάμου, ή ως λεσβίες… ),
ομοίως δε και οι άρσενες αφέντες την φυσικήν χρήσιν της θηλείας εξευκαύθησαν εν τη ορέξει αυτών εις αλλήλους, άρσενες εν άρσεσι ( ομοφυλόφυλοι ) την ασχημοσύνην κατεργαζόμενοι και την αντιμισθίαν ην έδει της πλάνης αυτών εν εαυτοίς απολαμβάνοντες» ( πρός Ρωμαίους επιστολή Αποστ. Παύλου Α΄ 22 -27
paratiritis88