Ποδαρικό.
Συντονιστής: Συντονιστές
-
petrosathonas
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ποδαρικό.
Πιστεύω ότι το ποδαρικό είναι κι αυτό μία συνήθεια ή έθιμο χωρίς καμία ορθόδοξη αναφορά.
Ρωτήστε τον πρώτο ιερέα που θα βρείτε μπροστά σας.
Είναι κάτι που από συνήθεια ή θα έλεγα ασυνείδητα το κάνουν ορισμένοι την πρωτοχρονιά χωρίς και οι ίδιοι καλά καλά να πιστεύουν σ' αυτό. Ξέρω και άλλους που ντρέπονται να πουν ότι δεν πιστεύουν στο ποδαρικό. Απόδειξη είναι το εξής : πόσες φορές λέμε για τα καλά ή κακά που μας έρχονται κατά τη διάρκεια του χρόνου ότι φταίει το ποδαρικό που μας έκανε κάποιος την πρωτοχρονιά?
Εμείς έχουμε πάντα την αναφορά μας στον Χριστό. Για τα καλά που μας βρίσκουν προς ευγνωμοσύνη και τα κακά προς διόρθωση.
Ρωτήστε τον πρώτο ιερέα που θα βρείτε μπροστά σας.
Είναι κάτι που από συνήθεια ή θα έλεγα ασυνείδητα το κάνουν ορισμένοι την πρωτοχρονιά χωρίς και οι ίδιοι καλά καλά να πιστεύουν σ' αυτό. Ξέρω και άλλους που ντρέπονται να πουν ότι δεν πιστεύουν στο ποδαρικό. Απόδειξη είναι το εξής : πόσες φορές λέμε για τα καλά ή κακά που μας έρχονται κατά τη διάρκεια του χρόνου ότι φταίει το ποδαρικό που μας έκανε κάποιος την πρωτοχρονιά?
Εμείς έχουμε πάντα την αναφορά μας στον Χριστό. Για τα καλά που μας βρίσκουν προς ευγνωμοσύνη και τα κακά προς διόρθωση.
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Αγαπημένοι μου φίλοι, επειδή τελευταία έχω μεγάλη πρέσα από ανθρώπους που τους αγαπώ και με αγαπούνε, με καθημερινά π.μ. ¨η και με Εμαιλ με παροτρύνουν να ξανά μπω μέσα στο φόρουμ και να αρχίσω να γράφω όπως πρώτα.
¨Όμως η πίκρα μου ήταν μεγάλη και δεν ήθελα να ξανά γράψω. ¨Όμως η αγάπη των φίλων μου ήταν πιο δυνατή από την πίκρα μου και θα κάνω μια δοκιμή ακόμη και όχι άλλη.
Και έρχομαι να κάνω μία αρχή από το ζήτημα μάλλον το ποστ της Σμαρως για το ποδαρικό
Αν οι διατάξεις του νόμου καταργήθηκαν Τι έχουμε εμεις πλέον κοινό με τους Εβραίους;
Αυτά ήταν οι παραδόσεις του νόμου Π. Γραφής Αφού αναστηθήκαμε με τον Χριστό ο νόμος δεν έχει δύναμη πάνω μας πια
Και λέει στον επόμενο στοίχο 17- Τα οποία είναι μία σκιά . Ποιανού σκιά; Της Κ. Διαθήκης. Ζωή με Χριστό Είναι πολλές οι παραδόσεις που τις κουβαλάμε ακόμη και σήμερα.
¨Όταν έρθει ο κατάλληλος καιρός θα πούμε μερικά ακόμη
Τώρα με αυτό ευχαριστώ την μεγάλη σας αγάπη που ήταν τόσο μεγάλη
Χάρης
¨Όμως η πίκρα μου ήταν μεγάλη και δεν ήθελα να ξανά γράψω. ¨Όμως η αγάπη των φίλων μου ήταν πιο δυνατή από την πίκρα μου και θα κάνω μια δοκιμή ακόμη και όχι άλλη.
Και έρχομαι να κάνω μία αρχή από το ζήτημα μάλλον το ποστ της Σμαρως για το ποδαρικό
Αν οι διατάξεις του νόμου καταργήθηκαν Τι έχουμε εμεις πλέον κοινό με τους Εβραίους;
Αυτά ήταν οι παραδόσεις του νόμου Π. Γραφής Αφού αναστηθήκαμε με τον Χριστό ο νόμος δεν έχει δύναμη πάνω μας πια
Και λέει στον επόμενο στοίχο 17- Τα οποία είναι μία σκιά . Ποιανού σκιά; Της Κ. Διαθήκης. Ζωή με Χριστό Είναι πολλές οι παραδόσεις που τις κουβαλάμε ακόμη και σήμερα.
¨Όταν έρθει ο κατάλληλος καιρός θα πούμε μερικά ακόμη
Τώρα με αυτό ευχαριστώ την μεγάλη σας αγάπη που ήταν τόσο μεγάλη
Χάρης
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Καλως τον βρε!!
Κυριε Χαρη ευχαριστω παρα πολυ, που βγηκατε απο τη σιωπη σας και μας το εξηγησατε.Χαιρομαι που ειστε παλι μαζι μας.....ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ!!!!
Κυριε Χαρη ευχαριστω παρα πολυ, που βγηκατε απο τη σιωπη σας και μας το εξηγησατε.Χαιρομαι που ειστε παλι μαζι μας.....ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ!!!!
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
- Captain Yiannis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Είπε ο Harrys1934
// Αν οι διατάξεις του νόμου καταργήθηκαν Τι έχουμε εμεις πλέον κοινό με τους Εβραίους;
Και λέει στον επόμενο στοίχο 17- Τα οποία είναι μία σκιά . Ποιανού σκιά; Της Κ. Διαθήκης. Ζωή με Χριστό Είναι πολλές οι παραδόσεις που τις κουβαλάμε ακόμη και σήμερα. //
Σεβαστέ Harrys1934 , ζητώ συγνώμη , αλλά δεν κατάλαβα την ένοια των παραπάνω.
Θα σε παρακαλούσα να μου τα αναλύσης λίγο παραπάνω .
Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.
// Αν οι διατάξεις του νόμου καταργήθηκαν Τι έχουμε εμεις πλέον κοινό με τους Εβραίους;
Και λέει στον επόμενο στοίχο 17- Τα οποία είναι μία σκιά . Ποιανού σκιά; Της Κ. Διαθήκης. Ζωή με Χριστό Είναι πολλές οι παραδόσεις που τις κουβαλάμε ακόμη και σήμερα. //
Σεβαστέ Harrys1934 , ζητώ συγνώμη , αλλά δεν κατάλαβα την ένοια των παραπάνω.
Θα σε παρακαλούσα να μου τα αναλύσης λίγο παραπάνω .
Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
- ntinoula
- Κορυφαίος Αποστολέας

Βρε παιδιά, τι ποδαρικό.... έχουμε τον Σταυρό του Χριστού μας, ο οποίος είναι όπλο, δύναμη, προστασία και κάθεστε και αναλύετε τέτοια πράγματα; Ποιος μπήκε πρώτος σπίτι και πάτησε με το δεξί, αν πάτησε με το αριστερό, να σπάσουμε ρόδι, να βάλουμε πέταλο... (δεν τα είπατε όλα αυτά, αλλά το επεκτείνω) σε λίγο να πούμε και τα ζώδια και να διαβάζουμε και ταρώ.... 
Το χαμόγελο είναι το φως του προσώπου μας που δείχνει πώς η καρδιά μας είναι μέσα.
Κύριε Χάρη μήπως πρέπει να ανοίξουμε μια καινούρια ενότητα στα καλωσορίσματα για εσάς? :)
καλωσορίσατε πάντως και επό μένα!
καλωσορίσατε πάντως και επό μένα!
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Φίλε μου καλέ Γιάννη ¨η καπεταν θα χρησιμοποιώ το ένα από τα δυο για να είμαι πιο εύκολος στο γράψιμο Το ποδαρικό ήταν παραδόσεις του Μωσαϊκού Νόμου,
Εμείς δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα με τους Μωσαϊκούς νόμους που ήταν μια ισκια προς την Κ. Διαθήκη που θα ερχόταν. Και αν πάμε σε άλλο κεφάλαιο
¨Α-Τιμ Ά--8- Ο σκοπός του νόμου είναι να φέρει τον κόσμο στον Χριστό.
Χωρίς τον Νόμο δεν θα είχαμε τους προφήτες οι οποίοι με πνεύμα Αγιον μας έδωσαν τα πάντα να γνωρίσουμε Και την Μετά Θεό Θεό Παναγιά μας
Και λίγο πιο κάτω στους Κολασσιείς Β-20--21--22--Κεφάλαιο πάλι λέει.
Εάν λοιπόν πεθάνατε μαζί με το Χριστό και λευτερωθήκατε από τα στοιχεία του κόσμου γιατί υποβάλλετε τους εαυτούς σας σε απαγορεύσεις σαν να ζείτε τη ζωή του κόσμου
¨Οπως μην πιάσεις μη γευθείς, μην αγγίζεις;;;;
Όπως βλέπουμε οι Εβραίοι είχαν αφθονία παραδόσεις σαν και αυτές που τους κατηγόρησε ο Κύριος που άφησαν τις εντολές και καταπιάστηκαν με ρητά δικά τους σύνολον 657 κάτι εντολές είχαν φτιάξει κάτι σαν την δική τους αγία γραφή προς αντιπαράθεση τις Καινής
Είχαν φτιάξει ακόμη ότι όταν τάξεις και πρέπει να δώσεις τάμα στους γίνεις σου μπορούσες να απαλλαγείς αν έκανες εις αντικατάσταση άλλο τάμα στον Ναό για να το πάρουν μετά αυτοί. ¨Ολλα είναι παραδόσεις του Νόμου που δεν έχουμε τίποτα εμείς να κάνουμε με τις παραδόσεις τους.
Ακόμη και το Πάσχα αν πέσει ημερομηνία να έχουμε μαζί το αφήνουμε και πάμε αργότερα για να μην καυχηθούν ότι κάνουμε το δικό τους Πάσχα
Αν και τώρα δεν κατάφερα να σε ικανοποιήσω καπετάνιε μου τια άλλο να γράψω;;
Χάρης
Εμείς δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα με τους Μωσαϊκούς νόμους που ήταν μια ισκια προς την Κ. Διαθήκη που θα ερχόταν. Και αν πάμε σε άλλο κεφάλαιο
¨Α-Τιμ Ά--8- Ο σκοπός του νόμου είναι να φέρει τον κόσμο στον Χριστό.
Χωρίς τον Νόμο δεν θα είχαμε τους προφήτες οι οποίοι με πνεύμα Αγιον μας έδωσαν τα πάντα να γνωρίσουμε Και την Μετά Θεό Θεό Παναγιά μας
Και λίγο πιο κάτω στους Κολασσιείς Β-20--21--22--Κεφάλαιο πάλι λέει.
Εάν λοιπόν πεθάνατε μαζί με το Χριστό και λευτερωθήκατε από τα στοιχεία του κόσμου γιατί υποβάλλετε τους εαυτούς σας σε απαγορεύσεις σαν να ζείτε τη ζωή του κόσμου
¨Οπως μην πιάσεις μη γευθείς, μην αγγίζεις;;;;
Όπως βλέπουμε οι Εβραίοι είχαν αφθονία παραδόσεις σαν και αυτές που τους κατηγόρησε ο Κύριος που άφησαν τις εντολές και καταπιάστηκαν με ρητά δικά τους σύνολον 657 κάτι εντολές είχαν φτιάξει κάτι σαν την δική τους αγία γραφή προς αντιπαράθεση τις Καινής
Είχαν φτιάξει ακόμη ότι όταν τάξεις και πρέπει να δώσεις τάμα στους γίνεις σου μπορούσες να απαλλαγείς αν έκανες εις αντικατάσταση άλλο τάμα στον Ναό για να το πάρουν μετά αυτοί. ¨Ολλα είναι παραδόσεις του Νόμου που δεν έχουμε τίποτα εμείς να κάνουμε με τις παραδόσεις τους.
Ακόμη και το Πάσχα αν πέσει ημερομηνία να έχουμε μαζί το αφήνουμε και πάμε αργότερα για να μην καυχηθούν ότι κάνουμε το δικό τους Πάσχα
Αν και τώρα δεν κατάφερα να σε ικανοποιήσω καπετάνιε μου τια άλλο να γράψω;;
Χάρης
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
- Captain Yiannis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Δόξα τω Τριαδικώ Θεώ.
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
- LOCKHEART
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Καλημέρα σε όλους και καλη χρονιά :)
Ευχομαι να εχουμε ευλογημενη χρονια με πνευματικοτητα και υγεια με αγαπη μεσα μας οσο μπορουμε περισσοτερη :)
Απο την αλλη θα πω και το δικο μου καλο στο τελος του χρονου:
Θελω να ευχαριστησω τον ΧΑΡΗ1934..:) αν και δεν ξερω τι εχει παιχτει χαίρομαι που λεει οτι γραφει και παλι :)
Απο την μέρα που μπήκα ο ΧΑΡΗΣ με πριβε με πλησίασε και με αγγιξε με τις γνωσεις του αλλα και γενικα με την πολυτιμη βοηθεια σε πολλα θεματα που ειχα μπλοκαρει μου εστειλε πολλες πληροφοριες και μαλιστα μου εκανε εντυπωση ο ζήλος του να μου στελνει καθημερινα mail για καθε ερωτημα και προβληματισμο που ειχα.
Χαιρομαι που συνάντησα εδώ ανθρώπους με αγάπη και αγκάλιασμα για κάθε τι πνευματικό.
Χαρη να εισαι καλα σε ευχαριστω και δημοσια για την βοηθεια σου :) ήταν το καλυτερο κλεισιμο του χρονου για μενα
Να ειστε καλά όλοι :)
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ :)
Ευχομαι να εχουμε ευλογημενη χρονια με πνευματικοτητα και υγεια με αγαπη μεσα μας οσο μπορουμε περισσοτερη :)
Απο την αλλη θα πω και το δικο μου καλο στο τελος του χρονου:
Θελω να ευχαριστησω τον ΧΑΡΗ1934..:) αν και δεν ξερω τι εχει παιχτει χαίρομαι που λεει οτι γραφει και παλι :)
Απο την μέρα που μπήκα ο ΧΑΡΗΣ με πριβε με πλησίασε και με αγγιξε με τις γνωσεις του αλλα και γενικα με την πολυτιμη βοηθεια σε πολλα θεματα που ειχα μπλοκαρει μου εστειλε πολλες πληροφοριες και μαλιστα μου εκανε εντυπωση ο ζήλος του να μου στελνει καθημερινα mail για καθε ερωτημα και προβληματισμο που ειχα.
Χαιρομαι που συνάντησα εδώ ανθρώπους με αγάπη και αγκάλιασμα για κάθε τι πνευματικό.
Χαρη να εισαι καλα σε ευχαριστω και δημοσια για την βοηθεια σου :) ήταν το καλυτερο κλεισιμο του χρονου για μενα
Να ειστε καλά όλοι :)
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ :)
I prefer nothing than something bad
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται