"Κάθε πρωΐ ο Θεός ευλογεί τον κόσμο με το ένα χέρι, άλλ' όταν ιδή κανέναν ταπεινό άνθρωπο, τον ευλογεί με τα δυο Του χέρια. εκείνος πού έχει μεγαλύτερη ταπείνωση, είναι ο μεγαλύτερος από όλους." παπά Τύχων
Το έχω αυτό το βιβλίο!!! Το αγόρασα στον Αγιο Νικόλαο στο Πορτο Λάγος .....το εχω αρχίσει αλλα εδω και λίγες μερες ξεχαστηκα και δεν το συνεχισα...θα το κανω απο αυριο!! Προκειται για ενα πολυ καλο βιβλίο ...σας το συστηνω ανεπιφυλακτα!!
Πράγματι είναι πάρα πολύ ωραίο και επικοδομητικό βιβλίο.¨Ομως εμένα με έχει βοηθήσει πάρα πολύ το υπέροχο βιβλίο "παπα-Ματθαίος Καρακαλλινός"+1985.Για να μην χάσει τον πρώτο ζήλο έγραφε τις σκέψεις του σ΄ένα τετράδιο και τις διάβαζε για να θερμαίνεται η ψυχή του.Έγραφε"Ενθυμού.ενθυμού ω ψυχή μου εκείνη την μεγάλην ευλάβειαν όπου είχες τότε.Ενθυμού εκείνην την θερμοτάτην και γλυκυτάτην κατάνυξιν της καρδίας όπου είχες εις τον Θεόν και όλος εφερόσουν προς τα επάνω.Δια τούτο πρόσεχε ψυχή μου πρόσεχε να μη σωθεί από μέσα σου η ευλάβεια και χαθείς."Σας συνιστώ να διαβάζετε αυτό το βιβλίο.