Έλεος.....

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
ester
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΕΛΕΟΣ.....

Δημοσίευση από ester »

Ας μου επιτρέψτε να πω κι εγώ την γνώμη μου για τα επεισόδια.
Πιστεύω πως υπήρχε πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο για καταστροφές, αποσταθεροποίηση κλπ.
Υπήρχαν μεμονωμένες και διάσπαρτες ομάδες πολύ λίγων ατόμων (μέσα σε μια ευρύτερη ομάδα) οι οποίες ήταν πολύ καλά συντονισμένες μεταξύ τους και σε λίγο χρόνο μπορούν να προκαλούν μεγάλες καταστροφές και να φεύγουν γρήγορα σε άλλο σημείο. Η υπόλοιπη η μεγάλη μάζα χρησιμοποιείται απλά για προκάλυψη.
Τα 15-χρονα είναι η καλύτερη κάλυψη.
Υπάρχουν ακόμη και αυτοί που είναι υπεύθυνοι με την διαχείριση της πληροφορίας. βιντεοσκοπούν και καταγράφουν κατάλληλα όλα αυτά τα τεχνικά γεγονότα και αμέσως τα διαχέουν μέσω INTERNET και άλλων μέσων ώστε να δοθεί ένταση στον κόσμο.
Πιστεύω πως το σχέδιο δούλεψε άψογα. Άλλωστε είναι δοκιμασμένο σε πολλά μέρη του κόσμου και είναι
εξαιρετικά αποτελεσματικό, ιδίως όταν υπάρχει λαϊκή δυσαρέσκεια.

Αλλά -στο μεταξύ και λόγω του φόνου- η αστυνομία ακινητοποιήθηκε τελείως.
Αυτό το αντιλήφθηκαν αμέσως οι λαθρομετανάστες και άρχισε το εκτεταμένο πλιάτσικο.
Το φαινόμενο ήταν τόσο έντονο που επιτέλους ξύπνησε τους Έλληνες και τότε άρχισε η κατάσταση να μετρά
αντίθετα. Ήδη στην Πάτρα σήμερα οι πολίτες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και ανάγκασαν τους κουκουλοφόρους να βγάλουν τις κουκούλες τους και να διαχυθούν μέσα στον κόσμο.
Για την ώρα φαίνεται πως τα σχέδια του παρακράτους ακυρώθηκαν.

Την επόμενη φορά -όταν ξαναχτυπήσουν- το σχέδιο πιστεύω να είναι διαφορετικό.

Όπως και νάχει όποιος μπορεί ας προσευχηθεί ώστε να λήξη ειρηνικά η τόσο άσχημη κατάσταση για την Ελλάδα μας, ας το κάνει. Ειναι το καλύτερο που έχει να κάνει κανείς.
Το λέω σε σας γιατί έχω αποβλακωθεί με το να παρακολουθώ αυτή την κατάσταση.
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

Ο διαβολος εχει στησει χορο τοχουμε παρει χαμπαρι αυτο? Σημερα το πρωι επειδη η δουλεια μου ειναι κοντα στο Πολυτεχνειο,μαυρισε η καρδια μου,δυστηχια,πονος,ανθρωποι να κλαινε στους δρομους καταμετρωντας τις ζημιες τους.Ζουμε σε μια εποχη που δυστηχως ειμαστε αφυλακτοι απο παντου,ο κοσμος εξεγερθη δεν αντεχει αλλο αυτη την ανισοτητα που υπαρχει,οι πλουσιοι και οι φτωχοι αυτοι υπαρχουν,τελος....
Οι προσευχες μας θα βοηθησουν,ναι, αλλα εμεις ειμαστε σταγονα στον ωκεανο.Δε ξερω τι αλλο μπορει να περιμενουν και να μη κανουν κατι δραστικο.Υποτιθεται συσκεφτηκαν να βρουν μια λυση και ο ενας ελεγε να ζητησει εκλογες ο αλλος οτι φταινε τα παιδια του ΣΥΡΙΖΑ,γενικα ο ενας εριχνε ευθηνες στον αλλον..αποτελεσμα δε μας ειπαν...Και καλα πες οτι αυτοι οι ανθρωποι με τα καταστηματα εχουν ασφαλισει τα εμπορευματα τους και παιρνουν καποια χρηματα απ τις ασφαλειες.Οι απλοι υπαλληλοι των 500 ευρω και των 700 που μειναν Χριστουγεννιατικα χωρις δουλειες?Θα αποζημιωθουν αυτοι?γιατι εγω προσωπικα το βλεωπω χλωμο.Οι μεγαλοκαρχαριες θα επιβιωσουν παλι. ΜΑΥΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ για πολλους....
Λυπαμαι ειλικρινα δεν εχω να πω τιποτα αλλο...ποιοι μας κυβερνανε τελικα???
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
DOMINIQUE
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από DOMINIQUE »

Μαυρίζει η καρδιά όλων μας από τις εικόνες φρίκης κι απανθρωπιάς.Καίγεται το χαμόγελο στα χείλη από τις φωτιές που έκαψαν τις ζωές ανθρώπων.Μπορούμε να βοηθήσουμε αυτούς τους εργαζόμενους με κάποιο τρόπο?Εάν υπάρχει ίσως κάποιος κοινός λογαριασμός στο όνομά τους?Εκεί που θα "σκάσουμε"εμείς από τα γλυκά απλά ας χορτάσουμε και να στείλουμε μια βοήθεια στα παιδάκια αυτών των οικογενειών.
Ολους τους θησαυρούς της γης εάν έχεις και δεν έχεις Θεό στην καρδιά σου,δεν έχεις τίποτα...
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

xdoum έγραψε:ΑΓΑΠΗΤΕ aposal.

ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ Η ΗΣΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ?
Όχι Χρήστο μου, δεν είμαι στρατιωτικός. Υπηρέτησα επί δύο χρόνια, ως δόκιμος ( = υπό δοκιμήν έφεδρος ανθυπολοχαγός) του Μηχανικού, από τον Απρίλη του 1987 έως τον Απρίλη του 1989 και είχα την ευκαιρία, το 1988, να συνυπηρετήσω με τον - τότε - Αντισυνταγματάρχη Τεθωρακισμένων Δημήτρη Γράψα, ο οποίος μ' έκανε να αναθεωρήσω τη γνώμη που είχα για τους μόνιμους αξιωματικούς του στρατού και ιδιαίτερα για τους "μαύρους" (των Τεθωρακισμένων).
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Συμφωνώ απόλυτα με την ester ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο. Είναι φανερό ότι δεν φταίει η Αστυνομία, γιατί ένας ανόητος έκανε κακή χρήση του όπλου του, ούτε για την έκταση των καταστροφών, επειδή είχε εντολή να μην ανοίξει ούτε ρουθούνι; Εδώ στο αέρα πυροβόλησαν οι αστυνομικοί κι έγινε πρωτοσέλιδο γι φανταστείτε τι θα γινόταν αν τραυματιζόταν έστω και ένας "διαδηλωτής". Επανάσταση θα είχαν κηρύξει σήμερα τα κόμματα που βρίσκονται πίσω από την "αυθόρμητη εξέγερση" ή που επωφελήθηκαν από την ανόητη συμπεριφορά ενός αστυνομικού.

Δεν τους βγήκαν όλα τ' άλλα, Βατοπαίδιο, οικονομική κρίση κλκ, ή τους βγήκαν κι αποφάσισαν ότι μπορούν τώρα να ρίξουν την Κυβέρνηση. Έτσι αποφάσισαν να εκμεταλλεύονται κάθε γεγονός, που μπορεί να υποστεί πολιτική εκμετάλλευση και να το τραβάνε μέχρι τα άκρα. Δεν τους ενδιαφέρει το ότι ο λαός δεν θέλει εκλογές κι ότι θέλει ηρεμία, όπως έχει φανεί απ' όλες τις δημοσκοπήσεις. Αυτοί ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους.

Εμείς όμως δεν πρέπει να υποκύπτουμε τόσο εύκολα στην προπαγάνδα τους και προπαντός πρέπει να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, που πέφτουν εύκολα θύματα αυτής της προπαγάνδας. Πρέπει να τους κάνουμε να καταλάβουν ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μετατρέψει την πατρίδα μας σε ερείπια, για να κυβερνήσει ύστερα πάνω σ' αυτά, λέγοντας ειρωνικά ότι παρέλαβε καμμένη γη.

Φτάνει πια ο ανεύθυνος λαϊκισμός, η λασπολογία, η προπαγάνδα του χάους, το παρακράτος και οι τραμπούκοι. Η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει από την Αστυνομία, αλλά από την ανευθυνότητα κάποιων πολιτικών. Επιτέλους πρέπει να ξυπνήσουμε και ν' αντιδράσουμε προς τη σωστή κατεύθυνση.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

NIKOSZ έγραψε:Ειναι σοβαρα τωρα αυτα που γραφετε ?
Κουφια η σημερινη γενια ε ?
Μηπως κουφια ηταν και η γενια του Πολυτεχνειου ?

Κανένας δεν λέει ότι η σημερινή γενιά είναι κούφια. Και είναι λάθος να κατακρίνουμε μια ολόκληρη γενιά!
Αν κάποιοι σημερινοί 15χρονοι δείχνουν να έχουν έλλειμμα αγάπης, το οποίο γεννά πολλές ακραίες συμπεριφορές ΕΜΕΙΣ οι μεγάλοι είμαστε αυτοί που δεν έδωσαν αγάπη και ιδανικά στα παιδιά αυτά.
Θεωρώ φυσιολογικό τον θυμό και την εξέγερση που οφείλεται στον θάνατο του έφηβου Αλέξανδρου.
Έχω όμως την άποψη ότι λάθος να γενικεύουμε, θεωρώντας υπεύθυνους όλους τους αστυνομικούς, να τους βρίζουμε, να τους πετάμε πέτρες, καδρόνια και μολότοφ.
Είναι λάθος να πηγαίνουμε σε μια συγκέντρωση με κράνη και εφοδιασμένοι με όλα τα παραπάνω. Αυτό δείχνει ότι είμαστε hooligans, ότι δεν μας ενδιαφέρει να πάρει η εξουσία το μήνυμα, αλλά μας ενδιαφέρει να σπάσουμε, να κλέψουμε, να κάψουμε, να τσακίσουμε.
Εδώ πλέον μιλάμε για συνθήκες πολέμου!
Επειδή ένας αστυνομικός δολοφόνησε ένα παιδί γιατί πρέπει εμείς, καθημερινά, να κάνουμε το ίδιο;
Γιατί να επαναλάβουμε μία πράξη που όλοι καταδικάζουμε;
Ποιο είναι όμως το βαθύτερο πρόβλημα των εξεγέρσεων και των βανδαλισμών που ακολουθούν;
Η Νέα Δημοκρατία;
Πολύ ωραία! Ας εκφράσουμε την άποψη μας αυτή και ας τους καταψηφίσουμε στις επόμενες εκλογές ώστε να δούμε άσπρη μέρα.
Για μένα βέβαια είναι βαθύτερο το πρόβλημα και όχι μόνο κάποιου συγκεκριμένου κόμματος. Είμαι σίγουρος πως όποιο κόμμα και να αναλάβει εξουσία το πρόβλημα θα παραμείνει. Εγώ βλέπω ότι κάθε κυβέρνηση είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Κι αυτό θεωρώ ότι οφείλεται στην έλλειψη ιδανικών των κυβερνώντων, στην ολοένα και περισσότερο συν τω χρόνω, απομάκρυνσή τους από τον Θεό και την βύθισή τους στην διαφθορά και την χυδαιότητα.
Γι αυτό και πιστεύω πως ΚΑΝΕΝΑ από τα υπάρχοντα σημερινά κόμματα δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη. Κατ’ αρχήν είναι έτσι φτιαγμένα (δομημένα) τα κόμματα που σε βάζουν μέσα σε ένα αρρωστημένο πεδίο, του φαίνεσθαι και όχι του είναι.
Όλα πρέπει να φαίνονται ωραία στο κόσμο. Οι δηλώσεις των στελεχών του κόμματος πρέπει να προσαρμόζονται, κάθε φορά, σ’ αυτά που θέλει να ακούσει ο κόσμος και όχι σ’ αυτά που πιστεύουν! Στόχος είναι η κτήση της καρέκλας!
Η Εξουσία!
Το χρήμα!
Δηλαδή ο διάβολος!
Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μου. Είναι όμως πολύ μεγαλύτερη η λύπη μου όταν βλέπω πόσο λάθος πορευόμαστε και πόσο μακριά είμαστε από το να αντιληφθούμε τι πραγματικά φταίει και να το διορθώσουμε!

Ας δούμε τι πρέσβευε ο μακαριστός Γέροντας Παΐσιος :

Αποσπάσματα από το βιβλίο «ΒΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ» του Ιερομονάχου Ισαάκ (ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 2004).

Τη σωτηρία του Έθνους την περίμενε από τον Θεό. Έλεγε : «Αν ο Θεός άφηνε την τύχη του Έθνους στους πολιτικούς, θα καταστρεφόμασταν. Αλλά αφήνει λίγο τα πράγματα για να φανούν οι διαθέσεις του καθενός».
Για τους πολιτικούς που έκαναν κακό στο Έθνος, έλεγε : «Με αναπαυμένη συνείδηση παρακαλώ τον Θεό να τους δίνει μετάνοια και να τους παίρνει, για να μην κάνουν μεγαλύτερο κακό και να αναστήσει Μακκαβαίους».
Πίστευε ότι ένας μοναχός μπορεί να βοηθήσει ολόκληρο το Έθνος. «Άλλον ο Θεός τον κάνει μοναχό για να βοηθήσει μια οικογένεια και άλλον για να βοηθήσει ολόκληρο Έθνος. Το Άγιον Όρος πολλά μπορεί να προσφέρει. Μπορεί να δημιουργήσει πάλι το Βυζάντιο από το οποίο προήλθε».
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
AndreasGewrgios
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από AndreasGewrgios »

Παιδιά μην ξεχνάμε τι είχε 'γίνει στην Γαλλία! 'Οτι ακριβώς έγινε κι εδώ! Μέτά την δολοφονία ενός παιδιού βγήκαν και έκαψαν το Παρίσι και άλλες περιοχές. Το ίδιο γεγονός τότε και τώρα. Είναι τυχαίο;
Άβαταρ μέλους
AndreasGewrgios
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δεν θα 'ρθει ένα πρωί κάποιος μασώνος και θα μας πεί ότι ήρθε να μας διαλύσει. Το σχέδιο τους είναι μακροχρόνιο και ύπουλο, χρόνια τώρα προσπαθούν να κλονίσουν τα θεμέλια της χώρας μας. Χτυπώντας την θρησκεία, αλάζοντας την παιδεία, διαφθείροντας την νεολαία! Όλοι μας βλέπουμε καθημερινά τέτοια γεγονότα και έχουμε φτάσει στο σημείο να τα θεωρούμε και φυσιολογικά. Δεν είναι! Χθές είχαμε τι Βατοπαίδι, προχθές είχαμε την αλαγη του βιβλίου της ιστορίας και το μάθημα των θρησκευτικών να γίνεται προαιρείτικό, καθε μέρα έχουμε τη νεολαία να πέφτει θύμα των ναρκωτικών, της ομοφυ/λίας, της νέας μόδας των emo κ.α. Είναι τυχαία όλα αυτά; Όχι δεν είναι! Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, όπου υπάρχει κατάστροφή υπάρχει και ο παρακινητής της!
efraim21
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από efraim21 »

Όλοι που ένοιωθαν ότι τους πατούσαν στον λαιμό αντέδρασαν και μάλιστα άσχημα δεν ενοώ τους λαθρομετανάστες που έκαναν πλιάτσικο αλλά την νεολαία.Θέλω όμως να τονίσω τον σημαντικό ρόλο που παίζει ο χώρος της οικογένειας στα παιδιά.Οι χωρισμένοι γονείς και οι οικογένειες που τα παιδιά τους μεγαλώνουν μόνα τους γιατί οι γονείς είναι συνέχεια στις δουλειές τους κυοφορούν για την κοινωνία πολύ άσχημες καταστάσεις.Τα παιδιά μη μεγαλώνοντας κανονικά εκφράζουν το κενό που νοιώθουν με μίσος και βία.Εξάλου κανείς δεν τους ακούει όπως κανείς δεν ακούει και την καρδιά του λαού.
Άβαταρ μέλους
AndreasGewrgios
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Θυμάστε ότι υπήρξε και αποτυχημενη απόπειρα δολοφονίας του π. Παισίου; Από ποιόν κίνδυνο μας προειδοποιούσε; Από την νέα τάξη,από τούς μασόνους,από τον αντίχριστο! Γιαυτό άφησε και την γνωστή ιδιόχειρη επιστολή του. Όλοι μας την έχουμε δει. Χτύπαγε καθαρά τα συμφέροντα τους. Είχε πει ο Γέροντας ότι όσο υπάρχει ζύμη ο Θεός δεν αφήνει να καταστραφεί η Ελλάδα. Αυτή τη ζύμη θέλουν να καταστρέψουν, τη νεολαία και μαζί μ' αυτή κάθε μας ελπίδα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”