vasilikirimp έγραψε:Ωραία όλα αυτά που αναγράφονται πιο πάνω έχω όμως μια μικρή αντίρρηση.
Πιστεύω στην ελεύθερη βούληση , πολλές φορές βλέπουμε παιδιά να κάνουν κάτι μόνο και μόνο επειδή το κάνουν οι γονεί και ( πιθανόν με το τρόπο τους ) τους έχουν επιβάλλει να κάνουν κάτι .
Εάν έτσι όπως περιγράφεται τη σωστή συμπεριφορά συμπεριλαμβάνεται η συνομιλία με το παιδί πριν με τη δυνατότητα να έχει τη δική του άποψη και συμπεριφορά τότε με βρίσκεται σύμφωνη εάν όμως είναι απλά δική μας επιβολή και το παιδί μας θα ακολουθήσει τότε πιστεύω ότι είναι λάθος.
Για να μην πολυλογώ όμως θα σας πω απο προσωπική εμπειρία περίπου ενός μήνα που πήγα στον πνευματικό μου και πήρα και τη κόρη μου( 7 Ετών ) μαζί της μίλησα αν ήθελε να μιλήσει με τον πάτερ .
Η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα πιο λεξιλόγιο να χρησιμοποιήσω ώστε να της δωσω να καταλάβει για πιο λόγο να μιλήσει με το πάτερ.Η πρώτη μου δυσκολία λοιπόν προς το παιδί μου.
Τα πράγματα εξελίχθηκαν όμως πολύ απλά διότι όταν της είπα αν θέλει να πει κάτι στον πάτερ μου είπε για πιο λόγο αφού τα λέω σε σένα.... και εκέινη την ώρα της είπα το εξής "κουφό" .........
διότι αν θέλεις να πεις κάτι στο πάτερ αυτός θα μπορέσει πιο εύκολα να το μεταφέρει στο Θεούλη και μου απαντά: ...... γιατί εγώ όταν μιλώ στη προσευχή μου με το Θεούλη δεν με ακούει;.....
Η κουβέντα σταμάτησε εκεί γιατί δεν είχα τι να πω!
Όταν όμως πήγαμε μαζί στον πάτερ και την άφησα τελικά μόνη της βρήκε και του μίλησε ....με τη βοήθεια του πνευματικού .
Και απο εκείνη την ημέρα μου είπε ότι πολύ ωραία , και ότι θέλει να παει πάλι.
Εγώ τη ρώτησα γιατί ; Και μου απάντησε πως όταν κάτι τη κάνει να είναι πολύ λυπημένη για να μπορεί πιο γρήγορα ο Θεούλης να τη βοηθά θα πηγαίνει εκεί.
Αν με ρωτήσετε τώρα εμένα προσωπικά είμαι λίο προβλημτισμένη εάν έκανα καλά ή κακά σε τόσο μικρή ηλικία να τη πάω σε πνευματικό - γιατί μου κάνει εωτήεις που δε μπορώ να ανταπεξέλθω.
Βασιλική μου, που γιορτάζεις κιόλας σήμερα και χρόνια σου πολλά, πολυ με συγκίνησε η ιστορία σου, με τη μικρή κορούλα σου...πάρα πολύ με συγκίνησε.... Είδες που τελικά την πήρε την απάντησή της??
Δεν χρειάζεται να σε αγχώνει.. τα λόγια μας τα δίνει ο θεός όταν χρειάζεται να πούμε κάτι.. Αλλά αυτό που χρειαζότανη κορούλα σου της το έδωσες και με το παραπάνω. χρειάζοταν αυτό το ενδιαφέρον και το ζεστό κλίμα που υπήρχε ανάμεσά σας.. Και αυτό θα το θυμάται για πάντα..! Ευχαριστούμε πολύ!!!!