''Γάζωσαν'' με Καλάσνικοφ διμοιρία των ΜΑΤ
5 Ιανουαρίου 2009, 08:23
Πυρά αγνώστων δέχτηκε διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια. Το περιστατικό συνέβη στις 03:05 τα ξημερώματα της Δευτέρας, στη διασταύρωση των οδών Κουντουριώτη και Ζαΐμη, πίσω από το υπουργείο Πολιτισμού.
Ένας 20χρονος αστυνομικός, που εκτελούσε χρέη σκοπού, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου υποβάλλεται σε εγχείρηση. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σοβαρή, καθώς οι σφαίρες τον έπληξαν στο θώρακα και το μηρό. Πρόκειται για τον Αδαμάντιο Μαντζούνη του Αλεξάνδρου που αποφοίτησε το 2008 από τη Σχολή Αστυφυλάκων, έχοντας καταλάβει τη 1044η θέση.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άτυχος αστυνομικός είδε δύο αγνώστους να πλησιάζουν τη διμοιρία και φώναξε στους συναδέλφους του να πέσουν κάτω για να προφυλαχθούν. Ο ίδιος όμως δεν πρόλαβε.
Οι δράστες γάζωσαν με τουλάχιστον είκοσι σφαίρες τους άνδρες των ΜΑΤ, πιθανότατα με Καλάσνικοφ. Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, χρησιμοποίησαν και πιστόλι διαμέτρου 9 mm. Αμέσως μετά, έριξαν χειροβομβίδα αμυντικού τύπου προκειμένου να διαφύγουν.
Δεν φόραγε αλεξίσφαιρο γιλέκο. Τον έσωσαν τα κινητά του τηλέφωνα;
Ο νεαρός αστυνομικός δεν φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, όλοι οι άνδρες είχαν μαζί τους γιλέκα, ωστόσο δεν τα φορούσαν. Βολίδες βρέθηκαν πάνω στον ασύρματο που έφερε, ενώ οι δύο συσκευές κινητών τηλεφώνων του καταστράφηκαν από τις σφαίρες. Βολίδες εντοπίστηκαν επίσης και πάνω στην ασπίδα ενός δεύτερου αστυνομικού.
Η περιοχή στα Εξάρχεια έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ήδη έχουν εντοπιστεί περισσότεροι από 30 κάλυκες στον τόπο της επίθεσης.
''Γάζωσαν'' με Καλάσνικοφ διμοιρία των ΜΑΤ
Συντονιστής: Συντονιστές
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Δημοσιεύσεις: 3520
- Εγγραφή: Τρί Νοέμ 11, 2008 6:34 am
- Τοποθεσία: Ελπίδα-Αθήνα
''Γάζωσαν'' με Καλάσνικοφ διμοιρία των ΜΑΤ
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».