......κάτι σαν ομάδα αλληλοβοήθειας;;
Συντονιστής: Συντονιστές
Re: ......κάτι σαν ομάδα αλληλοβοήθειας;;
Η αρχική σου ιδέα για μία σελίδα που θα ναι σαν τσάτ στην ουσία μου άρεσε. Αλλά πως θα γίνει? θα πηγαίνει κάποιος και απλά θα λεει τον πόνο του? ίσως πολλές φορές να μη θέλει να δημοσιοποιήσει αυτά που αισθάνεται. Οι υπόλοιποι πώς το φαντάζεστε?
Γνωρισόν μοι Κύριε, οδόν εν η πορεύσομαι, ότι προς σέ ήρα την ψυχήν μου..
- heart
- Κορυφαίος Αποστολέας
περημενουμε να τοποθετιθει καιvasilikirimp έγραψε: Προτάσεις πως μπορούμε να το πραγματοποιήσουμε λοιπόν .....
ο νικος(αγιοορος)
"Κάθε πρωΐ ο Θεός ευλογεί τον κόσμο με το ένα χέρι, άλλ' όταν ιδή κανέναν ταπεινό άνθρωπο, τον ευλογεί με τα δυο Του χέρια. εκείνος πού έχει μεγαλύτερη ταπείνωση, είναι ο μεγαλύτερος από όλους." παπά Τύχων
Γεια σας φίλοι και φίλες!
Ωραία σκέψη Βασιλική, αν υπάρξει κάποια φόρμουλα για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και να βοηθηθούμε θα ήθελα να συμμετάσχω, αλλά είναι πολύ δύσκολο να εισέλθεις σε προσωπικά προβλήματα και τίθεται θέμα αξιοπρέπειας πολλές φορές.
Ακόμη αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι όταν έχει κάποιος προβλήματα το πρώτο πρέπει να κάνει είναι να καταφύγει πιο κοντά στην Εκκλησία και σε έναν έμπειρο πνευματικό(Ιερέα) ο οποίος θα είναι πατέρας και βοηθός και στήριγμα, αυτό το λέω με απόλυτη σιγουριά.
Ωραία σκέψη Βασιλική, αν υπάρξει κάποια φόρμουλα για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και να βοηθηθούμε θα ήθελα να συμμετάσχω, αλλά είναι πολύ δύσκολο να εισέλθεις σε προσωπικά προβλήματα και τίθεται θέμα αξιοπρέπειας πολλές φορές.
Ακόμη αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι όταν έχει κάποιος προβλήματα το πρώτο πρέπει να κάνει είναι να καταφύγει πιο κοντά στην Εκκλησία και σε έναν έμπειρο πνευματικό(Ιερέα) ο οποίος θα είναι πατέρας και βοηθός και στήριγμα, αυτό το λέω με απόλυτη σιγουριά.
- vasilikirimp
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
Δε διαφωνώ με τον πνευματικό και το στήριγμα της εκκλησίας.
Θα πω άλλη μια ιδέα ..δε θα μπορούσε να σχηματιστεί μια λίστα με όλους εμάς που είμαστε αιμοδότες και την περιοχή που βρισκόμαστε;
και όποτε υπάρχει ανάγκη οι διαχειριστές να έχουν τα στοιχεία μας και να μπορούν να επικοινωνούν μαζι μας για στήριξη.
Θα πω άλλη μια ιδέα ..δε θα μπορούσε να σχηματιστεί μια λίστα με όλους εμάς που είμαστε αιμοδότες και την περιοχή που βρισκόμαστε;
και όποτε υπάρχει ανάγκη οι διαχειριστές να έχουν τα στοιχεία μας και να μπορούν να επικοινωνούν μαζι μας για στήριξη.
Θα μπορουσαμε για αρχη να επισκεφτουμε τον π.Αντωνιο και την κιβωτο...
http://agiooros.net/forum/viewtopic.php?f=23&t=2920
Ιδωμεν...
Ιδωμεν...
Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό
Μία ομάδα αιμοδοσίας του athos.edo εμένα μου ακούγεται καλό σαν ιδέα. Επειτα 2η πρόταση, αν υπάρχει κανένας γιατρός εδώ στο φόρουμ κ μπορεί να προσφέρει της υπηρεσίες του αφιλοκερδός και 3ο καλη κ η κιβωτός που είπε ο ΝίκοςΖ αλλά είναι Αθήνα οι υπόλοιποι που είναι εκτός Αθηνών?
Γνωρισόν μοι Κύριε, οδόν εν η πορεύσομαι, ότι προς σέ ήρα την ψυχήν μου..
- vasilikirimp
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
όλοι να κάνουμε προτάσεις - ναι ωραία ιδέα για εσάς που είσαστε στην Αθήνα -
όμως πέρα απο κάθε συγκροτημένο υπάρχουν ψυχούλες που είναι μόνες τους
είναι κακό να λάβω γνώση μιας γιαγιάς που ζει μόνη της στην Κατερίνη - λεω τώρα εγώ - μια και ειναι η περιοχή που ζω , και της ώρες που περνω μπροστά στη τηλεοραση να τις περάσω παρέα μαζί της;
Παιδια αυτά που θεωρώ προσφορά είναι ανακατεμένα στο μυαλό μου απο το πιο απλό μέχρι μια πιο σύνθετη βοήθεια -
θα μπορούσαμε να ορίσουμε κάποια σημεία ώστε να μαζέψουμε βιβλία , παιχνίδια , ρούχα και να τα προσφέρουμε στη Κιβωτό ή οπουδήποτε προταθεί και αποφασίσουμε.
όμως πέρα απο κάθε συγκροτημένο υπάρχουν ψυχούλες που είναι μόνες τους
είναι κακό να λάβω γνώση μιας γιαγιάς που ζει μόνη της στην Κατερίνη - λεω τώρα εγώ - μια και ειναι η περιοχή που ζω , και της ώρες που περνω μπροστά στη τηλεοραση να τις περάσω παρέα μαζί της;
Παιδια αυτά που θεωρώ προσφορά είναι ανακατεμένα στο μυαλό μου απο το πιο απλό μέχρι μια πιο σύνθετη βοήθεια -
θα μπορούσαμε να ορίσουμε κάποια σημεία ώστε να μαζέψουμε βιβλία , παιχνίδια , ρούχα και να τα προσφέρουμε στη Κιβωτό ή οπουδήποτε προταθεί και αποφασίσουμε.
NIKOSZ έγραψε:Θα μπορουσαμε για αρχη να επισκεφτουμε τον π.Αντωνιο και την κιβωτο...
Ιδωμεν...
Για να δούμε...
Συμφωνώ με τον nikosz.
Είναι μια αρχή και πολύ ωραία ιδέα για τους εντός Αθηνών τουλάχιστον.
Νομίζω ότι όλα αυτά είναι εφικτά. Ειδικά όμως η παρέα σε ανήμπορους και μόνους ανθρώπους είναι προσφορά ανυπολόγιστης αξίας.vasilikirimp έγραψε: ...υπάρχουν ψυχούλες που είναι μόνες τους
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας
Bασιλικουλα πολυ ωραια η ιδεα σου,βεβαια θελει συντονισμο γιατι ειμαστε διασκορπισμενοι....ας το σκεφτει κι ο διαχειρηστης μας,κι οσοι θελουν να συμμετεχουν ν αφησουν τα στοιχεια τους αναλυτικα ειτε για αιμοδοσια,ειτε για βοηθεια υλικη,ειτε γιατι οχι βρε παιδια,δε ξερω αν ακουστει υπερβολικο για καποιους,ενας τραπεζικος λογαριασμος που ο καθενας να βαζει οτι μπορει καθε μηνα και να πηγαινει στη κιβωτο η οπου αλλου κρινει ο πατηρ Αντωνιος οτι χρειαζεται βοηθεια.
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
- vasilikirimp
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
Ευχαριστώ Ελπίδα μου , ειμαι και εγω σύμφωνη - όπου χρειάζεται όσοι θέλουν ........
Υπάρχουν μάτια βουρκωμένα , χέρια πληγωμένα , ψυχές φορτισμένες με πόνο , με αδιέξοδο
Τι πιο ωραίο απο τη Πίστη, την εναποθέτηση του εαυτού μας στα χέρια του Θεού και το χαμόγελό μας στον συνάνθρωπό μας ..................................................
Υπάρχουν μάτια βουρκωμένα , χέρια πληγωμένα , ψυχές φορτισμένες με πόνο , με αδιέξοδο
Τι πιο ωραίο απο τη Πίστη, την εναποθέτηση του εαυτού μας στα χέρια του Θεού και το χαμόγελό μας στον συνάνθρωπό μας ..................................................